НАСА: Mистерията на Марс е разгадана – има течаща вода

Учените от НАСА са намерили доказателства, че на Марс съществува сложен хидрологичен цикъл, а при определени условия, предимно през лятото, има течаща вода.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: Mистерията на Марс е разгадана – има течаща вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само на Марс има вода, има на много планети в Космоса. Ако не вярвате идете да проверите.

>>> - гледам че снощи си се заял с мене. Космоса бил пълен с вакум. Е а обясни как нещо е пълно с вакум. Водата на Земята откъде е дошла професоре от Космоса. Или ти произлизаш от нещо което го няма в Менделеевата таблица. Вода има на много места в Космоса и по комети и къде ли не

На тоя свят нищо не така, както изглежда на пръв поглед. Идва време, когато много от скриваните истини за света, както и за Луната и Марс, малко по малко, ще започнат да излизат на бял свят. На Луната се кацна (ако въобще е било така) преди по-вече от 40 години! От тогава до сега науката и техниката се развиха главоломно.Би трябвало там отдавна да има, поне, някаква изследователска станция.Ако не и по-вече.Но от тогава за Луната по-вече (или почти) не се говори!Защо ли? Приказките , че не е интересна за учените, приличат по-вече на приказката за лисицата и киселото грозде.

На Луната се кацна и вятър ги вея даже. На Холивуд технологията изпреварва науката.

Тези съединения стават за дезинфекция, а не за туршия. С хлор органични съединения много лесно рак ще си докараш!

Кой ще получи концесията за бутилиране?

Определено не сте разбрали.Това, че откритието е направено от америкаци в случая няма никакво значение.И, ако трябва да говорим сериозно, естествено, че от НАСА,а не от БАН( с цялото ми уважение към тази институция) е нормално да бъдат правени този вид открития, защото ресурсите на двете институции са несравними.Това, че човечеството има нужда както от това откритие, така и от фанктите и събитията, документирани от Хъбъл са важни за развитието ни.Сарказма ми бе насочен към онази група пишещи, които се опитват дори в толкова сериозни( за разликата от политическите) статии да противопоставят едни на други, да доказват превъзходството на една нация над друга.И, колкото да не се иска на определена група хора, доволството, с което парадират за тоталното превъзходство и безграничната истинност на задокеанската нация е дразнеща.Позицията-едните са вечно прави и успели, останалите-кучета ги яли наистина е меко казано-идиотска.

Напълно си прав! Преобладаващите коментари са в стил от футболните форуми, вижте ние колко сме велики, а вие колко сте жалки. В крайна сметка затрупват форума, и не достигаме до смислени коментари, от които можеш да се поучиш!

И във водата плува Ум Белия делфин.

НАСА обявиха откритие, а не сделка! От там идва разочарованието на очакващите печалби, или реки от мед и масло, както някои се изразяват! А ако не са научили, дали наличието на вода, солена или сладка, на която и да е планета, дали е важно или маловажно, нека да се поограмотят, преди да ръсят мъдрост във форума! Бих ги оправдал единствено, ако поводът за неудовлетвореността им е фактът, че научното откритие е извършено от американците! И това раздразнение е напълно основателно, тъй като САЩ са заложили на познанието не от днес, и точно на него се държи тяхната хегемония! Не на оръжията, златото, нефта, печатниците, или реки, морета, джунгли, и което и да е материално!

Русофобино, съветвам те да прочетеш Манифеста, прочетен от Фердинанд в деня ня обявяване Независимост на България. Ще разбереш отношението към Русия.

Намира се "Обявяване на независимостта на България" и там - Манифеста: "По волята на незабвенния Цар Освободител, великият братски Руски народ, подпомогнат от добрите ни съседи, поданици на ..." и т. н.

Солена вода - море.

е имало, обаче преди милиони години!

Хлоратите не са солени съединения. Ако не вярваш опитай белината АЧЕ!

Епохалното откритие на НАСА : вода на Марс която никой не знае от къде извира и къде се влива. Пълна аналогия с външната политика на САЩ през последните 20 години. Нищо чудно, че изявлението на НАСА беше направено преди речта на президента Обама пред ООН - просто никой не очакваше нещо ново от Обама.

Дано да има живот на Марс та целия хай баклук да напусне Земята...завинаги...Амин!

По-скоро нас ще ни пращат там, а те ще си стоят тук на топло.

Руската ТРОЛ пак се изхожда по теми, които са адски далеч от граховидните им мозъци. Я тогава кажете Русия какво откри на Марс? Май бяха тихоокенаски дъбоководни рибета.

Какво откри Русия на Марс ? Щом задаваш този въпрос явно не знаеш, затова ще ти кажа : според последна информация на федералната космическа агенция на Русия , руски учени изследващи Марс са открили на планетата американци, които бутилират марсианска вода.

Какво са открили руснаците на Марс не знам, ама само ще ти кажа, че техните марсоходи кацнаха там още през 1971 г., доста преди американците.

От статията се разбира че водата на Марс се казва вида...

Зора беше "откритието" да бъде обявено вчера преди изявленията и срещите на лидерите, за да могат САЩ да покажат превъзходството си пред останалите. И наште по Първа го показаха директно, смех бате, се едно гледах тия дето трошат митове.

Гледам, Пъстър свят се е звърнал.Не знам откъде, но отново се изживява юрист.Да няма нещо като гласовете ми го говорят, а?И громи русофобите със страшна сила.Е, да попитам г-жа адвокатката, какво фундаментално има в това, че НАСА е открила ВОДА на Марс?Плюс това, не гола вода, а солена такава.Питам, с какво този факт ще допринесе за живота на Земята в следващите 20-25 години.Или и това е поредното фундаментално откритие като тези, направени от Хъбъл.Например това, че по-голяма черна дупка изяжда по-малка такава на разстояние няколко милиона светлинни години.То, НАСА явно го е закъсала с бюджета и след като не хвана дикиш с фундаменталните снимки на Хъбъл реши, че соления разтвор на Марс ще направи сенаторите по-ларж по отношение бюджета им.Амии, то и реки от мед и масло да открият някъде извън Слънчевата система, като нямаме технология да се възползуваме от нея, голям праз.Ааа,значи да чакаме в скоро време бутилирани бутилки с марсова вода.Така че, явно-поредната опорна точка, доказваща превъзходството на една нация над друга.Господи, колко сме жалки.

За сведение на лаиците като Вас: "Фундаментални изследвания, също чисти изследвания или основни изследвания, са изследвания, провеждани с цел увеличаване на разбирането на фундаментални принципи. Те не са предназначени за извличане на незабавни комерсиални ползи; чистите изследвания могат да бъдат мислени, като произтичащи от чистото научно любопитство. Все пак в дългосрочен план това е основата за създаването на много комерсиални продукти и като цяло служи за основа на приложните изследвания. Чистите изследвания обикновено се провеждат основно в университетите." Ако искаш да ти е пълен хладилника - бачкай! Ако искаш бъдещето на децата ти и внуците и техните деца и внуци да е по-добро - плащай си данъците, за да може умните глави да работят!!!

Кви деца и внуци ма?!?!? с тия атомни бомби в Германия и къде ли не?!?!?

Днес научих от НАСА, че на Марс имало течаща вода. Епохално откритие. Сега НАСА, ако открие и индианци на Марс съм сигурен, че скоро Марс ще стане 51 щат на САЩ.

Типично изказване на индианец. Всъщност, не е редно да обиждам индианците, със сигурност и те са по-напредничави и широко скроени.

Ти направи второто епохално откритие след НАСА - това изказване не само е типично за индианец, самият Винету е индианец !

Не мога да разбера какво толкова има в това, че на Марс са открили вода! И какво от това? Решаваме ли си така проблема с храната тук на Земята? А проблемите с войните и религиите? Много ясно, че не! И кой знае колко пари са дадени за това изследване ей така на вятъра, без реално да има някаква възвръщаемост!

Храната на Земята е в изобилие. Ако си гладен само трябва да поработиш малко и ще се нахраниш.

Един глупак и в тоалетната да го затвориш, пак няма да остане гладен, но тези пълчища - мигрантите това не го знаят , затова напират към богатите европейски страни, сигурно бягат от изобилната храна в своите страни.

Добре че има различни от теб хора, ако нямаше още щяхме да си живеем в първобитно общинния строй.

Едно време хората са правили открития, които директно са спомагали за развитието на човешкия род. Сегашните открития свързани с космоса не виждам да помогнат с нещо на човека в близките сто години.

DIDA

Последното откритие на НАСА е за влиянието на духовата музика върху духовете на висшето духовенство във Ватикана. Това е сложен емоционален цикъл, който се проявява при определени условия, предимно през лятото.

Леле,глупави политикани от двете страни,колко сте жалки! Косвените доказателства /подчертавам,КОСВЕНИТЕ!/че на Марс тече вода е ЗНАЧИТЕЛНО постижение на човешката наука,но не е епохално защото отдавна се спори дали полярните сезонни шапки там са от въгледвуокис или смес със воден скреж.Освен това водата съвсем не е рядкост в слънчевата система-океаните на Европа и Енцелад.Аз все пак бих желал да ми бъде показано клипче /а не снимка/ на ТЕЧАЩА вода на Марс!А относно дали това е американски кьорфишек за сесията на ООН,всеки има право да се самоизтъкне по ДОСТОВЕРЕН и ОБЕКТИВЕН начин и това не е за порицаване при американците!

Ако бяха руснаци, сигурно и без снимка щеше да се поклониш и да започнеш да търкаш коленца. Стига с тая злоба. Добре че въпросните учени пет пари не дават за тъповатите ви мнения.

По-добре изложи ОБЕКТИВНИ аргументи срещу това дето пиша-за полярните шапки от лед на Марс,за океаните на Европа и Енцелад - за КОСВЕНОСТТА на приведените "доказателства"-нещо като нашенските "обосновани предположения".И прочети малко нещо по астрономия,която е в значителна степен и американска.

Ирак е "малко" по-близо от Марс. След като по данни на съответната щатска служба се разтръби по цял свят, че там имало оръжия за масово унищожение и на Мар.. - ааа, пардон - в Ирак, беше изпратена мисия с хора, се оказа, че нямало оръжия за масово унищожение. От тогава изпитвам непоколебимо доверие във всичко, което разтръбяват "съответни" щатски служби.

Ето с помощта на НАСА вече имаме дисертация на тема: "Как от нискокачествена снимка, при лошо осветление познаваме, че има вода и сол" Напомняме че може да ми вярвате, защото имам сериозен опит. Предната дисертация беше на тема. "Софтуерно понижаване на вредните емиси от изгорелите газове при дизелов двигател по време на тестове" От

НАСА са като нашият БАН,само пускат партенки, за да точат пари за някакви измислени проекти, на които и те не си вярват.Много добре знаят, че в САЩ повечето хора са психо на тема НЛО и сега набързо ще скалъпят и някой марсианец :).

В Библията никъде не се споменава за живот на Марс, а Творецът знае какво говори далеч по-добре от хората. Интересно докога мамонци ще лъжат хората че живота може да възникне в следствие на случайни фактори. Това толкова безумно след цялата научна информация с която човечеството днес разполага.

В тоя твоя комикс - "Библията", по принцип не пише и че Марс съществува, но е факт - той е там и си се врътка в космоса, въпреки комикса и въпреки главния герой в него ;)

Човече, не намесвай Библията в безумен и неграмотен коментар!

Дино, как е Фред ? И как успя от анимацията да се покажеш в дира ? Но въпреки този твой успех не си поумнял много...Направо не е за вярване как в съвременният свят има все още 'същества' които вярват в бог и леля му...Все едно сме в 15-ти век...трагедия...

Човече, не споменавай напразно името Божие, това също го пише в Библията. Всъщност, просто не говори, защото се излагаш.

Когато един прекрасен ден осъществим връзка с извънземни, или пък случайно вземат да кацнат я във Ватикана, я в Мека, и на нашите свещеници и имами свят ще им се извие. Защото в Библията и в Корана не пише нищо за извънземни и в този случай ще трябва да хванат книжките и да си ги заврат някъде на сянка. И тогава ще ги питам мюсюлманите колко ще са обидени на извънземните защото със съществуването си обиждат Мохамед. Пък ако се опитат да отрежат главите на извънземните ще стане още по-весело, защото се предполага, че който е прекосил Вселената за да кацне на чужда населена планета вероятно разполага с доста развита технология, вкл. и военна.

Някакви измислици,че имало вода на Марс.Има микроорганизми.Така пише в книгите на мъдреците.

Само остава да намерят и ток, и ще можем да пратим циганите там. :D

Кой ще ви чисти улиците бе ахмак ?

Страхотна идея!Съгласна!:-)

хмм , хлорати и перхлорати ? интересно , кво ядат тия марсианци , та пикаят перхлорати ? щото тва без съмнение са обратни/канализационни води .

Абе наса то за това че има вода го знаем ама не открихте ли нефт бре или поне гроздова ракия.

е какво не е ясно ? изяли сме всичко там преди години и сме се преместили на земята. от пирамиди до луноходи - всичко го потвърждава.

Много хора се прехранват в МАСА и трябва да има сензации, зрелища. Казано е много отдавна - хляб и зрелища. Хляба е за МАСА, а от там изсират по някое зрелище от време на време.

поредното потвърждение за хаотичността на еволюционната теория. Къде е еволюцията на Марс от водата до сложните органични индивиди? Но в бълхарските школа това е единствената теория за произхода на живота, с която се промиват милиони мозъци.

нека да изчакаме. може пък да намерят кости от динозаври. марсиански динозаври :-)))

да. съгласявам се с първите 2 изр. Но еволюц. теория е приоритет на Западния свят, Дарвин- Англия. Има известни разсейки по Маркс и Хитлер...ама си е английска по произход. Виж им музея - Natural history museum. Още пускат монети-паунди с образа на Дарвин...

интересна новина. но докато прочетох диагонално коментарите - още по-интересно стана - прост народ, слаба държава! Как може от Марс пак да въртят и сучат и пак до Обама и Путин да стигнат?! До там ли стига интересът, знанието и цялата вселена?! 42?

До там се стигна след като едно обикновенно научно предположение, което датира от доста отдавна беше предположено и днес! Това е "новината" , която очевидно има за цел да измести фокуса от определени събития и допълнително да рекламира един филм, които ще се появи след две седмици! Американците са ненадминати в рекламата!

извинявай, кой е филмът? (питам без грам ирония).

не знам дали съвсем съзнателно го е направил авторът, но числото 42 е съвсем точното, което отразява цялата вселена. между другото, един от любимите ми автори.

В това време руснаците трупат оръжия в Сирия.

Ами така са се разбрали Путин и Обама за Сирия - руснаците ще носат оръжието, а американците вода от Марс.

няма лошо,но къде по дяволите се влива тая течяща вода!? ако бяха открили езеро,което не се оттича-става,но в случая се говори за течящи потоци... а къде се губят!!!???

Езера няма, а течащата вода се изпарява много бързо, и водата от лед преминава направо в газ заради много ниското атмосферно налягане. Ако има водни запаси те са само под повърхността.

Кой е ходил на Маркс и разпространява хипотенузи за вода? Бензин ще е по-добре да се намери някъде наблизо!

Боко: "Казват че на МаркС имало хора!? Цецо: "Това е само хипотеНУза.."

-Маркс имало живи съществителни! -Да, някои експреси изказват такава хипотенуза.

На имота ми на Марс му се вдигна цената !

Невероятно но все пак не вярвам да има други съвършени същества като нас във вселената. Ние сме единствени и неповторими няма други като нас.

има , много е голяма за да няма и да се праходва толкова пространство ей така!

Що да е прахосване, има хора страдащи от клаустрофобия.

А ние имаме нов танк и хлебарка робот! Ще се спукам от смях като чета за успехите на НАСА.

Кажи ти лично какво си направила за общото ние? Мухлярка.

Русофилите газ пикаят....... правят се капацитети в форума, кучето си лае кервана си върви а те само още повече газ пикаят в безсилието си.....

Космоса е пълен с вода и ако това е откритие за НАСРА за другите не е. Какво толкова епохално има в готварската сол на Марс само те и Монсанто знаят

космосът е пълен с вакуум малко по-населен от черепната ти кутия

а вие трябваше да се пообразовате малко, преди да правите тези умозаключения. както винаги. водата е съединение от два хим. елемента, единият от които е горивото на слънцето, а двата заедно са част от горивото на бъдещето на земята. на обозримото бъдеще.

грешиш и то основно - мистерията на марс е речта на путин - чисто и просто трябваше да бъде скрита

", предимно през лятото, има течаща вода. ", а наса направила ли е откритието, че на земята, предимно през лятото няма да има течаща вода... за пиене? аз пак повтарям, че ако една част от "хомо сапиенс" се засели на марс, няма да минат и стотина години и една от планетите ще стане "излишна", поради войната между "марсианците" и "земляните". а това наса дали ли го знае?

в същност, каква беше "поличбата" на цвета на луната снощи? добра ли е атмосферата или не става за нищо? какво мислят профетите на наса по въпроса?

диагноза: русофилия лечение: няма