1/4 от софиянци заплашени от водна криза

За 25% от населението на София има голяма опасност от водна криза, алармираха хидроинженери. Те твърдят, че 1/4 от столичани се снабдяват с вода от язовир "Бели Искър", състоянието на който в момента е достигнало критичния минимум.

Обратно в новината

Коментари - 1/4 от софиянци заплашени от водна криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако стане това и после онова абе какви са тези хипотетични матерали,а а тръбва да се прехварля вода от едно място на друго за 3 милиона лева на всеки месец, то бая вода ще да е ама да подготвим така хората

Не СВ са виновни, а селяните!!!!!!! Толкова много се навъдиха, че столицата вече се задъхва - тези хора си имат двуетажни къщи, ниви, козички, но не всички трябва да се правят на софиянци и да се тъпчат по офисите! За това селското стопанство запада!

Драги ми СОФИЯНЕЦО,не са виновни хората,че търсят по -добро препитание.Това е резултата от поголовното съсредоточаване на всичко в София.Прав си,че този град по инфраструктура е проектиран за 3 пъти по малко население,примерно.Когато е правена индустриализацията,хората са били насила откъснати от селската земя и принудително са направени граждани.Да работят в заводите на соца.Ама соца си отиде и тези хора нямат избор.Да направиш от трудолюбивият човек лежач е лесно,но обратната трансформация е почти невъзможна.А иначе се сърдиме,че в западните държави на нас гледат по същият начин,както и ти на хората от провинцията.Нали всеки има право на свободно придвижване и местоживеене.А и не е правилно едни да си щракат на клавиатурата,а други да ринат лайна в оборите,при възможност да се борят за по-добър живот.

Кога най сетне ще има контрол над концисионера? До кога ще плащеме 60% загуби? Нали точно за това водата на София беше дадена на чужденци? Да оправят течовете. Но не, течовете станаха още по-големи. Нали всичко се калкулира на потребителя? Ако концесионера си плащаше за тези загуби, отдавна щяха да оправят нещата. Повече от 10 години слушаме, как "ще инвестират". А и кой допусна препродажбата на концесията? Май беше забранено по закон? Или пак някой се е облажил за сметка на софиянци? Въпроси много, отговор от кметството никакъв.

Отново добри новини от ГЕРБ за столичани.

А защо досега тази връзка не е изградена - отново добри новини от всички управлявали преди герб.

Е голяма работа пускайте им рециклирана вода смесена с язовирната и ще имат софиянци достатъчно. Повечко хлор да не се изтровят столичаните също е добре да се предвиди.