Войната в Украйна: поуки за бъдещи конфликти

Едно от нещата, които хората научават, е, че войната на хартия е много различна от истинската война, заяви председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили

Обратно в новината

Коментари - Войната в Украйна: поуки за бъдещи конфликти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има още много поуки да си вадите, но ги забравяте. Русия до сега винаги е воювала с международни коалиции. Като в началото отстъпва малко, докато си вземе някои поуки или тактически, но после винаги побеждава. Така беше при Наполен както и с Германия, и така ще е сега.

Че сега Русия е агресора.

Времето и зимата са на страната на Русия. Колкото по дълго време се води една война толкова по-бързо се изчерпват човешките и материални ресурси на даден противник но не и на Русия. Например Петър Първи е водил с Швеция 20 години война и накрая е спечелил и основал град Петербург, новата столица на Русия, на устието на река Нева коаето е било шведско владение.

А Чингис хан е владял Русия и кво?

Ние сме били под турско робство 500 години а Русия под монголско само 300 години. И на края Москва се очертава като център на борба среущу монголците тъй като Киев също е бил завладян от монголците. Накрая Москва побехдава монголците и става столица пак през зимата на брега на една река тъй като монголците са били свършили фуража за конете си , главната тяхна сила.

Верно, че зимата е била в полза на Русия при войни. Но при тези войни, които цитирате, това което сега е Украйна е било част от Русия. Така че, колкото сега помага на Русия, толкова и на Украйна. Те са били един народ допреди 100-тина години, руски народ. Както и северномакедонците са били до ВСВ българи. Малко е известно, че освободителната за нас война 1877-78г съзнателно е позната от Русия така, че кулминацията й да е през зимата, защото през този сезон руснаците са по-ефективни от турците, които са азиатски народ свикнал с по-топъл климат.

Стига с тия бе хора. Някога преди век-два, с друго оръжие, друго обучение, други средства за комуникация и транспорт. Зима щяло да бъде. То някога едно племе пребило друго, като се скарали за трупа на мамут. И кви са изводите от това. Никакви.

то май вре у американско да почне некоя война

Само дето Тайван не е международно признат от никого, и няма кой да го подкрепи :) Ще си бъде просто война САЩ - Китай :) Но Китай няма достатъчно силен фрот, а Тайван е остров. И това го държи "над водата". Засега :)

Морска война на китайците с американския флот ще е много по-трагична от при японците, щото тогава разликата е била по-малка.

1 и най важната поука е че е лесно да разложиме държави като Афганистан, Ирак, Либия, Сирия и десетки други..... Ама с държава като Русия и Китай НАТО не може да си прави пишки....

Много изводи могат да се направят. Ако Украйна не беше получила солидната подкрепа на НАТО, най-вероятно щеше да падне за около месец, тъй като в началото руснаците си напредваха. Но и руснаците си имаха своите логистични проблеми. Сега доста се стреля и разрушава, но това е на украинска територия. Мисля си че войната ще продължи дълго, защото НАТО така иска.

Поуката е, че който се ебава с мечката достатъчно дълго, и мечката започва да се ебава с него. По мечешки, разбира се, което винаги се явява изненада по някаква причина

Не обиждай животното - не заслужава! Став въпрос за мазен и гнусен кремълски плъх, който вече е в капана - пищи и драска щото вижда че го носят към кофата с вода да го 'окъпят'..

А Украйна е поредната държава разрушена от американската агресия по света.

Този път е от руската агресия.

А стига,бе! Че то НАТОто води войната срещу Русия....гореща ...още отпреди 2014-та. Раздаването на банички от Кака Вики на Мъданя в Кияка си беше ,,жив циркаджилък,,.

Киев не е в Русия.

Числе остта на съвместната руско - беларуска групировка на територията на Беларус ще бъде увеличена!

Добре.

Раша се е решила на един последен решителен удар с все сила с окървавената си чутура в бетонната Украинска стена :) Кой знае пък може ида успеее.. ХАХАХАХА

Може, може. Нещо несигурност усещам.

Стига ти да си сигурен - можеш да заложиш пари :) И пАбедата ти ще е двойна - ем геополитическа, ем финансова.

Поредния сащ-исан жалкарник...В този конфликт победители няма да има, поуки също...Давоските биологични отпадъци губят световното господство и ще затрият планетата, те не мислят за мирно решение на въпроса. Така , че до последно унищожение...този ще е последният...

За какво умират руснаците в Украйна?

кретен безполов

ами верно умираш да гледаш ка ти влиза банана

рашката не издържа и се издаде. ахахахаха

Руското ядрено оръжие изигра своята роля... то и затова в момента на бойното поле има само НАТОвски инструктори, но самото НАТО и всичките му членове упорито твърдят че ТЕ НЕ УЧАСТВУВАТ в конфликта, и не само това когато Украйна и Полша се опитаха да вкарат НАТО в "горещ" конфликт с Русия Байдън лично наби канчетата на Дуда и Зеленски, та и затова Столтенберг заяви че убийството на двама поляци от украинските военни не е повод за активирането на член 4 от съюзния договор, а за 5-ия член въобще не може да се говори. А колкото до останалото... още първият пакет от санкции трябваше да срине руската икономика и да изкара на улицата подготвяната от САЩ пета колона, след 10 пакета от санкции от "Ада" спада на руската икономика за миналата година е цели 3.3%, а идеята беше този спад да е поне 20%. От друга страна тихичко но упорито Китай започна да прави това заради което САЩ свалиха Кадафи и Хюсейн, а като се има впредвид че и двамата дойдоха на власт с американска помощ се очертава двойна тенденция, бившите авери на САЩ се превръщат в техни врагове а долара престава да бъде предпочитана валута в междудържавните плащания което за сетен показва че на фона на войната между Украйна и Русия започва нова световна революция... за връщане на капитализма в оригиналният му вид.

Да, наистина икономическият конфликт се оказа световен, но на демокраДите не им пука. Китай пък е крайно нагъл - участва в надпреварата с 2 коня. Кон 1 - Си Дзин Пин, Кон 2 - Джо Бай Дън :)

Козяците си показаха най-модерните оръжияобаче

ще ги видиш и най-модерните

Самоебачка робот ли ?

До десетина дни Русия ще започне нова офанзива срещу Украйна от своя територия и от Белорусия.

няма да има укрия и помия в медиите,и натото ти ще си поръча двойна порция памперси

гледаш че си умрел

А след третия ден какво ще правим този път?

Путин си го каза. Но другари, виновна е Украйна. Шбаните украинци не пожелаха да сложат оръжие до третия ден! Така вкараха Могучая в спирала от харчове.

кво ша каже за войната на сащ в афганистан,ирак,либия,виетнам,корея,как изглеждат на хартия и как в изражение на изгинали войници,дали ша има некой милион а

Твоите руснаци до момента са изгубили два пъти повече войници в украйна отколкото американците във всичките тези конфликти.

Това розовият слон ли ти го каза?

По-скоро 5, а на спецобоZZрацията края и още се не вижда.

Само във виетнамската война жертви 333 620 – 392 364 Ранени: 1 340 000, мисля даже и да не го умножавам по 3 .... дечко :)

Ми те сериозна война с кой са водили бе. Като училищният хулиган. Тормозят слабите и ги обират.

Не ми се смята и то по данни от интернет. Т.е. някакви си измислени. Твърде е вероятно руснаците да са дали повече жертви отколкото американците. Вярвам. Сега сметни колко цивилни са убити от американциет във всяка от тези войни и колко от руснаците в тази. Мисля, че САЩ ги удря в земята. Запазиха си войниците, избиха цивилните. Сигурно са прави Щатите. Не мога да ги съдя. Да ги съдят роднините на убитите деца, старци, жени и невъоражени мъже.

Колко съветски войници оставиха костите си за 10 години окопация в Афганистан?

краварски бе спарения

Официално са загинали 15 041 съветски войници. Като се има пред вид, че го казва този, който премълча аварията в Чернобил - умножавай поне по 10.

Какво искаш да ти каже ? Ирак например - Багдад за 3 седмици, със 170 военни жертви. Не могат да да се мерят с Псковксите десантници дето вземаха Киев за 1 предиобед и вечерта щяха да са на концерт на Газманов. Е, на концерт отидоха.. ама на Кобзон :)

козяшкото отвърсие,яж банана и мълчи че си смешен

да гледам пяната на устите ви

Ми то като ядрените оръжия нямат значение, то защо САЩ не си унищожат ядрените оръжия тогава?!?!?!!?

що не идеш да ги питаш лично?

Mi tozi se svurza s kitaizite po telefona bez znanieto na glavnokumanvashtia (Trump po tova vreme) da gi informira za planovete my.

Да, прилича на София. Ама кой е казал, че ще има бъдещи конфликти след тоя.

Като гледам снимката.... то така си изглежда и София в момента без да сме във война.

вСЕКИ ЗАПАДЕН ПРЪДЛЬО СЕ ИСКАЗВА ПО ВЪПРОСА. Катили.Ако нямаше руснаци в Украйна, досега да са ги изравнили със земята. А украинците също като нашите препикани сороспии,вярват че ако се отделят от руснаците,ще отидат в рая. Идиоти,скоро ще разберат разликите между турист и емигрант.

На живо а?

Ше идат козоебците като баща ти дето Путкин ги праща да мрът като мухи.

В Украйна няма руснаци. Имаше до 24.02.22, но путин с един ход направи рускоговорящите в Украйна 100 процентови Украинци. Пък тебе те направи Риски кавал. Руския кавал е най-фалшивия кавал на света. По принцип Бъкгария е Евронатовки ориентирана. Слава богу. Руските кавали сте на доизживяване.

Не използвайте “Укронацист”, защото това е кръстоска между Украинец и руснак.

вече има съвсем ново значение според ватно-маймунската пропаганда. 'Нацисти' са тази които не харесват, или просто не се възхищават на днешна Русия, режима и мегаломанските му претенции. Въобще - целия цивилизован Свят вече се състои от 'нацисти' с които Рашка сам-самичка храбро се бори окрилена от идеологията на Иван Илин (руски неоспорим фашист) с подразделения като Русич (на самопризналия(!) се като нацист Мелчаков) и разбира се Вагнерските 'музиканти', които от класическа музика едва ли много разбират, но със сигурност гордо носят името на любимия композитор на Хитлер.

Са ще ми кажеш ,че и Бандера е много готин пич

Амче кат нямат боеприпаси, да намалят производството на айфони и апове за пърдене и таксита и да се хванат да правят снаряди. Ама са се сетих че отдавна са забравили как да произвеждат и внасят всичко от Китай...вкл. и айфоните.

Блядовете какво произвеждат?

Ти психоанализа ще ми правиш сега? Ето още матрял- ти го тура на целата рода болшевишка до девето коляно.

ами Англия какво произвежда? Освен финансова индустрия те нямат нищо друго. В магазините само меид ин Чайна

'Англия какво произвежда' За Rolls Royce да си чувал, муньо?

С каква технология ги произвеждат, и ти сереш тука чрез нея.

Диваци сме си, нали така, г-н "Абе льохман"? Иначе ми е ясно, че: 1. Имаш безкрайно ниско ниво на самоуважение. 2. Намираш го за прекрасно и нормално. 3. Държиш и другите да бъдат като тебе. Няма какво друго да ти кажа. А и ти едва ли разбираш от дума.

Хубава логика. А как стигнаха до тук без колелото, барута, хартията, парите от хартия... Китай са само около 3800 години по стари.

Никой не отрича постиженията на Поднебесната, само че сегашния Китай няма нищо общо. Нито пък изнесеното производство на американската индустрия, а само доказва че парите не миришат, и жълтурите никога няма да се откажат от западните производства.

Украйна да се поучи от Сирия, Афганистан и Либия до какво води подкрепата на западните съюзници.

8 от 10 най-силни икономики в света.

За Афганистан е молко спорно. Не ми е ясно що го набута. Ако имаш предвид Ирак, при Ирано-иракската война, и после каво стана е друго.

Чудно какви поуки се извличат от войната в Украйна след като до скоро приключи със съкрушителен провал 20 годишната война в Афганистан!? При която Великата Америка побягна със смъкнати гащи оставяйки военна техника за милиарди докато остатъка от НАТО си би шута със светкавична скорост защото без Биг Брадър чеп за зеле не стават. И сега същите тези супер сили тепърва ще взимат поуки от случващото се в Украйна? Едни талибани живеещи в пещери, цели 20 години не можаха да преборят ама с нагласата че ще се възпре Русия!? При това с прокси война при която за 5-10 броя модерна техника(от почти всеки тип) се говори, като че войната ей сега ще приключи в полза на Украйна и даже Крим ще си върнат. хахахах "Веднага след като Русия нахлу в Украйна, видяхме как държавите се обединиха и не само предоставиха военна помощ, но и се включиха в санкции и търговски ограничения, които силно затрудняват Русия" Хайде сега да видим същото ама за Китай! Единствената членка в програмите за намаляване на вредни емисии, която не си прави труда въобще да ги спазва. Страната с концентрационни лагери за мюсюлмани и следващият огромен риск за света и най-вече Тайван. Никой няма да посмее да постъпи с тях като с Русия. Дори и да се намери такъв момент на секундата и Европа и остатъка от света много бързо ще ходи да се моли за прошка на лидерите на Китай.

Американците си тръгнаха по политически причини, а блядовте ги биха като маче у дирек.

Американците си тръгнаха по старо постановление от времето на Тръмп, но към него имаше условие че нямаше да се изтеглят напълно. А само че ще намалят броя на военните си там до около хиляда души или по-малко(все пак другите членки на НАТО бяха само символично там с нищожно присъствие). Джо обаче реши, че това значи всички. И от там настъпи пълен хаос с изтеглянето. От друга страна забавно как заебаха техника и оръжия за на стойност 80 млрд. долара и до сега предоставиха на Украйна и пари и леки оръжия също на стойност 80 млрд. долара.

И колко жертви дадоха американците в Афганистан за 20 години, хм? (където войната реално продължи само месеци). Обявявали ли са мобилизации, икономика на военни релси, трагични вопли че САЩ е в опасност и пр? НИЩО общо с настоящата руска трагикомедия и то при положение че америаканците имаха много по-сложни логистически предизвикателства.

За американски жертви не знам ама на база американски доклад за използваните атаки с дронове до 2020 г., пише че 90% от всички поразени цели са били цивилни граждани на Афганистан. Някой нещо проблем с това? Не за какво!? Тъй че за какви "По-сложни логистически предизвикателства" се били изправили в Афганистан? От друга страна когато талибаните завземаха напълно необезпокоявано град подир град докато шофираха по празни отворени пътища беше Мигът да бъдат заличени от лицето на земята. Но ..... никой не си направи труда да унищожи най-лесните мишени на планетата заради които се водят военни действия в Афганистан от 20 години. И сега! Трябва да разчитаме на същите тези които оставиха талибаните да си върнат нацията, че ще могат да възпрат Русия!?!? Мда добре. Колкото до трагикомедията преди войната Полша и Литва се фукаха с 20-те хиляди военни на граните си докато в Беларус не пристигнаха 100 хиляди руски военни и изведнъж поляците и Литва не започнаха да правят огромна обща стена по границата заедно със защитни съоръжения. Финландия пък се фука колко били подготвени въпреки огромната си граница и ето че мигранти я прекосяват без проблем и чак до 2030 година ще може да бъде напълно защитена. А ЕС !? Големите дърдорковци за климата Германия се върнаха обратно на въглища докато призовават Другите да намаляват емисиите. Като гледам всичски са част от цирка. Най-вече украинците които завзели над 500 бр. руска военна техника и които изтласкали руските сили чак до родината им пък войната все така продължава!?

Вярно ли е, че днес ДАНС са онодили два руски трола в Ловеч? Гледам интензитета на коментарите значително спадна.

Дано е вярно. Ако опънат и два Укро/САЩ ще съм щастлив. Нека се поизчистим от платените.

Вие руснаците за какво мрете в Украйна? Заради едните кенефи? Перални? Кафемашини? З какво?

Долу ти отговорих. Стига повтаря. И кой тука е тръгнал да мре. ни ене сме руснаци и си седим тук. ти не си украинец и явно не си на фронта. Стига да ти оговаряме на едно и също. Или машинката цъка и парички текат.

мрете си там. заслужавате си го.

Искаш доказателства, че съм българин. От "Столипиново" да яздат майка ти, от "Филиповци" баща ти. После на теб. Това по български ли е или да ти сложа и репликата на доктор хонориус кауза Ицо Стоичков? Шушумига, платена си сладък, но и аз си губя времето с теб.

От кога фашистката идеология стана евро-атлантическа ценност?!?!

Винаги е било така!

Просто сега се афишира открито и официално!

1917та, двете идеологии поразително си приличат само че фашизмът изчезна, а комунизмът се прероди в олигархично-авторитарен кенеф наречен Русия.

че като някой "изтощава" Русия, руснаците му порят анала...

добре

Най важният извод, който се налага е че не може един самозабравил се диктатор да се противопостави на ценностите изградени от демократичният свят. Основният принцип е един за всички и всички за един който както никога до сега го виждаме ппи тази война. Дори и да не е формален член, Украйна приела и защитаваща евроатлантическите ценности е фоктически един от нас и има нашата всецялостна безрезервна подкрепа.

БРАВО

Следват бурни аплодисменти и ставане на крака

Доста сте наивен господине.

Ердоган заяви, че ще се срещне с Асад! Невероятен успех на руската дипломация. Някога тия двамата бяха първи приятели, даже прекарваха летните си отпуски заедно. Целите им семейства. След това западът настрои Ердоган срещу Асад. Ердоган открито зовеше за смъртта на Асад... После западът се опита да убие самият Ердоган.... И ето, че след десетина години колелото направи пълен оборот...., след като западът разруши САР, опита се последователно да убие Асад и после Ердоган...

До какви глупости може да доведе отчаянието. Споко бе катил, за теб ще има луксозен стълб.

Ердоган не брои асат за каквото и да било-на хубава в сирия когато си поиска и без да иска разрешение от асат. И освен това ердоган каза вече на няколко пъти че русия трябва да освободи окупираните територии. Но пък колко е сладко как защитниците на православието възхваляват мюсюлмани:)))

Руска дипломация? Разсмя се резко.

Какво по-точно и как може да спечели твоята русия? Хайде да си представим невероятния факт, че твоя любим путин някак си успее да окупира цяла украйна. И после? Следващата до нея е полша-добре въоръжена армия, член на нато, мрази русия. И с основание. След това-имаш една огромна територия, която си я съсипал и която е населена с жители, дето те мразят и в червата, защото си избил техните близки и си разрушил техните жилища и тяхната държава. И как ще я управляваш тая територия? След това-имаш държавите по целия свят без изключение, които внезапно се сещат, че могат утре да бъдат на мястото на украйна. И? Това ли ти е печалбата според теб?

Кой е казал, че Русия иска да окупира цялата Украйна. Полша лаят ама са платили над 10 млд. на Русия миналата година. Както и Украйна не затвори газопровода, и прибира едни млд. от врагът. Абе другарко не разбрахте ли че има и други цветове освен черно и бяло.

Кой ли? Ами именно твоя путин неговите приближени и платените руски тролове. Твоята русия не може в момента да се погрижи за населението дори в сегашно окупираните територии.

Извода е кофти. Много народ измре там. Кво ще ги правим руските вдовици! Да ги пуснем на украинците?

Ми то няма укри бре , на свършване са.. Техните шаврамтии съм умислил

Техните не ги мисли . Те си веят ц???те зимата в Банско , лятото на Слънчака

Не става, ще си стоят неутешени защото славните впйни на светлината преминаха под дъгата

цяла русия е едно големо менте. с претенции

Мобилизират те и Кадиркатс ще те спраска

Обичам да ви гледам с пяната ви на устата.

А теб като те мобилизират, ще трябва да гърмиш по Кадиркатс. Какво нещо е съдбата.

Ами хайде да видим фактите другарю? Къде са ново произведените танкове, бойни машини дронове самолети и така нататък на твоята русия? Дето според тебе ги била бълвала на конвейер? Къде са добре обучените руски войски? Къде е руската тактика за бойни действия в 21-ви век? А пък относно икономиката-самата русия оня ден заяви че е намалила добива с над 40%. Според твоето меко казано малоумно писание-русия хем намалява добива хемо увеличава продажбите? Това сигурно като стотиците хиляди българи подкрепящи твоята русия в интернет.... И реалността с шепата пенсионери на площада.

Тактика на 21 век. Мале ужас от малоумници.

Хлапенце дето все още си мисли, че войната се печели от този, дето изкара колкото се може повече пушечно месо на бойното поле. Броя на войниците престана да бъде фактор още откакто изобретиха картечниците.

Нещо като стана въпрос за факти изведнъж млъкна и се съсредоточи в щракане на минусчета, защото няма как да опровергаеш фактите? Ами така е-колкото и платена пропаганда да напишеш не можеш да промениш фактите.

Влязохме в НАТО, армия няма. Влязохме в ЕС........икономика няма Импотентни хайдушки организации Сър Джон

Армия няма. Не и в ЕС - и икономика няма.....

И за това като и наложат санкции страда цялото човечество, но не и Русия.

Ще разбереш Или ставаш на гюбре,или цепиш дърва в Сибир

Брех това дтрадащо човечество. Още не могат да отпушат тоалетните след празниците, а магазините опоскани и за подаръци. Хотели и ресторанти пълни. За сметка на това обаче, в раша чакат за Москвичи. Ще почакат, че обещаха обещетения за избитите колхозници.

По всички световни курорти, преобладаващо с руснаци. Факт!

И на мен ми влезна...

Колко па да няма икономика а? В сравнение с кога? Тъпанар червен.

Самостоятелното ти излизане от НАТО и ЕС не само е желателно, но вече и наложително. Защо страдаш излишно - мазохист ли си нещо?

и Москва го очаква

Лъжи, лъжи и само лъжи. Краварски, еврогейски и за срам и позор на народа ни, лъжи на наш'те шорошки дупедавци: 1.Никой от руските управляващи не е правил изявления за бърза победа над нацистка Украйна! 2.Русия бе принудена да започне т.нар. СВО в защита на подложеното на геноцид от украинските нацисти рускоезично население в Украйна, продължаващ вече 9 години!

Казаха, пе ще превземат Киев за една седмица. Майдана те го направиха.

Затова готвачът на путин си призна че така наречените сепаратисти са всъщност наемниците на Вагнер. И затова русия непрекъснато налагаше вето на всякакъв опит за изпращане на миротворчески контингент.

Украйна - русия, зарежете тези. Я кажете кога Израждане взима властта, че да се посмеем.

и аз нося Россия в сердцето си!

Насрания си гъз

Отколкото шибан от афроамерикански цигани

Да отбележи също, че истинската война е много по-различна и от тази в Холивуд!

Във войната поука няма...или ако има, тя вече извадена от всички. В края на крайщата човечеството се занимава с война от десетки хиляди години! Това което негъра Мили се опитва да каже, е че войната има прекалено много фактори които не само че не могът да бъдат предвидени от началото, но и се изменят в хода на войната. Не напразно това е най скъпото и сложно човешко начинание.

Троловете пак са ги вдигнали по тревога да защитават великата пиянска армия на нациско-хитлериското джудже Путин. Най-голямото затъване са стотината хиляди само руски жертви до сега. Общо сигурно са над 200 000. Но за вас, както и за Путин, това няма значение. А другото затъване е вече десетмесечната тридневна операция. И между другото, какво стана с Бахмут, дето от четипи месеца все следващата седмица падаше. Откъде ви навипат такива олигофрени.

Китай никога не е искал просто да превземе тайван. Ако китай искаше просто да придобие територията тайван досега да го е направила. Само че за разлика от комплексирания диктатор путин, китайците искат тайван непокътнат. Защото искат заводите искат предприятията искат и хората, които работят в тези заводи и предприятия. А това не става с нападение. И много добре знаят, за разлика от диктатора путин, че няма да спечелят нищо и сравнявайки тайван със земята и избивайки населението. Затова с едната ръка непрекъснато заплашват с нахлуване, пак с другата ръка непрекъснато се опитват да накарат тайландците доброволно да се присъединят към тях.

С подобно мислене, китайските псевдо-комундета криво-ляво успяват. Обаче путаран и склеротиците около него нали са чугунени тикви, все по-надълбоко копаят идиотите.

Ами то няма нищо общо между конфликта в Украйна и този назрял между Тайван и Китай.

Голем смех са тъпите коментари на путиноидите на копейкин. Анализа си е точен макар и не пълен, всички си правят изводи, руснаците по трудния начин.

ние българите мразим русия безплатно

Усещате ли страха на американците? Най-големият им страх е едновременното настъпление на Москва и Пекин на двата отделни фронта - бивша Украйна и Тайван!

гледам ги и как мрат от студ. дано оцелее некой до на пролет

НЕ го усещаме, ама никак. Усещаш ли отчаянието на колхозниците ?

Кка тъпите русофилистици, вадите от сто кладенеца вода само и само да не признаете грандиозния си провал.

Жалкият Мили защо не каже как неговите ментори не си взеха никаква поука от непрекъснатата си агресия по чужди територии ами пак се пъне като тях на ''умен миротворец'' да се прави.

Изчезва от картата

Москва е създадена от монголците:)))

Руснаците са Викинги Истанбул е бил византийски но вече е турски

Дори генетично нямаме общо с монголците. Нито с твоите руснаци.

Ти си монголец а?

щом си казал, ок

Варягите

Вие руснаците за какво мрете в Украйна?

Киевска Русия има ,но Киевска Украйна никога. Украйна е Руската Македония

мрете тогава. полага ви се.

Ама Русия я призна 94та, срещу ядрения и арсенал. Иначе сега другаря Путкин, нямаше да е толкова смел нали?

Значи москва е узурпатор:))))

при Глиги

Не се напъвай! Всички знаем, че руснаците са помияри!

Това което пишеш е именно истината, която Путин игнорира взимайки решението да нападне Украйна! По същият начин както македонците едно време нявга си са били българи, но днес не са българи, а са македонци, точно по същият начин украинците може и да са били едно време руснаци, но днес не са руснаци. Едно време си е за едно време, историята си е някъде там в миналото и си остава история ... нито КралиМарко, нито ХанАспарух, нито Симеон 1, нито Васил Левски няма да станат от гроба и да ни поведат ръка за ръка българи и македонци към светлото бъдеще. Миналото е в гроба, чети го, помни го, гордей се с него ... но едно време не е днес! ДНЕС Е ДНЕС! Днес македонците не са българи и днес украинците не са руснаци!

за да може и тъпи копелета като теб да изкарат някой лев

По заповед, за заплатата или по вътрешно убеждение. Мотиви различни. Защо Украйна забрани мъже да напускат държавата. Другите май също. А, защо и от двете страни бягат мъже. Не ги интересуват трите причини. Ти ги мани тия. кажи ми България ако бъде нападната. От който й да е. От Македония до Тамбукту. Колко точно армия ще съберем. И кой от тях ще може да работи дори с гаубица. Ама не в електорнна игра.

Вие руснаците за какво мрете в Украйна?

тъп ли е или не може да чете. Питат - предположих, защо мрат руснаците. "вагнер" - заплата, мобилизирани - заповед, някой и друг - смята, че така е правилно. Що умират украинците - по вътрешно убеждение, мобилизация или "туристите" от други държави - пак пари. Питам, защо единните руска или украинска "нации дезертират? А аз къде да мра? Дори ако РБ я нападнат се махам със сина, жената и родителите ми в Нова Зеландия. Имам приятели да ни посрещнат. Пак ти убягва същината. като ви платят копейки/центове и се смахвате. С вас не може да се води дискусия. За едните съм русороб, за другите джендър. Смешковци. Застанете срещу руските или американските оръжия за залпов огън и пак пишете.

Толкова глупости на едно място не бях чел от години. Особено за ядрените оръжия. Капута, който го е казал е глупак манипулатор. Ако братухите нямаха най-големия ядрен арсенал досега западната измет да е влезнала с войски в бивша Украйна. Но толкова ги е страх, че няма ден в който да казват, че те не са страна. Освен това Русия винаги има опция да изтряска фашистите с няколко ядрени снаряда и западняците ще се насерат. Тъповати писания. Пълни глупости.

Ти каква измет си да не разбрах? Азиатска измет може би? След като вашата магучия дето ти плаща за да пишеш предателски коментари е толкова велика, какво ѝ пречи нато да влезе да подпомогне украйна? И още нещо леке продажно-твоята русия нахлу в украйна.

Русия нахлу в Украйна, залагайки на бърза победа над нейните въоръжени сили, но се оказа затънала в продължителна война, която дава много уроци за характера на бъдещите конфликти. Затънала? С кое бе? Я си вижте таблиците за покупки на Европа от Русия? Санкции, манкции а потреблението на Руски ресурси е увеличено с 200 процента на обща база. 20 процента от Укрия е вече Русия, предстои поне още толкова да се присъедини. Всяка седмица военният комплекс на Русия пуска ново въоражение, от танкове, подводници и кораби. Не е ли време да си седнете на гъза, кравари прокажени? Светът не е ваша собственост. Не сте богоизбрани. Нещо май планчето за смяна на режима в Русия и Турция удари на камък, а? А в Сирия как е американската "перемога"? Побеждават ли курдите? Нещо май доларчето спря да е основната енергийна валутка? Германската икономика ли? На вентилатори и слънчеви тенджери? Неокон фашистите са на косъм, да получат ракетки. Тая паплач масоно-ционистка докато не получи най-накрая усещане за ефекта от войната, няма да се спре. Кравар ционист докато не го смачкаш няколко пъти, не вдява. Yankee. Go f*king home. Now.

Кат на 10 годишен болшевик.

Русия не е СССР. Всъщност Кравария и Европейският съюз изповядват планова икономика. Ма в проста сороска тиква, която освен да търси някаква обида към коментиращият, няма как да влезе факт. Вас ви вълнуват мечтите и проекциите на метавърса на Краваристаня.

Заминавай за Якутск тогава, и не ми дишай въздуха тук.

А Ръша ква икономика изповядва? Верно е бензиностанция с ракети, и БВП колкото на Испания.

Хайде пребори се с базовата грамотност първо (че ти е висока летва) пък геополитиката ще почака..

Соросите с перфектният правопис, никога не писали от телефоня на шльокавица. Бу хаха. Да видим какво още ще измислите. КОНТЕКСТА ТЪПАКО. ФАКТИТЕ.

Същия ли си или в дружинката безработни/полуработни/ненаемаеми интелектуал-вГъзрожденци сте 'хвани единия удари другия'? Да се обсъждат факти и контекст с тебе и тебеподобните ти е все едно да се дискутира здравословно хранене с опикания квартален просяк (който със сигурност има мнение по въпроса)..

Ама ти голяма рожика извади. С кое е затънала ли? 100 000 жертви малко затъване ли е? Или за теб, както и за Путин, човешкият живот не значи нищо, така ли тролчо? Общо вече жертвите са сигурно над 200 000. Кое струва толкова живата? Егати олигофрените сте това путинските тролове.

Самата русия обяви че е намалила с над 40% продажбите обаче според платения руски трол магически някак си ги увеличила. Нещо не виждам твоята русия да напредва-само жестове на добра воля отстъпвайки все повече и повече територия.

Лична обида. Правопис. Заплаха. Платен коментар. Смешници сте. Жалки подобия на хора.