Военни самолети на САЩ започват да летят над Гвиана

Вашингтон потвърди подкрепата си за суверенитета на южноамериканската държава

Обратно в новината

Коментари - Военни самолети на САЩ започват да летят над Гвиана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес предателите които се кланят на посолството с огромна сила тиквата страната към война на страната на неофашизма

Stanko

Русия нападна Украйна,Иран подкукороса Хамас,Путин подкукороса Венецуела,Азербейджан се разправи с Армения(с бездействието на Русия)Китай отдавна си мечтае за Тайван...и така.А има още конфликти по света които могат да се разгорят като видят какво става другаде и ето ти трета световна война.Ха честито.

Путкин и Мадурко са от една и съща страна в гащите ,но като се наблюдават действията им по ще им подхожда да се намират някъде в задната част

ТЕЗИ ДВАМАТА винаги са били в "задната част" ! А и там им е мястото !!!

Добре, че са краварите за да има мир по света.......

Аууу, лошите "кравари" ще избомбят мирно анексиращите чужди територии борци за мир, лоша работа, др0гсре, вашият др0гар мадур(к)о ще настъпи мотиката като другите ви др0гаре - садам и кадафи, даже има визуална прилика със първият...

Путю+Мъдуро

Това е пряк резултат от политиката на Путлер. Малко, злобно, бункерно джудже, което трябва да бъде пратено в историята.

Ми прати го бе дебиле, кво само квичиш анонимно в нета?

ама надали ?- светла му памет на Петко Бочаров.

Ся ние си дадохме БТР-рите на укронацистите, а на гаянонацистите какво ще дадем?

еййййй , комунягите и в джунглата намерихте нефт....ъъъ,пардон , нацисти. Сега и гвианците/гаянците станаха нацисти,а ? Мръсници,как смеят да са 5-6 пъти по-богати от съседите си,оръфляците венецуелци. Анексирай ! Във Есекибо всички са с венецуелско самосъзнание , а гаянонацистите ги искат да ги утрепят !

не иде ли реч за Гаяна а не за Гвиана бе кокошкари :)?

С Гвияна се приключи. Дори и в учебниците по история няма да я споменават, смяташ ли,че Вашингтон ще прати младите колежани да се бият в джунглите при Есекибо. Сега да не би да е редът на Гияна?

Гияна и Гвияна е едно и също, според зависи дали произнасяш като англофон или франкофон.

Абе в посолството не ви ли дават поне една почивна нощ в седмицата?

Най-хубавото нещо на Гвиана е гвианският ром. Като видите ром от гранада в магазина, трябва да знаете,че това е най-първокачествен ром. Гвиана с основание може да се гордее с ромовете от Гвиана. В някой наши магазини се продава ром от Гвина-който е наистина първокачествен.

Става дума за алкохолната напитка ром.

Ето статия за гванайските ромове http://bgbarman.bg/%D0%95%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F/%D0%97%D0%B0-%D0%93%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B5.html

Гвиана, не гранада. Но и в гранада правят хубав ром.

Ромите от Гвиана явно са ти слабост, щом си купувал от тях и в България.

Коментарът за ромът от Гвиана не е за тази статия, а за другата-за гвиана. А това,чуе ромът от гвиана е качествен е факт.

Mъдьо ми прилича малко на Кадафито. Като му резнат зелката, ще изглежда напълно като него.

И като р2знаха зелката на кадафи най развитата страна в Африка се унищожи.

Да си летят тези самолети, над КООПЕРАТИВНА република (това е официалното име-проверете) Гвиана-тоест на изток от реке Есекибо, колкото си искат. Но не и над западния бряг на Есекибо-което е неделима част от Венецуела, и това е от хилядолетия.

jingiby

А аз си мислех, че венецуела е държава на 150 години, ама русоробите откриха, че е хилядолетна...

Става интересно, вече ясно се вижда за какво се борят САЩ и Великобритания-нефт. Индианецът Али играе ролята на пешка. Сега да видим конгреса на САЩ колко милиарда ще гласува за Али.

плашипутарник

Има големи топки. Ако изгони американчетата както го направи във Венецуела ще го призная. Но в статията най ми хареса ,че американски военни започват съвместни полети с военни на Гаяна- американците летят ,гаянците им махат от земята. И тези гаянци много странни имена вадят Али Хан президент , не трябва ли по испано-индиански да са . Хосе, Хорхе и т.н

Си невеж!

Путко Мафани подкокороса приятеля си Мъдурко, като така се опитва да запали целият свят за да не е сам. Смрадливите пияници, които без война не могат, като никой не ги нападна толкова години, взеха че се нападнаха сами.

Откаде това инфо?Да те не само фана за пичката.

Ексон имат проекти в Гвиана и на САЩ не им харесва че Венецуела проявява претенции към територии в Гвиана? О, колко изненадващо! Мадуро щеше да е първа дружка с Байдън ако Венециела не беше национализирала нефтодобива си. Ама пък САЩ не им пречи толкова Мадуро когато имат проблем с цената на нефта на световните пазари. Както казват американците бизнис ас южъл. Какво стана с онзи лидер на опозицията Хуан Гуайдо някой знае ли? Питам за приятел!

На Мадуро не може да го хванете за мъдете, така както сте хванали нашите васални некоалиционни партньори.

Кооперативна република Гвиа̀на (на английски: Co-operative Republic of Guyana), бивша Британска Гвиана, е държава в Североизточна Южна Америка. Наричана е на български също и Гаяна (от произношението „Гая̀на“ на английски – официалния им език) за разграничаване от другите понятия Гвиана – географската област Гвиана и нейните други части: бившата Нидерландска Гвиана (сега Република Суринам), Френска Гвиана, бившата Испанска Гвиана (сега регион Гвиана във Венецуела), бившата Бразилска Гвиана (сега щат Амапа на Бразилия).

Нещо като Македония че да те разберем.

Викторе, коя държава последно? Има Гвиана (Френска Гвиана) и Гаяна - пак в този регион. Айде по-сериозно малко. Отваряйте ги тези карти деее

Гвиана и Гаяна е едно и също.

Тенденцията е, когато имаш много ниска обща култура по най-бързия начин да се похвалиш с това... Явно има състезание за дебили!

ХРИСТИЯНСКА Гвиана, бивша АНГЛИЙСКА колония, се управляна от ИСЛЯМИСТ. САЩ и Англия загрижени за СУВЕРЕНИТЕТА/ ЧЕРНОТО злато на 800-хилядната държавица.

Пак са открили хамерикански петрол, на чуждо място. А с перемогата, кво става?

Венецуелските войници са умрели от глад. Ако им хвърлят по един сандвич ще почнат да ядат като обезумели свине и ще забравят да се бият.

Американците са като солта, както манджа без сол не може, така и тези трябва да са навсякъде. Видяхме колко помогнаха на фашистите в Украйна и ей ги е, губят сега и да им бяха дали онези 64 милиарда, пак щяха да загубят, просто по-късно. Трябва втора гражданска война в америка и светът да се избави от това зло долара, тези империалисти е време да отидат в историята, точно там им е мястото и тази история е най-добре да бъде забравена, иначе би било лош пример на това, как трябва да съществува една цивилизация и един народ, управляван от ЛИЦЕМЕРИ!

Е нали се борят с фашистите в Украйна, ще ги махнат първо от Крим, после от Мариупол и после ще си ги върнат обратно по родните им места в това, което остане от бившата Русия.

Май много скоро ще му обръснат мустаците на този човек.

Клоуна с анцуга иска да имитира Путя, но американците му пръснат сфинктера.

Има си хас да има петрол и империалистките американсери да не пристигнат незабавно да "демократизират".

да, те го демократизират, а не поредният пробит наркоман като Путягата да се прави на велик и да иска да завладява чуждото, а да не може сам да се справи.... Венецуела от най-богатата държава в Южна Америка е в хуманитарна катастрофа с милиони бежанци, които бягат от там. Въпреки че са с най-много петролни залежи в света. И забележи - НИКОЙ не ги закача толкова години, те просто не могат да се справят да преработват петрола, но за сметка на това искат и чуждият да заграбят. Ако САЩ бяха като руснаците, да са ги размазали до сега, както и Куба. Нищо, Вермахтът се подготвя наново и тоя път американците няма да ви бършат задниците, както през Втората световна.

Световните колонизатори ще ръсят пак ,, демокрацията "! Да им приседне дано!

да ти приседне на тебе руската мизерия... ми айде махай се, защо седиш в НАТОвска държава? бахти тъпото племе сте всичките?

Сега и този суверенитет ли ще подкрепяме със самолети и бомби? Загуба за Гвиана е загуба за НАТО?

""Това учение се основава на рутинните ангажименти и операции с цел укрепване на партньорството в областта на сигурността между Съединените щати и Гвиана и за укрепване на регионалното сътрудничество"" = само САЩ може да добива петрола на Гвиана за без пари

"Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря с Ирфан Али късно вчера вечерта и потвърди непоколебимата подкрепа на Вашингтон за суверенитета на Гвиана. Днес и Белият дом потвърди "непоколебимата подкрепа" на Съединените щати за суверенитета на Гвиана на фона на нарастващото напрежение по границата й с Венецуела." A те консултираха ли се с Путин или само така си приказват?

Наглите лакоми кравари са отново замесени!!! Във всяка война участват и обикновено те са подстрекателите!!!

всъщност, както ВИНАГИ, наглите руски смръдливци подкокоросват целия свят, защото се ОСРАХА в Украйна, а САЩ се опитват да запазят мира... който се е хванал на гайдата на Путягата е изял боя... ни Хамас ще има до 5 години, ни Мадуро, както вече няма Садам и Кадафи... мама ти дееба прокажена, руски еничар

и кво общо пък има Русия с темата ве олигофрен? бати промитите мозъци бати чудото

тъпако, това че ти не разбираш от това, което се случва по света не означава, че другите сме като тебе... кой мислиш че ги насъсква всички тия малоуници, като джихадистите ? Бати тъпото племе сте, ама си мислете и че разбирате, дееба и кварталните пияници, дееба

Знам, че страдаш от неизлечимо заболяване, но все пак да те питам, не помниш ли кой обяви да завземе Гвиана с военни действия?

А ти прочете ли защо го правят?!? Защото западни комапнии са започнли проучвания за експлоатация на нефта. Прав е човекът. САЩ искат да цоцкат петрола, а Венцуела твърди, че е техен!

а ти малоумен ли си? те твърдят че било тяхно нещо, което е в територията на друга държава и тя иска компании с технологичните познания да го разработват.. защото Венецуела, откакто е враг на Америка, не може да си преработи собствения петрол, стоят на купони и умират от глад, като МИЛИОНИ емигрират... имат най-големите запаси в света, обаче за тебе е проблем, че някой друг е приятел на САЩ... всъщност истината е проста - който е със САЩ печели винаги. И войните, и икономически и културно. Който е с Русия губи ВИНАГИ, по всички фронтове. Ходи питай сърбите колко им помогнаха блядките, на няколко стотин км от София е Косово. Питай и арменците, които даже официално са в "руското НАТО" колко и помогнаха. Направо да ти го кажа - ти си руски еничар, и при това си много тъп човек, защото служиш на пробита държава. Поне да имаше някаква полза от това гъзоблизане, а то някакви смешни копейки.

ее ми нормално, щом има петрол ще има и американски самолети и военни

крадците не спят

да, щом има петрол, нагли комунисти се пробват да го откраднат, а всъщност не могат дори сами да го преработват... хаха смотано племе сте всичките червени боклуци и руски еничари

така е американските и еврейските комунисти са най-наглите

в Израел няма комунисти, а в САЩ имат държавност, която засега ги удържа... еврейските комунисти са всички в Русия от преди 100 години и Путягата им е пряк наследник

"Дългогодишният спор за богатия на петрол регион Есекибо" Обаче е ОК да се дава на хамерискански компании да сондират за нефт в спорния регион?

То да беше само сондиране, ами те направо си го гепят.

ами кой да сондира? индианците с лъковете ли? Във венецуела какво става като се махнаха американците? няма кой да поддържа рафинериите и умряха от глад при толкова петрол... я ходи сондирай ти бе, цървул, копейкаждийски... некадърници сте всички комунисти

Смятат ,че света е техен! Наглеци!