Водещите война Русия и Украйна подписаха забележителната зърнена сделка

Под погледа на посредниците ООН и Турция споразумението дава шанс за експорт на десетки милиона тона залежала продукция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

украинските кораби с украинско жито да внимават за украински мини. Иначе после пак ще се сърдят и ще искат.

Е е, сега вече краваре ще си изядат рогата от яд

Да се изкара Русия виновна за всичко: "Вашингтон ще държи Москва отговорна за изпълнението на постигнатото с помощта на ООН споразумение за възобновяване на износа на зърно от Украйна през Черно море" Украинците пеят същата песен. Русия е най-големия производител на пшеница в света. Украйна е на пето място за 2021 г. Как Русия ще е виновна, ако кораб попадне на заложена от украинците мина? Пълно лицемерие.

Изчакват следващата оръжейна доставка, преди да се запукат наново.. яко, добра дефиниция на " война"...ама друг път

вие не разбрахте ли до сега че подписа и думата на руснак не струват и 1 стотинка ... Луд руснак умора няма- само де ПУТИ!

lu4ka

Щото па на ФАЩ струва нещо…

Много диалогични станаха тия руснаци, дето по думите на Лавров хич, ама никак не са нападали Украйна. Мирише ми на осрани дупета.

Сделката е: украинците садят - руснаците грабят и продава.

"Съединените щати приветстваха сделката и заявиха, че се фокусират върху търсенето на отговорност от Русия за нейното прилагане. От горното става ясно, че САЩ НЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ сделката да се прилага, значи чакаме да се измисли някакъв номер за да се обвини Русия. Този филм сме го гледали.

Украйна произвежда около 25 млн. т. зърно, което е 1 % от световното производство. Каква криза, какви 5 лв.? И както не могат да изнасят, така в България е пълно с украински зърновози и доставят зърно на почти половината от цената на българските зърнопроизводители. Идете пред Крис ойл в Добричко и вижте колко украински тира чакат със слънчоглед на половин цена, без никакви проверки на границите за пестициди и химикали, произведено без никакъв европейски контрол!!! Супер! Ще фалираме родните производители, за да угодим на еврогейовете и американските джендъри!!!

а значи народа иска да купува жито и хляб, и газ на висока цена за да угоди на руската и нашата червена мафия ли?

много им даваш. Те гледат предимно елда. Житото е на 0.5%. Но важното е да има поводи са спекула :)

ИГРАХА СИ НА ВОЙНА , ИЗБИХА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ МИРНИ ХОРИЦА, ЗА ДА СИ ПРЕДИЗВИКАТ КРИЗАТА , ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА И НАСИЛСТВЕНИЯТ , ИЗКУСТВЕН ПРЕХОД КЪМ "НОВИЯТ (СТАР) РЕД" НА БЛОКОВИТЕ ВЕРИКЕ, Е-НТЕЛЕКТА И БИГ-ДАТА - НОВИЯТ КОНЦЛАГЕР ЗА ОВЦЕТЕ ! ЕЙ ЗА ТВА НИКОЙ ПО СВЕТЕ ВЕЧЕ НИТО УЧАСТВА В ЦИРКА "ГЛАСУВАНЕ", НИТО ВЯРВА НЕ НИКВИ "ПОЛИТИЦИ" : "ВСЯКА ВЛАСТ Е СЪЗАКЛЯТИЕ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО ЧЕРЕЗ ЛЪЖИ, КРАЖБИ И НАСИЛИЕ ОГРАБВАТ НАРОДА И ГО ЛИШАВАТ ОТ СВОБОДА" ХРИСТО БОТЕВ-вестник ЗНАМЕ 1875 година !(Е ТО ЗАТОВА Е УБИТ ОТ РУСНАК, ВНЕДРЕВ В ЧЕТАТА!)

Те и Минск-о споразумение имаха...ама каква стана тя?

Укронаркоманите са непредвидими!

Какво ще ядат Украйна тази зима?! Девалвираха горивната с 25%, продават цялото си жито и то с 20% под пазарните цени и никой не пита какво ще яде народа там. Дано хората не разчитат за това на ЕС и Хамерика.

Защо трябва да ядат да заминават за Германия българия Румъния и тн и да изчистват незаконно заселените руски земи

А защо не си ги приберат - фащ ?

Какво има да се чудиш? Ще бъдат настанени зимата в български хотели на ол инклузив, а сметката ще я плащаме ние. То е измислено за украинците.

Ердоган май, ще излезе най-далновидният политик.Турция е страна членка на НАТО, но той ръководейки се от интереса на държавата си не приема всичко безусловно и съумява да балансира нещата.Показателно е, че вече няколко срещи се провеждат в Турция, като страна посредник в конфликта.След него се нарежда Путин и Виктор Орбан. Хайде започвайте да ме плюете, защото на някои няма да им хареса, че споменавам Путин, но си е така.Путин в началото на поемането на властта завари Русия на дъното и успя да я въздигне. Имаше търпението 8 г, да търпи провокациите на Запада използвайки като инструмент Украйна.Той се мъчеше да балансира нещата да не се стигне до тук, но беше принуден, всяко търпение си има граници.

Орбан.

Ердоган е васал.Турция е в Нато щото е немска колония още от Псв

Ама си купиха от Русия С-400, нали :)

По скоро фрг са васал на щатите

Ти по-скоро си "Заблудената овца". Турция е кандидат член на БРИКС. Мислиш ли че Германия е накарала Турция да кандидатсва в БРИКС?

Тези дни на Русия малко и смекчиха санкциите. Явно това е била цената - да пуснат украйнското зърно.

"вражда и недоверие, които водят до най-тежкия конфликт в Европа от Втората световна война насам, отбелязва Ройтерс" А когато отбор юнаците начело със САЩ нападнаха и бомбардираха Сърбия и откъснаха нейната територия Косово, това как се нарича?

Русия пак да направи някоя провокация и да провали сделката.Но тогава САЩ ке предоставят на Украинската армия и флот още по модерни оръжия и още по точна и детайлна информация за възможни удари по руските войски и флот.Със голеееееми последствия за ,,денацификаторите” ,,оссвободители”

Вероятно да те наеба в устата. Знам че ще ти се стори доста провокативно.

Като например - да минира пристанищата ? А - те хохлите вече го направиха .

"Съединените щати приветстваха сделката и заявиха, че се фокусират върху търсенето на отговорност от Русия за нейното прилагане." Тово звучи дебилно. САЩ намекват, че са принудили руснаците за това?

Какво забележително има тук? Голяма част от зърното в Украйна остава неприбрано , поради липса на селскостопанска техника. Така или иначе, зърното ще бъде по-малко и глад в световен мащаб ще има.

Русия е недоволна, че Украйна си е минирала пристанищата след като е била напданата... Евалата, бате!!! Те и крадците ме гледат накривао, че си заключвам, но като цяло престъпниците не се явяват морален стожер на нищо.

Махнаха защитите и ги пуснаха да си плуват наволя! Бе укрите са свини недоубити!

Не виждам полза от това за Русия. За какво им е това? Укрите да си купят повече оръжие?

Това им е за да е ясно на света, че това е специална военна операция а не война. Ако беше война с цел тотално унищожение на Украйна, ключови звена за икономиката и щяха да бъдат ударени още от самото начало. Русия дава сигнал на НАТО и САЩ, че е време да им дойде акъла в главата и да осъзнаят, че още нарушените логистични линии от Ковид рестрикциите даваха условия за глобална криза за подобрители. А след санкциите Европа и САЩ се закопаха. Russia: US$12.5 billion (15.1% of total exported fertilizers) China: $10.9 billion (13.3%) Canada: $6.6 billion (8%) Morocco: $5.7 billion (6.9%) United States: $4.1 billion (4.9%) Saudi Arabia: $3.6 billion (4.4%) Netherlands: $2.9 billion (3.5%) Belgium: $2.63 billion (3.2%) Oman: $2.6 billion (3.1%) Qatar: $2.2 billion (2.6%)

Лошите руси пуснаха житцето :)

Никой не казва колко зърно има Украйна. Никой не казва а украинците какво ще папкат. Никой не казва кои украински компании ще изнасят. И на кого принадлежат . Само ала-бала.

важното е, че всичко това е ясно за Русия. НАли така? :))))))))))))

с украинско зърно и слънчоглед. Мослите ли, че в Полша и Румъния няма? Проверяват ли ги за пестициди? Украинците внасят танкове и артилерииски установки, а не можели да изнасят. Май нещо ни лъжете. Украинците пак готвят провокации.

Ето какво чета статията Съединените щати приветстваха сделката и заявиха, че се фокусират върху търсенето на отговорност от Русия за нейното прилагане. Кой е упълномощавал съединените щати да търсят отговорност на когото и да е било за каквото и да е

Така нареченият Rule based international order, правила създадени да поддържат финасовата и икономическата имперска политика на САЩ, през Световната Банка и Международният Валутен Фонд. Е и с подкрепата на 800 военни бази разбира се. Това обаче свърши, БРИКС иска Law based international order, ратифициран от ООН.

Интересен контраст. Уж е "под погледа на посредниците ООН и Турция", а на главната снимка са зад гърбовете им.

България в никакъв случай да не купува от Украинското зърно , а да храни Българите с Българско Зърно ! Бог знае къде са го растили Укрите , тази пшеница ? Никой не мери Радиационната обстановка в Украинското зърно ! Аз например не вкусвам от бомбоните рошен , даже се старая по бързо да мина покрай бомбоните !

Не е нужно да си сваляш маската и да ускоряваш ход. Като минаваш. Просто ги консумирай супоритозно.

...ректално.

Поставяй си ги в ануса (пъхай си ги в дупето.)

Не е война, а спец операция.

Що за война е това?Газта и петрола се продават,сега и зърното.След седмица или две ще махнат санкциите под някакъва глупава причина .Населението на Европа плаща цената.Украйна е в руини.Пълен фарс.

Ми щото не е война, а е Специална военна операция.

Тотални простотии в 21 век.

Путин беше принуден да пусне украинското зърно. Иначе другите диктаторчета от близкия изток и африка нямаше вече да са му приятели :) Щото леба свършваше!

Те пък за благодарност ще му пратят джагали да трепят укросвинете :)

Най-после ООН свърши нещо . Сега трябва да се разреши вноса в ЕС на ниски цени на Петрол и ГАЗ от Русия - стига са ни ограбвали Братовчедите на Байдън .

Зърнарите пак ще реват. Високи им били рентите, високи торовете, скъп дизела , традиционно всяка година добива им бил нисък а цената още по ниска... А цената на джиповете пак нагоре. Тази година няма пари за новия модел.

Дано да се задавиш с хляба от украинското зърно..... ама недей да пукясваш!

Да не съм луд да пипна каквото и да е усраинско! Всичко е радиоактивно!

Стига сте се правили на малоумни-войната е между фащ ,ЕС и Русия и се провежда на украинска земя

Русия е агресор), това се знае. Само троловете за някоя рубла пишат и храчат както навремето Гьобелс.

Да да. Всичко са тролове, само ти не си! Нали глупако шибан и продажен?!

Имам усещането че баща ти Волен те е заченал в селски ямболски кенеф!!!