Военни и полицаи масово излизат в пенсия

Военни, полицаи, миньори и други професии от 1-ва и 2-ра категория труд масово подават молби за пенсиониране.

Обратно в новината

Коментари - Военни и полицаи масово излизат в пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

----"Военни, полицаи, миньори и други професии от 1-ва и 2-ра категория труд"------ Боже,каква пошлост и у тези журналя!Как само са подредили по важност,по трудност и принос в обществото ,професиите от първа категория труд!Сложили са най отпред обществените паразити и кърлежи,на едно ниво с бачкаторите,които ги носят на гърбът си,като войнишки мешки!!!Е може ли да се приравнява нечовешкия труд на миньори,металурзи,ватмани и прочие истински бачкатори с "трудът",оооооо господи,как ми е трудно да нарека заниманията на военните и на ченгетата труд!Естествено е да бързат шапкарите да си вземат почти цялото състояние,което им предлага тази измислена държава!Ами защо не напишете бе господа ЖУРНАЛЯ,по колко заплати,(които реално получават) при пенсионирането си ,им дава същата тази държава на миньорите,металурзите,ватманите и др. истински производственици,ЗА КОИТО СЕ ЗНАЕ,ЧЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ СЪВЕСТЕН ТРУДОВ ЖИВОТ ВНАСЯХА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ОТЧИСЛЕНИЯ В ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ! А КАКВИ ВНОСКИ ПРАВИХА ШАПКАРИТЕ ПРЕЗ СВОЯ МИЗЕРЕН И ПАРАЗИТЕН "трудов живот"?????ТЕЗИ,КОИТО НИКОГА НЕ СЛОЖИХА И ТРОХА НА СОФРАТА,СЕГА ЯДАТ ОТ НЕЯ ,НА КОРЕМ,КАТО ОТ ШВЕТСКА МАСА И СЕ ДУЯТ И ГОЯТ КАТО ДАУЛИ! И писачите ни,като политиците ни-кьорави и безпредметни!

Магистратите също вземат по 20 заплати при пенсиониране, защо ли?

Вие сте съвсем права уважаема,от всичките шапкари в тази страна,единствените,които имаха съществено значение за развитието на държавата,които работиха ангария на същата и изграждаха градове и заводи и всякакви комуникации,хей тъй безплатно(пардон,получаваха заплата от 1.10лв. на месец)!Да,това бяха строителните войски,но тяхния труд не се класифицираше нито I ва,нито IIра категория,а те се пържиха по обектите и зиме и лете,в мраз и пек и дори храната им не беше качествена,като на някои други родове войски с доста по високи хранови разкладки!Мога да дам за пример,черния кюстендилски полк на строителните войски,които построиха целия град Кюстендил!Построиха завод Каляшки,завод за кухненско оборудване,Национална банка,спортни стадион и съоръжения ,облицоваха реката с каменно дъно и стени,строиха жилищни блокове и други съоръжения ,при това само за двете години в които аз служих в тези войски!Работиха на тежки режими на работа и в Дупница,Бобов дол,Червена могила и къде ли още не!Българските момчета работиха ангария на тази държава,което не се признава и оценява и до днес!

9809 - Браво бе умнико! Я сега почет ни светни колко пъти е по-голяма Япония по население, по територия, по GDP на глава от населението, по експорт и т. н. Дано ти светне под щапката че издръжките на армия и полиция са въпрос на баланси. И ако тези баланси са изкривен, говорим за диктатури, олигархии, клики и др. подобни определения за политическата власт. Японските учители се смеят и не разбират как полицай на улицата може да взема по-голяма заплата от учител в начално училище. Смеят се!!! Затова Япония е Япония, а България с бързи стъпки върви към Непал, Бангладеш, Бурунди и др. Е ак ти е по-разбираемо вървим към Таджикистан, Афгханистан и др. шедьоври на демокрацията.

До полицай и подобните мъ. Абе пичове, ато ви е толкова трудна работата що не станете детски учителки? Опасно било, дежурства имало, не спели при жените си. Ами махнете се. Ама не ви стиска да станете учители нали - нямате нужното образование, парите са малко, не дават безплатни дрехи, няма санаториуми за жълти стотинки даже и след като се пенсионирате, няма 20 заплати накуп, децата по умни от вас и се зъбят, татковците по-паралии и няма пищов и униформа да ви пази... Айде станете даскали... Не е опасно, бандитите са още малки. Тая държава ще се оправи като стане като в Япония - полицаят получава колкото учителя, директорът на училище - колкото началника на РПУто. И двте категории предосавят обществена услуга. Сега България е свръх-полицейска държава по своите приоритети. Нещо повече, армията е обезсилена, за да може полицията да е способна да се разправи с опонентите на политическата клика. полицията е корумпирана по дефолт и върви само с властта, която и да е тя. Най-бедната държава в ЕС с най многоброен апарат на полицията и на МВР - резил! С какво сега сте по-добри от времето на комунизма. Тогава пазехте партийната клика и ви плащаха яко, и на плиция, и на армия. Сега какво е различното??? Пак ви плаща яко за да пазите кликата, част е пак същата... смях ... И затова от тая територия се изнася качествения човешки материал, а се размножава маргиналния и най- вече циганския етнически и поведенчески модел.

Японската армия е пъти по-голяма от Българската.......

Нямат право да работят и затова са преуморени- нещо не излиза сметката.А полицайте основно работят в кафетата - кудето са на почит и безплатно пиене.

"Който за друго не ставаше - ставаше милиционер и военен"...Интересно, явно ти си "ставал за нещо" и сега си от тези дето "кучета ги яли".Не държавата е виновна а такива мрънкачи, като теб."На крива ракета - космосът и пречи"...

Знаете ли.че тези разни полицаи и военни които взимат 20 заплати накуп колко време не са били при семействата си.По празници са на работа,говоря за редовите,а не за тези които седят на бюрата и се чудят как да си уплатняват работното време.Те трябва да са 3категория труд.А знаете ли,че за тези 20год.те не взимат никакви премиални който получавт другите на всяко тримесвчие или за всякакви празници .Когато не спите всяка 3 или 4 нощ тогава говорете.А защо не постъпите в редовете на МВР или МО.

А бе ченге,само ти ли не си си бил при семейството бе,аз 26 години работя металургия на три смени и няма делник,няма празник!Няма Нова година,няма Великден!Е да,ама аз бачках,като вол и дрешките ми не изсъхваха от пот,за да храня такива ,като тебе и другите там шапкари!Много повече металурзи,отколкото ченгета измряха през годините,от къде на къде вие ще сте по привилигировани и дори ще вземате по 20 заплати при пенсиониране,а другите по 6 или по малко!Кое и е по рисковото на твоята работа ,от моята бе ченге,та металурзите мрат като пилци от невъзможните условия на работа в тази държава ,а вие се размотавате като комсомолски поръчения и за две пари работа не вършите!Дори и данъци и осигуровки не плащате,а лапате най много!Къде е Киро на кирия бе кука?

НАРОД КОЙТО НЕ ХРАНИ СОБСТВЕНАТА СИ АРМИЯ ЩЕ ХРАНИ ЧУЖДА.

20 заплати да се дават само на миньори и военни пилоти и тези от мисиите, както и ранно пенсиониране. Какво се е преуморил военен, който 25 г. е бил зад бюро в някой щаб и си е бил обикновен чиновник, само дето е имал чин и униформа. Трябва да се преразгледат категориите труд в държавата, тъй като икономиката в световен мащаб се промени и има вече и други професии, които увреждат здравето. Да не забравяме технологиите.

пенсионират се рано,за да не изпуснат келепира и след това да се настанят в администрациите на мо,мвр,общини,като експерти,зам-кметове и каквито си измислите длъжности,а отвън чакат за работа,хора на трудоспособна възраст без приходи,на които ще вдигат осигурителния стаж,как да стане това като пенсионери са ни заели работните места,тия връзкари да нямат по два стомаха, един за пенсия и един за заплата.срамота.

Бегайте момчета!Пенсионирвайте се!Че току виж младите ви колеги от МВР,под вещото ръководство на ЦЦ и ББ ви спретнали едно бойче по погрешка или да ви омаскарят с някое доносче затова , че сте работили в системата.В България само един пенсионер,здрав разбира се,може да се чувства свободен- кеф му да работи, кеф му да блее, кеф му да мизерства.Докато сте на работа ще ви командват малоумници и ще ви мачкат с ботуша на Уорлик!

Браво бабичке, право речваш!Жива и здрава! Идея за България!

Та това е съвсем нормално!Всеки ще гледа да се спасява както може!Само че сега ,след като съвсем отънее бюджета на НОИ да не рекат:Край на пенсионирането!Който се пенсионирал - да му е честито!Останалите да работят докато могат,а щом усетят края си да вземат по един чаршаф и бавно (за да не си помисли полицията че са го откраднали!) да се насочат към най - близкото гробище!Та това е Тотю!Това е Христинке!Или иначе казано всяко действие поражда равно на себе си и обратно насочено противодействие!

Да не ти обяснявам аз как бях унизявана от военните, при това от неграмотен военен, назначен на моето място - неграмотен в най-пълния смисъл на думата. А за съвременни комуникации изобщо да не ти говоря.Електронната поща му я отваря чистачката, но той офицер ,пенсионер ....и т.н.6036

Чакъров, казвате истини, но само май ще си останете с идеите за България в сайта ви.Това казвал ли ви е го е някой досега? Така да се позамислите просто, че идеите и приказките са хубаво нещо, но донякъде, в крайна сметка деиствия се искат, конкретни деиствия в конкретни срокове, с конкретни изпълнители, които не знам къде ще намерите сред този народ.Ха останете си със здраве и ти и дедо Йоцо и другите.

конкретни действия в конкретни срокове, с конкретни изпълнители на нашите идеи изискват и конкретни НОСИТЕЛИ. А с един двама такива- идея не пее, казва народа ни. Ние сме емиграция и макар да сме много ,ние сме м чужбина и от там не може да си реализираме идеите за България в самата България, нито може да се върнем( управляващата олигархия спира нашето завръщане защото не ПРЕДОСТАВЯ условия за това плюс, че е яхнала полицейщината и политическото преследване срещу всички, които искат да бъдат отнети техните имоти заграбени с незаконни начини и върнати на народа) .За да си реализираме идеите трябва СЪЗНАНИЕ на обществото в България , то да ги разбира и се присъедини към фронта на българската емиграция за ЗА СЪВМЕСТНА БОРЛА. Трябва ОБЕДИНЕН МОСТ между емиграцията и живеещите в България. Такива в България още са малко, останалия народ в България все още НЕ разбира какво ми е дереджето и кой го е довел до това нещастно и мизерно дередже да няма икономика и държава и да става лесна плячка в ръцете на чужди сили.-тези хора в България продължават да гласуват за красиви изкази на речта( Първанов) за мускули( Борисов), козята брада ( дядо цар), миловидното лицице ( Кунева). дори не знае какво значи олигарх?!Отворено общество-инструментът на външната политика на САЩ в България е е окупирало фронта на обществени науки-за да няма такива в Блъгария, да не може интелигенцията- водещата сила на обществото , да научи за прогресивния опит на Европа и нейната реална демокрация, а разпространява само ценностите на по-ниския демократичен модел на САЩ Представителната демокрация .За това този мост не може да се осъществи. Ти защо не се присъединиш към нас, а ни даваш само акъл, къде е твоето обществено съзнание? Или предпочиташ да се спотайваш като"един" без име за радост на политическата мафия дето снове в този форум и души всяка наша стъпка? Идея за България-алтенатива на статуквото

Конкретни действия в конкретни срокове, с конкретни изпълнители на нашите идеи изискват и конкретни НОСИТЕЛИ. А с един двама такива- идея не пее, казва народа ни. Ние сме емиграция и макар да сме много ,ние сме м чужбина и от там не може да си реализираме идеите за България в самата България, нито може да се върнем( управляващата олигархия спира нашето завръщане защото не ПРЕДОСТАВЯ условия за това плюс, че е яхнала полицейщината и политическото преследване срещу всички, които искат да бъдат отнети техните имоти заграбени с незаконни начини и върнати на народа) .За да си реализираме идеите трябва СЪЗНАНИЕ на обществото в България , то да ги разбира и се присъедини към фронта на българската емиграция за ЗА СЪВМЕСТНА БОРЛА. Трябва ОБЕДИНЕН МОСТ между емиграцията и живеещите в България. Такива в България още са малко, останалия народ в България все още НЕ разбира какво ми е дереджето и кой го е довел до това нещастно и мизерно дередже да няма икономика и държава и да става лесна плячка в ръцете на чужди сили.-тези хора в България продължават да гласуват за красиви изкази на речта( Първанов) за мускули( Борисов), козята брада ( дядо цар), миловидното лицице ( Кунева). дори не знае какво значи олигарх?!Отворено общество-инструментът на външната политика на САЩ в България е е окупирало фронта на обществени науки-за да няма такива в Блъгария, да не може интелигенцията- водещата сила на обществото , да научи за прогресивния опит на Европа и нейната реална демокрация, а разпространява само ценностите на по-ниския демократичен модел на САЩ Представителната демокрация .За това този мост не може да се осъществи. Ти защо не се присъединиш към нас, а ни даваш само акъл, къде е твоето обществено съзнание?Идея за България-алтенатива на статуквото

Единия, ела в сайта ни да си получиш отговора.

Жалка история.Нима трябва да има война за да имаме армия? Тогава няма да ни е нужна. Сега тя е най-малка от цялата ни история. А понеже съм бил и 3г и 4м. войик не мисля, че им е лесно. Разбира се това се усеща от дистанцията на времето.

Пояснение за писачите във форума. Тия 20 заплати се дават като обезщетение за това,че по време на службата си в армията и МВР служителите нямат право да работят на друго място и респективно да получават допълнително възнаграждение.

Ами айде и на другите, които не са работили на 2 места да се дават 20 заплати.

Обезщетението се дава за това, че военните и полицаите не са имали ПРАВО да работят на друго място, както и заради ограниченията на ред други граждански права. А който е имал право, но не се е възползвал от него, да ходи да пасе.

Има едни хорица, дето все чуждото гледат, все завиждат на някого, а самите те за чеп за трици не стават. Ми що не отидете и вие в полицията и армията бе холан-места има. Ама няма да го направите-по-лесно е да си седиш и да оплюваш. Но както казва кръчмарят Паливец от великата книга "Приключенията на добрия войник Швейк" - "Който го е яд - да ме цуне отзад!" Ха със здраве!

На големите държавни заплати са удържани и големи осигуровки. Ако трябва да се удари, то е по разните фирми, които осигуряват служителите си на минимални заплати. Но това до сега е премълчавано. А проверки на тези работодатели не са правени.

Хей хора, та нали охранител,пожарникар,полицай ни управлява с акъла на Алф ,даже толкова интелект няма. Хората с образование,интелект и възпитание нямат никакви превилегии.Превилегии само за охранителите?!Да наистина не сме полицейска държава а държава на мутри и охранители! Кой ще произвежда,охранителите или тъпите полицаи,които продължават да събират пари по улиците и да си крият посенките???? Народе осъзнай се кого си избрал да те управлява!!

Искам само да поясня че Алф е високо интелигентен извънземен астронафт!!! :)))

Ще блъскаме цял живот и евентуално ще ни...съкратят на дърти години, а официално с това се признава, че някои професии са привилегировани в България?! Ето ви скритата пробойна в бюджетния корпус на "Тайтеник"!! Щом и млади жени и деца, и стари хора мрат на прага на болниците в очакване да ги приемат и да им помогнат.....Лошо, Седларов, лошо...! Куче, ама касичката му я няма нещо.

Е затова ще работим до 75 години - да издържаме най-големите некадърници - военните и полицаи

Niki , некадърството е в твоята глава, а не в тази на полицаите или военните! Идея за България!

Бях военен, пенсионирах се преди 3 години. Работя вече във втора частна фирма, но толкова некадърни и ограничени хора не съм срещал в армията за 25 години!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО приравняване броя на получаваните брутни заплати за обезщетения при пенсиониране на ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ и други ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ПРИВЕЛЕГИРОВАНИ , с тези по КТ., както и изравняване на годините за пенсиониране с другите категории труд.Като са толкоз "съсипани" от положения труд, как съумяват веднага след ранното си песиониране да започнат работа като охранители по банки и др. места (с което изяждат работни места на други)и да взимат и заплата и пенсия.Според мен строители, миньори, металурзи, шофьори а и други, са много по стресирани и изхабени отколкото полицай и военни.

Ново атака на американците ,чрез тяхното Отворено общество за унищожение на българската армия и военното разузнаване и превръщане България в пълен американски сателит и лесна играчка в американки ръце. Без армия ,разузнаване и всякакви държавни атрибути, държава България и народът и може лесно да се изтисква финансово и да се използва за живо месо във водените войни на военно промишления олигархичен комплекс на САЩ по света. Идея за България- алтернатива на статуквото!

ДО всички които са против 20-те заплати на хора от 1-ва категория. За да отиде някой да работи на някое място - той е бил привлечен от условия - заплати, отпуски, условия за пенсиониране и др. Ако сега, 20 години след като те почти са изпълнили задълженията си им кажем "каквото били било" няма да ви дадем това което сме ви общеали е равносилно да кажем " а нищо че сте работили 40 години и сме ви взимали 42% от доходите за пенсия и здраве - няма да имате пенсия и поликлиниката - спари !!!". Познавам младо семейство - ватмани. Те са напълно десоциализирани защото всеки ден си лягат в 19:30 и стават в 4:30 и така 25 години. Да отиде "тунеядеца"-дрункач да се зароби така... А виждали ли сте военни върнали се от "мироопазващите" бълвочи в които насилствено е въвлечена България от такива като Боко и Н.Младенов ? Ами вижте и тогава пишете злобните си некомпетентни мнения. Накрая, не съм работещ в сектор с 1-ва категория, а имам още 20г. трудов стаж до пенсия, в частния сектор, осигуреявам се на максималната заплата и си плащам всички данъци, като смятам за справедливо да се плаща от "моите" данъци на миньори, ватмани, полицаи, военни и др. полагащото и обещаното им !!!

демагог :д

Боже, колко сте прости! Че коя уважаваща себе си държава НЯМА ГОЛЯМА АРМИЯ? Посочете ми я, ако обичате. И явно много сте назад с материала, щом не знаете какво се прави в армията и как "лежат тунеядците". Затова сме на този хал.

Япония

Фанландия има редовна армия 62 000, при положение, че населението на Финландия е 5,5 милиона, от запаса 600 000

А ти защо не стана военен, като завиждащ толкова? За да бъдеш обаче такъв се иска да имаш дупе, а ти самият си Дупе. Защото военният не може да каже тук не искам, това не ми изнася, а ти можеш. Защото той е загубил част от свободата си , а това се заплаща. Така, че сега като се освободят много места, бегом марш в армията.

Т. Младенов веднага трябва да си подаде оставката, защото вместо да се занимава с важните проблеми като работата без договор, ниската цена на труда , безработицата, емиграцията на младите и кадърни хора, той непрекъснато ни занимава с абсурдни предложения за вдигане на песионната възраст. И то само година след като тя бе увеличена с точковата система. По-безочлив министър няма.

Най-ясно се вижда кои са привилегировани, когато им отнемеш привилегиите. Първо, защо един полковник който от 20 години работи на бюро ще е първа категория, аделоводителката в съседната стая - трета? Докато ев строя, разбирам, но само толкова. Второ, защо се дават категории наляво и надясно само защото някой е поискал. Трето, защо няма санкции за тези, които работят и след пенсиониране. Н еказвам след навършване на възрастта за пенсиониране, а след като са подали заявление за пенсия, пенсионирали са се и държавата им плаща. амото заявление за пенси трябва да се счита за доброволно отказване от правото на труд. И още нещо. Аз предлагам тези, които не желаят да се пенсионират (висши военни "Учени" и академици в БАНи т.н.) да бъдат пенсионирани незабавно при изпълнение на критериите за пенсиониране. Но да им се дава възможност да продължат да работят. Тези, които се възползват от правото си наранно пенсиониране да имат ограничения за работа. Така ясно ще се разграничи правото на труд от задължението за трудов стаж за пенсиониране. Ккаъв е смисълът на едно таков предложение. Академиците в БАН не можеш да ги уплашиш нито с 40 г. стаж, нито с 65 г. възраст. Те, да има лесно ще работят до 100 години. Същото се отнася и за определени категории висши държавни служители. От друга страна целта на тези, които се пенсионират по-рано от останалите е да вземат пенсия и заплата едновременно. плюс някои екстри. Но не може хем да имаш сигурен доход, хем да бъдеш мотивиран да работиш. После, както вече споменах огромна част от висшите военни, полицаи и др не са се преработили кой знае колко. Поне докато работят на бюро. Няма лошо да се пенсионират няколко стотин висши военни и фатмаци. Така поне ще се отвори път на хора, които искат да правят кариера в армията и полицията, което неминуемо трябва да вдигне мотивацията и от там и качеството. Пък след като им платат сумите, които им се полагат, от там нататък държавата ще спести разходи. Пък честно казано и аз не мога да разбера защо трябва бна някакви полуграмотни търтеи, повечето от които не стават и чеп за зеле, да им се изплащат по 20 заплати.

хап-че-та-та! А като е толкова на далавера, иди танкист! А, не е на далавера? Ми иди миньор? А, не може, вредно е за здравенцето, нали? Не е като да дращиш хейтърски писания по дирника...

Всъщност, ако толкова ми беше акъла че да мога да стана само танкист, кашик, щофьор, политически офицер или някакъв друг дебелосерко и нищо друго, сигурно щях да се гръмна. Структурата на образованието и ценностната системав България е такава, че който хептен за нищо не става, който не желае да работи става военен или полицай. А след като го уволнят охранител или мутра. Така че кой за каквото е учил, все пак.

Проектанта го е написал най-точно

Моментално да им се отнемат привилегийте за 20 заплати накуп. Това е противоконституционно защото е незаконна привилегия.Освен това да връщат с задна дата парите на държавата.А не само майките да връщат пари.

Не разбрах защо ощетяват миньорите, те и без това им се ебава здравето.Тревожат се че ще доживеят 90г. ли?

Предполагам може да дадеш пример? аз мога да се пенсионирам след 25 години без проблем но с пенсия 100 лева.

В една европейска държава членка на НАТО наречена Франция " тъпите" военни се пенсионират след 20г стаж с 80% от заплатата си и всяка година се актуализират, а ИМАТ и право да се пенсионират с 10години СТАЖ с 50% от пълната пенсия !! тоест с 40% от заплата си. В булгаристан ситуацията е следната 25г. стаж за пенсия и около 30-40% пенсия от заплата ..... за справка втази държава дори не се признава 5г. стаж на курсантите .......а те са под пагон имат звание получават заплата дават караули и служат на БГ .....пиша за всички бивши курсанти ....от 80те години до сега........е те това е в БГ....честито

Глупчо, не си глупав ти а умен, имаш ОКО. Не само във Франция е така, във всички нормални и бели европейсик държави е така, също е -САЩ- макар да върви по ненормални пътища!

Това с охранителния бизнес не е точно така както си го представят, ама да се пробват......, в частния безнес, а не в държавната администрация. Да видят какво значи да се работи, да се следят закони и срокове и т.н.Да поемат отговорност, а не да свеждатзадачите на по-долустоящите и за нищо да не отговарят.

а откъде ще се плащат толкова много и то високи пенсии?

демагог :д а откъде за заплати

В кои правови държави и за какъв труд пенсионират за 10 годишен трудов стаж?

В Дойчланд, например, глупако.

И кои са тези правови държави, дето хем не работиш, хем взимаш пенсия?

С какво другите професии са "по-маловажни", та да не взимат и те по 20 и повече заплати! Защо акушер-гинеколог го имат за нищо, защо учител го подритват и му се подиграват, защо ватман пък въобще не го и забелязват, защо строителите и касиерките...., защо, защо....? О-ох, абе-е......Махни-махни......

а как един 60-годишен полицай да гони по улиците 20-годишен наркоман? а миньорите, ако останат да дишат прахта до 60 години... то... няма и как да стане - няма да ги доживеят изобщо... Ей за това става въпрос - И за това... а иначе принципно си прав...

така е във всички армии от Римската империя до сега. да сте станали тунеядци. баста

какво оправдава раздаването на толкова пари накуп? само за миньорите съм съгласна.

ПО 20 ЗАПЛАТИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВАТ - КРИЗА Е . ТЕ И БЕЗ ТОВА СА СИ ПРОСПАЛИ ВРЕМЕТО В АРМИЯТА. С ПОВЕЧЕ ДА СЕ УДЪЛЖИ СТАЖА. НЕ МОЖЕ БЕДНИЯТ ДЪНАКОПЛАТЕЦ ДА ПЛАЩА ТЕЗИ ЛУКСОВЕ . НА БУНТ ГОСПОДА ЗА ПРАВДА.

А той защо е беден данъкоплатеца? Да ти кажа ли? Защото е по-зле и от редови военен и защото най-вероятно, като теб по цял ден виси по форумите. Държава се прави с армия и полиция.

У Европейскио съюз ли?

Значи държава се прави с военни и полиция!Боже,боже,смехурко!А бе олигофрен,че тези с какво са полезни за обществото?Паразитна прослойка,само консуматори,без абсолютно никакъв принос в държавата!Абсолютно никому ненужни структури,които съществуват и паразитират на гърба на трудещите се и произвеждащи някакви блага хора!Че те с какво са по добри от тези ,които ги хрантутят и обличат,че да имат повече права и привилегии от всички останали!?!?!?