Вой на сирени и викове на надежда: Издирването на Сашко от първо лице (снимки)

ГДБОП задейства "Amber alert" заради изчезналото момче за първи път от внедряването на системата в България - преди почти пет години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аутизмът не е болест а състояние и всяко дете си има различни признаци за това навици и т. Н. Много лесно пишете, но на който не му е на главата може само да лае от страни да дава акъл и съставя приказки... Моля ви спрете да обвинявате докато не разберем наистина какво се случва!

Първо като се обяви за изчезнало дете,веднага се гледат камерите от мястото,от 1-седмица поне назад,следовите кучета са специално обучени,има полиграф на ,който да мине бащата ,бабата и родата,тука некой лъже!Няма как да е в някой блок или вход и никой да не го види!Само е отвлечено,там точно отдолу под профилакториума има циганска махала,требва контингента да се провери-защото може за органи да са го отвлекли,това са безбожници и рецидивисти!Полицията трябва да си свърши работата ,а не Планински спасители и Доброволци!Тоя шефа на полицията в Перник е гола вода!

Има нещо гнило,нема шанс да не го открият и ми с еструва ,че не търсят където трябва!Да върнат камерите от деня на изнцидента ,в околните къщи няма начин никой да няма камери,да пуснат в къщите следовите кучета и после да се размотаят по Перник(не по гората) - те ще надушат Нещо!Аз Бех полицай с куче и знам!Има нещо гнило в цялата работа!

Само е направил някой фал бащата ,преди седмица и днес обявява-Изчезна сина ми!Трябва на детектор на лъжата да мине и той и майката и следовите кучета,не да кръстосват баирите,а да идат в дома на бащата и да дишат дрехите на момчето и аз съм убеден ,че ще го намерят!Очакват ни изненади,рано или късно!

Може и да не съм прав и все пак ми е странно поведението на бащата. Седял си в колата и си ръчкал телефона 10 минути като се има в предвид, че и преди това синът му е изчезвал доста пъти и има сериозни здравословни проблеми.

Ако така се обединявахме за всеки тежък момент, нямаше да сме на това дъно, пример с прукороския син, ама там е страх.... До всички който имат деца, роднини , възрастни хора и други свързани с здравословно състояние , загуба на паммет или друго. Смар чесовник, който струва 100 лв, с сим карта от 10 лв на месец, зарежда се един път в месеца, ще ви помогне много бързо в много тежки подобни моменти.

Прокурорския син ,само го чакам да го пуснат окончателно и как се направи на мутра,му слагам един чувал на главата и ще го заритам и замлатим с една лопата !Но ченгетата в Перник са едни мижитурки,как може да бие полицай и да стоят и да го гледат ченгетата!И Кой взима на работа полицаи 40кила,тоя е с връзки 100%

Защо са пуснати сирените, след като детето се страхува от силен шум?

Че ще се появи сам когато се умори.Дано не е пострадал дано намеримпътя дано неговият Ангел го води и се погрижи за Александър!.Дали няма някакви руини наоколо или стари сгради разбити където може да е паднал или да се скрил от сирените. Лошото че с това заболяване той може имда крещи но може и другата крайност, мълчи и няма да се обади дори да го викат.

Много време мина обаче

Сградата претърсихте ли?

Изглежда, че аутизма е широко разпространен в БГ и особено в този форум.

Ние имахме един Коста в началнато училище. Децата го готеха през междучасието а той се криеше в едно тъмно мазе без осветление, нафрашкано със стари чинове. Голямото мождучасие беше като на някой необитаем остров, пре пещерата на звяра, и смелчаците влизат в мазето, и Коста като им изръмжи, бягаха обратно с писъци. По някаква причина баба ми и неговата баба се познаваха, и имах възможност да прекарам по-дълго с него след училище. Той не беше бурен, погледа му беше странен, ококорен, и имаше много силни пръсти. Неможеш да се откопчиш ако те стисне. Обаче можеше да говори и беше доста собър по математика. На Коста му харесваше да ни гони, защото от особняк се превръщаше в змея на училището. Също и беше по-голям защото го караха да повтаря години. Не знам случая на това дете, дано някой педофил да не го е примамил някъде. След толкова търсене трябваше да са го намерили. На властта и трябва да покаже успех, след стрелбата по границата, катастрофи, разстрел на пазара. Така че е ясно защо Радев и другите са се вдигнали да правят акция.

Дано намерят детето...но изниква въпроса.. защо точно за това дете се юрнаха всички.. граждани и полиция с кучета..то не е единственото което изчезва.. имаше преди доста време едно момченце което така и не го намериха май...но потърсиха два дена и толкова... нещо по специален ли е случая

Влезте в пернишките групи и попитайте хората, кое лично ги е провокирало да се включат съвсем безкорсистно в това издирване, а не в други подобни случаи. Ние тук няма как да ти отговорим. И да случаят е по-специален , не защото Александър е по-специален, а точно защото за първи път се демонстрира някакво гражданско общество и солидарност в такъв голям мащаб. Да наистина за българското общество направо си е запомнящо се феномен като халеевата комета ....

бг обществото от време на време има някакви случайни проблясъци на човечност и солидарност. Пак е добър знак за бг социална еволюция.

Няма,по тъп и смотан народ от българите.Затова млади бягайте в чужбина,тука нищо добро не ви чака

Притеснително е, че му се е случвлао и друг път, а мерки някакви от близките? Може би и те имат нужда от помощ, как да се грижат за такова дете.

Ужас, но този вой на сирени за едно дете с аутизъм е края на света.Дано е жив и здрав!

Цялата седмица с тоя келеш ще ни занимавате

Вие сериозно ли! Няма ли грам човечност у Вас?! Давате ли си сметка какво преживява бащата?! Какво му е на това беззащитно дете в този студ? Въобще нормален ли сте?

На такива хора се слагат гривни за проследяване. Ама кой да помисли?!

Как не са се сетили. И ако я махне или по-скоро когато я махне, трябва пак да обявяваме конкурс за някой, който да мисли.....Бе скапана, държава с немислещи хора. Няма оправия - какво да ти кажа..

Под такава новина се очаква съчувствие, състрадание. А тука има хора не само корави и груби, но и дори без всякакво чуство за срам. Хора?

Доброволците търсят детето и ще продължат да го правят! Колко зли хора са се разписали в коментарите. Страшно е че същите живеят сред нас- какво ви струва да запазите злобата и непросветеността си за себе си?! Дано днес намерят Сашко!

Дано следващият пореден път като избяга пак, да го намерят само доброволците.

Да открият детето или да се прибере сам! Без майка нищо чудно, че е създал свой собствен свят.

Търсят ли го още или вече не е интересна темата ?! Доброволците фейсбукари добри хора там ли са още

Едно време нямаше аутисти. Имаше олигофрени, идиоти, ненормални...Измислиха разни нови неясни наименования за добре известни състояния.

Абсолютно вярно. Да не може да говори и разбира човешка реч на 12 си мисля, че медицинската диагноза беше "дебилизъм". Това, обаче, няма да го лекуват, щото не било ненормално и като позаякне физически съседите му ще се чудят как на бързо да си продават апартаментите . И на 12 хич не е детенце, след година става тинейджър, после и хормоните започват да играят. До няколко години някое местно момиченце ще изпищи, но няма да и дадат гласност . Дори няма да може и да го осъди защото е невменяем. Не разбирам какво са се юрнали доброволци да го търсят, това не е за намиране

То явно дебилизмът има и вербална форма, съдейки по коментара ти. Някое момиченце щяло да изпищи. А колко момиченца пищят доброволно от кеф всекидневно в замяна за разходка в мола, когато дърти пръчове като тебе или батковци не могат да си контролират хормоните? Тях какво ги правите?

Ето,например ти си с едновремешна диагноза-дебил!!Скрий се в дупката си и не се обаждай по-вече.

Хубаво е да сме хуманно, но човека е прав. Това дете /сега/ ще стане тинейджър, после голям човек...как и кой ще го контролира, даже и сега явно е трудно впредвид ситуацията. Винаги в такива случаи емоциите вземат превес в Българите. Това не е лошо ...останали сме ХОРА в тоя все по-брутален свят, но трябва и реално да могат да се преценяват нещата. Аз не бих имала смелост да живея до такъв съсед . Съгласна съм да заделят колкото мога и да помагам на специализирано заведение за такива младежи, но не и да са около мен. Като дете в квартала имаше такъв младеж, така че зная за какво говоря. Слагайте ми колкото искате минуси.

Няма значение колко минуси ще ти сложим. Понякога съдбата си прави много кофти шеги. Дори житейски уроци дава.

Аутисти е имало винаги. "Едно време" специалистите са били по-малко и диагнозата е била доста необследвана. Дори днес се знае все още малко, работи се непрестанно, за да се създаде по-пълна и ясна картина.

Някой роднина е утрепал детето. То е трудно за гледане, безперспективно, скъпо струва... Разследвайте най-близките роднини. Така, поне, пише в книгите. Може и да са прави.

Алоу коментаторите я се вземете бе, да го затворили в институция, бравус. Детето да не е искало да се роди с аутизъм насила. Само си представям какви “добри” и “полезни” грижи биха му осигурили в някой психо диспансер, направо мечта. Семейната среда е най-доброто за това дете, поклон на родители който се грижат за децата си независимо от менталното им състояние.

Да, най-добре е семейната среда стига да могат да се справят роднините. Тази ситуация сега....на какво се дължи ? и то не за първи път бяга. Дано го намерят живо и здраво, ами следващият път....или си мислите, че няма да се случи за пореден път отново.

А за околните? Това няма място по улиците

Някой роднина е утрепал детето. То е трудно за гледане, безперспективно, скъпо струва... Разследвайте най-близките роднини. Така, поне, пише в книгите. Може и да са прави.

Абе викаш направо да ги тричаме хората с увреждания,а? А че полувината гений които са живели са на границата на аутистичния спектрум викаш нема. Примери не давам ти сам се замисли, щото там където всички са луди, всичко е нормално.

Сашко се крие. Той нито бедства, нито се е загубил. Пак така са го търсили на времето. Като реши да се появи, а все ще му стане студено, ще го изкарат герой като един друг аутист дето се криеше няколко дни на Витоша си спомням. Май беше преди две години някъде. Другия беше над 20 годишен. И него с кучето го дириха, накрая просто огладня. Та Сашко има още много пъти да го търсят, вместо да си го приберат в психиатрия и да приключат цирковите изпълнения, за които държавата плаща стотици хиляди

и аз ще се крия от цялата тая дандания със сирени , джипове , кучета, тъпла от викаще ме по име хора - все е дно са на хайка за вълци или мечки. То невротипичен индивид страх да го хване какво остава за накого с нетипично неврологично развитие и сензорни непоносимости.

Прав си, но двама РЕПТИЛИ са ти сложили минуси

Трима сме и и повече ще ставаме, ще ви превземем и унищожим като биологичен вид тея като тебе и горния.

Точно това писах и аз, за специализирано заведение и набрах минуси. Помислете хора, преди да сте против. При това дете тези бягство са периодични, повтарящи се. Той пак ще избяга. Освен това и расте и по-трудно ще става да го намерят . То дано сега го намерят. Не се знае дали някой път това няма да свърши зле за него.

Като изключим фактът , че комнтарът Ви за психиатричните заведения за хора от аутистичният спектър е крайно невеж, но затова не сте виновен Вие, искам само да Ви обърна внимание, че на държавата, респективно на Вас като данъкоплатец, ще струва със стотици милиони лева повече да създаде и да поддържа , като материална база и човешки ресурс, такива "психиатрии "за такива хора, отколкото просто да ги хвърли на грижите на роднините им и да вдигне ръце да се оправят сами, както е в момента. Е да от време на време може да стане такъв гаф като този с това дете, но това не е ежедневно и разходите са значително по-малки и спорадични. Тосет добре калкулирани загуби спрямо маржа. Та в тази връзка , замислете се защо дори хора с шизофрения , опасни за себе си и околните, роднините им се молят и дават дори подкупи да ги задържат за лечение в психиатриите, а психиатриите се чудят как да ги изхвърлят на улцита възможно най-бързо.

Кретен, ти как разбра колко плаща държавата като не си се сблъсквал с проблема. Големи умници с клавиатура като теб се изказват неподготвени за да търсят внимание за мизерното и невзрачно съществуване което водят.

иначе коментиращите, как не ви е срам, да пишете подобни простотии. Вие явно не сте хора.

Като гледам повечето хора по добре да не съм от тях

Как може да пишете такива глупости? Олигофрени прости ... ако вашето дете изчезне?

Това са просто олигофрени, които формират 90% от коментаторите на дира

НО РАЗНИ ВРАЧКИ И ЯСНОВИДКИ ИС ФЕЙСБУК ДЕТО ПИШАТ ЛЪЖИ ЧЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е ВРЕМЕ ДА БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД ОТГОВОРНОСТ!!!!

циркът е пълен вече. Снощи чета групата по издирването във Фейса и онемявам - някаква врачка получава факсове от космоса и те я слушат и търчат като мухи без глави от място на място, следвайки указанията ѝ..Имам чувството вече, че за някои хора да се намери Александър е ппо-второстепенно , отколкото самият факт да демонстрират активност като се включат в операцията по издирването му- тоест това се превръща в масова психоза и никой не мисли рационално вече. Спете се бе хора, отдръпнете се , ако детето още е живо дай боже, само ще се покаже като спрете със сирените врявата и врачките

Детски часовник с GPS щеше да реши въпроса, ама бащата може би е нямал парички...

Може детето да няма поносимост към електроника

Какво значи да няма поносимост? Два шамара и ще му се появи. За втори път го издирват този кеЛЕШ

Какво значи има непоносимост - слагаш му часовника с джи пи еса , то го маха, или изпада в криза , ако се опиташ да му го сложиш насила. Това означава. Това не е кон да го дресираш с налагане на волята си да носи седло и или юзди. Да били зашили джи пи ес в дрехите - е за всяка дреха джи пи ес ли трябва да купят, ами при пране? Да му сложели в джоба на якето, ми като хвърли якето, итърси съдържанието на джбовете си? Лесно е да си седиш в къщи и да сочиш с пръст. Да не ти идва до главата се моли.

Такава тъпотия само в България може да се получи. след като никой не слуша специалистите, че детето аутист се плаши от шум и навалица...Дано се намери детето, което се вижда че добре е обгрижвано, но болестта си е болест.. Решило МВР да си прави експеримент на внедрената система точно където не трябва да го прави.

Автобус с деца катастрофирал пет деца в болница и в същото време новините започват пак с търсенето на тоя на какво прилича това е първа новина трябваше да е катастрофата с автобуса и петте деца в болница

Нормални са децата от автобуса, нали? Явно някой в управлението си има аутистче и за това е впрегнат целия държавен ресурс да търси шантавия Сашко, който има навика да бяга и да се крие

Не ви ли е срам с такова противопоставяне на деца???? За пострадалите както се знае са положени адекватни грижи, а за изчезналото дете само неадекватни неща се правят.

Хеликоптер са вдигнали да го търси, келемето

Ако ти се затриеш някой ден по някои баири или твоите деца, близки, и се вдигнат служби и хеликоптери да те търсят и за тебе ще говорят така да знаеш. - тоя нещастник от мойте данъци искат да го спасяват...

Защо да е дразнещо, че са вдигнали хеликоптер да го търси. Катастрофиралите деца имат ли нужда от хеликоптер да ги търси? Този хеликоптер не е медицински, не може да помогне на децата. Не разбирам защо смесвате двата случая, нямат общо. Не са изпратили всички медицински екипи да търсят Сашко , нито са вдигнали медицински хеликоптер да го търси, нито доброволците могат да окажат помощ на пострадалите деца в катастрофата. Къде ви е проблемът, не разбирам, че насочвате ногодуванието и жлъчтта от едно нещастие за сметка на друго.

Дете да ти изчезне, мъртвоо да ти го върнат, амин, дай Боже,мърша българска и долна

Каква е тази ЗЛОБА спрямо едно дете ? Нямате срам..ами ако вие бяхте в същото положение ?

Да речем, че сме били. Моето дете не го търсиха въобще. Някакви хора случайно го намерили, звъннали на 112 и от там дори не пратили патрулка. Аман от аутиста Сашко!

Не сте положили всички усилия да се разгласи случаят . щом за Сашко са се вдигнали перничани, щяха и за вашето дете да се вдигнат съгражданите ви - хората са едни и същи.

Добре де. Дано го намерят детето , но то щом има навика да бяга ,съзнателно или не.....пак ще го направи. Тогава какво...? Пак същата мащабна акция ли ? Трябва като го намерят , да се вземат някакви трайни , ако е възможно мерки. Не знам какви, но щом не могат да го опазят роднините , да отиде в специализирано заведение и да си посещава роднините или те него за кратко. Вярно е че домашната обстановка е добре , но при тези бягства не се знае кога и как нещо няма да завърши добре.

На мен маймунките в зоопарка са ми по-симпатични, а Сашко от Перник е като тях. Може ли вместо да го търсим, а той да си играе на криеница, да дадем тези пари на Зоологическата в София? По-смислено ми се струва.

И като дадем парите на зоологическата градина да спретнем и едно ограждение за тебе - напливът от посетители да видят такова чудо на човеката еволюционно развитие ще е огромен и още повече пари ще се съберат. Нали парите са ти проблема....

Всеки мен поне по един примат пише коментар...

Дано го намерят детето. Щом ,обаче е хиперактивно и бързо, за три денонощия може вече въобще да не е в района на Перник . Четох, че преди са го намирали на 15 км отдалечено от града. Съчувствувам на бащата, но не мога да си обясня как е допуска и за секунда това дете да не е хванато за ръка /освен в колата/ или вързано ..да ,точно вързано за него . Има едни нещо като гривни с разтегателена спирала и детето е закачено буквално за родителя , и има ограничен периметър на движение. Отначало , когато видях такова нещо се възмутих , но като се замислих....вярно е , че малко дете може изведнъж да хукне нанякъде и да не можеш да реагираш навреме.

Има такива гривни и нагръдници и са много удобни, особено в тълпа или търговски центрове итн. Но не взимате предвид факта, че тези гривни , за които говорите са предназначени за малки деца 2-3 най-много 4 годишни, при които може лесно да контролирате или ограничавате посоката на движението им. Първо това дете е на 12 , представете си какво ще последва , ако 30-40 кг килограма тяга дръпнат ръката ви и хукнат да бягат внезапно, съпоставено с 12-15 кг на малко дете. Второ това дете е със специални сензорни потребности, може да изпитва ужас от докосване, допир, стоене в близост до хора, а вие очаквате да го вържете за някого и да го държите в къс периметър до вас. Няма как да стане, или ще избие на агресия /автоагресия, или ще се строполи на земята и ще изпадне в пълен мелтдаун, преживяването и за детето и зародителя е ужасяващо, вярвайте ми

Е тогава , какво? Това дете ще расте , дай боже да го намерят живо и здраво, как ще го контролират по- нататък. Прав /а/ сте, тези гривни са за по -малки деца, но трябва нещо да се измисли и за по-големите.

За по-големите има измислени много неща. Но тъй като всеки човек в аутистичният спектър е уникален - тоест няма едно към едно и общо решение или така нареченото . нареченото бланкет подход за всички , трябва да се изградят индивидуални стратегии, спрямо индивидуалните нужди на конкретното дете. Тези неща се наричат стратегии за справяне и предотвратяване точно на такива случки, които включват да наблюдаваш човека в случая детето много внимателно , да се научиш да рапознаваш дразнителите , и да предотвратиш ситуацията в зароди преди да се е развила в подобна неприятна случка. За да се подпомогне цялото това нещо например професионалистите и семействата на такива деца ползват системи за анализи на поведението като например STAR -Setting , Triger, Action, Result - което набързо казано е , записваш в двенвик по дати - в каква обстановка се случва инцидента, каво го провокира, какви действия предприемаш да тушираш ситуацията ,има ли резултат или какви резултати получаваш от действията си. Когато забележиш определен повтарящ се поведенчески модел, вече може да си изградиш ясна представа, и за това детето ти на какво реагира негативно и да си изградиш стратегия как да се справиш със ситуацията без да стигаш неприятни изненади.. Но това е много работа и основно работа на родителя , защото родителят познава най-добре детето, никой психолог,психиатър, няма същото разбиране за детето ти , ако е в аутистичния спектър каквото разбиране имаш самият ти.

И забравих само да добавя. Че тези деца никога не правят нещо самоцелно, просто щото им е щукнало, винаги има причина, но в повечето свлучаи не могат да я изкомуникират предварително или да обяснят какво искат , какво се опитват да направят ,какво ги притеснява, а директно действат. В случая Александър за да побегне и да хване гората има конкретна причина. Ако не му е за пръв път да бяга това вече е поведенчески модел, за който трябва да се открие причината защо побягва , видял е нещо , искал а де отиде някъде конкретно, искал е да направи нещо конкретно, изложен е на сензорно претоварне и тн и тн. Когато се разбере причината, може лесно да се предотврати и последващо бягане

Аз искам равно третиране. Конституцията го гарантира. Не може и.диота Сашко да има повече права от мен и моето дете. Не може за катастрофи, където е въпрос на минуто да се спаси живот да не се праща хеликоптер, а за този у.род да го търсят цялото МВР и ГДБОБ. Това е дискриминация срещу нормалните, които, всъщност плащаме за спасителните му операции. А той има навика да бяга, защото е олли-гофрен и вече няколко пъти така го издирват

В случая равните права , които изисквате да са равни като тези за Сашко, ще ви навредят само. Щото ако вие или детето ви се разамажете в катастрофа, каквато хипотеза изказвате, хеликоптерът, който търси Сашко само ще кръжи над вас и ще констатира, че сте се размазали, без да Ви е от друга особена полза , защото не е оборудван с медицинска техника и медицински персонал и ако ви натоварят на него като чували с картофи , без да ви обездвижат и обезопасят,или да има кой да ви следи показателите и да ви поддържа живи докато се доберете до болница, от друсането и вибрациите ще получите повече травми , а може и направо да ви довърши.. Това е все едно да негодувата защо не са ви изпратили офроуд джип, вместо линейка, ако получите инфаркт примерно. Но не сте виновен, В хеликоптер предполагам не сте летял, че да давате такова нелепо предположение

Бездушни българи.Това е дете.После все управляващите виновни.

Стига с тая фраза това е дете децата не са богове всички са равни пред конституцията по ползва за изповедание етнически произход и така нататък стига с тая фраза това е дете защото възпитах те идиоти крещящи тропащи ненормални идиоти възпитах те защото им обръща да прекалено много внимание и те са се взели за голямата работа всичките

Александър е дете и следва да бъде третиран като абсолютно всички други деца. Щом видно не е отвлечен а бяга от спасителите си, да се прекрати незабавно спасителната операция, на тате да се връчи една солена фактура, че занимава 112 с глупости и да оставят роднините сами да си търсят пумиарчето у гората. Защо плащаме за да бяга системно това човекоподобно?

толкова помия повърна против това дете.

Да точно така е то при катастрофа с 16 ранени автобусна катастрофа не пращат хеликоптер нито при нормални деца изчезнали пращат толкова сили да ги търся тя за някакъв кахавел плащат цял българия и война сирени това ненормална история

За тебе катафалка да пратят.

И за тебе също да пратят катафалка и то по-скоро

Нормалните деца като се загубят (не като избягат като този малоумник) не ги търсят така. Дори патрулка не пращат като някой ги намери далече и се обади на 112. Това е дискриминация спрямо нормалните. Не се чудете, че родителите на нормални деца не го траят този 12 годишен хахавел. Ами зорлем ни ги натрапвате разни шизофреници. И не е аутист, защото такава болест няма, а си е чист шизофреник. Като стане на 16 такава диагноза му дават, дават му и ТЕЛК и после като стане мъж може да заколи който си иска и не носи наказателна отговорност. Продължавайте да го търсите. Дано е безуспешно и е у някое дере та да се отърве обществото от един куку, който до няколко години ще бъде опасен за околните

Паляяо бягай в кръчмата да си допиеш, пропаднал боклук.

Като иска да бяга оставете го да бяга иначе какво излиза цялата държава търси един идиот

си ти и никой няма да те търси.

Той е доказан идиот а ти си не доказан и не може да даваш квалификации на хора които тука пишат по същество

Една част от сегашните деца са напълно бесни без контролни и насърчаване да бъдат такива от родителите си имам чувството че живея в някакъв театър на абсурда хем знаят че бяга хем не го държат изкъсо и после айде целия град и цялата държава организирайте акция все пак живота на един възрастен не е по-малко важен от живота на едно дете

хиперактивни се наричат. Хиперактивен не се раждаш а ставаш и точно семейната среда ако е конфликтна или нехаеща води децата до хиперактивност. Това е вътрешно нервно/психическо напрежение при детето изразено с неуморна енергия и хаотични непоследователни действия. Тези деца имат трудност да се концентрират повече време в/у едно действие, хаотични са, почват едно , оставят и почват друго. Но не са родени така, семейната среда ги превръща в хиперактивни. Когато видите такова дете, знайте че в семейната му среда нещо не е наред.

Айде и ти голям всезнайко глупости на търкалета точно такива се раждат едно време що нямаше такава терминология и такива деца сега ги глезят държат се с тях като с богове от позволява им се всичко и те накрая почват да тормозят възрастните хора по всевъзможни начини това вече е кърти мивки

Не знам от какво стават хиперактивни, на мен ми изглеждат луди и децата ми страната от такива. Напоследък масово се раждат такива като хахавия Сашко и обществото няма да издържи в един момент да ги издържа и интегрира, като не подлежат на интеграция. Това е на 1в и мучи и не разбира човешка реч. И хиляди хора хукнали да го търсят. Малоумна работа. Да си седи у гората, то си е животинче и не е за градска среда

"странят", не страната и 12 е цифрата. Телефонът си прави някакви spelling corrections

Хипер активността е неврологично разстройсто при развитието на детето. Наблюдава се отклонения в невротрансмитерите тоест химически дисбаланс между два от тях допамин неропинефрин. Нарушена е и връзката по начина по който мозъкът получава информация и я обработва. ТХиперактивността и разстройството на вниманието в по-голямата си част е генетично обусловено. тоест ако имате в семейстовто такова дете вероятността някой от родителите , или някой от семейството на родителите брат сестра и тн да го има също е много голям. Едно време както казвате това не се е диагностицирало като заболяване и тези децаса се считали или за гаменчете или за отвеяни и заспали. Други фактори , които могат да допринесат за развитието на това разстройство е , преждевременно раждане на плода преди 37-тата гестационна седмица, ниско тегло при раждане, употребяване на алкохол, наркотици и тютюнопушене на майката докато е бременна ТХиперактивността не се изразява само с беснеене , търчене и неконтролируемо поведение , това е само един аспект и не при всички се проявява. Това разстройство няма нищо общо с начина по който отглеждате едно дете, да може да се влошат симптомите при неглижиране и ако не предприемете мерки да се заведе това дете на психиатър , психолог и да му се приложат съответните поведенчески терапии и медикаментозно лечение , но тези деца се раждат така не стават такива , щото майката виси по цял ден в ДИР.бг , а бащата гледа мачове по потник или се налива в близката кръчма с аверите. И да разбира се трябва да се прави разлика между разглезени гамени и деца с неврологично състояние. Защото за едните избор, а за другите е диагноза и не без терапии и медикаменти не могат да се контролират

Може би момчето търси майка си, която безотговорно е избягала в Гърция.

майката работи в Гърция за издържа всички. Защо винаги сте черногледи и търсете негативното вие българите.

Бащата разпитан ли е? Всъщност бащата трябва вече да е няколко пъти разпитан и най-близкото обкръжение също .

Ще ме хванете , ама друг път ! Че и полиция и сирени , та и нощем с фенери ... !

и рима редиш.

Как е възможно тази система да е внедрена от преди 5 години и сега да се използва за първи път. Досега не са изчезвали хора? Нещо в целия разказ не се връзва.Бащата правел маневра и детето побягнало.То изнън колата ли е било?Ако е било,защо? като се има предвид,че и друг път е бягало. Освен това,струва ми се абсолютно безконтролно струпване на много хора на едно място. Полицията трябва да организира всички доброволци ,а не сами да решават кой накъде. Дано всичко да има щастлив край.

Потресаващо ниско качество на журналистика в дир-а. Превеждайте статии (и моля по-сносно) и не се мъчете със съставяне на собствени.

какъв е проблемът да се вгражда чип за проследяване. Някои ще кажат нехуманно е. Но все пак слагаме такива чипове на домашните си любимци-за тях повече ли ни е грижа отколкото за дете?

- че някоя полуглуха баба без интернет и тв го е намерила и подслонила - че ужасяващите коментари са от един и същ трол, защото ако повече на брой хора са в състояние да пишат така, всички сме в опасност!

Егати тъпунгерите и перверзията!)организация като в Сомалия,а и по зле.хаос,пари на вятъра ,смешни палячовци!ловци в камуфлажни парцали!ужас,сте ловят НЛО!каква гротеска на тъпата селска държавица!

Иди им покажи на тия хора как са прай