Нанков: Спекулира се с темата за водата

Спекулира се с темата за цената на водата, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Обратно в новината

Коментари - Нанков: Спекулира се с темата за водата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Токова корумпиран и неграмотен не може да е калинка от ГЕРБ 100 на 100 е от обединения паричен фонд / ОП/. Овергаз докарват природен газ до домакинства на зена под лев за кубик, а министър Нанков дава на Софийска вода да взима по 2,80 на кубик за това, че водата от Искър се е стекла до София. Това патриотите хем нагли, хем неграмотни, хем хипер корумпирани.

Да ти реформират задника дано, да се задавите с тез пари дето грабите от народа. Ама и това народ ли е дето трае та не излезе па да ги хване за гушата.

КОЙ и КАК "спекулира",Нанков!? Поскъпва ли водата или да? Ще плащат ли българите за скъпа "услуга",непрозрачно и в интерес на чужди корпорации? КАК са формирани % -те на поскъпването? А теб КАК не те е срам да лъжеш?

За който се интересува - разгледайте сайта на КЕВР, раздел ВиК има интересна информация, включително и заявления на оператори за цени 2017-2021 г. и данни за социална поносимост анализът може да си го направите и сами, вижте и официалните данни от сайта на НСИ само на мен ли ми се струва, че има съществени различия в данните.

Прав е министър Нанков: С липсата на вода и канализация се отива към епидемии. ....Секторът трябваше да бъде реформиран. Един от най-нереформираните сектори е този на ВиК. България рекордьор не само в ЕС по загуба на води. В тази връзка може ли някой да каже къде и защо бяха изсипани милиардите евро помощи по оперативни програми от ЕС и съответно парите от държавния бюджет /от нашите данъци/ в проекти на ВиК сектора. И как КЕВР определи така наречената социална поносимост, от къде взе данните за размера на дохода на едно лице от домакинство за отделните населени места. По официални данни, публикувани на сайта на НСИ за 2016г., средният месечен доход за страната на едно лице от домакинство е 425лв., а за трето тримесечие на 2017г.- 468лв. Та питам от къде КЕВР взе данни за размера на дохода на едно лице от домакинство /днес един чиновник от КЕВР в сутрешния блок на Нова телевизия твърди, че по данни от НСИ в един малък град от Северозападнала България с 30% неработещо ромско население, 50% пенсионери с преобладаващо ниски пенсии и с висок процент на безработица средния доход на едно лице е над 600 лв./. Та питам отново кой и защо лъже и манипулира и защо го прави? Всъщност не това е въпросът, истинският въпрос е до кога? ще търпим?

Да се изнесе сведение за заплати и бонуси на всички работещи в ВиК и извън БГ.Водата за пенсиите трябва да е по евтина.Убийци.

.... вярно, че се спекулира в водата, тока,, парното, защото най-много пара се отмъква и се краде. Защото държавата е "лош стопанин" и не се интересува от задълженията на концесионерите а само от комисионните, които вземат чиновниците преди и след всяка корекция нагоре....някой да е документирал какво са дали на гражданите тези договори.... среден пръст, водата мръсна и миризлива, токът нередовен, парното и водата 35-40 градуса, 35-50% такси мощност, аварии нон-стоп и спекула.... заради галфони като вас.... продажници и комисионери..... ОПГ

да се застреля! трупа да се хвърли на кучетата.

Секторът трябваше да бъде реформиран. Това значи цените нагоре! Чуя ли от тези дебили, че нещо трябва да се рефовмира са хващам за кобура! Аа как ще се делкат комисионните от концесиите?

Калинките са застанали на входа и на изхода на държавата и точат ли точат, докато накрая си я приватизират. Хем не работят, забатачват всичко и накрая печелят от приватизирането на монополистите. Оня Митко Каратиста, който беше шофьор на Пашата и после стана директор на ЧЕЗ с 60,000 заплата, вероятно сега ще оглави няколко подобни ВиК дружества, има опит.

Нека дават заплати на всички българи като във ВИК и тогава вдигайте цените на водата.А ,а пенсионерите с 200лв масово пенсий,как ще си плащат водата.А пък тоя с физономия на олигоф... ще ми развива фантасмагорий,вземи мерки за качествено стройтелство,а не само да присвоявате .Докога

Въртят, сучат и целта е една - където има монопол, затова е окрупняването, той да е техен.Като окрадат каквото може без да е законово подсъдно, макар и неморално - колко гадно звучи, ще докажат, че е нужно нещо като софийската водна концесия- продажба до живот.БЯГАЙТЕ ОТ ТОЗИ БАНТУСТАН, резерват за получовеци де...

Още едно оранено гербарско прасе квичи простотии от обора. Аве виж си посрания крадлив гъз първо и тогава ако има една гънка на горния етаж ще ти даде сигнал да си траеш, говедо долно! Искате без протести да увиснете на бесилата ли ве, до там сте я докарали. Липсата на протести е нагнетяване и ще има кръв без предупреждение!

Та,има ли по- големи спекуланти от ГРОБаджии.Няма да се спрете,докато не ни погребете.

Всички ВИК-та купуват водата за 2-3 ст. продават за 2-4 лв. .Това за цяла България е около 1млрд годишно .Разлика 900 млн. , които едва ли ги влагат в ремонти , а между впрочем Боцето преди десетина години усвои едни десетина млн. за канализация на Горубляне - Панчарево .Някой да знае да се ползува .

Тая шия не е от водата от ВИк. И БКПто и те да спрат да реват , ако те крадяха ще е по тихо от гробища. Мазниците се карат кой да краде. Но никой не дава реално решение. Ние сме против!!! И като ги питаш а вие какво предлагате ? Аа нищо , ама сме против ! :) Мръсната комунистическа паплач е заела всички буквички и , уж се карат един друг , ама не за народа , а КОЙ да краде Терминал(но)2

Няма по големи антикомунисти от бивши комунисти и техните отрочета. Те съгласни народа да мре от глад, но да плюят вероподаническикъм новите господари срещу бившите с другари. Водата в София се купува з 1 стотинка, а се продава за около 2,50 л.

Господин министър намерете механизъм 1000 000 роми да си плащат водата и тока ,а не говорете глупости на които и вие не си вярвате!

Цената на водата се повишава и ще продължи да се повишава по нареждане на Световната банка и в интерес на концесионерите, които извличат огромни печалби на наш гръб. От така цитираното изказване на министъра не се надявайте, че управляващите ще защитят интересите на народа. Повечето от нас отдавна вече сме прозрели, че ни управляват партии и хора, обслужващи чужди интереси, а останалите с времето ще го осъзнаят. Така че вместо да се вайкаме и да разчитаме на милостта на грабителите и техните марионетки, трябва да разберем простата истина, че ако искаме да живеем нормално, трябва да се борим и да отстояваме правата си.

...и къде започнаха ремонти на водопреносната мрежа ,че нещо не се виждат?или Нанков си живее в някаква друга България!

Да бе! Всеизвестна тайна е как ВиК дружествата закупуват техника и материали с обществени поръчки на двойни и тройни цени, срещу съответната комисионна за ВиК шефовете и крилцето им от Гроб! И сега сметката за тройните цени ще представят на Раята! А съвсем скоро всичките ВиК дружества ще станат собственост на чужди инвеститори, чиято "инвестиция" всъщност ще плащаме ние, авансово! Те само ще прибират свръхпечалби за сметка на изтерзания и систематично ограбван български народ!

ВиК шефовете и крилцето им от бкп си бяха супер, нали!?

Странно познат ми звучи този пост:дали не почвате да прекалявате с опорните-и точно вие дет една стотинка не внасяте в бюджета едва ли имате право да се обаждате...

Опорни точки? Това да не тие сороски клуб на разбойниците! Прегледай само сумите по документите за доставки на Софийска вода или което си избереш ВиК дружество с изградена наскоро на негова територия пречиствателно съоръжение! Сам ще се убедиш!

да де, ".. настоящия програмен период инвестициите се базират на .." . така, че този и другите лобисти на банката, директно зад решетките до процеса. както направиха в исландия преди тумурът да се разрастне. в бг това трябва да се случи със система защото тумурът отдавна е унищожил държавата и трябва да се ползва различна структура. има такава, спокойно.

Няма по-мафиотска структура от Софииска вода. Просто не можеш живееки в София да си избереш за доставчик Пловдивска (сигурно и те не са по-добри). Притежавам документ, в който юрист на Соф. вода ме уведомява, че ДЕКВР им е разрешил до 20% разлика между тяхния (общия) водомер и сбора от показанията на индивидуалните такива.

Остава да хванеш кой краде вода от съседите си.

Никой, погрижил съм се за това. Въпросът е че на тях им е разрешена кражба до 20%

Ами купувай от магазина и пикаенето ще ти е безплатно. Сещаш ли се защо или трябва да ти се обяснява?

Цената на водата е малка. Водопроводнта мрежа е остраряла и има непрекъснато аварии, има огромни загуби на вода, който е запознат знае, водоемите са опасни. Трябваше да се вземат мерки много по-отдавна. Увеличението на цената на водата не е просто необходимо то задължително!!!

Трол,къде видя да се подменят тръби? Още не сте ни платили цялата инсталация строена с народни пари,а тръгнахте да печелите на наш гръб. Освен това водата е ресурс,който е притежание на на народа.

Недоносче клецано,ти пък какви пари си внесъл та ще държиш сметка ве.Ако си сляп за ремонтите дето кипят непрекъснато си е твой проблем.

Ами нали именно с този бизнес-план беше "приватизирана" Софийска вода т.е. подарена на англичаните! От тогава, вече колко десетки години...растат само сметките и печалбите на Албиона, от джоба на българина. И да беше само Софийска вода....

Разкарай се от тука бе плазмодий. Всяка година вдигате цената на водата с ЕДНО оправдание - нужна рехабилитация. Истината е друга, продажно същество.

Ако трябва и в Стразбург!

Нанков: Спекулира се с темата за водата Спекулира се с темата защото и цената на водата е спекулативна бе другарю Нанков.

Защо хората купуват от магазините питейна вода по 1000 /хиляда/ лева за кубически метър /лев за литър/, а доставеното им вкъщи същото количество питейна вода за около 1,50 - 2,00 лева им се струва скъпо?! Да не забравяме, че в "цената на водата" влизат три услуги - доставяне, отвеждане и пречистване.

Защото предназначението на чешмяната вода не е за пиене

По същата причина по която купуват луканка на цена от 25 до 33 лева за килограм, при цена на трупно свинско месо на едро от 4,50 до 5 лв за килограм. И бутилка от 10 л вода в търговската мрежа не е 10 лв. Не бъркай "кръчмите" със супермаркетите! И те така .......................... !!!