Йончева: Кабинетът на ГЕРБ е виновен за урана във водата

Вина за ситуацията с урана в Хасково носи правителството на ГЕРБ, каза говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева от трибуната на Народното събрание.

Обратно в новината

Коментари - Йончева: Кабинетът на ГЕРБ е виновен за урана във водата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В района между кв Дебър/Първомайско/ и с. Въгларово/Хасковско/ до 1991год се добиваше УРАН!!!!! Вкарваха сериста киселина и след това изпомпваха всичко в автоцистерни и директно в Русия!!!!Майче на власт бяхте Вие от БКП-БСП??????Йончева, стой и си гледай детето, не се прави на политик!!!!Липсват ти много неща !!!!!!!

Да бе! Те отишли и го пуснали във водата! Тя много я уважавах като журналист, но явно партийно са й дали опорни точки, по които да работи!!!! Гадно е да видиш как уважаван човек, професионалист в своята област, се превръща в подлога и кукла на една партия, падайки под нивото на уважение на хората.

Тая ако махне ченето и ѝ го сложа в устата може и да се получи.

Това е толкова сериозно престъпление, че хасковлии трябва веднага да заведат дела срещу управниците, при които за пръв път са установени повишени норми на уран в питейната вода. Както и на тези, които са отговорни за развалянето на договорите с Русия, съгласно които досега руснаците ни помагаха да си опазим държавата чиста от радиоактивни отпадъци като изнасяха от страната ни всички такива. За затвор и възмездие са и тия, които дадоха водите на концесии на чужди елементи. В България сега няма държава, няма държавна сигурност, което навремето включваше най-вече свръхзащитеност на няколко основни неща: водите, храните, енергията, комуникациите (пощите, съобщенията, жх транспорта). Всичко това днес е оставено на милостинята на чужди субекти, които хем печелят икономически от предоставеното им разпореждане с тези стратегически отрасли и дейности, хем имат стратегическа власт и пълен контрол върху тях, което значи - владеят държавата, територията и народа й, защото могат да приключат с тях само за три дни - без вода, за седмица - без храна и за съизмеримо кратък период - без електричество и пр. енергия. Овладяването на страната ни им мина толкова гладко на тези външни субекти през т. наречения преход поради уникалното за България наличие на уникални раболепници и предатели, инсталирани в управлението, че чак самите външни субекти-завоеватели сигурно са удивени на лесния си успех у нас. Та жалките плювачи срещу Елена Йончева, смятащи че с инфантилни глупости по нейн адрес могат да наплюят истината, изречена от нея, напразно се обезводняват. Спрете с плюене, опитайте малко по-интелигентно в изпълнението на задачките, макар че няма как.

ах, какви адвокати на дявола са решили да се обаждат - платено, разбира се. Понеже мирише на затвор и сега хвърчат рушвети само и само да се изкара някак си, че всичко е нормално. Пробите трябва да се взимат в присъствие на свидетели и с тях - до лабораторията, защото веднага ще ги подменят. Там се гледа в ръцете на лаборантите неотлъчно. Ако в МЗ-то е още оная стрина митничарката мазерати - вкарвала коли за бандюги със силно снижено мито, веднага ще има далавера.

"Вина за ситуацията с урана в Хасково носи правителството на ГЕРБ, каза говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева" Вина за ситуацията в главата ти носи явно водката Горбачов!

Дайте да говорим глупости,само да не мълчим, иска им се да попаднат в светлините на прожекторите и да всяват смут.БСП са празнодумци и празноглавци.

Йончева много подпухнала! Май злоупотребява ежедневно с алкохола... или е от урана, дето Бойко го зарови в земята след като падна от власт, за да й направи мръсно? Ай наздраве Ленче! Удри още три водки и ще се успокоиш

ама и Гламавия веднага и отне думата, да, ама - не, не може на една жена да се отнеме думата, пък макар и в парламентчето, че то тям да се изкаже човек май вече не е така престижно....

Уморена от пиене леличка

Йончева е уранов мутант!Нека и изследват кръвта и ще се увери,че се е родила с добиван съветски уран по комунистически!А като я погледне човек,от раз разбира ,че си има работа с уранов отпадък!

Ще си отглеждаме Ам-гъл - чета,

Елена лъже! Проблема с урана у нас е от 60-те години на миналия век Сега излиза на светло

България е окупирана от СССР заради залежите на уран Всички атомни бомби на СССР са правени с Български уран Технологията е примитивна - впръсква се киселина под земята която разтваря урановитеруди. Вследствие на това подпочвенитеводи са замърсени с уран Да благодарим на БКП и СССР за урана наш насъщни !

И тъй като БСП се гордее със своята 100 годишна история, макар че в началото на преходя се разграничиха от БКП, явно тоя, дето й е дал опорните точки, също носи вина за ситуацията.

Ленчето ме изненада неприятно. Не трябва да се говори по материя, която по същество и исторически не ти е ясна.

Някой пак ще хвърля оставка...

Матреяла, нема да се плащите от урана у водата, ей! На мен мама ми мажеже филиите с уран, а я вижте ме сега! Три пъти ви станах цар!

Да, и за вакуума в тиквата ти.

Тази кукумявка явно има проблем с нервите, в критическата е и това й пречи на мисленето.....

Какво да правиш, природа, не моеш го спре! Но наскоро пуснаха реклами за ефективни облекчители при менопауза и внезапни изблици и горещи вълни. Ха, разгеле, Марешки и той е там с аптеките си, да го питат.

ivo10

Вярно е. При правителството на нейния възлюблен Серго във водата нямаше нито уран, нито нитрати - чиста света вода. След това ГЕРБ започват целенасочено да тровят народа и да сипват по сондажите замърсители. Йончева наистина е извънземен пришълец от Червената планета.

Не може истината да е ирония. Казал си самата истина, а се правиш, че иронизираш. Не ти се получава. Хората са ту оценили с плюсове, защото това, което си казал е вярно, колкото и да го представяш като уж ирония, т.е. че според теб не е вярно.

Нагло комунистическо потомствено момиче свикнало на народната трапеза. Урановите рудници работеха при социализъма за СССР и замърсяваха и тровеха околната среда и хората, но никой не си и помисляше да изкаже дори съмнение че ни тровят защото щеще да отида при бащата на Тома Томов в Белене.

Миче, наличието на уран в почвата около Хасково е обсъждан през 1978 година. На събиране в Пловдив партийците дори са обсъждали въпроса, дали да съществува Хасково. Няма сведения някой тогава да е споменал, че "ГЕРБ са виновни", ама щом казваш... Какво стана? Щеше да съдиш Борисов за нещо. Ама изборите минаха и нещо се умълча.

Ленче, ако нямаш пари за крем за лице, на летището във Варшава ги раздават безплатно. Виж се на каква бабичка си заприличала.

Гледам лицето на новоизлюпената депутатка ............... много злоба е изписана там .............

Преди да се изказва тази пенкелер специалистка да се запознае с казуса. А той е, че през 2015г. по препоръка на СЗО е променена допустимата норма за съдържание на уран в питейната вода - тя става по-строга - от 0,06мг/л на 0,03 мг/л. Каето поставя автоматично някои годни до момента водоизточници в графата "опасни". Тази вода се е пиела десетилетия, а може би и хилядолетия (уранът не се е появил там по времето на ГЕРБ я!). Проблемът възниква с промяната на нормата в Европа. И това ли се вменява като вина на ГЕРБ? Тази вода се е пиела и повремето на соц-а и по времето на управлението на БСП...Сега ли трябва да се вдига този вой? Вместо загрижен, конструктивен подход, червените пак избират хули и клетви, които им изядоха главата на изборите, но те така и не им увират...

Приемаме, че е така както казваш. Тази норма явно е променена поради някаква обективна причина. Не е ли редно, управляващите да вземат мерки и да закрият тези проблемни водоизточници (два според теб). Да направят нови сондажи и т.н. Чия е вината за това което не е направено? Защо сумтиш и мрънкаш тогава. Това е като да се промени нормата на кръвното от 140/90 на 120/80, но личният лекар да не ти каже, че си с високо кръвно, защото си живял 40 години с него.

ГЕРБ е виновен за урана и ГЕРБ е виновен, че те ритна Сергей. Ще ти кажа - ритна те, че си грозна и бедна. Той ти даваше парите, той те уреди и сега като депутат - иначе умираш права.

От три години е имало завишени стойности и едва сега се разкрива - е струваше ли си да тровите хората 3 години, за да се задържите на власт бе мутри герберастки ?

Браво на Елена!! Нещата трябва да се назовават с истинските им имена!!

че тези не копаят в урановите мини..

Всички правителства досега са виновни че разрушиха държавата!

Всеки, който спекулира с понятоието уран във водата, е неграмотен, примитив, без никакво разбиране на химия и химични елементи.....

Разбира се - само герб разбира от уран, само герб може да определи дали водата е безопасна за пиене и само герб може да прецени дали това е опасно ! Всички останали щом не са от герб са неграмотници ! То затова три години !!! се чудят катилите и калинките дали нивото е високо ! Що не пийнеш 1,5 л. на ден уранова водичка ?

Йончевата като една смела картечарка, "разгроми" ГЕРБ, заканвайки се с пръст като на комсомолско събрание, ха-ха-ха..........! Боже, защо не озаптиш подобни недоразумения?!

Ега ти държавата, в която правителството замърсява водата с уран!То, правителството ще да е виновно, че в системите изградени с цел да бдят да не се случват подобни пропуски, работят и взимат заплати българи като нас. В този случай вината може да се определи съвсем точно и персонално, защото във всички наредби ясно и еднозначно е написано кой какво да направи в случай на отклонения от нормативите. Няма правителство, което да реагира, когато информацията е задържана или укрита още в началните звена на системата.Хайде поне веднъж някой да си понесе вината персонално, а не да се крие зад партии и правителства!

Министрите скрили информацията на съд,както на времето Григор...

1. Елена Йончева е една от причините, да НЕ гласувам за БСП! Некадърната персонална политика на Корнелия Нинова отблъсна десетки хиляди избиратели! 2. Другата причина да НЕ гласувам за БСП е фанатичния русофилистизъм на Корнелия Нинова и опита й да вкара България в путинистката сфера на влияние! Това отблъсна още няколко хиляди избиратели! Това че Нинова се кланя на Путин и е негов слуга, не означава че всички избиратели на БСП са мазохисти и желаят управление в България подобно на това в Беларус, Русия и Казахстан и да служат на Кремъл! 3. Откритите антиевропейски настроения на Нинова, нейното плюене против Европа, задочни спорове с европейски лидери са третата причина, БСП при Нинова да загуби спечелени избори! Нинова водеше с 2:0, но в последната минута си вкара 3 автогола от 100 метра!

"Председателят на Парламента Димитър Главчев й отне думата"!!!!!

Трябва ясно да се каже за проблема са знаели отговорните хора от предишното правителство, но са го скрили. А това са министъра на МРРБ, министъра на МОСВ, министъра на здравеопазването, главния държавен здравен инспектор. Ето защо трябва да се заслушат виновните за това престъпно поведение - Бойко Борисов, Лиляна Павлова, Ивелина Василева, Петър Москов и Ангел Кунчев

Тая кучколайка ще ликвидира бесепето. Нека продължи да се изхожда

И Йончева и Корнелия трябва да бъдат съдени за насаждане на омраза сред народа. Тези разбеснели се комунистически псета трябва да се озаптят! Лустрация трябва за наглите!

Комунистическа пачавра, колко пари плати българският народ за да можещ да размотаваш смърделата си шунда по света!!!

Откакто Сергейчо избяга от Еленчето Йончева и настъпи ТИШИНА в спалнята, тя стана много изнервена и ръкомахаща- издаващо безсилие и безпомощност.. Елена, вземи си поне един вибратор, че така не си актуална...

Много правилно,СЪД за виновниците като Григор Стойчков и в затвора!

Геноцид спрямо цял един град!

На тази миловидна бабичка трябва да се предпишат транквиланти и бани в Наречен.

Облъчването от телевизиите Алфа и Скат е по-опасно за вашето здраве,от минерализираната хасковска вода.

Последните изследвания на водата от централното водоснабдяване на Хасково не отчитат повишени стойности на уран, съобщиха от министерството на здравеопазването. Това казват от кабинета на тъпанаря Радев...!?! А журналистическата проститутка Йончева лъже най нагло и по комунистически - Е ДА АМА НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ, КАТО ТЕЗИ НА ЧЕРВЕНАТА И МАЛОУМНА ДЖАДИЯ ЙОНЧЕВА...

Хубаво би било да е лъжа, но не е за съжаление. Нищо не лъже Елена Йончева. Който не вярва да се премести да живее в Хасково и да трепери за живота си всеки ден. Нещата са излезли изпод контрол.