Районът от Президентството до ул. „Г. С. Раковски” е отцепен и движението по бул. „Цар Освободител” е спряно. Има засилено полицейско присъствие.

В навечерието на Деня на Храбростта и празник на Българската армия от 21.00 часа днес в София Националната гвардейска част ще проведе тържествена илюминация. Празничен концерт за участниците в парада, за военнослужещите и цивилните служители от Софийския гарнизон и техните семейства ще се състои от 19.30 ч. в Зала № 1 на Националния дворец на културата.

На 6 май в 9.00 ч. пред паметника на Незнайния воин в София ще започне празничен Водосвет на бойните знамена и Знамената-светини. Водосветът ще бъде отслужен от Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски. Ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите български воини. Военният парад ще започне в 10.00 ч. на площад „Княз Александър I” в София. В 10.20 ч., докато Гвардейският представителен духов оркестър изпълнява Химна на Република България, ще бъдат произведени 20 артилерийски салюта.

 На 6 май в парада ще участват над 500 военнослужещи от Българската армия.

В седем представителни блока ще преминат военнослужещите от Военна академия "Г.С. Раковски", Националната гвардейска част, участниците в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещите от Сухопътни войски, Военновъздушните, Военноморските сили и Съвместното командване на силите.

В парада ще участват Гвардейският представителен духов оркестър и знаменен взвод на Националната гвардейска част със Знамената-светини: Самарското знаме, знаме на Стиляна Параскевова, знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, знаме на 1-ви конен полк, знаме на 15-ти Ломски полк, знаме на 13-ти Рилски полк, знаме на 24-ти Черноморски полк, знаме на 25-ти Драгомански полк. Командващ парада е командирът на Военновъздушните сили – генерал-майор Константин Попов. Той е летец-пилот I-ви клас и инструктор с изключително богат опит и професионална подготовка. Летял е на самолети L-29, МиГ-15 и МиГ-17, лети на МиГ-21 и МиГ-29.