17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво ще е пищещите тук да напишат в google "полезни идиоти" и да потърсят в уикипедиа или в дадените речници значението на този израз. Той е на повече от 100 години.

Колко е смешно и забавно да чета коментарите на панелни плъхове и таксиметрови шофьори които не знаят какво е война, не знаят от коя страна се държи оръжието.. Живеят в мухлясали панелки, децата им няма какво да ядат, а те още и от геополитика разбират.. Интересно, като всички в България разбират толкова много от всичко, защо България е най бедната държава в Европа? Мистерия..

Някаква идея защо нацистите от Азов не се бият до последна капка кръв, както обещаваха ? Щяха да бъдат като спартанците на Термопилите, но спартанците са се били мъжки и са загинали до последния човек. А тези се криха два месеца като плъхове, реваха по телевизията като женки и какво накрая ?????? Свалиха гащите ! Щото видиш ли живеело им се. Да подишат още малко. Да хапнат още веднъж, да погледат телевизия ... А иначе да убиват могли, за чуждия живот не им дреме, но за техните душици им прималя. 8 години тероризираха цивилното население, обстрелваха го и го убиваха, за да обвиняват после Русия. Ма то не било същото, като да се биеш очи в очи с мъже, с руски войници. Какъв специалист трябва да си , за да видиш що за нищожества са укропитеките ?

962 капута са се предали от Азовстал в Мариупол до момента. А шяха на смачкат руснаците, да унищожат "руския свят", да си "върнат" Кубан и Ростов. Жалки укропитеки.

Войната ще продължи докато гнусните руски рептили бъдат изчегъртани от тая зема

Чиба троле..

Тепъра ще има да гледаш кой кого ще изчегъртва. Почна се с нацистите от Азов. Скоро почва варенето в котелчета в Динбас - едно по едно, бавно, и безмилостно ! Приятно гледане, сащисан.

войната ще продължи докато Англосаксонската сган фалира начело с Евроидиотите сред които сме и ние иначе Вовата отдавна да е стигнал до Полша просто времето работи за руснаците правят милярди ежедневно от десетократно вдигнатите газ, петрол, пшеница, стомана, ядрено гориво, неон, паладийй ... не съм гадател ама подобно на ердоган очаквам края на есента началото на зимата всички да са на червеното килимче в кремъл с широко отворени бузки чакащи подаяние от Велика Русия

10 години, новият ред ще се роди в кански мъки . Дали Русия ще води налагането му, това съвсем не е ясно. А тия дет се крият все още в азовстал са военнопрестъпници, пътници са. Ясно е и,че украина ще повлече европа в бездната,по-скоро спиралата, на икономическа криза и криза на ценностната система. Мнозина философи-филантропи не вярват в нов план маршал,тъй като основната цел на западните ястреби е деструктивна, към унищожаването и разпада на руската федерация, а там от процесите на разпад вероятно ще родят милитаристично чудовище с фобия към"запада",несравнима със сегашните руски настроения. Преструктурирането на руското общество в градивно-консуматорско от западен тип, отдавна не е цел на западните модератори.

Напротив вече е ясно че Русия ще е второразрядна държава. САЩ и Китай са новите свръхсили.

А Русия балансьор. С големия прът. Ще ви бърка плановете до свършека на света. То това е достатъчно.

Русия ще е напълно зависима от Китай.

Азко, с какво РФ ще е напълно зависима от Китай? Че ще купува по-евтини суровини Китай? Ми до този етап ЕС купува по-евтини суровини от РФ. Нооо, решиха ЕС да изолират РФ и вместо доматите лапнаха колците. Защо смяташ, че РФ не е в състояние сама да се изправи? Защото няма военно превъзходство над САЩ и Китай? Защото няма ресурсите да ги постави на колене, както постави ЕС.

Защото не е СССР. Русия е технологично джудже с 2% от световното БВП. А и това което продава в Китай е с пъти по-ефтино от това в Европа. При продължително ембарго ще бъде още по-ефтино за Китай. Ще зависи напълно от Китай за внос на технологии и стоки. Дори контрабандата на санкционни западни стоки ще минава от там, което ще ги оскъпи.

Русия е бита карта. На изчезване са демографски а и китайците ги ядат.

дада ама НьЕ! Ми те и сащианците тоже. Изядени са от негри и латиноси. Е и? Кой ще се бие? Джендърчетата от Западна Европа? Майките им ще им носят пушките и прашките.

Рушняците вече се окопават,пак не им се получи на прехвалена та армия.А в Украйна влизат модерни оръжия от Гнилият запад.Още много солдати ще заминат при свети Петър,заради Джуджака.

А, ми те оръжията щом влязат на територията на Окрайна и изчезват в яко дим. А, то и наемниците изчезват в небитието. Пък като ги гледам по украинската телевизия, " ВЕЛИКИТЕ" им политолози и ръководители на Окрайна, че те препиканите мушката са по-свежи.

Все пак крайната цел е във фокуса на тези процеси. А това във времето е осъществимо.

Русия още дълго ще присъства в Украйна. Това, което руснаците пропуснаха през последните 30 години, ще наваксат с няколкогодишно присъствие. А колко важна е Украйна за САЩ показва, че държавният секретар Блинкен е украински евреин от Лвов, а Виктория Мюланд също е с украински корени.

Американците разработват био оръжия.Това са нацистки военопрестъпници пълни лайна

Насрались Язовци посрани се предават Смъркача ги бил евакуирал Пиздираси

Путин е пич Слава на РАССИЯ

Парад на Путин в Украйна не се случи, а потъването на Русия ще е бавно, болезнено и сигурно.

РУСКИЕ ИДУТ

Абе, че идут - идут... Ама се връщат груз 200... Та мераклиите намаляват....

Съвсем скоро руските примати ще се молят и ще протягат недъгави ръчички, към Европейските или американските си господари с искане да бъдат нахранени . Руснака сам се превърна в роб и добитък за Господарите на Света !

Zавидна фантазия:))

оцет ли пиеш ве мъртвораждания след 2000 година. Точно европа ще се чуди какво да яде и на кой да го осмуче някъде към есента. С благословията на сащ и английските лордове. Ресурсите са в Русия. Всички. Запомнете поне това.

Да, това в твоя болен мозък. А храната е в Русия и в Украйна. И мнОООго ресурси тоже. А не на път и под път. Изперкалите хомосексуалисти ще си гризат ушите от глад.

Прав е министърът - войната ще бъде продължителна. Руснаците още дълго време ще таковат укрите, така че сексът ще болезнен за укрите, но пък за сметка на това ще е много продължителен. А язовците от Язов се предават тордо носейки цветовете на укринското знаме - насинени муцуни и жълти гащи.

2020г. Китай пуснаха Уханската чума и унищожиха Европа икономически до края на 2021 2022г. Русия нахлу в Украйна и сложи началото на глад и смърт не само в Европа, но и по целия свят Време е да бъдат приключени тези изчадия адови

Тя пък НЮЛАНД, що друго " ПЕЕШЕ" пред Конгреса на САЩ?

не могат да бъдат военнопленници,защото Зеленски не е обявил война на Русия. Те са със статут терористи,рекетьори,убийци

Вчера още 7 автобуса с предали се азявци са напуснали района на Азовстал. Ще бъдат съдени като предали се престъпници, а не като военнопленници. Такъв е смисълът на военната операция - денацификация на Украйна. Нито Киев, нито Москва са обявявали война. В Донбас, където ще се проведат съдебните процеси, не е отменено смъртното наказание.

Или по-точно донецката народна Република не е юридически субект. Не представлява самостоятелна държава и нито едно от нейните действия Не може да бъде признато от международната общност в целия свят. Кой кого ще съди ще видим ама твоя Путин вече се записа в историята като агресор и убиец.

На международната обшественост Путин не я ебава и такава няма

Понеже едно от местните лъжливи овчарчета тръгна да баламосва народа за "съюза" между СССР и Германия: "Всестранната помощ оказвана от Сталин на Хитлер е документирана от много отдавна." Това не е вярно. "Нацистките офицери са се обучавали в Съветския съюз а първите немски танкове в са произведени в Съветския съюз за да се избегне забраната в Германия да притежава танкове." Това също не е вярно. Практически всичкото военно сътрудничество между СССР и Германия е през ваймарския период. Запознай се какво е това преди да се излагаш отново. "Съветския съюз превзема половин Полша и има стотици снимки и кинопрегледи на регулаж ти се и вдигаш ти наздравици нацистки и съветски офицери." Полша и Германия превземат съвместно Чехословакия, но това не значи че са били съюзници. Същото важи и за Германия и СССР - не са били съюзници.

Хайде кажи от къде си точно си си измислил тая простотия дето си я написал? Значи примерно като за необразовано хлапе като тебе хванало се да пиша коментари по поръчка. Има една книга нарича се ледоразбивачът на Виктор Суворов. Отваряш на последната страници и ще видиш пет страници с руска немска и каквато ще се сетиш литература и автори където ще намериш доказателства за всичко което съм написал. Ако се разровиш още малко в интернет пък ще намериш кинопрегледите от съветско време на прегръщащи се съветски и на чисти офицери. Ще намериш черно-бели филми как развеждат нацистките офицери и заводите в Съветския съюз. Съжалявам хлапенце ама методите на гьобелс в 21-и век не важат. Не сме комунизма и имаме достъп до информация.. Пък ако се интересуваш може и да ти кажа дори и къде са описани зверствата на червената армия извършвани на българска територия.

Абе малоумник...ти пак ли почна с тия тъпотии!? Никакви нацистки офицери не обучава СССР...дори и напротив... Още през 1924 започва военното сътрудничество на Германия и СССР. Много преди Хитлер и няма нищо общо с нацизма... Просто Германия няма право на армия а СССР е изолирана от силните за деня Англия и Франция. САЩ са в депресия... Така Германия си развива армията на руска територия а СССР придобива военни технологии. Когато идва Хитлер 1933, той спира това сътрудничество... Просто няма защо да се крие. Англия и Франция проспиват германското военно възстановяване...дори го и насърчават с надеждата да го насочат срещу СССР. Така че Хитлер няма нужда от СССР...въоръжава се открито...и не му дреме И...никакъв руски петрол и други суровини не използва Хитлер...плаща си ги...СССР го продават...Това не съюз а търговия... И в момента продават петрол на Америка...и уран и метали... И на Германия също...Ма сега Германия и САЩ не са руски съюзници нали!? И да прегръщат се...срещат се и се прегръщат - иначе трябва да се избият. И сега като се срещнат с американците на Збруч, предполагам също ще се прегръщат... А ти чети Суворов ...няма лошо

Не разбрах защо DIR.BG изтриха подробния ми отговор?! Нямаше нито обиди нито каквото и да било друго заради което да го изтрият?! Няма да пиша всичко отново, но: Виктор Резун (с псевдоним Виктор Суворов) не е професионален историк, а художествен писател. "Ледоразбивачът" е художествена книга с необосновани претенции за историчност. Никой от професионалните историци не го счита за капацитет. Не се излагай с тези художествени книги! За отношенията между СССР и Веймарска (а после Хитлерова) Германия е добре известно ако ще и от часовете по история. Виж примерно във Википедията:"Germany–Soviet Union relations, 1918–1941" в частта "Relations in the 1920s" По времето на Хитлер е имало само търговия между СССР и Германия, но тогава всички са търгували.

Продължителната война не е в полза на русията. Санкциите ще я съсипят. И оръжията на Украйна ще стават все повече. Мирише на поражение.

Колега, и ние така мислихме, ама сега ни се реве като се сетим

Ако гадните американци не помагаха на Съветския съюз сега в Москва щеше да се говори на немски.

Леля ти имаше ташаци, щеше да ти е вуйчо !

Пък ти ако имаше мозък нямаше да водиш руска пропаганда. Щото щеше да знаеш че в дадения момент това е подсъдно.

ти явно си голям капацитет и военен анализатор, не допущам, че мнението ти е взето от журналистически драсканици.

Айдеее, язовците изпълзяха от дупките си.

чете руски тролове ..ако можете ....и се образоваите за рассиския солдат .....че ще изпитваме скоро в унивеситета на остров Белене , такива чукундури като вас

смазвай дупарата и бегай към Анадола! Щото друго да правиш, така или иначе, не можеш.

Ебалник със скъсан сфинктер няма думата

Себе си ли имаш предвид?

БЕЛЕНЕ пак ще заработи за ФАШИСТИТЕ в БЪЛГАРИЯ !

След тази безмисленна война и десетките хиляди жертви,накрая Рушия ще загуби и Крим.

Роди негър от Козяк,А?

Не,реалист! Ти па си куролизача на мутрафонова...

Всяка война е безмислена за нормалните хора , кажи го сащ-исаните фашаци, които я започнаха преди 8 години и избиха хиляди хора, превърнаха Украйна в бойно поле, натъпкаха я с оръжие , военни лагери, лаборатории и т.н. Но мечтата на еврюгите е постоянна война из целия свят. Точно еврейските изроди създадоха фашизма, финансираха Хитлер, за да нападне Русия. Сега възродиха нацизма, превърнаха Украйна в инкубатор на фашизоидни изроди...Но за пореден път удрят греда...Русия отново ще освободи жалката Европа от фашизма...Дайвайте Альошки бомбете еврейските милиарди инвестиции...

Преди осем години американците нарушиха договорът за териториалната цялост на Украйна сключен между Украйна и Русия и окупираха част от руската или украинската територия

за зверски убитите българи в Украйна, подпалването на културните ни центрове,оскверняването на паметника на опълченците в Болград,Забраната на българския език,смяната на българските имена с украински и мн.др Само предатели на България могат да подкрепят фашистката хунта в Киев

които отдавна ги опровергаха. Продължавай моето момче.

бе боклук. Иди в Одеса и кажи това. Щете разчекнат българите Затова от там мигрантите българи са малко България ги предаде

Излез с портрета на Путин на площада и ще те заведа при две български семейства избягали от Украйна в България миналия месец да им го обясниш ти. Само те предупреждавам че нарочно семейство и мъжа и жената са доста яки и се съмнявам да оцелееш без счупени кости.

Ще ги отпраскам и двамата !

а? Три са известни факти от первий канал ,радио горит Мацква и копейкин...

Нещастна центаджийска

По-добре цента джейка отколкото копиле копейкаджийско

Войната влиза в много продължителна фаза ... на предаване и пленяване на ВСУ.... Това с Азовсталь е просто загрявка. Вчера съобщиха за завършено обкръжение на 16000 души под Севернодонецк.. И това е малкият от двата котела, вторият ще е на останалата част от групировката в Донецко и Луганско направление.. "Здравите сили" естествено мълчат като риби и пишат колко бил болен Путин, барем се размине нещо.. Ама те и за Азов се кълняха как героите щели да борят окупатора и т.н. Е, видяха се лазещите герои с мръснобял флаг как се борят с москалите.. "Евакуират" ги... Интересно какво ще се пиша за "евакуирането" на 16000 човека...

Разбраха ли че са ги обкръжили? А руснаците знаят ли:))))

Да, де! Те и Азов бореха окупаторите и Фърляха мълнии по украинската телевизия, па после омазани. Бас ловя, че това и ти не го знаеш, те такива работи не показват по правилните новини.. Там са само перемоги...

И като са смазани изобщо кой се бие срещу руснаците? Щото нали само аз овците се биели срещу руснаците пък останалите ги посрещали с цветя и водка?

Знаят,знаят.....само ти не знаеш,защото си джендър !

Знаят, да. И едните и другите. Особено ВСУ, вече няколко пъти се молят на главното си командване да им даде заповед да отстъпят на запад, но - не. Заповедите им са да стоят и да се бият до смърт. Е...то вече отива на късно да бягат, щото ги заграждат и ги смилат. ВСУ губи от 400-700 човека на ден, което е астрономическа сума за ситуацията. Приближават момента на колапс на силите, когато ще почне масово предаване или пълен хаос и унищожение. Руснаците ми млатят и смилат методично и безцеремонно. В момента, в който мръднат от окопите и иззад живия щит, който ползват, руските сили анихилират украинците - пример, оня ден жалкия опит за контраатака в запорожието. Резултат - за нула време 24 танка, 12 бмп и над 100 убити и пълен крах на операцията. Украинците нямат никакви шансове за манервриране вече. Стоят и чакат руските сили да ги смелят. След предаването на Азовците ще почнат и други да се предават. Само клоуна и неговите куратори от САЩ и УК реват - слава, слава, докато нещастните им войници се топят всеки ден. Полският премиер се оплака и се жалва (поредния циркаджия), че руснаците унищожавали доставките на оръжие от запад. Тия са в някаква друга реалност явно. За ден, украинците губят (унищожено и заловено) оръжие, което според западните анализатори би трябвало да им стигне поне за седмица, ама не би. Руснаците друго мислят...

Още 600 герои с посрани гащи са изпълзяли тази нощ от дупките, за да се предадат.

Кой е родоотстъпник? Този който защитава собствената си държава? Или този който поддържа агресор нахлул в чужда държава? Ако приемем че си българин в което се съмнявам ти водиш пропаганда в полза на Враждебна държава. Което ако си българин въобще те прави родоотстъпник.щ

Дето една планета не им стига?

Руските тролове дори не знаят историята:)))))) Всестранната помощ оказвана от Сталин на Хитлер е документирана от много отдавна. Нацистките офицери са се обучавали в Съветския съюз а първите немски танкове в са произведени в Съветския съюз за да се избегне забраната в Германия да притежава танкове. Съветския съюз превзема половин Полша и има стотици снимки и кинопрегледи на регулаж ти се и вдигаш ти наздравици нацистки и съветски офицери. Толкова е голяма помощта оказана от Сталин на Хитлер, че дори танковете нападнали Съветския съюз са били заредени съветско гориво. Хлапенце не си показвай липсата на мозъка по толкова очевиден начин. И между другото фашизма на Хитлер се нарича националсоциализъм. В Съветския съюз е социализъм. Разлика в двете доктрини на практика няма.

Schilo

Доста може да се спори, ама какво общо има със ставащото сега?

Приказките ви за нацисти и фашисти както и коментара на един друг платен руски трол като тебе дето го отрича.

особено в концепциите за частна собственост, правата на човека, разбирането за човек изобщо и политиките към човека. Въобще никаква разлика няма

"Всестранната помощ оказвана от Сталин на Хитлер е документирана от много отдавна." Това не е вярно. "Нацистките офицери са се обучавали в Съветския съюз а първите немски танкове в са произведени в Съветския съюз за да се избегне забраната в Германия да притежава танкове." Това също не е вярно. Практически всичкото военно сътрудничество между СССР и Германия е през ваймарския период. Запознай се какво е това преди да се излагаш отново. "Съветския съюз превзема половин Полша и има стотици снимки и кинопрегледи на регулаж ти се и вдигаш ти наздравици нацистки и съветски офицери." Полша и Германия превземат съвместно Чехословакия, но това не значи че са били съюзници. Същото важи и за Германия и СССР.

Нещастно хлапенце всичко което съм написал е документирано включително и със снимков материал и кинопрегледи. И още нещо платеното че тая твоя комбинация между Хитлер и Полша съществува само във фантазиите ви. Така че нещастно хлапенце просто не показвай че си пълен идиот.

Е, аз затова ти казвам да се запознаеш с фактите преди да пишеш. Военното сътрудничество е било между СССР и Веймарска Германия, а не между СССР и Хитлер.

до самия край на войната американски фирми работят с фашистка Германия, това също е документирано. Дори е имало съдебни процеси, защото каучука вместо към американската армия е отивал към Германия, давали повече пари хората и т.н.

Важното е как Путин хвана американските дрисни да разработвят етнически биологични оръжия срещу населението на Днр и Лнр.Американците са чисти военопрестъпници използващи оръжия за масово поразяване.САЩ е Престъпна държава от Изроди

Щото до тука не намериха нито едно биологично генетично или каквото и да било там оръжие. Намериха лаборатории. Само че не намериха никакви доказателства за разработване на биологично оръжие в тях.

Schilo

Хич...Даже инструкциите, подписани от Ляшко не са истински, нали?

А Ковида кво беше

Дето разработи най-добрата ваксина в света:)))) Може и китайците да ги питаш.

Важното е как Путин хвана американските деисни да разработвят етнически биологични оръжия срещу населението на Днр и Лнр.Американците са чисти военопрестъпници използващи оръжия за масово поразяване.САЩ е Престъпна държава от Изроди

Расия, матушка маяяя ааа ...

Добре приеми че аз съм тъп и не знам. Хайде кажи ми кои са тия държави от Европа дето участват в това твое ОССЕ???? И гледам бясно ровиш в руските сайтове и не можеш никъде да намериш къде се споменават 14 хиляди цивилни жертви в Донецк и луганск преди 2020 година? Не се притеснявай няма да намериш.

Тъп си!

Или този дето не може да представи доказателства за твърденията си?

Schilo

Определено си много тъп!

не се занимавай с този тъп рашиски трол ...не шило а е шиле

Schilo

Агджа, кое не е така, както го казвам?

Ще ви се да избегнете 10 години служба в строителни войски като военнопленници... Ха-ха-ха... А що за стрòене има, ако знаете само...

Азовсталь до 2 години трябва да работи с пълен капацитет и да бълва Сармат-3 с обхват до Марс!

Положението на рушняците е"Луд умора нема,само се поти".

Не ги мисли :)

Schilo

Е, в същото време, на укрите работата е "Луд умора нема, само се ТоПи!"

Украинците не са родоотстъпници и си защитават собствената държава.

Schilo

Те, ако си държаха на родината, нямаше сами да си я съсипят!

Нали това искате бе, боклуци, войната да не спира?! Нали от нея блажите? Жал ми е за войничетата, ама нали вие ги набутахте в катакомбите на Азовстал?

Без милост!

Всички кадировци са се запусали за санитари в ДНР :)

Има и за хирурзи

Но още са стажанти :)

това в тик-ток ли го видя ...на тях и прилошава от кръв бе ....затова стоят на 100 км от линията на фронта и тиктокират ...

Масква гаварит каза ли на руският тролаж колко са западните генерали които се предадоха? Дълго време се криха У биологигчана лаборатория в която има много перални без да направят и един пожар на борда...

Джаф, джаф :)

Почнаха ли да ги "лекуват" азовците в ДНР:)

ама нещо не много успешно... Смъртността била малко над 100%...

Блондинки сестрички по къси полички и нищичко нагоре, денонощно обгрижвали изстрадалите воини.

Навремето комунистите твърдяха че българските фашисти са избили стотици деца партизани. Една подлога като тебе дори беше написала книга и беше описала над 300 деца с имена и населени места дето били партизани и българските фашисти ги били избили. Само че като отвориха архивите на БКП и държавна сигурност както и на българската работническа партия изведнъж се оказа че всъщност не е имало толкова на брой партизани. Или ако тия писания и пропаганда бяха верни-то цялото партизанско движение в България е било само от деца . И пак не излиза бройката. Да какво казваше за комунистическа пропаганда? И още нещо дай ми данни от 2019-а кой източник говори за 14 хиляди жертви в Донецк и луганск.

Schilo

Навремето, ако е нямало източници на информация, сега има бол. Който търси- намира, а не виси по форумите, да се прави на оригинален и да влиза в диалози, показвайки "интелекта" си.

Ами ето според руските източници на информация до 2019-та даже до 2020-а жертвите са по около 7000 души най-вече военен персонал от двете страни, като жертвите от украинска страна в са малко повече с 200 300 души. Хайде сега ти платения руски той да ми кажеш къде да прочета от 2019-а и 2020-а началото че има 14 хиляди избити цивилни в Донецк и луганск.

Schilo

Аха, то децата, погребани на "Алеята на ангелите" са си отишли от дребна шарка, нали? Ама, като казваш руски източници, кои са те?

Schilo

И ти казах- ОССЕ. Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

И каква част от Европа участва в нея?????? И аз мога да събера десетина души и да се нарека новозеландска фолклорна група. Това ще ме направили новозеландец?

Schilo

Сериозно ли си толкова тъп или пишеш вече от безсилие? Не знаеш, какво е ОССЕ и кои държави членуват в нея?

Важното е как Путин хвана американските гащници да разработвят етнически биологични оръжия срещу населението на Днр и Лнр.Американците са чисти военопрестъпници използващи оръжия за масово поразяване.САЩ е Престъпна държава от Изроди

за такива като теб направо са съдадени .....щото такива малоумници требва да се трепят преди да се размножат ....мисля че трябва да те треснат с един масивен кемтрейлс или некакъв нов вирус например Син език ...щето такаъва овчи мозъци само животински болвсти ги хващат

Имало руски войски там и разбираш ли те били давали най-точната информация. И каква е тая информация като нито разследващи са допуснати нито миротворчески контингент нито независими наблюдатели? Какви са тия достоверни сведения идващи единствено от контролирани от правителството източници и платени про руски журналисти? Хайде отговори платено тролче защо моето момче допреди Русия да се приготви да напада жертвите не бяха 14000 цивилни в Донецк и луганск? Бяха най-вече военен персонал горе-долу поравно между двете държави? При това данните са от руските медии-дето твърдяха даже че жертвите от украинска страна са по-големи. Хайде платеното момче и шизофреник и паниката дайте ми къде пише за 14 хиляди жертви в Донецк и луганск 2019 година.

Schilo

ОССЕ, руска организация ли са? Бах те у тъпака!

Някаква международна организация съставена от американци китайци руснаци и неутрални държави?

Schilo

Европа не може и да се справи, та пак американци и китайци ти трябват?

Ама и ти си един послушен трол. Ще се бориш до последната сметка за ток платена от шефовете ти, за да викаш на предаването - евакуация, загубата на суверинитет - интеграция, колониализма - разширяване на НАТО/ЕС, обедняването - инфлация, кражбата - проект, и троленето - ПР. А в трилфермата ви хората намаляват - бюдежета за Украйна в България е малък, а за ковида спрян.

Да не може да говори с факти и да оборва аргументи. Може единствено да пише платена пропаганда и шизофренични коментари. Според собствените ти думи-Путин вече е получил необратими увреждания от ваксината и затова действа по този начин.

Уй за посраина :)

Вчера в Австралия хванаха предводителя на австралиските казаци .Чудя се дали нашия Копейкин го докара до атаман на тъпаците или си е прост есаул?

Но русите ще измъкнат доста англосаксонски плъхове от подземията!

те да вземат да измъкнат някой и друг труп от Северодонцките подмоли и от флагмаската подводница Моцква ...пък за генералите от НАТО да несе грижат ....като притиснат курвата Кабаева и ще ги пуснат ...а и както казвате за руските разпарчетосани генерали ...и натовските баби нарожат еще

ДНР-РФ са атакували "Ню Йорк" има такова село в украйна ))))

Много тематично :)

докаъде е стигнало...

Представи си колко са тъпи и какви позьори са усраинците да си крустят селото така

Укропедерасти, сър :)

Както Колизеумът в Рим е построен за 9 години, като в строителството са взели участие над 60 000 еврейски роби (взети в плен след смазване на въстанието в Юдея и превземането на Ерусалим), така и Мариупол ще бъде съграден от укропленниците! Архитект на Колизеума е Квинций Атерий, който с помощта на робската работна сила го е изграждал денем и нощем. Понеже Колизеумът е построен върху мочурлив терен, се е наложило основите му да бъдат вкопани на 14 м. под нивито на терена. За строежа на сградата са използвани около 100 000 куб. м. травертин от кариера до река Тибър. Използвани са също туфени блокове, тухли и цимент. Комбинацията от различни материали подобрява еластичността на цялата сграда и така тя е оцеляла и до днес. Нека се поучат от това, строителите на Нова Украйна !!!!

"Не ме чакай, няма да се върна. Не бързай, ще те чакам."

"........,но подчерта, че това е "чувствителна информация"." И защо е толкова чувствителна??

Ми щото ПРите са в паника от героичното предаване на нацистите. Това им беше единствения кьорфишек за някакво съпротивление.

Защото има натовски и американски инструктори.

Не си спомням много, но нали ви казахме, че ще се бием до последния украинец?

Махай, махай ...

Ей, шефе, ще ти почешам памперса с мустаците, толкова ти ти е сладка деменцията;!

Само на част от териториите на Луганскаи Донецка област Schilo. Препъни камъкът беше кой ще контролира тези избори. Така или иначе ДНР и ЛНР си контролираха предвидените за автономия райони. След войната 2014-2015 година имаше относителен мир със спорадични престрелки и минимални жертви (за 2021г. 25 убити от тях 8 цивилни) . И тях нямаше да ги има ако Русия в Съвета за сигурност на ООН 11 пъти не беше блокирала въвеждането на миротворци в Донбас. Така че руската инвазия няма никакво оправдание.

Лъжец, от 2014 до 2021 жертвите в донбас са над 14000 и от тях над 600 деца!

Коя е независимата агенция или каквото и да било преброила тези жертви? Защото там международни агенции и журналисти не ги допускаха. Ама интересно как е жертвите бяха по 7000 най-вече военни от всяка страна до 2020-та пък изведнъж станаха 14000 цивилни в Донецк и луганск.

Schilo

ОССЕ, или и те са путинофилска организация?

Schilo

Кому са нужни миротворци, при положение, че ако ущрите си изпълняваха своята част, нещата щяха да стоят по друг начин? Случайно ли миньорите оставиха кирките и хванаха пушките? Тая укронацистка статистика си я наври, знаеш къде. Ти ли си по-добре запознат, или хората, които защитаваха своя живот и живота на донбасци?

А защо да няма? Какво не трябваше да виждат? Лъжите на руснаците или руските войници? Та не разбрах защо Русия не спази договора за гарантиране на териториалната цялост на Украйна?

Schilo

А бе, теле, имаше сили на ОССЕ там. Забрави ли или не ти изнася?

11 пъти за 8 години в Съвета за сигурност на ООН се предлага да се въведат сини каски на линията на разграничение и 11 пъти педеРасия го отхвърля ....сега в Донецк и Мариупол няма вода и няма да има щото смрадливите ватни мозъци потрошиха инфраструктурата която подава вода от Славянск ..за * години украйнците нито един път не спряха водата на Донецк ...и пенсиите изплащаха на шивеещите в ОРДЛО пенсионери ..

14000 жертви на “спорадични престрелки” и щурмова армия наредена за атака - стига идиотска укрофашистка пропаганда. В Мариупол Азовци си бяха там. Над 15 000 човека бойна група. Неподчиняваща се и изнудваща Киев.

Покажи ми независимата международна агенция установила тези жертви? Покажи ми платено тролче международен разследващ екип установил тези жертви? И отговори платено тролче защо до 2020-а жертвите бяха по 7000 от всяка страна при това най-вече военен персонал.

Schilo

"Алеята на ангелите", достатъчна ли ти е?

“Независима международна агенция” хахахаха.

докато запада командван от американците е срещу русия и дава оръжи, пари и подлстрекава украйна - ще бъде война!!!!

Докато изпукат и последните им посрани войни!

докато русия водена от путя е срещу Запада и дрънка оръжия, и подлстрекава силните икономики - ще бъде война!!!!

Трябваше да бъде приобщена!