Внесоха промени в два пътни закона: Глобите за сгрешена винетка могат да отпаднат

В момента законът предвижда компенсаторни такси от 70 лева на ден или глоба от 300 лева, ако таксата не бъде заплатена

Обратно в новината

Коментари - Внесоха промени в два пътни закона: Глобите за сгрешена винетка могат да отпаднат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като те засекат без винетка или друго нарушение в срок от три месеца не те ли уведомят отпада глобатак

Демек имам две коли, регистрирам ги с еднакви номера, една буква разлика, купувам една винетка и си джиткам с двете коли, правейки се на луд, че е сбъркана една буква. Закона ще ме пази и защитава от глоби.

Е сега разбрахте ли защо натириха ЛиЛана в пандиза и не можа да организира събирането на таксите чрез нейната фирма, за да си разиграват коня.

Аз съм съгласен от бюджета да се превеждат всяка година сумата 97лв за 1 милион. леки автомобили и да се миряса с тази простотия.

А бе трябва да се забранят всякакви глоби и такси за които никой нищо не знае. Ето на дори на бариерите към паркинги и летища имаш 15 мин. и да направиш обратен завой и да излезеш безплатно защото не искаш да ползваш услугата. Ами да ме уведомят така, че да разбера и чак тогава да мога да взема решение че не искам да им ползвам каквото те са си наумили. Ами утре ще ми искат такса че им дишам цигарения дим. Ама аз не им го искам.

Тия измамници от БГТОЛ имат целенасочен политика да не подават за спиране автомобилите с изтекла/сгрешена винетка с цел натрупването на повече електронни фишове на шофьорите!!! Съд за тая престъпна сган!

Ти пък. Толкова си могат просто... Аз вече ТРЕТА година чакам да пристигне уведомление за глоба за закъсняла винетка.

Доколкото знам, ако получиш съобщението за глоба след повече от две години, можеш да го обжалваш и само на базасрока над две години да ти го отмени съда. Който е запознат да каже по -точно.

Омбудсмана да направи предложение и за паркирането в синя и зелена зона. Поне 1 грешен символ да е допустим!

Ревахме и скачахме за демокрация. Искахме да живеем в по-добро общество, в което гражданите да са равноправни субекти с държавата и институциите и. И какво се оказа. Получихме система, в която гражданите винаги са потърпевши - и при свои, и при допуснати от държавата грешки. А държавата и органите и са винаги прави, дори когото грешат. Също както беше писал един псевдо поет, възхвалявайки "оная" партия. Та се питам. Щом и тогава така, и сега същото, що ручахме жабетата.

Вчера спират сина ми вечерта , правят му проба за алкохол отрицателна имаш ли пожарогасител да зареден , аптечка да . Ще те глобим че Халогените са включени ама то има мъгла има ама не е много гъста . 20- лв. Фиш и не подлежи на Обжалване .

До колкото помня закона от преди 40 години, нямаш право в населено място да караш с включени фарове за юъгла

Хората няма да бъдат глобени, справедливо е, но да бъдат глобени тези, които са допуснали това безобразие! Дори и вожда от Банкя, че си чешаше езика за жщяло и нещяло!

А защо просто не направят проверки в системата докато си купуваш винетката? 99% от БГ номерата са XX 1234 XX. За останалите да сложат една отметка от страни, която да спира тези проверки. Да не говорим за скандалната идея още като си въведеш номера да ти изкара дали има МПС с този номер или не и направо да ти каже какъв тип винетка ти трябва за него, а ти само да си избереш периода.

Понеже пътищата ни са бижу . От Видин да Капитана с включена такса мост маршрутната карта ти е по скъпа отколкото за същият участък в Германия. От 5 г ги има тия тлТол чучела , а работата от зле към по зле. И най ме радва персонала им, уникални гербопитеци са .

Ей го още един всезнайко където си купува винетки в Германия

Маршрутна карта , бе кретен.

Много добре е, че правите корекция и при очевидно ненарочни грешки, хората да могат да си коригират номера. Ама не разбирам, тази система работеше така няколко години. Не можахте ли да се сетите преди да заработи, да ги оправите тези неща или поне да бяхте се сетили малко по-рано. Твърде бавно и след проблемите вървите. Вместо това се занимавате в Парламента само с глупости. От няколко седмици искате да обърнете изборния закон с хастара навън. Вместо с нашите проблеми, се занимавате с вашите. Защото не може да ме убедите, че ще стоите по 12-14-18 часа в зала, заради наш проблем. Виж за ваш проблем, за да може да си купите изборите и да си гарантирате ваши хора да са правилните места, сте готови да стоите и няколко дни в зала без да мръднете от местата си. Ей, това вбесява хората и ги отвращава от вас!

няма как да отпаднат, единственият начин е промяна в закона. Примерно за да има глоба, ако те СПРАТ от ДАЙ и ти връчат в деня на нарушението фиш, в противен случай си гратис. При толкова много коли на ДАЙ /през 10км са/, това не би било проблем, но за написаните до моменте глоби, няма законова рамка по която да отпаднат или да бъдат амнистирани

Живеем във фашистка държава, забравил си да купиш винетка от бързане и хоп една тлъста глоба. Миналото лято бях в Република Турция на почивка, при все диктатора който ги управлява (поне за такъв го представят тука по новините) дават ти време от 15 дни да си платиш за HGS таксата.

И какво пречи при всичките тези информационни технологии с които сме заобиколени да се изпраща SMS или имейл, че имаме неплатена винетка и до определен борй дни ако се платят няма да има глоба. Но така няма да могат да ни скубят, явно това им пречи на управниците ни.

Какво да се сетя.....защо не пробваш да се качиш на самолет без билет ей така от бързане

До Ebb, явно не можеш да се сетиш, ще ти го обясня така: На самолета така последния момент рядко се случва да се сетиш и да тръгнеш и там понеже бройката на седалките е определена според конструкцията на самолета и за това по принцип няколко седмици по-рано се планира пътуването и се купува билет, а и една какичка седи на входа при boarding и проверява пътниците, до като при пътя няма фиксирана бройка местата и ако имаш кола може да решиш всеки момент да тръгнеш, и най-често ако пътуваш по спешност, винетката е последното нещо за което ще мислиш, а и няма какикча на входа на пътя да проврерява за винетка и да връща тези които са без такава.

Как от бързане не забрави да тръгнеш ,а забрави да си купиш винетка

Близко е до акъла, помисли още малко и ще се сетиш!

Какво си си забил носа в това, което е дал за пример човекът. Ето ти казус. Тръгвам на път. Винетката ми е изтекъл3 дни преди това, но т.к. това е първото ми извънградско пътуване съм ПЛАНИРАЛ да закупя годишна при зареждане на гориво на бензиностанция от голяма верига, която е на 200 метра преди табелата за винетка, на път с 2 платна. Зареждам "до горе", заявявам винетка, ама на ония не им работи ПОС терминалът и се налага да плащам в брой, като не ми достигат 10 лева и не ми продават винетката. Мога да тръгна само напред и влизам в платената зона. Обаждам се на сина ми да ми купи винетка, след 10 минути ми казва, че го е направил през интернет и тръгвам. След половен час ми звъни и казва, че е объркал местата на две цифри. Според АПИ това е непоправима грешка. Не вярвам да си прост колкото тях, че и ти да мислиш така.

Абе тоя закон за забогатяване ли е измислен?! Нямаш валидна винетка, взимат ти сумата за годишната винетка в двоен размер и една година след това си чист - това може да е абсолютният максимум. Какви са тия простотии да те глобяват всеки за едно и също нещо?! Кой съдия въобще допуска това?! Фактът, че караш със същата сгрешена винетка, но на друго място и по друго време, не прави нарушението различно и не може да има ново наказание за него. "Не два пъти за едно и също нещо" - основополагащ принцип на правото, който явно се "тълкува" в полза на нечии финансов интерес, а не цели спазване на законовия ред.

Т.е. снимат те веднъж за превишена скорост, плащаш 2на глоба и после цяла година си караш в нарушение?

Много разумно предложение, ама дали депутатите четат тук, че и дами пука на някой.