Военнослужещите направиха генерална репетиция за парада на 6 май

Генерална репетиция за Военния парад по повод 6 май - Денят на храбростта и празник на Българската армия се провежда на площад "Княз Александър I Батенберг", предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Военнослужещите направиха генерална репетиция за парада на 6 май | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....преди 10 години си казвах с тревога, че армията ни е един стадион "аскер", днес виждам, че е сведена до един площад "аскер"!Как Ердоган няма да поздрави Борисов, той и на Аню Анев би се поклонил!!! Тъжно ми е, защото като гледам ние също като древната Аварска държава сами унищожихме държавата си, защото броят на крадците, клеветниците, родотстъпниците няма чет!Каква е тази "славна" войска, остана ни само спомена за Одрин и Дойран, за Срацин и Драва....армията е гръбнакът на едно общество, не е въпросът колко и какво оръжие имаш само, въпросът е във възпитанието в любов и жертвоготовност към отечеството!всичко това умря, младежите днес мислят само къде да учат или работят на запад. Отдавна е време за Възмездие за всички злини, които политическата мафия докара на народа си! Но докато през 1934 сме имали армия, сега това, което се нарича армия сигурно и един преврат не може да извърши!.....бяхме средна европейска държава с добра армия от 130 000 сухопътни сили /поне 300 000 запас/ и 1500 танка/макар и поостарели/ и ракети със среден радиус на действие в края на 80-те години. сега сухопътните ни сили са колкото една пехотна бригада?! Та ние кравите си изнесохме извън граница, какво остава за някви ракети и танкове - чинно си ги нарязахме, претопихме и разпродадохме. вече имам чувството че живея в една бананова държавица като от треторазреден видео-екшън....тъжно....

Че остана ли армия в Б-я след , като я изпратихме по мисии зад граница???Сигурно ще изкарат генералите, ""приятелките""и обслужващите ?? Този "парад" е пълна излагация!!!

Ще гледаме Парада на Победата в Москва... това нашето не е армия, армия имахме преди !

един само Боко колко струва кат посочи самолет и рече "станишев е виновен" и той пада))))))

Та да си дойдем на думата за войската и техниката .... Гогъл на Переброска военной техники для Парада Победы :)

Че то военни останаха ли по нашенско?!

Според Плана за развитие към 2014 год. съотношенията на военния състав трябвало да бъде: - офицери/сержанти/войници - 22/28/50%. - старши офицери/младши офицери - 40/60%. Според мен това няма нищо общо с истината или висшият офицерски състав е изцяло изпуснат, щото сигурно са повече от всички останали. То на улицата да се изплюеш, генерал ще уцелиш вече...

боже боже ...да се смее ли човек да плаче ли ...

Това не е българската армия в която вярвам и съм служил!Посмесище и унизителна пародия!Старите бойни знамена са повече от войниците ни!

БА - блед спомен от друго време - това на социализма, когато съседите ни трепереха пред мощта ни. Когато имаше идали, принципи, вяра и мотивировка за отпор на международния банков капитал, довел света до две световни войни.Днес армия разпокъсана, бедна, корумпирана, умалена до немай-къде. Равнодушна към народа си, безчувственна и невярна на Европа. Все така смотана, с увехтели униформи, шити от пияни шивачи, без щатски оръжия, без авиация без пари. Жалка деайствителност пред лицето на турските манафи и настървени анадолски башибозуци. Ще чакаме нашите политици да ни додеват до края на държавата ни. И тогава ще ги обесим надолу с главите. Това залужават.

Вчера научих един факт който ме потресе - Оказа се че Дж. М. Кейнс - бащата на Кейнсианство-то най-известната съвременна икономическа теория на която всички на Запад се прекланят е бил гей .... :)

Мизантроп

Мдааа... Свещеният отряд от Тива не е бил изключение едно време. Твърди се, че военните подразделения, съставени от гей-двойки, по-често приемали пълното унищожение в боя, отколкото да се предадат.

Не знам какво е имало в армията през 50те, ама през 80те нямаше нито идеали, нито вяра, нито мотивировка. А принципите... не са за хвалене. Според мен от 60 години нямаме армия. Единствената ни надежда и тогава, и сега, е ако падне върху вентилатора да се включи някакъв заспал до сега ген, който да възроди нещо, което сега е в дълбока 60 годишна хибернация. Само можем да се надяваме, че е останало и все още не е пукнало окончателно.

Бъркаш, не е от 60 години, може би от края на 70-те е така. През 80-те наистина беше пълна трагедия. Но дори тогава армията беше армия. Не видя ли миналогодишния парад ? В последния представителен блок маршируващите "войници" се спънаха и стана меле, телевизионерите бързо изместиха камерата от тази гледка. Най-голямата травестия идва от това, че ни се набиват евроатлантически ценности в главите. Това са ни чужди неща. Ние сме извоювали свободата си на щик, запазили сме си независимостта на щик и така и трябва да бъде. Не казвам да сме милитаризирани, но армията е гръбнакът на нашата нация и трябва да има приоритет в развитието, заедно с образованието.

Ще гледам Парада на 9-ти Май в Москва, А нашия Парад няма да го гледам защото не са включили представителна рота на Леката Куманска Конница - тая Най-страшна част от Българската мургава войска от която в момента трепери цяла Ецропа и разните там Келти, Франки, Шваби и Викинги :)))))

с хиляди, препасаха сабите, и си сложиха широките ластични колани, предпазващи корема от разпъване, след преяждане ?? Дочето.

Пародия, драги ми смехурко !

Аньо /из цикъла Калинки от нашето време/ Аньо иска милиони, За архивни авиони! Без конкурс и без поръчка, чудна герберова пръчка! Да се чуди и Обама, дали туй не е измама? Ф-16 - сто годишни, миговете по-предишни, ще заместят в полигона. Чест и слава на пагона!

Пушилки и показухи от хрянтутниците, на които заплащаме осигуровкиге. Харчат нашите хари за глупости. 30% съкращение на корумпираната пагонна шкембелийска администрация. 11% от цивилните служители били пенсионери "незаменими" полковници. Веднъж пенсия от бюджета, после заплата от бюджета. ВМО трябва незабавно да се проведе полкавнишко- пенсионерска лустрация. Стига с това воинно лустро правено от изкукали ЗКПЧ та. Ако хората знаят за какво плащат данъци ????

Много точен коментар. Аз познавам много такива "експерти-граждански лица". Не само,че за никакъв Х.Й не стават, но и на работа не ходят.

Хрантутниците пак ще трошат пари. Тия лапачи и лежачи изобщо трябва да се махнат

Новината да се чете:" Цялата Българска амия участва в парада. 500 военнослужещи на площада,а останалите 500-наряд"

"На 6 май в парада ще участват над 500 военнослужещи от Българската армия...." голям смях, много бе, откъде ги намерихте?? И т.н. Президент, смешкото, ще срича от листче!! Съд за всички политици през годините, докарали армията ни до едно посмешище!!!

С колко лека ръка затриха армията(казармата).

За сметка на това колко полиция има? Която лесно може да се обучи при нужда.

За какво да се обучи - как да спират чужди танкове с палка ли? Или как да лягат под танковете? Ама това последното няма как да стане щото както и да легнат танка ще ги смачка при условие че клиренса му е поне 70 сантиметра. А нас едно време не ни мачкаха, а мен и сега не може. Отделно ако си мислиш че ще успееш да го научиш за два дена как се работи с балистичните таблици или как се разпъва гаубица си голям ентусиаст.

Армия и казарма не е (не беше) едно и също.

тя армията беше в манастирите...смешник!

И пари нямат да им ушият по една свястна униформа поне за празника, а МО уреди бандитите с най- хубавите военни имоти. Ако генерали като Вазов, видят тия торби, отново легнат в гроба. След 135 години услилия, най после политиците ни съсипаха най- стабилната ни институция- АРМИЯТА.

Самолети ще има ли?

искаш да кажеш самолета ще участва ли?

Българска армия, славна армия, музейна армия..... Изчислен е теоретичния минимум на БА - гвардейски взвод за президенството+ отделение теляци за банята в Афганистан :(

500 души са голям %от армията ни,тип"джобен формат".Гергьовден е един много светъл,национално горд,празник.Лично мен,винаги ме е вълнувал много.И утре,по достойнство,ще преклоня глава,ще запаля свещ в памет на Българската войска.Ще се преклоня пред момчетата и мъжете,изминали на марш разстоянието от турската граница,за да претрепят от бой сърбите при Сливница.Пред подвига на селянчетата с цървулите,навряли в миша дупка турците през Балканската война.Ще почета саможертвата на българските военни пилоти,воювали в небето ни,за да защитят София от варварските англо-американски бомбардировки.И за сетен път ще призова:нека се обединим поне в едно-в Центъра на Столицата,да има истински,голям и величествен паметник на Българската Бойна Слава и Храброст!В памет на хилядите оставили живота си за Освобождението и Обединението на България!Срам и позор,да си гледаме Паметник на Съветската Армия,а на нашата.....Изобщо да не се чудят,дали пред НДК да правят Катерица или монумент на Мики Маус!Има на кого да се направи Паметник!

Много точно казано - прекланяме се пред миналото, отвращаваме се от настоящото и скърбем за бъдещето на Българската войска.

Какъв празник на Българската армия? - Имаме ли изобщо армия??? -Или имаме ансамбъл за изпълнения на официални паради?

Казва се Гвардейска част и е най-големият мажоретен ансамбъл на Балканите. Основният му номер е "Хоро с пушки", а предназначението му е да играе "подгряваща група" на изпълненията на българските политици и властници. Друга нова и вече пряка функция на Българската армия е да се бори с недоволството на гражданите. Това не си го позволиха дори и Тодор Живков, Петър Младенов (помните ли "По-добре да дойдат танковете!") и Жан Виденов, но вече е факт. Военната полиция, която по закона, приет от ГЕРБ, изпълнява и цивилни функции за "укротяване" на гражаданите. По времето на демонстрациите през тази година изкараха бронетранспортьори, а от военни хеликоптери наблюдаваха и заснемаха участниците.

Гледях репетицията. Бяха изкарали цялата Българска армия на парада - и войникът, и танкът и самолетът участваха. Само корабът не успя да се включи, щото както казаха, потънал в Перловския канал.

Ааааа, моля! И хеликоптера проскърца над къщата ни!