Сидеров поиска смъртно наказание, парламентът не разреши

Да бъде възстановено смъртното наказание в изключително тежки случаи, които представляват злодеяния, предлага в законопроект за промени в Наказателния кодекс лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Обратно в новината

Коментари - Сидеров поиска смъртно наказание, парламентът не разреши | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво на "гневен" дано не се е случило наистина , много добре написано

Аз съм за доживотен без право на замяна.Смъртното наказание не е решение на проблемите ни.Пак ще го отнесат само бедни провинциални убийци.Никой баровец няма да го понесе.Проблемът е в корупцията,условните присъди и гаранциите.Проблем е също,че който изобщо влезе в затвора излиза скоро.Това не е правосъдие.Не може например касапинът от Перник да лежи 3-5 години за това,че е нарязял на парчета своя съсед и съученик за дълг от 4лв и го е крил в гората.А тия двете кръвнички от Пловдив дето убиха съученичката си?Изкараха няколко годинки в затвора и сега-"пей сърце".Ами убиецът на 16-годишната Елеонора лежа ли изобщо? На фона на цялата съдебна порнография само смъртно наказание липсва...

До идея зя България.Ако искаш да знаеш за какво е нужен референдум за въвеждане на смъртното наказание направи си труда да прочетеш стиховете в проза на Гневен.И ако не се разплачеш значи или нямаш деца или нямаш милост.Аз благодаря на тоя човек за стиховете и мисля че той или е голям поет или това което е написал е било истина.Това е най-хубавото нещо което съм чел в коментарите до сега.

Хубаво, ще ги прочета, но факта си е факт- тези думи не са казани от Сидеров!

Този въобще не заслужава да е там в парламента. Дойде на власт само заради парите като измами всички, които го избраха. По-добре е да се маха и да върне откраднатите пари. Затова ли крещя по митингите, за да си купи вила на Ривиерата във Франция, а и други имоти. Защо не му потърсят сметка на този псевдоморалист.

Ако се преброят гласувалите какво излиза- общо 129 депутати. Къде са другите 121???? Това напълно потвърждава тезата ми, че 120 депутати на малка и бедна България са й предостатъчно. Сега хрантутим цели 240!!!! + Президентството + Министерски съвет! Вече изнемогваме да изхранваме толкова хрантутници, а те продължават да се размножават, м .... им стара. Да се приемат промени в конституцията- 120 депутати СТИГАТ!!!!

Доказано е ,че където има смъртно наказание престъпността не намалява,но ако се въведе би имало добър икономически ефект ,сега за тежките престъпления дават доживотна присъда което означава ,че един изверг може да лежи и 50 години ако е на 27 като убиеца на Белнейски което ще е милиони от джоба на данъкоплатците ,много по практично и евтино е да го гръмнат вместо да се излежава десетки години.

абсолутно е прав ама парво трябва да се започне от парламента кадето 22 год се крят наи големите крадзи на прехода те затова и не приемат предложението *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

само смартното наказание ще оправи нещата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Истината е, че човека си отива от политиката, както си отиде Иван Костов. Но и той като него не знае, пак навярно и малко ще "порита".

За да се въведе смъртно наказание, пърно трябва на напуснем ЕС. Това наистина е крайна мярка. По-лека мярка и можи би по-ефективна е бой с камшик, ккакто например е в Синвгапур. Добе е това да се въведе у нас и един от първите който да бъде шибан, да бъде Волен

'Чудя се ,както гласуват ония в парламнта,така и тук е една говорилня и едно ежене вече ме отвръщава да чета дира.Относно смъртното наказание преди три години попитах Цветанов предвижда ли герб да приеме смъртното наказание.Беше ми отговорено че това е в програмата на Волен Сидеров.Беше много сигурен че битовата престъпност ще бъде забравена като недъг на предишните правитлства.Резултатът е ясен и такъв ще бъде.За каква правова държава блеим като овце-няма такава и във всеки доклад ни напомнят.Рецидивисти ,наркобарони ,дребни мошеници и какви ли още не се възползват и правят безчинства .Пожелавам на тези които са гласували против да им се случи най-голямото нещастие от рецидивист, дано проумеят.Иначе полицаите ще ги бият на улиците и те само ще ближат раните си.

Аз не съм за смъртно наказание,защото при нашата съдебна система могат да убият много невинни.

Волене, колкото и да се напъваш, след време всичко, което ще се говори за теб, ще бъде от рода на:"В началото на 21 век, в България, Волен Сидеров създаде партия АТАКА. Няколко години по-късно, пак той, я закри!" Амин!

Да ви попитам, тези, които така разпалено пишете тук срещу смъртното наказание: От какво се уплашихте?

АЗ СЪЩО СЪМ ЗА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ И ЗА РЕФЕРЕНДУМ

Този боклук си мисли, че с подобни евтини популизми ще може да си напомпа спадналия рейтинг. Няма как да стане атакистки боклук.

Скъпи мои, убити нелепо от шофьор на мотика пиян - две дечица Христинка и Пепо, и съпруга за всеки мъж блян! Беше влачил децата с колата. Разпознах ги в смъртта им едва. Изхвърчала на метри жената, час живяла с разбита глава. И все питала за слънчицата. Как са милите, где са сега... Бе размазал асфалтът децата! О, иди си, проклета тъга! А шофьорът-убиец спаси се. Не получи присъда и грам. Алкохолната проба укри се. Бе синче на държавник голям. Но шофьорът осъди бащата. Аз издадох присъдата там. С два куршума му пръснах главата. И напуснах родината сам. За убиец с кола нямам милост. За убиец с кола и пиян. С два куршума си взех справедливост, щом законът е криво разбран.

аз също съм ЗА смъртното наказание - и ЗА спазването на Законите!

Проблемът не е в размера на наказанието, а в гарантиране на прилагането на наказанието. Пияния, няма да се сети, че ако кара пиян и предизвика катастрофа ще има тежко наказание, единственият вариант да го спрат е още при опит да тръгне да бъде арестуван и да му отнемат възможността да кара в такова състояние, като пратят в "изтрезвително" примерно. А иначе, какво като и в САЩ има щати предвиждащи смъртно наказание в такива случаи, като на "богоизбраните" там им се разминава... Там поне всеки 2-ри има оръжие и по лесно се решава проблема по описаният от теб начин.

Много тъжни стихове......разстроих се много !

Забелязъл съм една печална закономерност.Всяко нещо дори и най-полезното което се предложи от Сидеров е обречено на отхвърляне априори.Защо бе братя.Не виждате ли че мразейки Волен мразите себе си и нашата мила България.Или по-точно това което е останало от нея.Какво грешно каза той до сега.Че съвсем в близко бъдеще ние българите ще останем малцинство в собствената си страна.А не е ли вярно.И не е ли за предпочитане сега няколко шамара пред банята отколкото след време бомби като в много вече мусюлмански страни.Виждате че тая лавина ни наближава и нас.Но да оставим далечният близък изток.Защо не погледнем в съседна Югославия какво става.Ех фарисей ще плачета вие за болният Волен но ще бъде късно.

Ми това цели самият Волен. Да бъде отхвърлено и той да стане следващия "герой" в очите на обществото. Абе виж как ги предлага- без никаква насока да каже ЗАЩО И ЗА КОГО Е НУЖНО СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ? Защо и за КАКВО Е НУЖНО РЕФЕРЕНДУМ? Всяка дума на Сидеров е пълен ПОПУЛИЗЪМ и политическа игра само да му се чува името в пресата. Това не е истинска политическа позиция , това е ВРЕДНА и мръсна игра с обществото. Популизмът в днешно време се окачествява за политически бандитизъм.

Пълен цирк! За кого го искаш смъртното наказание бе Сидеров? Защо не казваш? Сигурно го искаш за цигани и турци, но не и за крадците и унищожителите на държава България от редиците на политическата мафия ,към която се числиш вече и ти! Трябва някак да се чуе името на нищожната му партийка, пресата да гърми и на самият него, след семейните скандали в нея. Аман!

А вие защо ни заливате непрекъснато със словесните си диарии тука, нали за да чуе името и на вашата нещастна фондацийка. Човекът поне е направил партия, влязъл е в парламента, има и евродепутати, а вие? Само плюете всичко и всички. Да ви имам и самочувствието, кръчмарски политиканчета.

Купете му една игрална конзола с военни игри и ръкопашни битки, че само на агресия го избива. И той много родолюбив, но ходи да се лекува в чужбина. Голям борец срещу мафията, а все в техните луксозни хотели и ресторанти отсяда. Много праведен и набожен, а иска смърт. На политическо доизживяване е, но е жилав и ще е дълга агония. Позор, ДПС-арите ще го надживят! Да перефразираме класика - "Бедни" , "бедни" Волене, защо не умря край банята"

Акробатики за вдигане на рейтинг. Семейния скандал го сасипа и сега се мъчи да навакса. Блудкав опит за отклоняване на вниманието. Всички закони са си хубави, ама няма кой да контролира спазването им от обсолютно всички. Патриотичния манталитет е завинаги погребан под еснавските котпоративни интереси на хората с власт.

воленчо нали подкрепяше църквата - как се връзва с "Не убивай"?! По-добре без убийства! За тежки престъпления да се въведат - каторга, работа в уранови рудници и др.

Дообре, и две бесилки: една на пл.Възраждане, другата пред НДК, и "на живо", по първа, България цела да гледа! Браво Павле, евала ти Волен. Пич до Пича! ХА-ТА-КА !

твърдо ЗА за смъртно наказание.даже възстановяване на БЕЛЕНЕ за крими престъпници и други подобни който го прокара в парламента за него гласувам

Заради отмяната на СМЪРТНОТО наказание, убийците са особенно нагли: "Ще те убия и ще те излежя!" Те са сигурни че ще останат за кратко в затвора, а ти завинаги ще си умрял. Затова БСП е против въвеждането на СМЪРТНОТО наказание. Но...2012 година идва.

Дайте му хапчета на тва момче!!!

За!

Аз съм ЗА!

Естествено е че трябва да има смъртно наказание - за убийци, изнасилвачи и наркотрафиканти, иначе рано или късно се измъкват и пак отначало, а пък докато са в затвора пак са на наш гръб - по 600 лв на масец.

в смъртното наказаниеима резон, но само в правилно работещи правни системи. Българската обаче не е таква. Поради което може да се стигне до лична вендета като се причини смърт на неправилно обвинен. А от гроба няма измъкване. Именно поради стотиците случаи на умъртвени неправилно хора се е стигнало до отмяна на СН. не по хуманни подбуди.

Ми то и сега има смъртно наказание в Бг............................................................................................................................Всеки ден се изпълнява. Извършва се с автомобил. Може би искате възмездие при извършване на смъртно наказание? Е там вече не знам?

На тоя Александър Радославов, ако му се случи някой от фамилията му да пострада както други хора са страдали тогава ще го питам кое е крайно. Разбира се, че трябва да има смъртно наказание и то да умират по същия начин както самите престъпници са извършили злодеянието. Естествено е, че става дума не за отнема живота по непредпазливост, защото всеки знае, че има нелепи случаи в живота. Но такива като заловен килър, участници в подобни гнусни поръчки, разни там садисти и серийни убийци да се поизпотят преди да предат богу дух. Това ще е най- правилното и хуманно решение, защото излезнат ли от затвора ще продължат да го правят, а някои го вършат и в самия затвор. Точка.

повечето в залата заслужават смъртно и затова са против :)

agree съгласен

Не мога да разбера глупостите на разни "миловидни" и "милозливи" индивиди - в световен мащаб статистиката е показала, че по-малко от 1%, пак повтарям с главни букви - ПО-МАЛКО ОТ 1% от осъдените на смърт са невинни! Но ефекта от въвеждането на смъртна присъда влияе в над 20% от случаите на извършвано престъпление, т.е. превантивния и страхов ефект е налице! У нас на прима виста се досещам за 2 случая, при които невинен ще го "отнесе" - случая Белнейски /и на малките деца е ясно, че случая е скалъпен срещу Лазар Колев!/ и случая Яна /и на малките деца е ясно, че Николай Русинов е убиеца, независимо дали по непредпазливост или умишлено!/. Всички останали доказани убийци на гилотината, бесилката или спринцовката!!!

Така е. И за това пали тия дето се палят лесно на такива теми. Виж какво става в коментарите тук.

И на първия който да се приложи нека да е на него.

Въпросът стои така: 1. Защо не се проведе национален референдум за това? 2. На тия 98 дупетати ако майките им или децата им бяха убити по начин, подобен на многото убийства, дали щяха да гласуват "против"? 3. Да, престъпността може би няма да намалее, но със сигурност близките на убитите ще бъдат удовлетворени, а също така всеки един убиец, ако знае че го чака смърт, все ще има едно на ум.

Сидеров е противен политически използвач и нагаждач, но в това му предложение има смисъл. Макар, че такива присъди се издават от т.н. съдебна система и от т.н. съди/йк/и, което пък веднага опорочава идеята...

"Смъртно наказание в изключително тежки случаи, които представляват злодеяния" - ясно е, че няма да се приеме. За кокошкарство - да, ще се приеме.Разбра ли, Волене. Грешна ти е постановката. Предложи смъртно наказание за престъпление против българския народ и държава за да видят всички какви патриоти седят в парламента.

Законното смъртно наказание (налагано от съда) не го одобрявам, защото това ще доведе до смъртта на невинни хора. Съдебни грешки стават твърде често. Съдът не може винаги да е прав, има много случаи когато греши. Доказано е, че такива грешки са ставали (включително е имало и осъдени на смърт, които са били невинни). Не виждам причина да не става и в бъдеще. Аз одобрявам наказанието със смърт само когато се извършва от граждани в нарушение на закона. Например аз бих убил с най-голямо удоволствие, ако видя как извършителят на престъплението го извършва и съм напълно сигурен в преценката си. Разбира се бих го направил само ако съм сигурен, че няма да ме хванат и вкарат в затова за това (редно е убийството при саморазправа да се счита за незаконно). Но не вярвам на съда, че е в състояние да взима правилни решения. В никакъв случай не трябва да се разрешава на съда да взима решение за смъртно наказание!

Мисля, че Воленчо просто се опитва да отклони вниманието от семейната си сапунка ...и да спрат да го разследват за парите, които е харчел еднолично.

тоя човек наистина е агресивен.а някои казват - и з п е р к а л. а може да се започне и от неговите хулигани! а тои се е прочул вече и извън европа. никои няма право да отнема живот! само бог! които се е опитал го е постигнало същото!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре де, не трябваше ли депутатите за са 240... нещо не ми излиза бройката... :-)))

Това е най-абсурдното нещо. Като убиеш някой, който е убил - ти ставаш същия като него. Да не говорим, че изпълнена смъртна присъда НЕ СЕ връща ако после се окаже, че е имало грешка. И покажете някоя страна в която е върнато смъртно наказание и престъпността е спаднала? Сигурен съм, че няма нито една такава.

Е ми то и националното предателство си е изключително тежко престъпление. Това означава , че всички дупетати от последните 22 години, во главе с всички министри и мин. председатели, трябва да си заминат.

Ако по някакъв начин се проведе референдум,мисля че по високия процент от българите ще гласуват ЗА изпълнение на смъртното наказание. Нали съм прав незнам?! Вие уважаеми форумци как мислите?

Аз мисля, че си прав.

Искам тези, които гласуват "за" да ги арестуват и осъдят на смъртно наказаните (без да са виновни). Преди да се изпълни да ги питам - продължавате ли да сте на същото мнение за смъртното наказание?

Именно за това държава не се управлява с референдум. Еле пък такава със слабо интелигентно и нискообразовано общество. Има хора които се занимавам с изучаването на наказанията и техния реален ефект - най-логично е да се допита политик до тях и така да се вземе решение.

И какво точно ще промени смъртното наказание??? В Щатите винаги го е имало, ама престъпността не е намаляла. Дори в Тексас (щатът с най-много изпълнени смъртни наказания) последните години има увеличение в броя на осъдените на смърт.

Tи си глупак ! такива като теб без присъда ! от такива като теб сме на тоя хал.

А ти си си за преглед от психиатър! "Глупак" ще наричаш този, дето те е възпитавал (ако има такъв). Иначе, ако искаш да обидиш някой - прави го лице в лице, а не скрит зад анонимността на чата. Иначе подобно поведение изглежда много женско.

Сегашната демокрация толерира престъпността със закони, които уж защитават правата на човека. Всъщност тези закони защитават престъпниците.Ще дойде ден когато ще върнат смъртното наказание, но ще бъде късно. Престъпниците ще ликвидират тази демокрация.