Военното разузнаване: РСМ опитва да въздейства върху български малцинства на Балканите

Продължиха опитите на Скопие за използването на определени международни организации, с цел нанасяне на имиджови щети на Република България, се казва в годишния доклад на СВР

Обратно в новината

Коментари - Военното разузнаване: РСМ опитва да въздейства върху български малцинства на Балканите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

са успели да унищожат българите там и сега са само цигани и др.балканска паплач. Няма да е зле да се върне поне част от тази земя на първоначалния собственик. Дори и ако трябва, чрез специална операция. И май нещата отиват на там.

Невероятна информация. Добре че им плащам от данъците си. Аз не можех да ги надращя тия неща докато си пия кафето, а ми трябваха 5000 човека на заплата от по 10 хилки за да ми ги надращят.

Изразът "пълномащабен въоръжен конфликт" се използва основно от украинците, за да внушат, че Русия използва цялата си военна мощ срещу Украйна. Преди обаче да се твърди нещо подобно, следва да се докаже. Украинците нека си твърдят каквото искат, но ние не сме длъжни да използваме техните квалификации.

Мъките на македонецот. Земьо македонска, Защо сите са произлегувале от маймуните, а ние от бугарите? Отговорила земята: Защото Тито, Сталин и Димитров ви измислиха след Чарлс Дарвин. Затова помни следните думи : Бог създаде българина, но Тито македонеца.

Затваряй границата с тези макдонолци

Интересно от Румяна Ченалова: "В определени среди се обсъжда изготвен преди няколко месеца доклад по поръчка на Държавния департамент на САЩ на базата на анализ на ЦРУ. Докладът съдържа намерения и цели на САЩ спрямо Русия, Украйна, Прибалтийските държави, както и България. 1.Украйна трябва да бъде срината - инфраструктура, армия, промишленост.Цели се обезлюдяване - чрез жертви от двете страни и емиграция. 2.Прибалтика - също. 3.България Стъпките - унищожаване на българската армия като въоръжение и комплекс.Предвижда се пълен срив на икономиката в близките година и половина, както и задължаване с над 2 млрд долара по линия на АЕЦ Козлодуй.Съкращаване с 2/3 на енергийните ни комплекси с твърди горива.Ликвидиране на Нефтохим. Политика на изгорената земя. В доклада е посочено, че след 2 години се очаква България, както и прибалтийските държави да бъдат в руската сфера на влияние, поради което тези държави трябва да бъдат сринати икономически, инфраструктурно, енергийно, военно, което ще отслаби Русия, която ще бъде ангажирана с възстановяването им, както и на Украйна. За Румъния е посочено, че води консервативна политика на дистанциране от американското влияние, като изгражда самостоятелно военна промишленост, отказала е да сключи договори за доставка на F 35 и танкове Ейбрамс, разработва съвместно с Швеция собствени авиационни продукти. В доклада се предвижда, че до 2025г. руското влияние в Румъния и Полша ще бъде 60%, в Германия - 50%, а Европа ще е с проевразийска ориентация. Докладът съдържа стратегически намерения за насърчаване на турските апетити към България и подкрепа за сепаратистки движения в Родопите.Разкъсване на Балканските държави и пълно икономическо и военно унищожение. Доставката на платените F- ки не е сигурна / както отказаха на Турция, вкл да върнат платената сума/ Главната цел е Русия - пирова победа в конфликта с Украйна и в последствие ангажирането и с възстановяване на изпепелените държави, в т.ч. България , в които руското влияние не може да бъде намалено и което да доведе до отслабване на самата Русия. ........... Източникът на информацията не посочвам по понятни причини, но имам пълно доверие в сигурността на информацията. Процесът, описан по- горе вече е факт .Евроатлантическото ни антибългарско правителство работи по целите. П.П. Хубавата новина е, че започва процес на връщане на българите в България. Румяна Ченалова"

Толко депресиращо, че чък ми иде гласувам за Копейката, който съвсем откровено си проведе предизборната кампания с обещания за фалит до 2 години, продажба за копейки и официално да се легализираме от държава на прост външен васален руски селски кенеф и до макс 5 години ни няма на нито една географска карта, а за още 5 даже и в нито една книга и сървър няма да има спомен от България..... Ми да....кале кале по оптимистично звучи....

Ченалова платена " възрожденска" марионетка от " гнилите ябълки".Колко осъдени пусна да избягат?

Това е преди 35 години писано. Целите са си ги постигнали. Всички горе посочени държави са сринати включително ЕС благодарение на краварите. Със зелената идеология на Ал Гор, пробутана от слипи Джо, окончателно ще сринат Германия и Франция. Макрон, Меркел, Шолц са американски марионетки.

Македония е руска.

"До Президента на РБ Г-н Румен Радев Г-н Радев, При посещението си в България президентът на Украйна г-н Зеленски ви зададе много важен въпрос. А именно: Ако Русия нападне България, вие ще дадете ли на Путин български територии, за да се реши „конфликтът“. Президентът Зеленски беше убеден, че няма да го направите. Аз обаче не съм убедена и настоявам вие да отговорите ясно и категорично на този въпрос. В случай че отговорът ви е утвърдителен, бих искала да знам също и кои български територии бихте дали на Путин. Поздрави, Диана Попова"

Проблемът е в начина на преподаване на история. Вместо да се преподава история на земята, се преподава история на държавата България. По точно казано, история на държавите наречени България. От там се черпи някаква "гордост", която е абсолютно беспочвена. Какво общо имаме ние с Авитохол и с Крум дето пил от черепа на Никифор? Нашата държава започва 1978, а нацията ни се формира бавно и постеменно и толкова. Изобщо няма смисъл да се говори за народи и племена, или за отдавна умрели империи, което е по-правилно да се наричат двете Българии преди нашата. Ние сме нация, всеки който защитава правдата и свободата е Българин. Всеки който се застъпва за онеправдания, всеки който се бори за свобода е Българин. Толкова е просто.

че си македонец - а Северна Македония съществува едва от 3 -или 4 години :)

Не знам дали ви е направило впечатление но скопяните са едни хитри и лукави селяци, хитри като куци хлебарки. Имах случай - пътувам с БГ бус до 1 град в зап.Европа и зад мен седи един скопен. Говориме си и се оказа че като слезем сме в 1 посока и той предложи да вземем заедно такси. Минаваме първо да слезе той и се оказа че няма пари та аз платих всичко. Пазете се от скопените тарикати.

Качил се на такси,пък няма пари.Ами това,по грозното ,че политиците им са купени,продадени и ползват всички средства и чрез полицията да мачкат и унижават българите.Повечето си мълчат да не останат без работа ,но това е престъпно.Те си остават в миналото,антични,комунитерновски удбаши ,съответно влияят на обществото.Ей на Митковски е трагичен,за пари се е лишил от всякакви човешки черти,само подкокоросва и баламосва народа .Щом скоро в една анкета на второ място по харесване е Груевски с античните фалшификации е какво да кажеш.

Ганьо си е Ганьо.

Макетата действат демократично. Крадат ни историята, културата, малтретират хора с българско самосъзнание и много други. То по същия начин действат укрите. Не ви ли харесва?

Коя светла руска личност са откраднали украинците? Украйна е независима държава от 1918, езика се е обособил като отделен поне от 1798, историята на района е мнго по-различна от тази на Македония: била е част от други държави в продължение на стотици години - 200 под монголксо владение, 200 под литовско и полсо владение. С две думи: сравнението с Македония е неуместно!

Скоро, скоро ... нали знаете , че границата е малко след Благоевград. След като България уважава целостта на Украйна, защо не уважава тази на Македония

кой ти каза, че не я уважаваме? ей го! нали първи я признахме като държава? сега ще си сърбаме попарата

Макетата имат военно разузнаване, а ние гей-парад. Еврогейска политика.... Няма я България вече.

РСМ плаща на страници във фейсбук за антибългарска кампания.Въпросните страници са Squatting Slavs in Tracksuits,Babushka и подобни помии.Какво правят нашите служби по въпроса?

Това просто е показателно, че в Македония има държава и националност, а в България - няма. България я няма от 1944-та. Тук разните патриоти защитават интересите на руските малцинства, колкото и да са имагинерни. За българите не им пука. А в това време Република Турция прикотка българите мохамедани, прикотква и гагаузите, които някога са се смятали за българи християни, но тюркоезечни. Македонците се македонизираха. Българите в Русия са заличени. В Украйна са забравени. Банатски и други - йок. По медии и публични форуми се защитават интереси на сърби и руснаци. Дори българите емигранти са отхвърлени и забравени и ограбвани и мамени. България и българска нация - няма. Уби я комунизмът и интернационализъмът.

Ти си тъп украински фашист соросоид.

Бришат разстроиството на сглобката ама надали

Не съм въобще изненадан. Те се опитваха да ни крадат историята и дори писмеността, да не говорим за писателите. Затова трябва да се противопоставяме на тези опити. Гърците си решиха проблема до голяма степен. Ние също можем да решим въпроса като се противопоставяме на действията срещу България, а не да си затваряме очите, защото ако се правим че не виждаме нещата само ще се влошават и ще се разрастват.

Македонците са българи, как бе умньо ще ти крадат историята? Ти сам си си я писал и измислил? Това да не е роман или торба картофи да го откраднеш? Историята е обща на всички. Друг е въпросът, дали българи, сърби, гърци преиначават и лъжат. Вие мозък за мислене имате ли или две клетки да повтаряте опорки, които не разбирате?

Крадат я като казват че не е българска ето така я крадат, с подмяна. А в Северна Македония не са македонци. Никой не ги признава че са наследници на древна Македония, те самите си казват че нямат нищо общо, обаче били македонци а не българи. Като не искат да се определят като българи значи са крадци. Не може хем нещо да е тяхно хем да му сменят произхода. Това си е кражба.

Историята не е "обща". По времето когато България е била една от само три държави в Европа, останалите "славяни" са срали в храстите и са си бърсали задниците с листо. Защо гърците не казаха като нас че имаме обща история, а накараха северомакедонските еди кви си да изтрият всичко древномакедонско от историята и държавата си? Нали всичката история е обща?

Някой се опитва да ни спретне локална война

Определено. Въпроса е дали ще успеем се съберем българите, преди да ни насторят да се бием българи от македонско, срещу българи от българско...

Точно така е брат,абсолютно съм съгласен!

Де да знам сестричке .

Най-добре ще е ако РСМ се присъедини към България ...нещо като махала или сокак така всичко ще си дойде на мястото.

Само че там заплатите и пенсийте са по-високи. Не говоря за качеството на храната. Как стават тези работи да ни кажат Боко и Коко.

Blgarija ne postoi za Makedoncite, nesakaat nisto so vas bratce, nego ti gledaj da ne vi dojdat pak bacuskite, pa pak da ucite kako se igrae kazacok

Като не "сакаат" да махат всичко българско от "историята" си: Гоце Делчев, Даме Груев, Илинденското въстание, Братя миладинови, Цар Самуил, ...и да ходят да лапат сръбски дудуци. И не ни плаши с Русия, ние сме я побеждавали на бойното поле когато е трябвало, както и много други народи.

1913,1918,1945, mnogu pobedi

На времето ФРГ едвам преглътна ГДР, а пък ние с нашите слаби крави...

Германците са си оратели само с коньете на намски. Шолц е учил история у македония или си е купил дипломата това е наи вероятно.Изгодните и макета и шваби от територията на ,,ОРФЕИ,,И 1000ГОД ИМ ЗАБРАНЕТЕ ДА ИМ СТЪПВА КРАЧЕТО В БОЖИЯТА СТРАНА БЪЛГАРИЯ.

не заплаши пряко България, аз не вярвам за "македонски въпрос".

Тоя ситен алкаш, първо трябва да изтрезнее.

Би било доста тъпо да се занимава с България, като се има предвид кои са му противниците. Но от спиртосан мозък това напълно може да се очкава.

PEYTSCH

Този вентилатор духа на обратно. Засмуква всякакви лайна...

Нашето военно "разузнаване" до 23-ти февруари 2022 си мислеше, че Русия няма да нападне Украйна. Съвсем малко утешение е, че и други така мислеха. Добро утро, господа "разузнавачи". Само "леко" да ви коригирам - не РСМ се опитва да въздейства, а руски и сръбски подлоги в РСМ се опитват да цакат България. Така е от още от 1944, когато всички комунета дружно се надпреварваха да "македонизират" българите, воглаве с нашите най-праведни комунистически боклуци и предатели. Оттогава до днес нищо не се е променило и няма никакъв смисъл от никакъв "годишен доклад" по тая тема, още по-малко пък от военното ни разузнаване. Цялата Мара втасала, само не се сресала, господа военни разузнавачи.

Така си мислеха защото знаеха че украинците ще нападнат първи! Вече и оланд и меркел си признаха че са обучавали укри 8 години докато са заблуждавали руснаците с минските споразумения, които украинците никога не изпълниха и нямаха намерение да изпълняват!

Е, и? Значи не са знаели какво става. Защо не са знаели и кой как ги е лъгал не е толкова важно.

Може би щеше да има смисъл написаното ако беше включил и албанското ,, малцинство " ... но от козяк пак са ,, пропуснали " ,, добрите момчеха с доброто бело" . Та да ръсиш пропаганда , но да обясняваш , че други били пропагандирали ... малко странно - но явно не пречи на шизофренията ти .

Явно т.н. "СВР" яко са го закъсали, щом са стигнали до там, да се занимават с македонците?

Ха ха ха.... Да се обявим за македонци всичките!

Стандартни схеми - на нас ни казват че македонците правят лоши неща, на тях че ние правим и така успяват да ни скарат, да не сме единни, силни! Не се хващайте на тъпите им схеми!

Ами това е политиката на САЩ-разделяй и владей ,меко казано. Там американския посланик доста се меси в политиката.

На орките е политика. Те направиха македонията

"македония" е създадена от Сталин в Кремъл заедно с Тито. А Георги Димитров е гледал и мълчал като пизда. Чети "Мемоарите" на секретарят на Тито - Милован Джилас.

Какви тъпи схеми? Не вярваш ли че в Македония се води активна пропаганда срещу България, каквато в България не се води срещу Македония? Ако имаш пример за противното, дай да научим и ние нещо.

Това го има във всеки доклад на ВР. Ако не вярват - вижте тези, които са разсекретени.

Не става ясно кои са тез малцинства наоколо? Да не става дума за ромляните?

Де тоз късмет! Ако ромляните се признаят за македонци директно ги пращаме натам и затваряме границата. Свободните средства в бюджета ще нараснат с няколко милиарда на година :)

Военното разузнаване и министър Тагарев искат да ни кажат, че са патриоти и си засужават големите заплати.

Тия от бг. разузнаването нещо много се активираха, да не се подготвят за нещо лошо?

PEYTSCH

Сополанковците в Скопие искат мълахските малцинства в Молдова, Украйна и Русия да се пишат древни македонци.

Какво се случва? Преди малко публично изказване на ДАНС насочено срещу Българското правителство (изказване разпоредено от Резидента, тъй като шефовете на ДАНС са назначени еднолично от Резидента) и сега ... Резидента активира друга специална служба под неговата фуражка (Резидента лично е назначил цялото управление на Държавна агенция „Разузнаване“) - военното разузнаване излиза с публично изказване отново насочено срещу Българското правителство. Какво се случва? Резидента подготвя военен преврат и цели да свали Българското правителство? Това ли се случва в момента? Очевидно както е тръгнало трябва да очакваме до броени часове Резидента да разпореди на армията да завземе цялата власт в страната. Това ли се случва? Коя ще е следващата специална служба на Резидента, която ще атакува Българското правителство, след колко часа?

Еми той главния военнокомандващ направи това с България. Никой не иска да е под политическата власт на Русия, освен шепа корумпирани държавници в България на високи постове. Пита се кой им пиозволи да заемат тези постове. Целта им е да се мразим с македонците. Е пък няма.

тоа го правят от 20 години от как преди 20 години разбраха , ч еняма как да съществуват Македонци,а в Албания всички да се нарияат Българи и да няма и един Македонец, същото и за Косово там пеят Български песн, които нямат нищо общо с Скопянски език, нито със Сръбския, но се разбират от всеки българин в България, без никва трудност или напрежение

"Тенденцията ще се запази и ще продължи да изисква бдителност от българските власти" Не бдителност, а противодействие и то активно и с всички средства! Коминтерновските кадри не подлежат на превъзпитание, а на тотално отрицание! Прекалено либералното отношение насърчава индивиди с подобно мислене да си разиграват коня както знаят, справка - руските тролове в България!!!

Добре че изтече записа на ПП та службите да зпочнат малко да работят

Ако българите в другите държави се припознаят като македонци( И ако е доброволно разбира се), защо на нас трябва да ни пука за това. Значи те ще са родоотстъпници, които не ни трябват

Защото са българи и не гласуват. А ние сме в избирателна криза. Политически целият свят е зле, но знаеш че нещата са зле когато почват да копират Българските политици. Но няма Българското съзнание. Важно е за големите пачки да папат попарата.

Хората навън се чувстват българи и милеят за България, но ги мачкат. По същият начин една нищожна управляваща банда и в България мачка и лъже хората.

То с тая желязна логика изгонихте по-способната половина от българите в чужбина, давайте пак с пълна пара - де що има българин да бъде приобщен към някой друг народ. Така де, ше останат само такива гениални патриоти като вас и ше си цъфтииите...

Кога най-после ще си замразим дипломатическите отношения с тях?

Sto pobrgu bratce, toa podobro.

Колкото по-бързо, толкова по-крив ще бъде и европейският макарон, ако ме разбираш, ама надали.

Го виждам и знам всичко това. Много са се трудили

руснаците още се напъват...

Ха-ха. Към резидента ли? Нямам думи з атази корумпирана и безродна....