Военното министерство разпространи кадри от издирването на майор Терзиев (видео)

Колкото по-бързо открием и извадим черната кутия на самолета, толкова по-голям е шансът да изясним причините за инцидента, заяви контраадмирал Михайлов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Радио сигнал започва да бъде излъчван от "черната кутия" на всяка секунда за 30 дена, докато батерията се изтощи. "Черната кутия" работи до 6000 метра дълбочина и при солена вода. Издържа на 3500g при сблъсък( 3500 пъти земното притегляне). Така е при цивилната авиация,надявам се военните да имат по високи или поне същите стандарти! Бог да прости душата му,завинаги в небето! Поклон !

Когато ползваш нещо купено за армията, никога не забравяй че то е купено защото за него е предложена най- ниската цена.

БОГ да прости пилота ни !

Частна фирма с по добра техника от войскарите ! къде се изпокри торбестият торбичкар ? Защо не е пльоснат и разследван ?

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Ако съм част от редакцията на дирчетата, да съм те намерил и да съм ти заврел една КИСКА в гъза, боклук!

Биологичен материал не се ли намира, когато тялото е на парчета? Как, физически, това може да се случи при падане със се самолета или следкатапултиране?

САМОЛЕТЪТ НА МАЙОР ТЕРЗИЕВ Е УНИЩОЖЕН ОТ АМЕРИКАНСКА РАКЕТА ЗЕМЯ ВЪЗДУХ! ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ "ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН" ВСИЧКО ДРУГО Е ТОТАЛНА ИЗМАМА И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ! СВЕТЛА МУ ПАМЕТ! ХАУ!

1 ракета и половината ни бойна авиация се превърна в отломки. Останахме с един читав самолет.

Да ,без съмнение си пълен идиот!

Вчера се появиха тук-там статии за авиоинцидентите от 1989 до сега. За периода 1989-1990 има ШЕСТ инцидента!!! В три от тях загиват 4ма пилота!!! Липсва ми светлия комунизъм и "качествената" сесесерска стока!

Да се бракуват руските летящи ковчези МИГ, не сме голям народ като муджиците да гинем в тези катафалки. По добре без ВВС, и без руските боклуци.

А знаеш ли, че Захари Стоянов е бил откровен предател и лъжец.

ти май история не си чел

Според Fox News това е петата катастрофа на боен самолет в САЩ от май насам. На 1 юли американски F-16CM се разби, докато изпълнява тренировъчен полет в Южна Каролина, а пилотът загина. Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2020/07/14/iztrebitel-f-16-se-razbi-pri-kacane-pilotyt-se-spasi.456539 Ще кажеш ли нещо и за това.

САЩ имат повече излитания на военни самолети годишно, отколкото останалият свят заедно. Много от тях от самолетоносач.

че пилотът се е спасил! червен кукундрел!!!

Идиоти, престанете да спекулирате с паметта на един достоен български мъж, загинал за България. Авиобазата носеща името на руския граф, предал интересите на България да се преименува на база “Майор Терзиев”. Светла памет на летеца.

Сигурен съм че самолета е имал дефект. Те модул за МКС не могат да направят без да има дефект и обвиняват хора разхождали се с микро-дрелки. 100% пак някой не е доогледал на самолета върнал се от Русия от ремонт.

35 годишен самолет, сега е показал производствен дефект?

тролеееее... на всеки самолет му подменят частите редовно за да лети. То това да не е Гуфа ти дето само масло и бензин наливаш?

И Ф-35 падна. Кво правим с логиката ти?

тя и майка ти паднала тука на колене, ма знаем и двамата какво прави. Ех като почнете да сравнявате ябълки с круши.

За това при прослушването на черната кутия трябва да присъстват и от производителите за да няма ама така,ама онака.

като гледах репортажа видях мойта локационна станция - П12 , дто съм служил преди повече от 30 год.

Вероятно самолета е атакуван по погрешка, но няма да го признаят. Всичко ще бъде покрито и замазано

Логиката натам отива...Толкова опитен летец, дори да губи височина да не успее поне да съобщи на кулата... Може и да не е улучен, а нещо друго да е предизвикало взрив, но взрив има. Все по-малки парчета от самолета намират, а днес и биологичен материал...

Представям си каква олелия щеше да се вдигне, ако самолетът беше паднал по време на предното правителство на г-н Борисов. Но сега нали на власт са ушатото недоразумение Радев и неговата хунта, и изведнъж виновни няма.

той и той завалията с едни 1600 часа за 30 години стаж.

За 1600 часа, при 1000 км/ч, е все едно да обиколиш земята по екватора 40 пъти.

1600 часа са си 1600 часа. и с каране само на преде с 1000км/ч и 10000х да обиколиш земята - пак си оставаш калпав летец

Господин ти Борисов наричаше българските военни пилоти шофьори на самолети, които като не могат да карат катапултират. Нормално би било да се вдигне олемия в такъв случай. Между впрочем, когато новите попълнения в Графа заминаваха за щатите да се о учават на Ф-ките минаха през Радев и не искаха да минат през Борисов пак по тази причина.

и както виждаме се е оказал прав. Почти. Щото тираджиите имат на ден по 12 часа,а тези на месец нямат и 3 часа.

Ами то и по времето на Борисов падна един Миг-29 И общо взето е същото и като сега. Айде не цвилете герберите постоянно в защита на вожда си и не го споменавайте с и без повод.

знаеш ли от къде трябва да си докарат техниката тия дето вадиха подводницата на каПутя?

Който се е хванал с краварите, рано или късно го шибат...

опитен си... знаеш... помниш... още имаш рани :)

Няма да научим истината за падналия самолет. И това ще бъде засекретено.

кажи числата.

666666

Що не поискат помощ от съюзниците в учението? Що не включат датската или норвежката фирма на които Путин се обажда като си търси подводниците?

Най жалкото издирване, честно!

лично ли участва в него и го видя? В колко издирвания си участвал?

Играехме навремето една такава игра в радиоклуба. В пресечена гориста местност ръководителите разполагаха "лисиците" - 5 радио-маяка. После ние тръгвахме и търсихме лисиците с приемниците, използвайки карта на местността. Засичахме ги с триангулиране, след което отивахме до свака лисица и подпечатвахме книжката с печата, който се намираше при нея. Най-слабият отбор завършваше за около 4 часа с всичките 5 лисици. А бяхме само 12-13 годишни хлапета, без каквато и да е механизация. Нямахме ни кораби, ни самолети, ни вертолети на разположение. Не знам от МО как точно търсят тия черни кутии. Ами това са си радиомаяци, по същество. Разбрахме, че каквото и да е станало, то е станало за секунда-две, като този опитен пилот не е имал възможността даже една дума да каже по радиото, да не говорим за катапултиране. Да търсят черните кутии, като разберем какво се е случило, може по-лесно да се намери тялото, та близките да си го приберат...

самолета се е блъснал във водата със около 900-950 км/ч каза министъра. при такова претоварване никакъв радиомаяк няма да работи. самолета ще е на парчето по 10 см а от пилота няма да има останки.

Стана ясно, че Кьoвeши не идвa пo пoкaнa нa Гeшeв. Инициaтивaтa e нeйнa и щe cтoи двa дни. Първaтa cрeщa e c министъра на правосъдието Янaки Cтoилoв. В пeтък на 11 юни в 12 часа, Кьoвeши щe дaдe прecкoнфeрeнция. и си заминава. Не й трябват срещи с бъдещите затворници Борисов, Гешев, Доган, Цацаров и още и още. Тя ги познава отдавна, какво представляват. Няма да забрави, дойде по покана на председателя на ВКС Лозан Панов.За обмяна на опит за борба с корупцията, какво "топло посрещане" й направиха Борисов и ГЕРБ. Президентът Радев и служебното правителство за два месеца, бавно и полека с авторитет и професионализъм разграждат бетонираната с години престъпна схема на Борисов и Гешев.Не може да има вяра в правителството, ако нашите висши държавни служители са освободени от контрол. Те трябва да дадат пример за прозрачност.

Какво значи открили биологичен материал, тоз дан се е насрал, бе ?

Мат'ряла лош.

Части от тялото на офицера, глупако!

Зад всеки паднал Миг/Су, стои добре позициониран Ф-16. Максима доказана през годините от Сирия до Армения.

Тиквите от дира,защо ми блокирате коментара за F-16

Има ли нещо общо коментара ти с темата?

Няколко въпроса: 1. Изтребителите не летят ли по двойки? 2. Как така след поразяването на целта , което визуално потвърждаватна, всички изведнъж ослепяват и никой нищо не е видял? 3. Нали има наземна радиовръзка с пилота, която във всеки един момент знае височина и скорост - те как така не знаят къде е сега?

Кога има пАри, летят и по осморки! Иначе си могат и по самички.

Да по двойки в тъмното ... много сложни операции за "слънчевата авиация". Тук няма нищо общо с това колко добри са пилотите ... просто радар под 1500 метра НЯМА!

Ти къде видя да съм намесил способността на пилотите и радара по 1500 метра?

100% съм сигурен, че черна кутия няма да открият.

сега кажи числата от тотото

Май е всеобща военна тайна, дали бойните ВПС имат изобщо "черни" кутии. Иначе прекалено много истини ще излязат на яве от всички военни конфликти с участие на военни самолети по света, особено в Персийския залив.

20 кв.мили?!?! (5 на 4)! Е много ѝм голям периметъра на търсене, няма що! Със сонар е работа за един час да "видят" останките в това квадратче.

Ти да не очакваш самолета да е цял? Изплющял се е с 950 км/ч в морето. Една черна кутия е 40 - 50 см. А и както знаем ВМС такова оборудване нямат

Падналият самолет е бил използван за мишена.

Не - и мишената е поразена от поразеният, и поразилият я, е поразен, като мишена.

Херо да е доволна, учението им завърши успешно - мишената е свалена по програма.

А ще разпространят ли инфо и мнение защо не са купени нови самолети още преди 20 години?? Сега продължават да летят с руските дефектни кашони, а началниците им ще прочетат някое надгробно слово, пълно с клишета и високопарни фрази.... и толкова!

Точно това е проблема преди 20 години когато имаше само за престъпниците пари ... само нальота от 700 часа за бензин струва над 10 милиона ... и какво правят като нямат радар под 1500 метра ? И това го знаят всички ... за какво изобщо са тия 7 самолета които не знаят сами къде са?

Ако бяха са АГУ дори по-евтино - на газ. не на бензин :)))

Дефектирал ти е мозъкът . Явно се крие нещо .

Да се обадят на Борисов ... да му се извинят и да им намира самолета че се излагат пред целия свят тия. Договори веднага с фирми които се занимават с такава работа професионално ... не да се правят на луди.

Безвъзмездно щели частни фирми да търсят ... ало зелените чорапи не работят така нещата в реалноста ... с която нямате нищо общо.

ще им намери той... Тоя на 2 магаррета слама не може да раздели !

... шшш ... тихо ... точно по тая тема с 16 поръчани самолети с договор за подръжка и нов кораб с модерна система за ехолокация ....

Тия катери що са на 10 метра от брега и един до друг? Тоя "водолаз" това ли е безвъзмездния помагач?

А защо не разпространят кадри с радарните записи по време на инцидента? Тъкмо да видим какви летящи обекти е имало в района по това време. И защо вече ни подготвят за хипотеза, при коята черната кутия може да е дефектирала. Летеца да почива в Мир!

и като ги разпространят какво? да чакат такива като теб да си кажат присъдата ли? айде стига сте си вряли носа в неща, които явно не са ви работа и не разбирате от тях. самолета е заснет и как поразява целта и малко след тоа изчезва - защо пък и тези кадри да не разпространят за да си дадеш оценката за качеството на маневрите и каеството на пилота в действие. аман

Като данъкоплатец имам право да знам!!! Те да ги покажат , пък има хора чието мнение ще е интересно. Що палиш така, криете ли нещо?

То понеже по останалите теми никой не се изказва неподготвен! Последната година всички са големи специалисти по темата главен прокурор, срс, чекмеджета.... Че за един пилот... Пък може и интересни неща да се видят

тава въпрос за инцидент по време на военни учения ... как мислиш дали има какво да се крие?

PEYTSCH

Имате още един месец време. Достатъчен за още поразиии...

ама то сега е само чегъртането, след тва почва еването...