Коментари - Oткриха уран във водата на Хасково | dnes.dir.bg
назад

Oткриха уран във водата на Хасково

Уран и радиоактивност са открити преди седмица в източниците на питейна вода за част от Хасково, съобщи снощи Министерството на здравеопазването (МЗ).

Обратно в новината

Коментари - Oткриха уран във водата на Хасково | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минал ли е урана през тръбите цялата водопроводна инсталация е радиоактивна вече и трябва да се сменя,каквато и вода да пуснат през нея,ще е радиоактивна.

Ъ?! Е как е възможно?! Попаднели радиокативен елемент в човешкото тяло, пиши го умрял. Няма изваждане, няма лечение, общо взето нищо не може да се направи, просто чакаш...

Кво друго можеше да се очаква от подлите американци, които фърлиха 2 атомни бонби на Хирошима и Нагъзаки! Американци, вън от Америка, бегайте кой откъдето е дошъл!

Ходжата може да попее на водата в 05:00 сутринта и да я пречисти :D

Анализ за радиоактивност се прави веднъж на 5 години, преди време беше на 2.Какво е показал тогава резултатът и какво се е променило?Трябва да се отговори на тези въпроси, за да се успокоят хората, или да се се замислят сериозно за отговорните институции.

Хюстън имаме проблем!! Сега всичкото мангал ще стане мега-мангал

Честито на пиещите "Астика"...

и от колко време пият тая вода.Сигурно най-малко 50 г.

ВСЕКИ КЪУНЬ ЯДРЕНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА. РЕШИХА СИ ПРОБЛЕМА С ТОКА И ОТОПЛЕНИЕТО ПРЕЗ ЗИМАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В официалното съобщение не е пояснено защо за следите от уран във водата е съобщено публично цяла седмица, след като те са установени. Нищо не се е променило от времето на комунизма. От влиянието на един съюз попаднахме в друг, от една политическа коректност - в друга, преди ДС, КГБ и руснаците ни подслушваха и следяха, сега - американците и ЦРУ.

Антон Страшимиров, 1923 г.: "Нито тези, които погавриха надеждите на народните маси и забегнаха, нито тези, които клаха народа си, както и турчин не го е клал, нито едните, нито другите ще помислят за тълпите жени и деца, оставени на произвола пред зима."

Двойно са завишени нормите на уран във водата на Хасково. В нея са открити 1,63 микрограма уран на литър. Данните са от изследвания от края на октомври миналата година. Повече от пет месеца протоколите от анализите не са били огласявани.Негодната вода е ползвана от жителите на четири големи квартала на Хасково.

публикувано на 12.04.17 в 03:13 обновено на 12.04.17 в 07:17 Автор: Дора Атанасова - кор. на БНР в Хасково

Превод - в подпочвените води около Хасково е открит уран, източник на замърсяването е някоя уранова мина, каквито има в района. Благодарим за своевременната информация и предприетите действия. Ха ха ха, ебати скапаната държава.

ЗАПАДНИТЕ КВАРТАЛИ НА ХАСКОВО ЛЕЖАТ ВЪРХУ УРАНОВО НАХОДИЩЕ ОТ 50-60 МИЛИОНА ГОДИНИ НАСАМ :))

Измерването било проведено поради редица сигнали в социалните мрежи от жители на Хасково, че светят в тъмното

Сега рязко ще им намалеят разходите за осветление .......

Мърши? Я си кажете коя бутилираща компания Ви плати за тая куха новина.

"Една седмица закъснение". Че те за Чернобил ни информираха по-бързо бе!

И ВИК ПЕЩЕРА ЗАЩОТО НА КУРОРТ СВ. КОНСТАНТИН И В ПОЛОВИНАТА ОТ ГРАДА ТЕЧЕ МРЪСНА И НЕ ХЛОРИРАНА ВОДА.НАПРАВЕТЕ ПРОВЕРКА ВЪВ ВСИЧКИ КРАИЩА НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО.

ПРОМОЦИЯ! Водомер с вграден Гайгеров брояч. Цена по договаряне.

а ша ми плюят комунягите за Чернобил,сега са същите боклуци,отврат

Не може да има опастност за населението, как да има!? Ние сме опитни плъхове за разни убийци!! Така лъжеха и за Чернобил, то радиацията било нещо съвсем безвредно , само дето се умирало от нея, ама това са незначителни подробности!!

обърнете водопровода към София и тогава ще видим кон боб яде ли, ако на "столичаните в повече" не им светнат ореоли около кухите лейки, нека пият и вода и да нехаят за остальнаята сволочь в РБ, ама преди това спрете им доставката на минерална вода,честито

Една седмица са пили радиоактивна вода, мили са се с нея, готвили са с нея и няма опасност за здравето на хората! Ало, ало, кой твърди това? Как се появи тази радиоактивност и как беше отстранена, извинете? Защо няма постоянен контрол и е допсунато това забавяне от 7 денонощия?

Кой ти каза, че от една седмица е радиоактивна водата? Преди една седмица са го установили, а колко преди това си е била радиоктивна не се знае!!! Зависи кога е била предишната проверка на водата!!!!

Уран и радиоактивност са открити ПРЕДИ седмица в източниците на питейна вода за част от Хасково, съобщи снощи Министерството на здравеопазването (МЗ). Опасност за здравето на хората ВЕЧЕ НЯМА, става ясно от официалното съобщение на ведомството

Над Хасковски минерални бани,има един връх Айда или по-точно Аида,където има много голям комуникационен възел.Та под този връх, някога имаши мина за добив на уранова руда.По-принцип уран в свободно състояние в природата няма , съществува под формата на окиси или сулфати, които са изключително слабо радиоактивни

ПОД ВРЪХ АИДА Е ЗЛАТНИЯ РУДНИК "ЧАЛА" ... :) А УРАНА Е ОТ ПЪРВОМАЙ ПРЕЗ С.МИНЕРАЛНИ БАНИ - С.ТАТАРЕВО - ДО ХАСКОВО ПО ПОЛЕТО ... ИМАШЕ СОНДАЖЕН ДОБИВ НА УРАН С КИСЕЛИНА :)) В ПЯСЪЦИТЕ И ВАРОВИЦИТЕ НА ДЪНОТО НА БИВШОТО МОРЕ СА СЕ ОТЛОЖИЛИ УРАНОВИ МИНЕРАЛИ .. БИВШИЯ ГЛАВЕН ГЕОЛОГ НА РЕДКИ МЕТАЛИ МИ Е ПРИЯТЕЛ :))

в Хасково скоро се построи Нова пречиствателна станция за питейни води!?!?

Построиха пречиствателна станция, само че не за питейните води, а за отпадъчните води, които се вливат в р. Марица... за да не замърсяваме Турция.

Това е добре за предприемчивият отруден хасковлийски труженкик. Няколко форум поста (с лични примери), колко е полезно да се консумира слабо минерализирана вода, обогатена с уран. След това се регистрира търговска марка и патент. Запова да се продава по интернет, с препоръка от форумите. Яко а?

...Трябва да я бутилират...и...продават като " Вода с Уран " за тъщи ...свекърви...

Четейки заглавието, се зачудих кои са тези Уран и какво откриха във водите на Хасково! Далеч по разбираемо щеше да бъде:"Откриха уран във водите на Хасково.".

Ясно, вече ставаме обществено значими, когато се изчерпат източниците на енергия на Земята! Ще останем само ние, българите, да светим.......В тази връзка, много поздрави от проф. Шиндаров и бае Глигор Стоичков.

В миналото там се прилагаше така наречения фракинг. Биеха сонди, взривяваха дупките и след това се запълваха с кисилина. И тази супстанция се караше в химзавода в Бухово. По същия метод се образува и лековития извор край с.Кътина . За съжаление това беше секретно.

В Бухово се намираше ДСО Редки метали

Лъжа! Никакъв "фракинг" там никога не е правен! Измисляш си и всяваш паника! Изпълняваш поръчка!

ДА БЕ ВЗРИВЯВАХА ДУПКИТЕ С ЛАЙНО-4 ПЛАСТЕЛИН :)) ... ... А НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НАХОДИЩА НА УРАН ОТ ТОЯ ТИП СА СВЪРЗАНИ В ЮЖНА АФРИКА С НАХОДИЩА НА УТАЕНО ЗЛАТО ... ВИНАГИ МЕ Е ВЪЛНУВАЛ ВЪПРОСА ДАЛИ ХАСКОВСКИТЕ НАХОДИЩА НА УРАН СА ОТ ЮЖНО-АФРИКАНСКИ ТИП ... ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ИМАШ 200-300 МЕТРА ЧАКЪЛ ОТГОРЕ :))

Когато нещо не ти е ясно, по-добре не коментирай! Там никога не е прилаган фрактинг, а се работеше по метода еърлифт. Ако си имаш понятие от технологии, би трябвало да знаеш за какво става дума. А иначе урана във водата не е от вчера, защото цялото поле от Първомай до Хасково в широчина от 20 км е върху уранови залежи. Не случайно едно от лечебните качества на минералната вода в Минерални бани се дължи на повишената и радиоактивност!

това ми напомня за историята с 4ернобил, когато комунистите скриха за аварията и хората разбраха 4ак след като се бяха облъ4или.

А на мен ми напомня когото някой хвърляше едни бомби в една близка до България съседка казваше се Югославия. Падаха бомбите около Бояна и никой нищо не казваше