Свлачища блокираха пътища, градове са без вода

Свлачища затвориха пътя Асеновград-Смолян и предизвика авария във водопровод, заради която без вода останаха Кърджали, Момчилград и още 60 селища.

Обратно в новината

Коментари - Свлачища блокираха пътища, градове са без вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България става страна на пешеходния туризъм,евтино и екологично.До Витоша и обратно,до Мола в Симеоново и обратно.Има безплатен транспорт и изглед към Витоша,ИКЕА,ядене ...

Отговор към коментар на васо ( нерегистриран ) 15.03.2015 18:59 Кво стана бе Мой? Всичко беше възстановено още по обяд! Смешник!

Пътят от Пампорово - Девин - Кричим е ужасяващ, има доста възможности да тръгнат свлачища. По-добре е да се използва другия маршрут към Велинград. Да не говорим за някои "умници" които изпреварваха по отсечката все едно са наголям буклевард в София......

ПРОСТАК ! ПОЛЗВАЙ МАГИСТРАЛАТА СОФИЯ ПАМПОРОВО - БУРГАС :)

4000 т скали = 4 000 000 кг / 2 700 кг / куб м =прибл.1500куб м - изгежда като подготовка да се плати като кон за кокошка - прекалено малка е куп4ината камъни на снимката

Абе бунак нали като изринат това на пътя отгоре продължава да се свлича.И едно е да гледаш снимка друго си е на място да видиш.

абе умник. още 1400 кубика ли ще паднат

Министър да ръководи разчистване на свлачище - това надали го има в друга държава!!! Защо???

Това свличане на скална маса при разклона за Кръстова гора се активизира постоянно. Миналата година преди Великден седяхме няколко часа там, за да отворят едното платно. След това вместо да се вземат мерки, сложиха светофар и така цяла година, защото пак сме почти преди Великден - който е минавал зная. Не целя религиозен ефект, а отговор за тази престъпна небрежност и от предишните и от сегашните управници. Предполагам, че и в Кърджалийско е станало нещо подобно. Режем горите без да залесяваме и после викаме и се вайкаме - ама защо стана така. Знаем само да се оплакваме, че курортите са празни и тези иначе красиви региони са в окаяно състояние.

ЗАЩО икономист е министър на регионалното развитие ? Просто е - по партийна линия...........Позната история - Гриша Филипов, Григор Стоичков бяха министри на какво ли не..........

И ПРЕЗ 12 ВЕК Е БИЛО ПО-ЛЕСНО ДА ОТИДЕШ ОТ СМОЛЯН В ГЪРЦИЯ , ОТКОЛКОТО ОТ СМОЛЯН В ПЛОВДИВ :))))

Ето ,това е илюстрация на нашата скапана държава.Трудно ще се разчисти от такива като тази неграмотна е крадлива мома.Където и да отидеш ще е след дъжд качулка.

Продължавайте да изсичате горите,тя природата си ви го връща! Всеки ден четем за бедствия и никой не предприема,каквото и да било за предотвратяване на последиците,масовата сеч не спира,замърсяването не спира,всичко се е впило в едни пари,те са най важни,изкарването на пари,природата е на заден план,лакомията е пред всичко!!!!

Дошло им времето паднали махайте ги е единия съвет а другия е много стар: "жена и свлачище като тръгнат >>>"

Искам да задам въпроси, на когото знам, че няма да получа отговор от когото трябва: Защо след завишения медиен интерес Лилето се изстреля към свлачището скоропостижно?! Избори ли идват или какво? Въпросното свлачище е активно повече от две години, като великите гении от АПИ са (бяха) оставили една двойка работещи на батерии светофар и на червена светлина колите изчахваха точно под свлачището. Защо Лиленцето на отиде там преди година и половина или преди 6 месеца - а сега точно?! Едва сега ли разбраха че там има проблем? И като отиде - какво се случи - багерите почнаха да копаят двойно по-бързо и камионите 'хвръкнаха' със 160 км/час ли? По всички планински пътища в България - не само в Родопите - във всички планини - профилактичното обрушване на скатовете е изоставена практика и всичко е оставено на гравитацията и водите. Аз самия пътувам всяка седмица по въпросния път Пловдив - Смолян и виждам 'на живо' какво се случва.

Защото преди една или две години трябваше да отиде я Орешарски или Станишев.Като каква ПАВЛОВА ЩЕ ХОДИ ТАМ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ.

Като активен опозиционер преди или като министър сега, загрижен за инфраструктурата на държавата. Апропо - и преди - и сега Лазар Лазаров си е и си беше шеф на АПИ, троле!

Ами защо ли? В Пампорово нали повечето хотели са на лицето Бориславова, така че Бойко е наредил да и се освобождава пътят за евентуално някой турист тръгнал да кара ски, не е заради обикновените хора Лилито там!

ХОДЯТ НАСАМ НАТАМ ЗАРАДИ КОМАНДИРОВКИТЕ-ДА СЕ НАМАЛЯТ ДО СИМВОЛИЧЕН РАЗМЕР КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ РАЗХОДИ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА МС-голямо перо в държавния бюджет-спестените пари да се пренасочт към изплащане на дълговете на БДЖ.

Трябва да се ЗАЛЕСЯВА и то с бързорастящи, че иначе...от РАЙ ще се превърнем в ПУСТИНЯ. И яки наказания за незаконната сеч. А какво стана с доброто старо правило на мястото на отсечено дърво да се посади ново ? Въпрос към общините, защото в градовете те секат дървета. НО НОВИ НЯМА, НЯМА................................

Природата за кой ли път ни напомня колко е силна, а ние колко сме безпомощни. И сигурно още много пъти ще ни го покаже. Защото хората станахме материалисти, алчни и най вече безотговорни към тази, която ни дава всичко, за да живеем ние. Вместо да обвиняваме само управляващите, които също имат огромна вина, нека да се погледнем и ние, обикновените хора колко увреждаме природата. Навсякъде има разхвърляни отпадаци - пластмаси всякакви, строителни, стъкларии, изливат се нефтени продукти навсякъде в почвата. Сече се безогледно дървесината, палят се крайпътни дървета от изхвърлени фасове и никой не спира да спре пожара. Мога да изброявам още много наши прегрешения спрямо природата. За съжаление повечето хора чакат държавата или някой друг, най често наричан"будала", да направи нещо, което всеки един може да свърши. Не знам защо сме такива, комплекси ли имаме, мързеливи ли сме, тарикати ли сме, но ако не се променим към добро, катаклизмите ще зачестяват. Знам, че много хора не вярват, че на нашето действие или бездействие има противодействие от природата, ама съм убедена, че все някога ще го разберат. Дано да не е много късно.

""Да се молим да нямаме още едно свлачище на пътя Кричим Девин, защото Смолян..." Боко, то с молба няма да стане. Превантивни мерки трябват!!!

Не помага Бог за такива работи, особено на такива със самочувствието на Павлова. Просто й показа колко е безпомощна, силна на приказките.

Цели 2 днимки, на които я няма Лилето или Боце?

Нещо липсва на снимката... Ах, да- лопата дайте на Лилито, че скучае.

Хвани лопатата червен мързел.Вместо да даваш препоръки се хвани ти да разчистваш.

Аз плащам дебела заплата на червеното Лили, аз казвам какво ще прави! :D

Лили Лили Лили

А дали се почиства коритото на река Искър, защотот като се иЗпуска язовира, реката дали може да поеме всичката вода към кварталите разположени по поречието : Абдовица, Миленков и други????

В БГ пътните строители и проектанти трябва да се отучат от вредната практика да се изсичат склонове, за да се прокарват пътища, вместо да се прокарват тунели. Особено в такива нестабилни участъци!

Такааа продължавайте да изсичате безразборно. После не свлачища, ами ................... И то е нормално в Кърджали да е така. Знаем кой изсича там и как си правят каквото си искат.

"Месни" жители? Сериозно? То бива неграмотност....

До журналистите от дир.бг - моля ви, оправете си грешката. Село Югово въобще не се намира на пътя между Смолян и Асеновград. Може би сте имали предвид Юговското ханче, което е крайпътно заведение на пътя Смолян-Асеновград, което се намира точно на разклона за Лъки и село Югово.

Също и правописните грешки...Срамота е, журналисти сте !

Журналист в БГ = всестранно недоразвита личност. Особено пък в медии като тази :)

delly

Здравейте, в официално съобщение от МРРБ се казва, че става дума именно за с. Югово.

Възможно е. Неграмотността е масово явление. Малко повече обща култура и критичност към източниците помага в такива случаи.

Бил затворен пътя, ами да карат по магистралата от София до Бургас и обратно и да се кефят. Сега, като много пъти преди, ще поразчистят какманака до следващото срутване. Пари за укрепване няма, щото трябва да се правяят магистрали. Който успее да стигне до магистрала, добре. Другите да му мислят.

Лоста ти е много неправилен.Тези пътища са строени доста отдавна и ако е имало пари и тогава щяха да бъдат направени както трябва.Свидетел съм на много такива случаи когато шосета правени още в началото на комунизма са по здрави от скорошните строени.

Управниците да научат какво значи превантивни мерки. Това е да се работи преди да се е случило бедствието, а не да икономисаш пари и вземеш БОНУСИ. Да си направят ревизия за миналата година, да се заведат дела, за влязат за злоупотреби в затвора и за в бъдеще природата няма да ни е виновна.

Редактор Елица Петрова, събудете се вече! Статията ви е пълна с грешки, каквито и децата в първи клас не правят :)

...поправка... "Редактор" Елица Петрова.

ТУРКИНЯТА МЕЛИХА - БЕШЕ НА РАБОТА ВЧЕРА - ТЪРКАШЕ РЕДОВНО ВСИЧКИ РУСИФИЛИ :)))

"100 000 месни жители" Жители от месо, може би???

Ликувай народе, Сталинка Георгиева осигурила 1 милиард евро помощ за наводненията в съседна Сърбия, но за България е сляпа и няма.

ИМА ЗАКОН ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ-нашия гл.счетоводител Георгиева не може да дава пари на свои хора т.е.на България.БЕЗ ВРЪЗКИ-отречени са от СДС.Идете да работите в Сърбия-там стандарта е по висок от този в България-те са от необвързаните и независими държави,има интернет и езика на комуникация не е проблем.

Защо Лилето е с четири крака?

Месни жители....думата не произлиза от месо, а от място.....значи тези хора живеят на определено място...това е за журналистите....

Хубавицата срещу природната стихия.

ЗА ТЪПИТЕ ВИСОКОПЛАНИНСКИ КОЧОВЕ И ТЕХНИТЕ УФЦЕ СЕ СЕЩАТ САМО ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ .... .... А ИНАЧЕ СЕ ИЗЛЯХА МИЛИАРДИ ЗА МАГИСТРАЛИ И ВРЪТКИ :)))

Вулгарусът не е способен да обетова земята си. Не е способен да я набразди с надеждна и ефикасна инфраструктура. Не е способен да уважи и оцени природата си. Не обича да напряга мозъчни гънки. По-лесно му е със салатката и ракийката, да се напие като дзвер под омайните звуци на "Камъните падат-от небето падат". И да напсува Боко, Цоко и Серго за некомфортния си живот. А камъните наистина западаха- по празната му чутура...

Трябва да има и подръжка- 25 години само щракат с пръсти и се мандахерцат по света и у нас.Подпорни стени, предпазни мрежи, планирани обрушавания и почиствания през лятото.....трябва и да се поработва,за да не се викат специални фадроми,специални алпинисти, специални чукове...С една дума- мърльовци!

Всичко това е резултат от отсечените гора.

Големи помияри сме българите!Небето се срути,в истинския смисъл на думите се срути от вода,но ние веднага почваме да търсим виновни-Станишев,Борисов,Царчето,Костов,Живков,Хан Аспарух...А не търсим защо хищни "предприемачи" и мангали изсякоха гората,защо откачени "приватизатори" и реститутки сринаха диги и отводнителни канали за да "си вземат земицата". И сега да си я заврат в...

А кой е виновен - арменският поп ли?

Каде са безработните 1.000.000 роми ? Държавата им дава пари за да ни трепат и гласуват! По една лопата и да почват да ринат камани сняг или лай. .на. все ми е тая трябва да работят

Пухкавата Лили и тук ли си е щракнала едно селфи? Министрите на Бочко надушват камера от 100 километра. Като акули са !

Вода ни издави,сняг ни затрупа, сега пък камъни.............май българите сме станали много грешен народ :(

gospodi !!!kakvi ministri,kakvi komisii???zashto???ima si ob6tini !!!tuk, U moe seUo,kato mine tornadoto nikoi ne reve,idva si OBSHTINSKATA tejka tehnika,helikopteri,i do do 48 chasa veche sa posadedeni novi cvetya...OBACHE !nikoi ne vika ministri,ili prime takiva !!!zashto li???

Дано не стане свлачище към Девин, ама са паднали скали колкото половин автомобил и имаше място точно колко една кола с маневри да се провре между скалите, нищо друго не минава оттам, всички чакат и скоро ще стане километричен ужас... Блокажът е почти пълен.

каква е разликата??? десети март??? ,,маказа,,??? от нашата страна до гр,пункт път в снегът по които трудно се разминават две коли!!! едната спира и отбива забиваики се в снега за да мине насреща идващата!!! точно на границата влизаики в гърция двупосочен чист път и на един километър четири машини за снегопочистване!!! направи ми впечатление митничарите и наши и гръцки въпреки студът и снегът спокоини и вежливи, макар че без малко да не спра на постът които почти беше ,,невидим,, от наша страна!!! за двадесет метра виждаш разликата!!! нашият път еднопосочен а веднага след това път на които тежък снегорин спокоино завива обратно!!! наистина нещо ни ,,липсва,,??? смятам че не толкова техниката а хората които трябва да я ,,организират,,!!! не трябва ,,министър,, или ,,премиер,, да са на бедственните места за да си вършат работата ,,платените,, кметове, управители и т.н. държавни служители!!! тогава нямаме нужда от тях!!!

от природата, толкова много обекти за откриване! Лентичките ли свършиха, ножицата ли се изхаби та ленторезача се ограничи само с посещение на Пловдив(там се имат за интелигентни). Отговорниците за лентички и острота на ножицата вземете мерки, започваме да пълним дупките по пътищата и магистралите и ако за всяка дупка няма лентичка правете му сметката. Време е да спра снеговете и да започне празненството-ваш Винету- доловено от космоса.

Защо в интерес на т. нар. "превозвачески" бизнес се унищожи ЖП превоза???Тези огромни тежкотоварни камиони разбиват пътищата и нанасят вреди на държавата за милиони!Как няма да има свлачища, причиняват и катастрофи? Но нали шепа "свои " прибират тлъстички печалби, после всички скачат на държавата, че не си гледа задълженията за изправност на пътната мрежа! А пък за замърсяването на въздуха въобще никой нищо не коментира. Глупостта и алчността в този век ще изядат главите на хората!

да бе, само у нас се движат тежкотоварни 40 т камиони, щото у чужбината 25 тона товар го карат с ръчна количка.Аре като не сте в час не пишете глупости.

Когато са проектирани и строени тези пътища, най-големите камиони возеха до 15 тона товар.

Борисов пак е пратил свинята на разходка.

То момичето не е виновно. Това се изисква от него. Само титлата му е министерска, иначе изпълнява разпореждаия.

Къде е депасарско-бесепарската дървена и всякаква друга мафия, емелчето де я?! амче дайте на своя малоумен електорат от париците, дето скътахте за толкова години с кражби и сеч!

Ами, питай сегашното старо-ново правителство кой къде е. Може би трябва да са в затвора, но явно не се и си живеят живота. А сегашните, са ги задминнали.

обикновено не се отговаря, но виждам и няколко плюса, ами парите са в Пловдив, не виждате ли как гербаджиите вместо да ловят снежинките лапат въпросните пари.

но не на електората, а на тези на които на прост език казано лижеш задниците. Да ти е сладко.

Това е туризма в България. Имаме късмет, че у нас не идват вече чужди туристи, че и за тях данакоплатеца трябва да плаща. Ако не прогледнем или не си извадим главите от дирниците, не ни очаква нищо добро. Да махнем некадърниците от управлението на държавата, това е спасението за страната ни.

И аз мога, казва Иванчо, и тате може, ама козата си сака пръч!! Всеки става за министър, казва ББ, ама работата иска професионалисти!! Неможе да ръководиш министерство без да си имаш основни понятия. Алчността не е признак на професионализъм!!!!

Искам да поясня на читателите, които не са длъжни да знаят, че това, което е на снимката е СРУТИЩЕ, а не свлачище.

и...?

Грабвайте резачките, пък после колкото трябва ще сме без вода и още каквото дойде!