17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а аз искам гласуването да е явно, право на глас да имат само граждани и , селяни разбирасе, които са завършили поне средно, и плащат данъци! другите стоят отстрани, гледат и се учат!

Balgari ne ce caglacjavaite c tova masinno glasyvane.S tova masinno glasyvane izlagaxa Balgarskijat narod i izbraxa Petkov.Manipoliraxa izborite i cega po sachtijat nacin chte izberat koito im naredjat Amerika i Anglija

Поради що се срамува от азбуката си и пишеш на шльокавица, подлого? Заради пари ли?

Само австралопитеци на снимката

Защо неграмотните ще решават съдбата на България

Ако и хартията се върне, значи статуквото тотално прецака Промяната

Това са едни лъжливи подпис. Да проверят иментаа на хората. И всеки да си провери дали не са му сложили името. За 5 дена- 110 000 подписа. Кого лъжат тези?

ти забрави ли оня мейл от координатора на ГЕРБ дискретно да се помогне за тази подписка? Сложи ГЕРБ, сложи ДПС, сложи и разни други и хоп - сто хиляди подписа.

Събрали са подписите си от неграмотните , които са 50 лева ще се купят. Но все пак за 5 дена 10 000 гаранция че тази подписка е измамна. Да се даде на прикурор!

Да проверят бе. В наше село всички се подписахме!

Мунчо-Мъдуровската машинна измама разруши основите на демокрацията. Българският народ не може да е желал да бъде управляван от чалги, джендъри, Простокировци и шорошки комундета и пр. психари, нито пък да получи клетвопрестъпник за президент и главнокомандващ българската армия. https://pik.bg/червен-принц-и-любимец-на-херо-лиши-народа-от-право-да-гласува-по-избор-news1113585.html

избори машина - 0 недействителни бюлетини хартия - 420 000 недействителни бюлетини ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКАТА !

тъпи, гласуването с машина е за дебили! практикувасе само в мангалски държави! да гласуваш с машина е все едно да си на испит с пест! на въпроса : с коя държава граничим на север 1- венецуела 2- науро 3 - румъния дори ти ще познаеш! а на въпрос на устен изпит: опишете съседите на държавата ни, си загазил яко!

Хубаво критикуваш че малуниците гласуват на машини , а тези на хартиятя като теб все още пишат "испит" вмести "изпит" - оставям хората сами да си направят изводите !

Гласуване с машини : 0 недействителни бюлетини . Гласуване с хартиена бюлетина : 420 000 недействителни бюлетини . + 80 % сгрешени , надраскани протоколи . ВИЕ ИЗБИРАТЕ .

На БСП-то им беше много зор да има само и единствено машинен вот защото само така сме щели да се преборим с фалшивите бюлетини за да имаме честни избори. И след като се направи да бъде само с машинен вот БСП-по пак загубиха изборите от герб. И вече не им беше толкова на зор да е гласуване само с машини. Въпреки че според Нинова електората й не е толкова прост, че да не може да се оправи с машините ама въпреки това дай да има и хартиените бюлетини. хахахха Между другото на последният вот нямаше ли опцията да ползваш и хартиените бюлетини? След толкова избори и промени не помня вече. Е в крайна сметка с такъв вот и машините попадат под категорията "много е важно докато не се плати и след едно ползване вече не е необходимо"! Както беше с машините за пръстови отпечатъци по болниците и каквото беше преди това. От друга страна защо сега стана на проблем да е гласуване само с машини? Защо не беше никакъв проблем коато се похарчиха допълнително над 50 млн. за да има машинти на всяко място и посолство в чужбина?!

Недялко пак ли ти бе. Какви хартии какви глупости

всичко се познава в сравнение. -машинно гласуване е имало и в холандия и в швеция. отменено е! христоматиен е случаят с германия, където години наред са се пробвали в някои провинции да имат машинно гласуване, но поради нарастващи съмнения (дори там!) двама обикновени германски граждани внасят жалба в техния КС (там може така!) и конституционните съдии постановяват,че машинното трябва да се отмени по ред причини, най-вече поради огромни съмнения от груба намеса в работата на машините. -сега такова гласуване има във венецуела, бангладеш и тям подобни. и в умно-красивата ни България! холандия, швеция и германия го отхвърлят, щото са бедни, прости, неуредени и недемократични държави. в България, венецуела и бангладеш има такова гласуване, защото са богати, уредени, демократични и невероятно добре ръководени държави. айде, юруш на софтуерчето на сиела-пппппппппп, почтеност! нали крумчо зрънчов мамин и дядов??!!! п.п. за протокола-никой не отменя кирливото ви машинно гласуване, както е станало в гореизброените държави. просто ще има и двата варианта, по избор....но, не! избор няма да има, ще има гласоподавателна активност около 30 процента.

то хубаво, ама избирателят като влезе в секцията и започва едно убеждаване как да гласува - с хартия или на машина. По свидетелски показания - в големите градове СИК агитират машинно гласуване, а по малките места изключително активно за хартиено. Тоест далаверата си върви. Или поне вървеше докато можеше. Машините също може да се манипулират, това е безспорно, но в закона не е разписано изрично как да се предотврати това. Най-вероятно защото в парламента няма нито един човек, който разбира как работят машините. Иначе няма проблем софтуера да е с отворен код и всяка версия да се подписва електронно, което да бъде проверявано преди пускането на машината. Прочее машините и в момента изплюват някакъв код като ги пуснеш, но не е ясно на момента ли се изчислява или е записано число някъде в паметта.

ТОЕА СА ТРИТЕ ПАРТИИ, КОИТО КУПУВАТ ГЛАСОВЕ ОТ НЕГРАМОТНОТО НАСЕЛЕНИЕ. СЕГА ГИ Е СТРАХ ОТ ПРОВАЛ, ЗАСЛУЖЕН ОТ НОВИТЕ ИЗБОРИ. МОШЕННИЦИ.

Точно така , както написа колегата , БСП не искат машинен вот именно заради архаичните си избиратели със стари разбирания и липса на технически познания , ГЕРБ пък от своя страна нямат интерес от машинното гласуване заради купеният вот от цигани които грам не разбират какво да натискат и разбира се не на последно място ДПС с техните избиратели които изобщо не знаят български език и няма как да се ориентират в машината за разлика от посочения номер в хартиената така .... Тъжна и гнисна работа , а тези дебили дето са внесли подписката могат да се застрелят за мое здраве !

Айде не.

Подписка да върнат телефони с шайбите няма ли?!

Защо? Защото неграмотните цигани от Филиповци , Столипиново и още махали не могат да гласуват за Герб!

Каото гледам какви муцуни са вносители на подписката все едно съм сред героите от романа "Полет над кукувиче гнездо".

В що бе, като гледаш Киро Кривата уста какви безумия плещи, как лъже като циганка... И викаш много по-добре ти става, а?!

Тъкмо дресираха мюсюлманите и циганите да рисуват хиксчета, и с тези машини, маймуните направо блокираха.

Дресиран си ти, животно, да не си ползваш мозъка по предназначение

И тути капути на прехода.

Ако тръгнат на случаен принцип да проверяват хората, които са се подписали и се свържат с тях, надали някой ще отговори дали разбира за какво точно се е подписал. Само мангал и турци от селата, ДПС са СУПЕР НАГЛИ и безочливи. Нещастници, които драпат за власт.

Ех, колко сладки са за патриотите купените ромски гласове, няма цигани- няма патриоти.

говори си не ми пречиш

Върнете хартиения вот, обаче всеки който иска да гласува на хартия да попълни сам декларация за искането си пред избирателната комисия! Да видим колко нечетящи и необразовани мангала ще могат да направят това. Защото който може да чете и да пише няма никаква пречка да гласува! Но друго си е индийската нишка - влизаш, пускаш предварително попълнената бюлетина с правилната партия и човек, излизаш, даваш празната дадена ти от комисията и получаваш своите 50лв! Така в края на деня всеки знае колко гласа е платил и се отчита. ДПС знае с точност то 0,05% броя на гласовете за ДПС във всяка секция! И не само ДПС. А гробаджиите.... гробаджиите играят на едро направо с напечатани бюлетини! И омаскаряват бюлетини с гласове за други партии! В нета - "ваню прави избори" още може да видите инструктажа на гробаджиите за изборите в Пловдивска област. Та така.

А ПП (Партията на Прокопиев) играе директно със Сиела, които са единствен доставчик на машините и единствени те съхраняват машините. Колко е лесно да хакнеш 2-3,000 машини, когато този, който ги стопанисва е твой човек и ще ти уреди достъп..

Я бягайте ве, Бареков събирал подписка хахахах, ей богу до къде пропаднахме.

Така като ги гледам - елитна група парцаляк и миндиляк са се заформили. Всичката измет на Шиши тръгват в атака.

Хаха-хаха, явно не са на нивото на ПП (Партията на Прокопиев). Може би не са достатъчно психясали за теб, колкото е Бачи Кики Шизофренията

Само дебилите вярват, че машината предпазва от купуване на гласове. Ако имаше софтуер, който да гарантира защита от злонамерен достъп, нямаше да се правят антивирусни програми

Аман от трърговци сред избраниците ни!

Е СТАНИСЛАВ НЕДКОВ-СТЪКИ И СОБСТВЕНИКЪТ НА ПИК ...

Лишава възрастните хора от възможностда гласуват, това е дискриминация. Машинният вот може да се манипулира, затова в Европа не се гласува машинно.Имало е опити в Германия и Холандия, но са забранени, след като се доказва че не може да се гарантира , че не могат да бъдат манипулирани.

Никой не е лишен от право да гласува. Хартиения вот е в пъти по-лесен за манипулиране. - затова е и този рев.

и 1000 пъти по лесно се хваща когато е манипулиран за разлика от машинния. Швейцария похарчи милиони в пилотни проекти и анализи за да се произнесат експерти по сигурност че манипулация е възможна но само от неколцина топ-специалисти. Но мащабът на манипулацията би бил унищожителен. Мисля че само в Народона Република Женева и още един кантон го приеха като възможност и то само за местни референдуми. Основанията за отхвърляне са подобни и в др европейски страни, които имат традиции в демократични избори и референдуми.

Има и още доводи, които в Германия са приложени - само топ специалисти със специфично образование могат да разберат какъв е процеса на разнасяне на гласовете. А, това противоречи на основен принцип, заложен и в нашия изборен процес, а именно - процеса да е ясен и прозрачен, до степен всеки човек с основно /средно образование да разбере как са формирани числата. Машините ти вадят едни числа, без яснота как са взети и разнесени.

за мен процесът е ясен и прозраче. не случайно машината дава и контролна разписка. На теб кое точно не ти е ясно ?

разписката си е за теб да си я сложиш в рамка .....никой не прави 100% контрол на това какво изважда машината и какво пише на всяка разписка

според теб има ли вот, който да не може да се контролира?! Разбира се, че не. Просто машинният е с най-малък риск. То е близо до мозъка да се сетиш...

Ако имаше мозък щеше да се сетиш, че точно машината може да манипулира в големи размери. Едно и също усилие е необходимо на програмиста, за да отклони 10 гласа, както и, за да отклони 1010

Само пълни кретени, с ограничена умствена дейност, могат да вярват и защитават опорката, че машината била гаранция срещу манипулация... Само глупав човек може да вярва ш, че не се купуват машинни гласове? С машините вместо да търчиш след 1000 ци га Ина, си купуваш двама хакери - намираш ги интелигентни и бедни момчета... И си готов, напазарувал. 11000 машини имаше на последните избори. Всяка машина да вземе по 10-20 гласа от малките партии и да ги прахвърли на правилните... - ето ти ги 150,000 гласа. Победителя на последните избори имаше по-малко от 600,000 гласа Като претендирате, че сте интелигентни, защо отказвате да проумеете елементарната схема

Ако отидеш по селата един феодал закарва със сопата 100 човека до урната и им казва за кой да гласува. При 5 хиляди села в БГ по 100 такива нали се се сещаш че това са 500 000 гласа?

дали ще е с машина или на хартия? ти си умствен инвалид, мой, по-зле си и от турски сериал :)

Когато не си написал и 1 ред код през живота си, е напълно нормално да бръщолевиш глупости като твоите!!!

какво общо имат програмистите със сис админите, които се връзват към въпросната машина и променят данните в базата данни, преди да се изпечата финалната разписка? :))) ей че си тъп!

дано бизнеса се опази от спецове като теб!

Недялко, Бареков, Стъки ..... все капацитети. Хайде марш от тука!

Това на снимката отпред не е ли наш НИдялко от Пик бе? Хаха той ли внася подписите? Шефа на най кафявата медия, облизваща задните части на вожда от Банкя по 50 пъти на ден пак е получил мисия за изпълнение... Смех

Да не бъдем глупави, като си затваряме очите пред фактите... Факт е, че в развитите демокрации няма такова нещо като гласуване ЗАДЪЛЖИТЕЛНО само по един метод. В развитите демокрации се допускат по няколко начина на гласуване. Т. Е. човека не е лишен от правото си на избор. Друг интересен факт е, че от всички развити демокрации, САМО САЩ ползват тези машини. И точно тези машини им докараха скандалите в избора на Байдън, избор, който въобще не мина чисто и прозрачно. В Европа този софтуер и начин на гласуване е абсолютно отречен. Не е ли интересно да се замислим ЗАЩО? И като за накрая, факт е, че такива машини с Венецуелския софтуер се ползват от държави като :Бангладеш, Индия, Бразилия, Венецуела - ДЪРЖАВИ, в които демокрация не вирее, държави, към чийто стандарт на живот, НИКОЙ НЕ Се стреми

Кой ти каза, че ние сме "развита" демокрация? При нас е криворазбрана демокрация!

Да, така е, развитите демокрации ги наричаме "развити" , точно затова, че при тях няма манипулиране или купуване на вот! Ние не сме в тази категория!

И кое те кара да мислиш, че не се купуват машинни гласове? С машините вместо да търчиш след 1000 ци га Ина, си купуваш двама хакери - интелигентни бедни момчета... И си готов, напазарувал. 11000 машини имаше на последните избори. Всяка машина да вземе по 10-20 гласа от малките партии и да ги прахвърли на правилните... - ето ти ги 150,000 гласа. Победителя на последните избори имаше по-малко от 600,000 гласа Като претендирате, че сте интелигентни, защо отказвате да проумеете елементарната схема

А ти къде видя демокрация в България? Кое ни е демократичното, че не мога да се сетя! Я ми дай един пример! Дали съд, прокуратура, полиция, парламент - коя от тези институции е демократична? Дали има и една обществена поръчка , без посочване на правилният победител? Дали здравеопазването ни е "Хай"? Та , покажи ми - къде се крие тази наша демокрация? Само да ти кажа, че да си неграмотен циганин, не те спира да гласуваш- това че не е дискриминация! Проблемът си личен!

Факт е, че отнасяш минусите!

Така е, защото когато хората не могат да оборят даден факт с логически дивиди, тогава им остава да злобеят, обиждат и отричат. Да не харесваш дадено нещо е едно, но да не признаваш очевидни факти е нещо съвсем различно - това е глупост

Вижте само , кои са тези блюстители на правовата държава! Обърнете внимание, двама бивши журналисти - а сега на хранилка при Бойко, и един баболюб, който със сигурност не знае за какво е там. Та значи, да връщаме хартийките,та да може Баце да спечели с циганските гласове! Пък после - ехееей , какъв живот ще си живеят тези на снимката- благодат!

Значи, съдебния в Англия за кражба и измама на работодателя си - Асен Василев, приел извънсъдебно споразумение - е по-добър с нещо от тези ли? С какво е по-добър? С това, че е крал ли?

Ти да не му беше адвокат, или присъства на процеса, че знаеш че е съден? Това новата опорнка на банкянският толуп ли е? Мизерни сте ,всички гербави идиоти - мизернии!

щом Стикиту е там работата е ЯСНА

Я, кандидат-президента Стъки пак е излязъл от дупката си!!! Стъки, президентските избори минаха, сега за други избори иде реч.

Е, важното е, че тебе не те виждаме. Аман от гледки на празноглави самохвалци

Ами той беше кандидат, издигнат от НИ-ДЯЛКО от пик, а на изборите не го видях! А толкова исках да гласувам за него.

Къде видя самохвалство бе отворко? Има само изненада в коментара ми.

Наглите поредна серия са тези господа.

Погледнете кои стоят зад този "инициативен" комитет? БСП,ДПС, и крадливата пасмина от ГРОБ,пардон ГЕРБ....Това казва всичко.....С други думи,дайте ни хартията,че да купуваме на кило,а и нашите "избиратели" са неграмотни,но могат да си теглят парите от банкомата......

Главни лизачи на републиката

Аз пък съм за задължителен машинен вот. Един вид това е образователен ценз. За циганите и турците им е по трудно, а знаем те как гласуват.

Само, че по Конституция е забранено да слагаш подобен критерий в изборния процес. Всяка развита държава е заложила в законодателството си правото на достъп до изборния процес, независимо от образователния ценз. Обратното е дискриминация. ПП можеха, вместо да се занимават с Македония и Украйна, да изработят един закон, в който да поискат образователен минимум, за да гласуваш и да върнат хартията.. Но тяхната идея е да манипулират начина на разнасяне на гласовете по партии, чрез сорс кода. За това само близката до Прокопиев - Сиела се занимава ЕДНОЛИЧНО с машините. Кой ги съхранява, кой ги пипа никой не знае. С подходящия хакер е много лесно да дръпнеш 100тина хиляди гласа. А, с хартията има да, се бъхташ за едни 15тина хиляди

Малко си в грешка - СИЕЛА не са ли на Бойко Методиев Борисов? Кой ги пусна до избирателните урни- аз и ти ли? И къде си държат машините - познай?

В грешка си ти. Сиела са партньори на Прокопиев, ако не направо да са му подчинени. Нямат нищо общо с Борисов. А, съхранението си е отгорбост на Сиела. Помниш ли, че се появиха 600! нерегистрирани машини преди вота в Ноември. И Сиела носеха отгорбост..., ама нищо не понесоха... А, тия 600 машини какво печатаха, какви флашки зареждаха - само те си знаят

При така нареченото машинно гласуване ГЛАСУВА МАШИНАТА , както е написано в Н.В. Програмата. Т.е. ако избирател гласува примерно за А или Б , гласът му отива там където казва програмата на машината, например за Х ,У или друг.

то и на последните избори се гласуваше с хартиени бюлетини, но само в определени секции...

Филипините въвеждат софтуера на Мадуро преди 10тина години. От около две години са в процедура на абсолютна забрана на този софтуер, поради съмнения за манипулации, както и невъзможност да се контролира начина на отбелязване на гласовете... Хаха, даже в затънтените Филипини са узряли за манипулацията, която машината осигурява. Кога ли ще ги стигнем Филипините?!?

Ако инициативният комитет не бъде чут от парламентарните групи, ще започне събирането на подписи за национален референдум против задължителния машинен вот, като могат да разширят въпросите от референдума и с темата за еврото и за Република Северна Македония. Референду, против машинното гласуване, на който ще се гласува на машина???? хахах. Поне включете НАТО и ЕС. За Македония ми е все тая. Като искат ЕС - прав им път, не знам какво си мислят, че ще постигнат? Сами ще си натресат кора у газо.

Я гледай колко кирчовци и книжни тигри имало тук! Това ли днешните "комсомолци"?

туй ИК ли е или ОПГ

Нагли мутри,нормалния българин иска машинно гласуване, за да не може съдбата му да зависи от неграмотни,мързеливи и крадливи цигани.

За Стъ.и говориш май

5 хиляди да са събрали останалите 100 хиляди са откраднати данни от някъде и хората не знаят въобще че са в някакъв списък

Блъсков, намали спирта, че и на снимката се виждат мушици винарки около теб!

Егати и смешните мутри!

Факт е, че в развитите демокрации няма такова нещо като гласуване ЗАДЪЛЖИТЕЛНО само по един метод. В развитите демокрации се допускат по няколко начина на гласуване. Т. Е. човека не е лишен от правото си на избор. Друг интересен факт е, че от всички развити демокрации, САМО САЩ ползват тези машини. И точно тези машини им докараха скандалите в избора на Байдън, избор, който въобще не мина чисто и прозрачно. В Европа този софтуер и начин на гласуване е абсолютно отречен. Не е ли интересно да се замислим ЗАЩО? И като за накрая, факт е, че такива машини с Венецуелския софтуер се ползват от държави като :Бангладеш, Индия, Бразилия, Венецуела - ДЪРЖАВИ, в които демокрация не вирее, държави, към чийто стандарт на живот, НИКОЙ НЕ Се стреми

Даже не си заслужава да търкам клавишите заради теб дългоноско!

По-скоро нямаш годен довод, с който да не обориш. И по тази причина се опитваш да го докараш с обиди. Само глупаците си затварят очите пред фактите.

Буахаха, тия, които слагат минуси са жалки щрауси, които си завират главата в пясъка пред фактите. Буахаха, нещастници. Тоя път и софтуера на Мадуро няма да докара Киро Шизофренията и Асенка Василева на владт

И защо да се сравняваме с развитите демокрации? Тук трябва образователен ценз да се въведе - не може хора, които не искат да ходят на училище, да определят живота на другите - къде има толкова много цигани, изпаднали от мързел и от безхаберието на държавата... Къде има толкова купуване на гласове, в коя демокрация?

В Щатите има толкова много неграмотни чернокожи, които не могат да говорят английски... Ти го говориш по-добре от тях. И точно те гласуваха за Байдън. И сега изт Европа и Украйна им сърбат попарата на тези неграмотните. А, върволиците от имигранти - гастврбайтери в зап. Европа...?? Повечето от тях са със статут в съответната държава и имат право да гласуват. А, тези миячи и чистачи, далеч не са високо образовани. В края на краищата - обществото трябва да си реши тези проблеми, а не просто да ограничава останалите

Гласуването е задължително ./така пише/,но не е зъдължително да е само с машини. В развитите демокрации има тгласуване по пощата,чрез интернет и др. Така ,чевземи острилка ,че носа ти става все по-дълъг.

Да, така е, развитите демокрации ги наричаме "развити" , точно затова, че при тях няма манипулиране или купуване на вот! Ние не сме в тази категория!