Той уточни, че 297 са съкращаваните щатни бройки, като реално ще бъдат освободени 167 души, а останалите служители ще се прехвърлят на други места, съобщи БТА.
Военният министър отхвърли слуха, че обезщетенията при освобождаване от военна служба ще бъдат намалени от 20 на 6 заплати. Ангелов заяви, че това не отговаря на истината.

В отговор на въпрос военният министър обясни, че вече са били освободени 7 генерали, а в началото на юли ще бъде освободен още един.
На дневен ред стои освобождаването на редица генерали поради навършване на пределна възраст - сред тях са началникът на Сухопътните войски ген. Иван Добрев и директорът на служба "Военна информация" ген. Пламен Студенков.

По повод на увеличаването на трудовия стаж за пенсиониране за военнослужещите от 25 на 30 и съответно на не по-малко от 20 години служба в армията, Ангелов каза, че е представил на социалното министерство информация за негативните последици от това решение.
"При представянето на промените в Кодекса за социално осигуряване няма да съгласувам такъв текст", заяви Ангелов, който обаче добави, че правителството е в правото си да вземе такова решение и военното ведомство ще трябва да го осъществи.

По отношение на детските градини за деца на военни министърът заяви, че е решил двете забавчки в Карлово и Казанлък да останат към МО, а останалите ще бъдат предоставени на общините за ползване - при запазване на персонала в тях, както и на местата за всички приети деца. За София ще се запазят 75% за деца на военнослужещи, а в другите гарнизони - 70 на сто.

Междувременно в. "24 часа" съобщи, че от началото на юни кетърингът в армията е спрян, след като 3 от 4-те фирми, които досега хранеха войската, са отказали да продължат. Тъй като не действа и старото столово хранене, дежурните екипи, пилотите и техниците нямат друг избор, освен да минат на сандвичи от вкъщи. На всички служители, на които се полага безплатно ядене, получават пари на ръка. По информация от министерството средно на ден се плаща по около 10 лв. с ДДС на човек за храна.