Пишат законопроект за криминализиране на кражбата на вода

Общинските съветници и депутати на ВМРО подготвят законопроект за криминализиране на незаконното присъединяване към ВиК мрежата и кражбата на вода.

Обратно в новината

Коментари - Пишат законопроект за криминализиране на кражбата на вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще важи ли за мангалите?

циганизацията на територията ще скапе напълно териториата, ще я превърне в пустиня. която и да е територия!

А кой ви пречи да живеете КАТО ТЯХ? Да не плащате данъци, ток, парно, здравни осигуровки и т.н.!

не е луд тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава

ще принудите циганите да плащат ток, данъци, здравни осигуровки??? Кога ще ги принудите да върнат неправомерно взетите инвалидни пенсии, помощи и добавки??? Кога ще ги принудите да заплатят ползваните здравни услуги??? Ще излезе ли някой от вас, управляващите, да ни осветли колко ни струва поддържането на тези паразити??? Добри намерения, но ще си останат само и единствено добри намерения, нали! Правата за циганите, а задълженията за българите, нали така, господа управляващи!

Сорос така е казал-да се толерират малцинствата,да няма национална държава,да няма бит,семейство ,нац.култура,религия.Да се размножават циганите и арабите,да оплождат белите-много ми е гадно,но е така .Да има трансексуални гейове,28-двадесет и осем пола.Но много ми е интресно,защо "наще"изпълняват това.Кое го налага.Защо така стриктно изпълняват пъклените планове.

А парното - кога?

Закони има, но няма кой да ги прилага. Циганите не плащат за: жилища, ток,вода, данъци, здравни осигуровки, криминалните им престъпления са безнаказани, не ходят на училище, пътуват безплатно в транспорта . А българския пенсионер го съдят за неплатени сметки и съдия изпълнителите му налагат запори на пинсиите. За това не остават синовете и дъщерите ни и бягат в чужбина, за по-тормален живот.

Поне дай по един + на нас отдолу, че да знаем, че не сме сами...

Чаках те 15-ина минути. Дано си зает и не си влязъл в коментарите. Иначе ми е гнусно да си го мисля - аз не съм за твоите (+), а исках да се преброим.

Веднага Хелзинския комитет да се намеси и да заведе дело срещу общинския съветник , че обижда малцинствата.Интересно кога ще се намеси по отношение геноцида на останалите в тази държава нещастници които го отнасят за всичко,ток,вода,парно,здравеопазване, пенсии ,храни и изобщо жалкия ни живот?

Реторичен въпрос: Защо БГ длъжници са клиентите на ЧСИ, циганите си остават длъжници и продължават да са крадци. Ако БГ длъжник забави плащане, то веднага е даван на ЧСИ и плаща няколко пъти отгоре,а циганите са толерирани? Я да се стягате .... " Ало ВИК ли е? - Не Енергото е. - И на Вас да ви е...а м....та."

...държавата е на мястото си няма да има нито кражби на вода, нито на ток, нито неплатени глоби от КАТ. Защото санкциите не се привеждат в действие (или са неефективни), затова се случва всичко това. И пак се стига до това - държавата не си е на мястото. Не стига, чи хрантутим около един милион цигани, които нищо не произвежат, а само консумират, ами ще им търпим и безобразията. И пак стигаме до това - няма я държавата...

затъпяхме от тази демокрация...То автономна държава, то кастрация, то затвор, като че ли пак няма да плащаве за всичко това ние и изобщо възможни ли са такива крайни мерки? Кой свят би ни позволил това? А има само едно простичко решение,за което всички или поне повечето забравихме за него- труд! Някой ще запита къде! Ами да се възстанови селското стопанство и заводите за хранителни продукти и това е достатъчно! Там ще работят и няма да се правят далавери със събсидии от ЕС! Но на някой не му изнася да има ред!

Циганина е редовен гласоподавател, затова той е освободен от данъци, сметки и такси. Българина е заспала овца, която по избори скимти и си стои у дома.

Не е това. 95% от българите са русофили. Западът няма нужда от такива хора, работи се за подмяна на населението.

Ако разберете колко е кражбата на ток от циганите, ще се гръмнете.

ние плащаме тока и водата на маалите ---а те за благодарско кютек та децата и родителите ни

Конкретно ме интересува, кражбата на портмоне от вътрешният джоб на сако криминализирана ли е, или да си крада спокойно?

След това съобщение /не е новина, защото е така от години/ искам да питам защо от началото на следващата година водата в София пак ще бъде увеличена? Ако принудят тези паразитиращи граждани да си плащат, дали ще се налага ние - редовните платци, да плащаме и за тях? А те освен да поддържат своята популация, с друго не се занимават.

Няма да ги принудят защото им трябват гласоподаватели. Затова тези паразити правят каквото си искат в тази държава безнаказано!

И да не забравите от ВМРО да внесете и закон ЗА ЗАБРАНА на НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ДА ГЛАСУВАТ на избори и референдуми и тогава всичко ще си дойде по местата! Къде сте българиии..., спите ли, та не викнете в един глас ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА???

Ами че те го обещаха, защо забравиха да го направят, след като вече са във властта?

Няма да забравим! Ще решим проблема. Също както решихме и за новините на турски. Опс, това май още не сме...

По тази причина всяка година КЕВР ни вдига водата за да ни я нахърлузят на нас да им я плащаме.Това , че концесионера не си събира парите от тези квартали не е проблем на цялото население.Не си спомням някои бледолик да ми платил и здравните осигуровки или ако му е съставен акт и издадено наказателно постановление да го е платил.Всичко е на гърба на народеца.За да има ред законите трябва да се спазват от всички.

Някой знае ли, циганите дали плащат Местен данък недвижими имоти и такса смет???? Стига дискриминация и ние искаме безплатен ток и вода!

Р Е К Е Т

И висчко това е заради МУРГАВИЯ ЕЛЕКТОРАТ на ГЕРБ!!! За да може ГЕРБ отново да "победят" на изборите ..... Реално погледнато, ГЕРБ рекетират всички българи с високи такси за ток, вода, парно, синя зона, зелена зона, осигуровки и какво ли още не, за да могат с тези пари да платят на циганите на следващите избори!!! нЕма такава държава!!!!!

Спасението е само едно - цигански геноцид, както преди два века в някои северноевропейски страни ! Това, рано или късно, ше стане и при нас !

Не е нужен геноцит, а ЗАКОН! Трудов лагер за длъжниците, както и за леките провинения. Присъда за забременителите на непълнолетни. Спиране на детските след 2-ро дете, ако не си им осигурил нормален живот. Но няма желание за справяне с проблема. А той става ОГРОМЕН!

Напъните са до следващите избори ! Сега ги плашат , а след това ще ходят при тях, агитират и успокояват че няма да им спират водата ! И пак ще има оборот за кебапчийниците !Ура, да живее демокрацията !!!

Единствено ни остава, да грабнем сечивата и да ги ИЗТРБИМ ДО КРАК тия цигански ПАРАЗИТИ, ама не чакайте нито полтици, нито ДУПЕтати да решат този всеизвестен проблем...другото е да си ги храним, поим, да ги лекуваме безплатно, да източват социалните, да им отглеждаме копелетата.... и пак ние ДА ПЛАЩАМЕ, за да ни крадат, убиват родителите ни на село, да серат и да вонят навсякъде!!!Гетата направо да се ИЗГОРЯТ!

Oще помощu да им отпускат, че горките нямат пари, принудени са да крадат и да просят, да продават деца и дрога за да преживеят...

Не разбрах кой за какво се бори. Незаконното присъединяване към ВиК мрежата и кражбата на вода са си криминализирани отдавна. Отделен е въпросът защо ВиК дружествата не се занимават с ромската общност по този въпрос. Та, вместо да пишат законопроект за нещо, което вече го има, да вземат да предложат как да се изпълни..

Казват ,че през петдесете години , Индия е искала да си ги прибера защото ги била припознала като свои съплеменници, ама тогавашното партийното ръководство решило ,да не изпраща българските граждани там и ето ти сега проблеми.Ами то и Южен Судан не е лош

Гласуват най-вече циганите, срещу кеш или натура. Защо гласуват най вече те ли, ами поради горните причини, отвратени сме от лицемерието на говорилнята, наречена правителство и парламент. Не се споменават щетите на БДЖ от крадене на релси, по същество терористичен акт, с последица за живота на хората, каналджийството им, зулумите им в чужбина, където направиха думата българин мръсна дума, проституцията, убийствата и грабежите на възрастни хора, телефонните измами и прочие и прочие. Не са виновни само политиците, тях са ги раждали български майки и бащи, от така наречения народ. Така нареченият, защото това не е народ, а сбириток от мишки, щом търпят всичко това.

Мангалите живеят изключително мизерно въпреки кражбите си. Решението не е само да се ограничат в кражбите, защото това няма как да стане и ще избие в още по-големи кражби и бунтове, а и в размножаването. И тъй като насила това няма как да стане трябва да стане с добро, като им се помогне да живеят по-сносно и да учат. За мен решението е доброволна безплатна кастрация с премия от 10 000 лева след първо дете или 5000 лева след второ. Ако раждането е преди 18 години се налага присъда с безплатна кастрация. Да видиш как за премията от 10 000 лева ще се пазят поне до 18 години. Това е правило за всички български гражданки, т.е. и българите могат при желание да получат 10 000 лева. Разбира се това трябва да е съчетано и с редица други социални решения. Например майка на 3 и повече деца се пенсионира 5 години по-рано. Право на безплатно висше образование за трето дете и 50% отстъпка за второ. Та всеки да си прави сметка - дали ще иска 10 000 веднага или ще ползва след години облекчения. Така хем безконтролното размножаване на мангали, хем ще имат възможност да живеят малко по-добре и да се образоват.

Ти май не си запознат с мангалската икономика. За тях децата са пари, можеш да го продадеш, можеш да го накараш да проси, можеш да го накараш да проституира, можеш да го обучиш за джебчия, можеш да го научиш да върши обири и т.н. Начина да се спре паразитизма им е да се чипират и кастрират, но доброволно едва ли ще стане.

"""""На година тези две гета крадат вода за около 5 млн. лв.", каза Контрера.""""Само толкова ??????А като прибавим и кражбата на електричество ,"безплатното" пътуване в градския транспорт, социалните , помощите,здравните и т.н. То само тези два курортта НИ излизат някъде към 40--70 милиона лева.Ами то само водата е 5х2,1= 10,2 милиона лева.Нещо съм сгрешил в прогнозата за годишните разходи, по вероятно е сумата да е към 100мил.лева

След като не плащат по политически причини, то тогава партийните централи да плащат от субсидиите тези сметки, процентно толкова, колкото гласа са получили. ДПС и ГЕРБ имат пари, бълха ги ухапала.

Не мога да повярвам, че въвеждането на ред е толкова трудно. Хората с ниска гражданска култура са готови да се възползват от всичко, което им се предоставя безконтролно. Ролята на държавата е да санкционира онези, които искат да ползват за сметка на останалите. Не знам как може да стане, когато това е политика. Пример? "Безплатното" саниране, за което плаща цялото общество, но за едни има, за други - не. ВМРО да се изкаже и по този въпрос.

Така, така, и за метрото да кажат,щото при нас в Левуново няма.

Аз се чудя защо пред блока имаме паркинг, където паркират 20 коли от както е построен през '79 година, а от седмица минават от общината и лепят протоколи за неправилно паркиране. Било тротоар това. Държавата събира пари за да храни циганите. До кога ще търпим това.

Циганите не крадат. Те си вземат това, което политиците им дават - такса спокойствие на изборите.

Кой, кога, къде, как и защо е отменил Крумовите закони???!!!

Не е ли по-правилно да се запита...кой плаща водата,която кроманьонците не плащат??? От БХК ли става изравняването на сметките и ако не,то защо тези...убавци не обелват,и думичка по въпроса,че техните питомци не плащат за нещо,което ползват??? Не са ли по този начин всички останали...дискриминирани спрямо кроманьонците??? Това са въпросите,всичко друго е ала,бала!!!

Водата се плаща от всички нас балъците ,които сме коректни и си траем. В пловдивските гета нямат водомери ,но останалите плащаме увеличенията на всеки 6 месеца.

Milen Gagov

Това се знае от всички,но трябва вкупом,всички ние,да направим така,че да ни бъде признато от всички онези,при които са на хранилка кроманьонците!!! И веднага предлагам решението!!! Да се проучат изборните резултати от гетата и партиите,които са получили най-много гласове там,да бъдат задължение да оправят сметките,които техните..."избиратели"дължат за комунални услуги!!! И без...ама,така,ама иначе,защото всички знаем,как..."гласуват" кроманьонците!!!

Единственият изход е 100% изгонване на това мръсно мангалско племе вън от България.

А колко крадат от своите потребители от частната компания "Софийска вода", която е част от френската компания "Веолия"?! Примерно в Израел ВиК-то е държавно, и там цената на водата е еквивалентна на около 0.7 лв за кубик. В София сега е около 2 лв за кубик! И това като се има предвид, че значителна част от Израел е пустиня, и водата там е дефицит, а България е страна, богата на водни ресурси! Но докато потребителите търпят този пладнешки грабеж, цената на водата ще върви постоянно нагоре! Ако циганите бъдат накарани да плащат вода и ток, те най-вероятно ще се бунтуват, ще има размирици, и затова нашите управници предпочитат да си затварят очите за циганските кражби, и да карат българите да плащат за тях, след като българите толерират високите цени и циганските кражби!

Водата в София е 1.168 лв и с ДДС - 1,4 лева. Другите пари са за канализация и пречистване на отпадните води. Освен това в Изрел не плащат загубите породени от кражба на мангали.

Ако бяха само циганите, а с какво мислите се поливат градините. Всеки си прави отклонение преди водомера. Същото е и с тока. Вижте колко комина пушат по селата, а климатици няма. Другият номер е нямаш водомер и плащаш 3 кубика на база. По 24 часа поливаш и ти и съседите ти, които имат водомер.

В градините се произвежда нещо , а в гетата се произвеждат само циганета. Нещата са несравними.

А аз плащам по 25 лв за 3 кубика вода, ей ги де са ми парите, искам да съм циганин

ПРОЧЕТЕТЕ КАКВИ ПРАВА ИМАТ ЦИГАНИТЕ В УНГАРИЯ И ТОГАВА РЕШАВАЙТЕ КАКВО ДА ПРАВИТЕ С НАШИТЕ.

Достатъчно е родолюбив българин да "забрави" отключен пикап с кроасани със стерилизатор в циганската махала...

за 5 000 000 вода ,а вонят на кен.еф !

КАТО ПРЕСТАНАТ ДА КРАДАТ ОТ НАС 240 ДЕПУТАТА, ТОГАВА МОГАТ ДА ПИШАТ КАКВИТО СИ ИСКАТ ЗАКОНОПРОЕКТИ. НЕ МОЖЕ ВСИЧКИ ОТКТАДНАТИ ОТ ТЯХ ПАРИ СА СА ОФ-ШОР, ЧЕ И ВОДАТА ДА СЕ ПЛАЩА 100%.

Ток не плащат, вода не плащат, в градския транспорт се возят без пари.... Нямам думи. Коментара е излишен!!

да не се пипат платените гласове. те поддържат корумпираните властимащи!

колко хиляди роми живеят в тия квартали ?ако се раздели сумата ,по колко трябва да платят ? защо герб не плаща от субсидиите си ,а ги вземат от нас ?

Като изпуша 4 чадела и пия 3 литра бира гледам по трезво от тоя

Преди време предложих като вариант за циганите да бъдат отделен(ВСИЧКИ до последния) в някой край на България и там да им се даде автономия (държава ако щат). Но веднага ме наскачахте, че "предател съм бил", "как така раздавам българска земя"... Знам,че не сте съгласни, но това е единствения вариант, да се разкарат от гърбовете ни и градовете ни. Иначе ще завладяват цяла България пълзешком и необратимо. Намерих в един стар енциклопедичен речник, преброяване на България-1937 г. , циганите тогава са били 80 000 , а сега колко са? А с такива темпове след 20-30 години, какво ще стане?

Земя от България не давам. Това е глупост което предлагате. Аспарух на времето не е дал и една кална кула от 50 квадрата земя от България, а е решил да даде всичко друго - жена си, коня си, парите си, но не и земя от България. Но дори и да стане това което искате, циганите няма да могат да седят на тази земя, а ще влязат пак в България. Защото няма да има от кой да смучат. И пак ще влязат в България. Ще едно като държава от ЕС. И никакъв смисъл няма да има от това което предлагате. Само където ще сте намалили територията на България.

Както щете, така правете. Но ако негативната тенденция се запази(а то не виждам как ще стане друго), след 20-30 години ще завиждаме на Сърбия, че загуби Косово, но се отърва от шиптърите. А дали циганите ще влязат пак в България, от нас зависи.

Сега ако сме бяла държава трябва всички цигани които са крали да бъдат принудени да си платят всичката тая вода която са изкрали т.е. да им мацнат една пет цифрена глоба без лихвите, а който не може да я плати ще я излежава в затвора с ефективна присъда. Половината гета в затвора и България ще почне да се оправя след като тия които я смучат и източват са зад решетките.

Не, това е НЕВЪЗМОЖНО....няма как да е вярно !!! :( Сега как се опитват да набеждават онеправданите хорица.....Моля, БХК да се намеси веднага