Над 290 000 души са загинали за пет години война в Сирия

Войната в Сирия е отнела живота на над 290 000 души за повече от пет години, предадоха снощи Франс прес и БТА

Обратно в новината

Коментари - Над 290 000 души са загинали за пет години война в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

Броят на бойците на ИДИЛ бил 25 000 максимум, а цивилните жертви на коалицията били 55 - ПЕТДЕСЕТ И ПЕТ. Тая статистика е подигравка със здравия разум и предизвикателство към чувството за хумор. Те изтрепаха хиляди цивилни, били 55, молависа...

с техните темпове на размножение...то ва не е нищо...бройката бързо ще се въстанови...преди месец имаше новина за бомбанирана аг болница и то в район с военни действия...та в тая болница се раждали по 380 бебета месечно...средно...и във война не им пречи да правят деца...

а тия 7 милярда можеше да се ползват за мир и просперитет на човечеството а те фойерверки правят

Аз

70 милиарда в Сърбия, 1700 милиарда в Ирак и Афганистан...

Не се споменава кой започна тази война. В опит да се окупира Сирия. Башар Асад отказа да пусне катарския газопровод през Сирия. За лош късмет откриха и петролни залежи. И Сирия беше веднага нападната. По същество първите атаки започнаха още 2001-2002. Пак от територията а Йордания. Вече през 2011 решиха, че могат окончателно да съсипят Сирия и да си я разделят.

право в 10-ката!

Значи САЩ са похарчили 7 милиарда долара и са провели на 20 хиляди акции срещу 30 000 джихадисти без видими резултати. Well done!

Как без резултат? Това си е чиста печалба за военните корпорации, точно тези дето стоят зад Обама и Хилъри Клинтън.

Не съм специалист, но броят на т.нар. "бойци" с които ИД разполага във всеки един момент е съпоставим с числеността на нашата армия/едни загиват, идват попълнения и т.н./.Ако толкова бомби и ракети бяха изсипани върху клетата ни държавица камък върху камък нямаше да остане. А онези все са си там. Къде ги пускат тия бомби-днес унищожили команден пункт, утре тренировъчен лагер, не знам си колко цистерни, но ИД си остава! Ако изчислят в пари един убит джихадист е най-скъпият загинал човен в историята на военните конфликти.

това си е бизнес, колега. всяка пусната бомба или ракета е хиляди или стотици хиляди долари. тези долари са печалба за производителя и. данъци бол, финансира се този бизнес от там, без да броим парите които плащат джихадистите за доставка на въоръжение

"7,7 милиарда долара (6,9 милиарда евро) - обща цена на американските операции против ИДИЛ от началото на ударите до 31 май." Полза никаква! Голямо крадене!

"...Две години удари против "Ислямска държава" и........НИЩО! ЗАЩО ЛИ????

Ефектът? Не се ли случи сухопътна война,ударите остават козметични.Руснаците побъркаха джихадистите-целият Свят ги оплю.Путин е хитър-сам няма да затъне във втори Афганистан.Франция обяви"война"на ИД.Къде й е войната!? Много сбъркана,интересчийска и мръсна политика се води там.И от Биг Брадър,и от ЕС. А всеки ден изтичат новини за издевателства и садизъм.Колко още хора ще бъдат изгорени,обезглавени,колко атентата ще се случат,за да реши някой,че не може повече така!?

Ее,тази статистика е много показателна...Ясно става какви ги свърши "голямата коалиция"...САЩ подържат само огъня да не загасне. Русия свърши за 2-3 месеца много овече.С глупостите за "умерени" и т.н. само се доказва безсрамната йезуитщина и на САЩ и на ЕС.

Ако САЩ не бяха почнали да "демократизират" този район щеше ли да е така?

Половината от тях сигурно са от ИД и "умерената" опозиция, за които никой не жали.

Да се оплачат на аллах - нали с него стават и лягат!