Радев: Какво правим с новия изтребител? С МиГ-29 не можем

Трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29, посочи президента Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Какво правим с новия изтребител? С МиГ-29 не можем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Буда Борисов върне потрошените 2.5 милиарда лева резерв на Здравната каса при Бойко 1,ето ти 12 многоцелеви нови изтребителя.

България не е "все пак" член на НАТО. Не може един "български президент" да си позволи с една дума да се изпразва на метеното.

Някой ще обясни ли на тази глупава фуражка, че няма икономика за самолети и флот?

Ти като си по-умен искаш ли да те качим на един МИГ-29 и да пробваш да го покараш, а? Сигурен съм че ще литнеш с него, въпросът е как ще кацнеш после...

Да обясни с тоя нов изтребител кого ще изтребваме?

Ами тези, които решат че могат да навлязат с техни изтребители в българското въздушно пространство, за да "защитават" правата на техните малцинства у нас!

МИГ 29 вече е не просто стар , но и морално остарял самолет ! Какъвто е и F-16 ! Живеем в 21 век , все пак ... Но това не пречи да ни набутат ТРЕТА ръка F-16-ки , на по 40 и повече години от Португалия ! И нито дума за това , че те даже ПО-НЕ СТАВАТ даже и от МИГ-29 !!!

Генералът доста бърка тоя път..."силни въздушни сили", защитаващи икономически интереси...на една изчезваща демографски и всякак страна? Време е за пълен неутралитет, и парите да се насочат за социални програми и развитие. Няма с кого да воюваме, а и няма кой да го направи.

свръхинтересна тема - нулева аудиторска реакция : хайде , ракия , салатка , и БТв !

да чуем каквото ще чуем .

да си назначават слави трифонов като говорител на мнистерския съвет и темата щяла да е отдавна финанцирана , финландизирана , финализирана .

с парите за половин самолет можете да изкорените основната заплаха ... исляма ... и ще ви останат .. да минирате границата с турция

при Доналд Тръмп старите договори след 1-а световна се прекратяват и се създава нов ред . днес ще има нова визия представена лично от Доналд Тръмп. След като в правителство и народно събрание нямат ориентир , да чуем какво ни препоръчват от Белия Дом в Вашингтон !

ето ! преди имахме щефа , разбрал много от оф-шорки , по въпрос нищо . сега имаме шефа , разбирайки много по-въпрос : отговор , същият . следователно : VOLVO и точка по Бойко и негови авери в южната ни фабрика за ментета .

ако Бойко дава зелена светлина от южната ни съседна фабрика за илюзия няма да дадет зелена светлина за потоци от гасове . така си е конструкт измислен от Доналд Тръмп , и неговия външният министър Тилерсон от фирмата EXXON. сега да скочат онез които да викат не е вярно ! да видим какво ще стане ако вземем друго освен F .

vw golf gti 250 ps : ето - който има опит с голфа от сидъд голф след кано преминал 100.00 км граница пробег какво ще прикаже ли ? много кражби-продажби , мтого ремонтни части фирмата менте от по южни разположени фабрики и общо взето постоянно ремонти в незначетелни-значителни части : митология за вечната костенурка. alfa romeo 280 ps: шведското волво, лети, лети, лети . masserati 400 ps: Париж.Берлин-Рим-Лондон - с брексит май умряло пътице он Натура 2000 ferrari 600 ps: от Доналд Тръмп лично! да си купим сирене от США !

в Анкара , както може да се чете в REUTERS , даже без абонамнет , какво си харизат , купуват ли ? цимент , бетон , стомана , и така нататък . само там има нарастващо население повече от умиращо или емигриращо. докато в българия се поощрява строителство , а после възвръщаемостта от направена инвестиция като балончето .

Искаме да летим. Купете ни скъпи играчки. Съдират кожата на пенсионерите за да лапат комисионни и да отглеждаме бюджетници не заплащащи осигуровки. От нашите пари. Сигурност за новите чорбаджии. Радев, Радев цял живот на хранилка. Два лева не си изкарал на вън.

дайте тоз въпрос на Рупърт Мърдох и Слави Трифонов ! ще си имаме още утре самолетоносачи на постоянна база както в Несебър , така в Бургас , така в Варна , Така в Балчик , така в Шабла , така и летища в Балчик , горното и долното ще станат на публична атракция . Сиреч : Натура 2000 , ощетяване , национализация , после на Доналд Тръмп Империя , а той да управлява Land-Lease с въоръжените сили США ,подобно както в всичките им по договореностите 3-то и 4-то класни територии . хайде , напред . създавамеси оф-шорка нова след старият остарял оф-шорното под едидата на ООН . Напред , напред ! хайде !

предвид че не говоря по ливанската MTEL , гръцка VIVACOM , а NORSKTELECOM , въпросът по-скоро не е реторичен , отколкото белестричен . това си е все едно и също да се похвалиш на съседа ти , но като Хитър Петър да си въртиш входната врата на къщата си към другият край . Сме имали на БФБ какви или не чудеса , регистрирани , капиталови най мощните д-во , с 1-2-3-4 разпоредители , и какво от цялата тази киперската политика с банка север-юг , британските части там , руската морска база тук , и така нататък в Zuerich-Genf-New York ? да не се изкушим само на мангазите , въпреки че money akes the world go around . естесвено : който не гледал БАШ МАЙСТОР в България не живял .

с Norsktelecom и британските както и руските бази на Кипър в пакът на общата част на капиталиви значителни д-во бългорското интересом , би било май много интересно да се стигне до другата реч освен F , но тогава поне да не е чисто САШ-янщка F , а например , предвид британските интереси Кипър , една канадска модификация . ето , подарък с панделки отгоре .

за тези Спагетти Бологнезе и следователно Париж-Берлин-Лондон не ми се сте да говоря . Ако мисля , там където е било ZECCA , там е бил италианският дукат , сиреч при нашите условия ... Еврото . Само с една подробна тънкост : по време на ZECCA имало ли договор от Montreux за базейна на Червеното Море ? И ако да , тогава , хайде , нападателният EUROFIGHTER.

л .етчика го вкара много яко на Ниновица-чак до макарите,а как дамодоволно се хилеше в изнорната вечер.Сега инициативния комитет си скубе косите,а може да е било тактика-чрез Радев да вкарат Иотова в президентството

А с теб кво праим? Генеральо? А с Деси? Най-добре на село.

мноо рано льотчика изпуши?

1. въпросът на въоръжението няма само интернационален характър , защото засяга и местни структури . 2. без широко търговско споразумение какви да са предимствата или преимуществата за местният e-commerce вслучай чесе пристъпи къмвъоръжаването по модел САЩ : Старфайтери , Фантоми , Минитмени, Титани ? 3. въоръжението прихващащ изтребител има превантивен характър , или откога малка българия била нападетел ? 4. сиреч един Трипен може достатъчно - пъргав в планинските условия , независим от възможна антагонистика на США и РСФСР в района , и още веднеж изтъкнато изцяло в обсег на съществуващи полезни за местната икономия търговски договореностите . 5. щведски мъже и жени по-красиви отколкото МакДоналдс , и има ли туристи от САЩ в БГ? откога и къде ?

dobrin

и дупката...

нали , ще имамеобсъждане при Слави на e-commerce Канал от авсралийският Рупърт Мурдох тези дни . А въпросът за дупката : направена с любов .

не става за клана от фирмата хайде-хоп-чужбина.

карам VOLVO . не същото ми хареса щведска стомана , а защото конструктивната част ми се струва най-подходящото за нашите условия : планини , низнини , долове , хълмове. не съм летец , но предполагам ГРИПЕН не е конструиран за нещо по различно . Така че : гласувам за ГРИПЕН .

ВЕДНАГА КУПУВАМЕ ГРИПЕНИ,ЩОТО ТИ КАРАШ ВОЛВО ! ТЪКМО ЩЯХМЕ ДА ВЗЕМАМЕ Ф16,АМА ТИ КАТО КАЗВАШ ГРИПЕН......ТИ ЗНАЕШ НАЙ ДОБРЕ !

Не виждам противоречие или манипулация в тезата на Радев. Принципно, нещата стоят точно така и се базират на реалистичната оценка и логика... НО, каквото и да си "говорим" пожелателно, в крайна сметка ВИНАГИ става въпрос за пари... А ПАРИ - НЯМА!... Т.е., има ли смисъл, щом няма значение... Просто си приказваме...;-)

Когато е за крадене (от КТБ) - пари има. Когато е за отбрана или за болници - пари нЕма! В КТБ "изгоряха" поне 2 ескадрили Грипен!

Този не беше ли от БСПту...?

valentor

несъвместимост с НАТО се разбира и че не може да носи А бомбаТА ,приета на въоръжение в НАТО

Наистина ли ни трябват изтребители? 1. За съвместни действия с НАТО в Афганистан, Сирия, Иран и Русия? НАТО да духа супата, че ще си даваме парите за малоумните им простотии. 2. За отбиване на атаките на ВВС на някой от комшиите? На кого по точно и колко самолета ще ни трябват? Поне 50-тина, иначе изобщо да не се захващаме и да се правим на герои, колкото да си изпросим боя. 3. За прихващане на 2 заблудили се изтребителя на Северна Корея, запътили се към Вашингтон? Малко ПВО и готово. Е, за какво ни трябват изтребители и колко?

Да не и е паднала някоя подкова,а?

valentor

Г-н президентът каза че Грипенът катастрофира в изборът , поради несъвместимост с НАТО.

всички руски самолети са скерап. купете хубави.

Абе какво ни пробутвате мнението на Руменчо? Я питайте генерал Деси по тия въпроси, че да Ви светне компететно и пиарски по вевесарски!

Ф16 доказаха на турско сирийската граница че могат да свалят всеки руски самолет.Този фатмак да не иска нашите пилоти да станат лесни мишени.

А бе умствено квазимодо, от всичко разбираш май?! Едно е да свалиш невъоръжен и не очакващ атака бомбардировач, съвсем друго е "ВСЕКИ" самолет. Ф16 е съвместим с Нато, но несъвместим със съвременна модернизация> от стара кокошка яйца не чакай! Инче американците нямаше да си произвеждат съвременни модели.

според плевнаалиев, или бе.бе и коо - не си спомням точно този г-н, сега приземен за призеден е само шофьор на самалет, така, че какви 5 лева, какви самолити, му се привиждат, а???? Но, това кой ще вземе комисионните и кой ще плати сметката е без значение, нали ???? НАРОДЕ ????

"По никакъв начин не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител за нуждите на Военновъздушните ни сили", каза Румен Радев." Ами като си толкова гуем, вади парите от твоя джоб и плащай! АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С МОИТЕ ПАРИ ДА ТИ КУПУВАМЕ ИГРАЧКИ БЕ ЛЕТЯЩ МИШОК!

Ти не си. Но 10 други са. Сега тебе ли да слушаме бе серсем. Като дойдете на власт ще решавате... чакай кукувицата да закука на лято.

Каракачанката я удря и той на обществени поръчки като къдравия мокет, ли? Ами, че той за кво е станал министър бееее. За едните голи поръчки дет се вика. Поръчвай, бате, поръчвай. Хич не ги слушай. И те да я барнат тая служба с поръчки, бая комисион ще отцепят.

нови изтребители? З ада си изхвърлим парите си на вятъра заради секънд-хенда? Янай-добре увеличете пенсиите на инвалидите и старите хора, срамота е да се гаврите така с тях!

и ко станъто сигъ, с мигъ ни можим и нов ниможим дъ купим? ъх дангуибъ саму турскъ крастъвицъ можим...

хубаво казва, но нищо не може да направи!

На едни им се лети за да си оправдаят занаята и да получават скъпи заплати. Други дебнат комисионните. Все си е много скъпа работа. На гол тумбак. Истината е, че все повече от 50 % от населението обеднява. А военна реформа не е имало. Десетки хрантутници във военните ВУЗ и щабовете с първа категория труд. Ще ни доят докато дишаме.

На тоя фатмак, само самальоти и мухи има в главата!

Тоя "фатмак" е български генерал, путьо маринкин.

ся ок тиквата може ли да го осмиваме?? и той генерал! айде не се напъвай гнусен ти колко помия си изсипал включително и по България!!! кво казваше: конекрадци и т.н.

А как хубаво си живеехме в Европа, границите признати от всички , никакви претенции към съседите, на никой нито му трябваше армия, нито самолети... Ама не било бъде, докараха един болюк мюсюлмани и нещата им потръгнаха , започнаха атентати, появи се заплаха и ето вече развързваме кесиите. Кораби, самолети, ракети...Добри времена идват за производителите и търговците на оръжие. Кой знае, може пък това да е била целта?

хронологически нещата в европа стахана кофти след като европа се противопостави на путлерските нахлувания и честно казано кофти са главно само в пропагандните простотии на путлер само дето англетата се прецакаха

Хронологично Вие сте неграмотен. Русия няма почти никакви лостове за влияние върху Европа, само природен газ им продава и то защото европейските политици искат да осигурят пазар за субсидираните си земеделски продукти, ако ръководителите на ЕС пожелаят ще отбичат Русия като кемене от джазов оркестър. Даже Турция има по-голямо влияние върху ЕС от Русия.

Never saying what he mean ,never meaning what he say !

Време е руските самолети да идат на вторични суровини. Стига сте грабили от народа пари за тяхната поддръжка...

В Мардин с какви самолети сте, ряцан фес смрадлив!?

още колко десетилетия ще говорим за закупуването на нови самолети сега министър карадембеле ще поръща ремонти в миг и така моще още 100 години!

А накой от пишещите виждал ли е 50 милиона евра във вид на купчина тенекия. Е аз видях на 10 юни тази година, когато струпаха останките на флотския Пантер. Жалко за момчето! НЕ НИ ТРЯБВАТ СКЪПИ И ПРЕСКЪПИ ИГРАЧКИ! ТЕ СА НЕОБХОДИМИ САМО НА ВОЕННИТЕ, ЗА ДА СИ ОПРАВДАВАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО И ФИНАНСИРАНЕТО!

Викаме 1-2 турски дивизии, 1-2 ескадрили турски, няколко фрегати и една подводница и ще спсстим милиарди. Вазелина можем и сами да си го произведем, а на третата бг държава и теглим чертата щото хем сме алчни, хем злобни, мързеливи, завистливи и крадливи, а така държава не става.

то държава нема ти за нов изтребител араламбиш! Колкото армията е боеспособна без 9 грипа, толкова ще е боеспособна и с тях. Само пари даваме за да хрантутим наемническа армия дето служи на чужда държава!

Радев: Какво правим с новия изтребител? С МиГ-29 не можем...Радев, уважавам те, че си пилот, но как Русия може с МиГ-29, ние да не можем?!Звучи смешно, а ти си жалък с това си изказване, най-добре, тук един форумец предложи, с тези пари купете противопожарни, санитарни самолети, не ни трябват нито Грипени, нито ефове, цъфнали сме и сме вързали, че 10-на бойни самолета, дори и Ф-35, какво, ще ни решат проблемите ли?!

Модернизацията е почти на цена на нов, а системата за разпознаване няма как да е руска. Нея ще я купим примерно от Израел и т.н. Сакън да не ме чуят, щото тояно това е начина за крадене - много поръчки, малко резултат, къси срокове на експлоатация, малко гаранция и жестоко крадене с върли предпоставки за продължаващо ткова. Идеален корупционен модел за сегашните е това.

много лесно разрешим проблем - икономисваме парите и не купуваме самолети. И 50 самолета да имаме не можем да се защитим с тях. При възникване на война в България само партизанско движение е спасението. Открита война значи пълно унищожение на войската.

Експертите на линия, то начетен българина от всичко разбира, дай му акъл да раздава.

у ЕС средно БВП на човек е над 30 000 евро годишно. У нас е под 7 000 евро годишно. С 3 думи към 5 пъти ни е по-скъп самолета. Ако един самолет струва грубо 50 милиона евро, за нас това е като да им струва на германците поне 500 милиона евро. Ами ще ги узори тази сума - наясно сте предполагам. Ей това е голата истина и напълно ги разбирам и Каракачанов и Радев и е време да си го кажем - царят е гол. а демокрацията ни след 27 години е пълно куку от всякъде и 5 пари не чини.

Другарят Радев е единственият мислещ държавник в България на фона на политиканите -крадци ,които ни управляват вече почти 30 години !

ОТ ИЗКАЗВАНЕТО НА РАДЕВ Е ЯСНО, ЧЕ Е АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГА.

Не ни трябват никакви говежди самолети. Гърция купи 200 - и сега плаща заемите. И тук идеята е такава - да сме пазар на западни бракми. Няма нужда от скрап, имаме достатъчно.

И да си купим още съвецки!!!

Пак изкрейзи, тъп соросоид. Не. Трябва да си купим и направим ПВО.

TIREX

тоя ако бе машинист..що дизели щеше да препоръча...

Раде Плиткия да оди да моча /Монумент на окупационната червена армия/