Масови съкращения в армията, махат дори генерали

От 1 юли 167 военнослужещи и цивилни ще бъдат освободени от висшите командни звена, съобщи на пресконференция министърът на отбраната Аню Ангелов.

Обратно в новината

Коментари - Масови съкращения в армията, махат дори генерали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Професията "защитник на държавата" е изтрита от съвременните български политици. Може би от злоба и завист, че армията винаги е печелила битките, а политиците са губили войните.

махайте ги докато не са ни изяли

господин министър, защо още държите в окръжията офицери, старшини и войници, които запълват свободното си време с тенис и бридж по цял ден, вземат по 2000 лв. заплата и бездействат.Вече няма новобранска служба, няма запас, няма приемане на кадрови войници, е тогава какво правят?!Спестяват от заплати, когато другите умират от глад и мизерия, защото нямат работа.За това в обществото не се ползват с добро име вече.Съкратнете ги и назначете цивилни лица, с по малки заплати ще вършат същата работа.

Абе тоя министър до кога ще лъже и крие истината? Защо нито една медиа до сега не се сети да го пита колко са съкратените военнослужещи от началото на годината. Той само си повтаря колко ще бъдат съкратените от 1 юли, а досега никога не е споменал за ликвидираните от него считано от 1 февруари няколко поделения в граничните градове на страната където съкратените сигурно са над 200. Проблема е, че съкратените от тези поделения са все още в 6-месечни предизвестия и затова немогат много много да се оплакват защото току виж ги ударила секирата на дисциплинарното уволнение.

Аз предлагам да съкратим всички и всичко и да поканим САЩ да ни вземат за 51 ви щат. 1. За какво ни е полиция само имитират дейност по телевизията ефективност по 50% 2. За какво ни е образование - то се вижда колко са образовани децата ни само си правят експерименти с тях - ефективност по 50 % 3. За какво ни са болници и лекари, като и без това нацията се стопява - ефективност същата 4. За какво ни отбрана при горните показатели не виждам какво ценно отбраняват. След последните съкращения се надявам да останат войски за участие в мисии, паради и гвардейците:-). Само който не е служил в истинска армия може да плюе по хората в нея. Това е един от стълбовете на всяка държава. По един или друг начин всяка държава поддържа армия. Колкото до привилегиите в другите държави привилегите им са доста по големи, но там се иска повече и естествено е да се дава повече. Не познавам забогатял със честен труд, а на тези с униформа им е забранено да работят частно и да имат фирми и доста други неща. Така, че ако ще оставаме държава нека си запазят привилегиите но да остант само най-способните и образованите. Не искам да съм лош пророк, но не забравайте: кипър, косово, грузия и ... киргизстан. Там нещата се развихриха за има няма 2-3 дена. Ако нещата до 1-2 г. не се оправят събирам семейството, багажа и отивам в някоя истинска държава.

и тия не са по различни от другите,масово си назначават свои хора,независимо че в повечето случаи им липсва необходимата професионална подготовка и като мото върви фразата"по добре нищо да не знае,отколкото много да знае".

Шум в пространството . Те не съкръщават , а подменят хората - трябва да са свои .

да се провери основно реформата в мо,защото ми се струва,че ако един съкращават,двама назначават,такива са ми впечатленията от иа военни клубове и.т.

Добре че махнаха казармата щото там колко грешни пари се харчеха...като например да обучаваш такива като мен да стрелят с калашников :))) голем смех:))) абсолютно нарочно не съм улучил нито една мишена за цялата служба. На стрелбите стрелях 5 метра в страни от мишените щото така ми беше кеф, а като стреляхме с ТРАСИРАЩИ КУРШУМИ СТРЕЛЯХ НАПРАВО НАГОРЕ, ЗАЩОТО ИЗГЛЕЖДА КАТО РАКЕТА :))) Това беше моя протест срещу насилственото отнемане на свободата ми от държавата! Сега продължавам да протестирам като не си плащам данъците и осигуровките :)) Та още тогава забелязах че има прекалено много ръководен състав, който бездейства и краде! СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ОПТИМИЗИРА АРМИЯТА!

То генералита НИ са повече от"войската".Какви 20 заплати Какви 20 години за тия "социализъмът"не си е ОТИШЪЛ.Както за всички останали 6 заплати и пенсия ако"доживееш"

какви генерали,каква армия,какъв министър, цирка е пълен,приятели, роднини и пенсионери напълниха агенциите и министерството.

Трябва да се поддържа професионална армия от до 10 000 войници и то висококвалифицирани, които да ходят на различни операции към НАТО, така че НАТО да им плаща заплатите /ако може,моля/.Русия и САЩ да си разположат тук ПРО и да си плащат за това. Гвардейските войски да останат и -това от друго няма нужда. Министерството - достатъчно е един генерал, една секретарка, един интендант.А, и няколко инженери за ремонт на техника и това-онова.Нали имаме главнокомандващ -президентът? Достатъчно.

И служителите от армията и МВр са обикновени хора както нас. Защо на тях по 20 заплати при пенсиониране а на обикновените хора 6 заплата та дори и нула заплати се дават. Хем привелеги за държавни здравни и пенсионни осигуровки имат те .Пък е привелегии от 20 година да вземат по 20 заплати.

Кандидатствай, спечели място като редови войник и ще разберете ЗАЩО??? а ми е чудно - колко ще издържите като военна ...особенно последните години. Г-жо/Г-це никой не пише затова но ще ви информирам че при сегашните условия на работа,заплащане и великите привилегии трудно се намират кандидати дори и в тази криза особенно в големите градове.....Има една приказка че чуждата кокошка е патка...........но и горчи месото /пиша от опит /

Че теб кой те би по тиквата да ставаш военен ,бе глупи?Иди в частна фирма,там и ще те хранят и наема ти ще плащат и почивката и лечението и 20 заплати накуп ,ако доживееш дават плюс пари за дрехи.И работа никаква...Пей, сърце!Тоест пий!

генералите ще ги ПЕНСИОНИРАТ,а не съкратят!!! не ми хвърляйте прах в очите,аз ако вярвах на такива щях още да "блея" в армията....ай със здраве,свободен си АНЮЮЮЮЮ

брао бе, наряда ще нагъва сандвичи от вкъщи и кифли от местната бакалница, ако въобще има такава... като махате генералите, да не ги назначите пак като цивилни лица, че то все така се случва.

Защо "дори генерали"???? Ми че те от тях трябва да почнат! Макс 5 са необходими! Достатъчно вожд има, трябва и индианец!!!

Иска ми се да вярвам, че пределната възраст, поради която няколко генерали са били пенсионирани, не е за навършени 100 години, защото в момента в МО работят над 50 души военни, надхвърлили 65 години като държавни чиновници, а в същото време съкращават служащи, ненавършили пенсионна възраст! И това ми било армия, дисциплина, законност! Отвратителна корумпирана КОЧИНА!

да, така е.съкращават знаещи и можещи, а остават на работа пенсионери и приближени.на всичкото отгоре си увеличиха и заплатите.в каква държава живеем.ами, че той и министъра е пенсионер.какво прави там?назначен на държавна служба, а ние ще си плащаме данъците.за да останеш на работа в МО трябва да имаш силни връзки/напр.зам,министър, някой друг генерал, приятелски семейства и т.н./

Извинете ме госпожо, нещо не сте в час. Как така за какво ни е армия? Ами кой ще ходи в Афганистан, Ирак и евентуално в Иран, ако е рекъл Обама? Само да плащаме пари на НАТО, без да им даваме пушечно месо? Няма да искат така...

Не МАХАНЕ НА ГЕНЕРАЛИ, а МАХАНЕ НА ВСИЧКИ ГЕНЕРАЛИ! Допуснахме да нямаме държава, защо трябва да имаме армия, не ми е ясно? Да плащаме огромни заплати на разни негодници?

А защо ни е министър на отбраната ,след като нямаме армия ?То и на кого ли сме притрябвали ,че да ни напада ,я по добре съкратете и министъра ?

тоз козел лижещ със забавачкиет направо изкърти мивките и и зтепа риабата в океаните...само дето ББ не поканен да ги открие отново

167- масови а??? жална ви майка дето ви пази такава армия начело с тоя тулуп недорасъл

сакращаваите с 90% армията и на останалите утроетее заплатите.. за кво ни е армия?? 1во че тя нее става за нищо... 2ро с кои да воуваме?? 10 000 воиника са ни достатачно

Първо да обесня защо ни трябва армия която е повече от 10 000 .Трябва ни армия за да можете такива като теб да си спят спокойно в къщи както е казано без бельо. Второ за да може тази армия да предотврати една евентуална вътрешна криза недай боже да става защото недаи бойе да стане така както стана в киргистан или още по лошо в сърбия тогава ти ще си първия който ще попита каде е армията да ни защити . И трето относно заплащането то така не е достатачно тъй че преди да кажеш каквото и да е било за заплащането то първо се осведоми хубаво за да неизглеждаш глупаво .

Че тя колко армия ни остана, бе? Дайте цялата да я махнем и да се не занимаваме повече!

То с генералите трябваше да започнат...

защо и мен не ме съкрати някой с .....20 заплати, макар и по-скромни като обем?!! Това значи, че който го "освободят" така, ще си клати краката почти 2 години на народен гръб...Т.е. на наш и ваш, за наша и ваша сметка! Егати овчия народ!

Спокойно! Това просто е част от добре планираното предаване на България на държавата с по-голям залог- Америка, пък ако те не могат да си платят и Турция може. Бат Бойко не подбира! Пък и вторите имат 1 милион армия, ако ни нападнат сме безащитни. ( Тъкмо по-лесно ще покрие продажбата. ) Търгът май се състоя още след падането на комунизма...пък знае ли човек, той и Живков може още да ни е продал. Просто народа още не е уведомен.

Не са ни давани този месец пари на ръка за храна, нито към заплатата. За другия месец не се знае, но този категорично не са дали, има неточност в статията или в информацията към медиите!!!!

съкращенията които направиха в другите структури на мо,показаха че шуробадженащината си работи без проблем,махнаха знаещи и можещи назначиха незнаещи но приятели лични и на съпругите без конкурси и оглед на това,че някой са пенсионери.бутафорията е пълна.

Стажат за пенсията в армията и полицията трябва да е като на другите.Дискриминация е останалата част от населението да работи по 40 години ,а тези ,които са в армията по 30.Каква е разликата,ако може някой да ми обясни.Има професии ,които са наистина натоварени и там хората трябва да се пенсионират по рано.Нека да се дефиринцират професиите и всеки да получи полагаемият му се стаж,който трябва да изработи за пенсия.Защо хора на тихи и ненатоварени длъжности ще се облагодетелствуват от това ,че работят в някое от двете министерства?

НЕ генерали,а цялата армия.

Че то има ли армия!

167 души съкратени е нищо за армията. При толкова паразитни и дублиращи се структури, това е нищо. Ситуацията в тази структура е много вожд малко индианец. Иначе министърът е Винати готов на всичко, само той да е министър. От 10 ноември 1989 си е такъв.

Много важно като махат генерали-за какво ни е тази армия,от кой ще се защитаваме.Да останат само представителните гвардейци и всички да ги уволнят.Хайде стига с тези 20 заплати,какво толкова са се изморили от работа,та са ги заслужили.И пет заплати са им много.

Ам-ам!:-))))

Икономии можете да направите и от средствата за "квартирни" пари.Много от военнослужещите получават по 100 лв за квартира, но живеят в жилища на роднини, водят се на друг адрес и така си увеличават заплатата.

На Аню не може да се има вяра, допреди 2 години беше ляв, явяваше се на избори от Коалиция на розата, сега се набута в ГЕРБ - просто маха некадърници, но слага на тяхно място хора които обичат да ближат ръце - пример Манолов в социалната дейност

Чудна работа,как може да ти прави впечатление,че дъртия нерез Аню,до вчера бил от розата,а днес от Герб!Че от кой беше съставена тази партия ГЕРБ бе уважаеми?Че нали 80% от тях,са ченгета и официални членове на БКП и БСП,а другите 20 % са ренегати,обхождали и захождали от всичките неуспели партийки,които изядоха държавните субсидии и съвсем естествено отпаднаха от политическата сцена!В основата си те бяха основани от бивши и пребоядисани комуноиди!Така или инъчи,няма никаква промяна в управлението на държавата!И В МОМЕНТА,ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ДС И ОТ КОМУНИСТИТЕ!ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНА!