Случаят ”Скрипал” може да отприщи война между спецслужбите

Руски олигарси може да изгубят британските си паспорти заради Сергей Скрипал, може би отровен в Лондон, а тайните служби от двете страни може да си обявят война

Обратно в новината

Коментари - Случаят ”Скрипал” може да отприщи война между спецслужбите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иска ми се да гледам обективно. Ясно е, че щом са намесени поне две враждебно настроени служби, дезинформацията и информацията са една до друга. Но ясно е и друго - шпионските ведомства са държава в държава в държавата, като матрьошки... Много мирише, чак не се трае на миризмата на активно мероприятие. Провалил се, осъден, помилван и разменен агент поне на две служби е убит години след събитията. Кому е нужна неговата смърт точно сега? И защо атакуваха и дъщеря му, която не е от занаята. Службите не действат така, защото служителите са демотивират, а това е пагубно. А и Суворов/Резун им е под ръка, знаят какви са постулатите в ГРУ, нямаше да чакат досега. С Литвиненко също се омотаха в лъжи и предположения, а доказателства никакви. Така, че - търсете изгодата...

Организирането на такова мероприятия изисква много голям ресурс - организационен, паричен и човешки. Няма логика руските тайни служби да направят такива разходи при положение , че става дума за човек, който е бил в техните ръце и е разменен . Освен това , когато той е бил разменен са били преценени всички възможности той да бъде използван от чуждите служби и в бъдеще. Просто такова действие от страна на руските тайни служби, особено в навечерието на президентските избори в Русия е абсурдно. Не ми изглежда логична и версията руските тайни служби да са изпробвали ново смъртоносно вещество. Вярно е, че един предател е най-подходящият обект, но от друга страна той насочва вниманието точно срещу тях. След размяната този човек вече не е интересен за западните служби и може да бъде пожертван . Затова по-вероятно е това да е активно мероприятие срещу Русия, точно в навечерието на изборите за президент.А Великобритания е много подходящо място за това, защото има голяма концентрация на избягали руснаци работили за западни тайни служби. Има и една версия която считам за абсурдна, но ще я споделя : Възможно е това наистина да е дело на руските тайни служби насочено срещу .... Путин. Но това е версия, която безплатно ще предоставя като сценарий за шпионски сериял на Холивуд .

Да да

Ама са го заменили със руски агенти. Затова са го запазили. След размяната вече мога да си го убият. Изборите са вътрешни и в Русия няма нещо да се чуе по-случая. А изборите са след седмица. Точно за вътрешна употреба такова убийство е перфектно. Показва на твърдолинейните и по-прости, че Русия наказва навсякъде по-света "предателите". И сплашва по-умните, че няма мърдане от Империята на злото

Пак тролиш напосоки. Първо - всичко се чува и от Луната, за има-няма час и нещо. Второ - наказват службите за предателство, всеки се подписва, преди да го вземат са шпионин. А този е помилван!!! Това значи, ако си прав, че пирамидата в дадената служба се е обърнала??? Ама не е. На мястото си е, и работи. Просто британците от две-три години се заиграха на всякакви теми с руснаците и пробват. А иначе, писах по-горе, питай Суворов/Резун как работи ГРУ, "Аквариумът". Там волности не се позволяват, нали?

Този може да е убит от всеки, които е настъпил през годините си... ФАКТИ НЯМА: 1. Хванат ли е извършителя? 2. Има ли доказателства за връзка с Руските служби? 3. Да предположим че е Русия: ВЪПРОС Защо Русия преди президентските си изборите ще прави такива убийства??? ( а не след изборите )

Когато се "спомина" Литвиненко какви избори предстояха? Дори когато го хванат, както онези в Донбас, ще се окаже, че току що са уволнени от службата си, или са в отпуски са на екскурзия. Знаете ли, в нета в Русия вървят интервюта с руснаци, които шегувайки се, се възхищават от експедитивността на руските бюрократични служби. Повод за това дава факта, че когато наскоро край Дейр ез Зор взривиха склад с боеприпаси, охраняван от 15 руски военнослужещи, докато взривната вълна ги носела към небето били още руски военнослужещи. Когато обаче телата им или частите от тях падали на земяна, те вече били уволнени и не принадлежали към руския контингент в Сирия.

има още нещо: кой е 'на далавера' от подобно нещо? Руските спецслужби? МИ? Руснаците не могат да го убият другояче (именно след Литвиненко) а трябва непременно да сочи към тях???? Кому е изгодно да има подобна 'война'?

Все на острова гинат предателите на Русия.Горбачов който за повечето руснаци е предател на предателите живее в Германия и е още жив.Защо ли?

По интересно е защо предателите на Русия отиват все в Англия, при положение , че там непрекъснато ги чистят ?

Хубаво го вижте тоя ,и умната ,ДЯДО ИВАН е готов да умре за брат си но предадеш ли го ,дупе да ти е яко

Е бе. Те си ма йк а та, мръ сни ингилизи ! Пи Ка я вър. Ху ви !

Активно мероприятие преди изборите в Русия! И да са искали уските служби нямаше да го направят по това време.

...а Ако И-сега НЕ Ни Е ясно Защо Трябваше-да-има Брексит - ...

Пак някакъв номер за да имат повод да наложат някакви санкции! Никой не се интересува от провалени агенти, още повече, че спокойно са могли да му "помогнат" да гушне букета още като са го хванали в Русия...Та този вече е бил непотребен и за едните и за другите! За какъв грездей им е на руснаците да го очистят, след като е полезен за англичаните колкото ланшния сняг? Пък и едва ли сами ще си го наврат с подобен акт, т.е. да дадат повод за още по яростно плюене по Русия...

Описателно : - Дефектира. Хващат го и опандизват. Пускат го с Цялото семейство Там. По "странен" начин загиват съпругата и сина. Дъщерята изпада в депресия. Връща се в Русия. И ! - идва за годишнина. ...като получава(т) или носи подаръка В който е Нещото. ------- Има СамоЕдни които Винаги Смряскват кагеБейството.

Службите на Русия в Великобритания не убиват явно, а ползват наменици от други национионалности. Освен това са можели да го самоубит още докато е разкрит в РУСИЯ!!! Това е ПР акция на "приятелска служба" на Ангилия или на самата Англия!! Пък тоя може и да е работел отново за руските служби!!!

Май не са го очистили руските спец служби. Причината е че тоз предател с бил помилван от Путин преди размяната, а не просто разменен. Т.е. излиза че руските спец. служби са плюли на думата на Путин, коет ми се види невероятно.

За информация: думата на Путин не струва колкото плюнката за която говориш! Справка: какво говореше Путин за това, че Русия няма нищо общо със ситуацията в Крим в начолото и филмът с думите на същият този Путин във филма "Крим -пътят към Родината". "Заседанието продължи до 7 часа сутринта", спомня си Путин и добавя: "Когато се разделихме, казах на колегите, че трябва да започнем да работим за връщането на Крим в Русия". Четири дни по-късно тежко въоръжена военна част установи контрол над местния парламент в Крим, който набързо насрочи дата за провеждането на референдум за присъединяването на полуострова към Русия". Въпроси?

след Ирак, думата на английските служби не струва нищо. За Путин не знам, не съм чел да е говорил подобни глупости, за измислени нарочно ОМП-та.

Значи, Скрипал лежал руски затвор за държавна измяна, пуснали го, оставили го да замине за Лондон, там го оставили да живее ОСЕМ ГОДИНИ необезпокояван и, накрая, го отровили с БОВ в претъпкан МОЛ. Някой освен мен дали смята, че това е меко казано смешно?

Преди няколко години имаше подобен скандали с отравяне с полоний. Всички тръбяха как руски шпионин е отровения с радиоактивни елементи. След като се устаанови, че не е отровения а е пренасял контрабандно радиоактивни материали за ЦРУ, свободните медии замълчаха. Никой не попитал колко още хора е подложил на радиацията освен себе си.

като каже братушките, лиги му потичат от устата. Както навремето децата се хвалеха с батковците си. Никакво самоуважение у него!

Абе може да текат, ама като се появи - ви прави- соросовите дирници - на мат и маскара. Направо ви докарва до самоубийства.

Наглосаксонците са го убили, спор няма.

Го оставиха жив, за да си приберат Чапман и след това си го очистиха, МАЙ!

Искрено се надявам братушките да са го очистили, както и да продължат да чистят.

Очистен е от Ми 5, както по-рано отромиха Литвинов, един чешки генерал и убиха с чадър българския разузнавач Георги Марков

stan_posta@

И както показаха "отровните вещества" в Ирак. В епруветка пред ООН. И както бомбардираха летището в Сирия, защото оттам излитали самолети с химическо оръжие. И на другия ден журналистите се разхождаха из бомбардираното летище и ни противогази, ни нищо.

Ами то това се знаеше че е ингилишки номер като няма за какво да се хванат убиват тия дето са им ненужни вече за да злепоставят някой друг...и да изпълнят американската поръчка.

FuckTheEU

Имам два резонни и логични въпроса към всички русофобски тролове тук. След като знаем, че шпионинът е бил в Русия зад решетките и след това помилван и пуснат на свобода: 1. Защо и е на Русия да трови шпионина в лондон, след като са имали отлична възможност да го ликвидират в Русия? 2. След цялата смрад и помия излята върху тях по случая с литвиненко, защо и е на Русия нов подобен скандал? Лично аз не виждам никаква логика и никаква причина това покушение да е извършено от руснаците. Напротив - всичко сочи, че той както и литвиненко са отровени от британските или други западни служби, с цел поредното дискредитиране на Русия. Западните служби отдавна са във война с руските, всъщност войната не е спирала нито за миг.

ЗАЩО !!

Ъ, през последните няколко години при "загадъчни" обстоятелства са умрели 14 руски изгнаници... а нито едно от МИ-тата или пък Новия Скотланд Ярд са успели да съберат каквото и да е подобие на доказателства та въпреки политическия натиск на британските правоохранителни органи им се е наложило да прекратят следствията за тяхната смърт;)

Ами няма как да обвинят свойте колеги от други английски служби и за това са ги прекратили.., но пък за сметка на това са надигали вой срещу Русия цели 14 пъти....

нищо чудно това да е постановка на ингилиските служби та да имат пак повод да вият нищо ново.

Коцето Егерт са разпищолил щот са настрвил от фикшън романи...

в парламента се чуха изказвания че това може да се счита за акт на война не на война на службите а на война пострадали са невинната дъщеря и английски полицай! путлер пали европа! от доста време!

Много либерал - европейско написано. Мязаш ми на Евро депутат. Абе, чичо МАЛИНКО,, ти ли си?

А бе то повече англичанки пострадаха от изнасилвачи мигранти, но война нямаше срещу мигрантите.

е клоака за международни престъпници, руски олигарси и ръководители на руската организирана престъпност. Условието е само едно-да вкарваш и инвестираш неограничено количество мръсни пари.

Пък и проверете смъртта на Георги Марков, току виж излезат и нови моменти, че аман с този чадър.

Чадъра отива в Африка, че там слънцето много пече.

"може да отприщи война"... че тя тая спецвойна май от доста години вече се е отприщила.

да кършат пръсти и да леят сълзи за кончината на такъв виден мръсник като Борис Березовски. Нормално е и подобни хора да намерят прием във Великобритания, там дори и убиец като Пиночет прибраха. Но инак те са много горди с правните си традиции с английските закони и право.

Не разбрах защо Березовски е мръсник, а Путин например не е? Може би защото Путин непрекъснато се ежи и заплашва с нови оръжия света? Ако ти се плаща за "мнението" ти, значи си продажник, а ако го изразяваш убедено, значи си един обикновен тъп глупак!

Харалампи стана Хари и започна усърдно да пръска смрад с разглобеня си задник

Затова ли Гинка, купува ЧЕЗ по английско законодателство?