Масов бой между ВМРО и ”Свидетели на Йехова” в Бургас

Петима привърженици на "Свидетели на Йехова" са пострадали тази вечер при сблъсък пред молитвения им дом в Бургас с активисти на ВМРО, съобщи БТА. 10 души от воеводите са арестувани.

Обратно в новината

Коментари - Масов бой между ВМРО и ”Свидетели на Йехова” в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм Свидетел на Йехова от 12 години. Досега не съм видял нито един доказан случай на самообийство, провокиран или извършен от Свидетел на Йехова. Ако това беше истина, нямаше да остана в тази организация! Ако заете нещо конкретно, пишете ми. КРЪВОПРЕЛИВАНЕ: Да, Свидетелите на Йехова не приемат тази мед. процедура. За това има 2 причини и нито една от тях не е, че искаме да умираме. Първата причина е Деания на апостолите 15:20, 29, Левит 17:11-14 и много други библейски стихове. Второ, съвремената медицина доказва, че кръвопреливането крие много рискове за пациента, както по време на операцията, така и постоперативкно. Същевременно съществуват множество достъпни алтернативи за лечение на пациенти, дори с остра кръвозагуба. Ако искате повече информация относно това, мога да ви дам. ДАРЯВАНЕ НА ОРГАНИ: Свидетелите на Йехова не забраняват даряването на органи!

В голяма заблуда си, то защото не си ходил там. Аз не съм от Бургас, но от случващото се в този град последните няколко години, ясно показва, че в Бургас живеят истински българи. И са много напред от другите градове.

така трябва

Вярата е в парите, службата - за добруване, а всички религиозни писания проповядват мир и разбирателство.Естествен подбор, като са ти слаби ангелите ще те мачкат.Защо няма обран от секта милионер, а всички потърпевши са въшлювци.

В голяма грешка си, ако мислиш, че няма милионери и милиардери в разни секти и парарелигиозни култове и организации. Дори бих се учудил, ако огромното мнозинство от тях не са членове на такива организации. Между другото култът към парите и материалните блага, към властолюбието - това само по себе си също е форма на религия. Идолослужение. Парите и властта са ти идола и ти им служиш, подчинявайки им се като роб.

с подобно мислене никой не може да ти обясни за какво иде реч. просто подминавай тези теми и си живей живота

Историята се повтаря като фарс. ВМРО, които след 1-та световна бяха терористична организация от мафиотски тип след 89-та се превърнаха в група хулигани търсещи помощ от футболни агитки. Всеки има право да вярва в каквато измислена религия му харесва стига да не пречи на останалите. Йеховистите сами си промиват мозъците и си дават парите, така че какъв е проблема?

Ето, в това е проблема, че не го виждате и не само Вие...Тази секта е много опасна и агресивна...,освен анти-християнска, тя е и силно анти-българска...финансирана и подкрепяна от...В много страни на света не се допуска...Не го приемайте като подкрепа на ВМРО, нямам нищо общо с тази организация, с доста сложна история...Един ден двама млади- момче и момиче ми позвъниха на вратата и ми предложиха брошурки на секрата.Бяха усмихнати и учитиви, но когато, съвсем учтиво им обясних, че нямам интерес към сектата им, маските паднаха...едва ли може да си представите какви проклятия се изсипаха...Гонете ги, жалко че ни ги налагат и не можем да ги гоним по силата на закона...

И аз съм усмихнат и учтив със вярващите, но след 5 минути разговор всички сектанти бягат като попарени, и православни, и кришнари, и йеховисти, и т.н., а на мен толкова ми харесва да си говорим. Няма справедливост на този свят. Същото важи и за повечето националисти, започне ли разговор с факти и източници се изпокриват.

А дали ще мислиш пак така,ако прилапат детето ти...,ще ревеш по форум4етата,като магаре!Тези боклуци унищожават нашите приятели,децата ни!!!Църквата спи,потънала в мъл4ание.Да им дадем отпор!!ДА ГИ ПРЕБИЕМ!!!

Гледах репортажа от въпросното збиване.Поне доколкото се вижда от записа един от сектата кс костюм бъсна някой от другите и от там се почна боя.но не това е важното кой е почнал.по важното е че вече повече от 20 години такива сектички навлизат в българия и общественоста трае и не предприема нищо.Да вандалска е историята от Бургас и това не е начина да ги разкараш от страната ни.Но поне напомни за това което отдавна трябваше правителствата ни да направят.Сектите са нежелани тук-като и в стотици страни по света.методите им на работа и привличане на членове,промиването на мозъците им са до болка познати.Това че Ни били осъдили в Брюксел -голяма работа.Никой неможе да накара една държава и един народ да приеме нещо стига той да не го иска.И разни приказки тук на тема православието ни.Добро лош -то хиляда години ни е пазило от всякакво претопяване.Да се оправдаваме в момента с това кви ни били поповете-ми в всяко стадо има и добри и лоши.Така и там.

хехе, тъпаците от ВМРО... Селяни-"патриоти"

точно!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вижв собствения си двор източно-правослвен "българино"! Виж си църквата и нейните попове! И виж докъде докараха БПЦ! Протестанството съществува в цял свят! Не ме агитирай на дребно с елементарните си примери. България е законова страна и трябва да се уважава на всеки правото на избор. Аз съм атеист, но не червен като тебе!

Като българка искам да светна "българина", че това е един елементарен пиар на една изчезваща и измислена партийка-ВМРО, която си търси място под небето, защото е сс затихващи функции! И да му кажа да прочете повече за БПЦ и нейните охранени и с мерцедеси попове!

Искам да светна бъларката, че в съседна Гърция тези свидетели са изрично забранени и затова главния свидетел се прехвърля в България тук да прави пари. Значи и гърците са от ВМРО така ли излиза? Смешни сте и сте ограничени да се хващате за партийна окраска, те йеховистите такива като вас е....т.

Освен това,нека всички пишещи тук да се поинтересуват, че регистрацията на Свидетелите като вероизповедание в България е вследствие един компромис на царистите през 2002ра след осъдителна присъда за България за 220 000 евро, и по-точно след взето едностранно решение на един човечец - Иван Желев,преподавател от Богословския, който тогава бе шеф на комисията по вероизповеданията. Това са именно хората и сумите, виновни за всички тия наши беди сега. Поинтересувайте се малко, преди да плюете по партийна линия или да пишете плитки коментари. Евала на ВМРО.

Първо, поздравления на момчетата-футболни фенове от първите редици на протеста за изявената "гражданска позиция" на дела, която подкрепям и ме е яд че не съм бил там и аз.Второ, те показаха че не е необходимо да си член на партия за да покажеш че си родолюбец и че те е еня за Родината. Поклон пред тях и действията им. Шепа чужденци с костюми на тия "проповеди" правят милиони от хорското нещастие и после се правят на св.вода ненапита. Българинът не трябва да е толерантен към грабителите на държавата.

Народът вижда, че полицията си партнира с всички мошеници! Няма да се учудя утре да има подобна новина от сорта: "Пребиха обирджия", "Баща застреля трафиканта, който продавал дрога на сина му", "Ядосана жена фрасна с чантата си циганин на женски пазар, защото постоянно и повтарял цигари, цигари"... Недай си боже да се стигне до революция.

kgb777kgb

Ако написаното е вярно " масов бой" значи и тия боклуци от сектата са се били , което ВЕДНАГА значи агресия ! Всяка агресивна секта трябва да бъде забранена ВЕДНАГА ! Нещо къв ВМРО : Момчета не вършите работа професионално , ортопедията остава без пациенти ! Ако ви трябва методична помощ кажете ще помогнем ! За изгонването на сектите всичко е добро !!!

За католиците- източното православие е секта! КГБ, недей да червенееш в защита на една загубена кауза- на съчиненото ВМРО, верен съратник в борбата на БСП!! Протестанството се изповядва в най-напредналите страни начело със САЩ и Великобритания, в голяма част на Германия, където възниква в Средновековието!Стига с тия секти, докато БПЦ гъмжи от сътрудници като тебе!

Ало ЦРУ-то, ти знаеш ли че протестанти и католици плащат 1% църковен данък, а мисюлманите дават на Рамазан около 1/40 от доходите си. На теб ЦРУ-то удържа ли ти, или си по параграфа "атеист с досие от ДС". БПЦ затова е православна, за да и се дарява от душа, а не по закон.

Абсолютно съгласен съм! С готовност ще съдействам пряко и лично!

Вече сума години така и не можахме в къщи да разберем какиви такиви са тези йехо-не-знам-какиви и що търсят по нашите ниви ; А като си знае човек Воеводите -- едва ли ще да е било току-тъй, нали ?! ... Та поговорихме с познати тук-там -- оказва се, че има и надлежно издадени забрани за тях и дейноста им ... и за разпространение писанията им ... и спечелени дела от завлечени(не само финансово) хора ... Пък и редовно си ги пердашили къде за въвеждане на смут в семейството, къде за демонстративно неуважение към почивните дни ...

Кой кого е пердашил бе,аланкоолу?Войводите или психопатите?По добре си стой на джанката и си я сечи,нищо не ти се разбира...

Че всички хора сме създадени свише-нам -- имате пълната ми подкрепа, До Дървосекача ! И всички сме равни -- никой никога никъде да не го забравя ! ... Та така както отделих време и внимание на Вашата реплика, позволете да има надежда че и Вие ще правите (ако не сега веднага, то поне в непосредствено бъдеще) същото, и то -- с идеите/вижданията/посланията на всички колеги/жки тук . (п.с. Знаете ли, това с/за `неразбирането` комай е време да се прекрати ... Нали ?! )

Това ли е гордостта на Каракачанов?Боже пази ни от такива.

против сектите съм ,но хората на Каракачанов изгориха българското знаме в гр.Шипка ,а после един от тях стана и общински съветник.Те не са родолюбци ,а се противопоставят на всеки и за всичко.

не са виновни сектите, виновни са Божиите "служители" които носят скъпи часовници и карат лъскави лимузини!

Браво на войводите!Всички секти да бъдат забранени със закон,защото освен зарибяване и обръщане и изопачаване на официоза-БПЦ-друго не правят.Тези скапани и платени "Пастори"със своите изродени проповеди нанасят вреда като промиват млади мозъци и ги отклоняват от истинското християнство.Не знам защо две десетилетия вече Светият синод е безсилен срещу тия напасти.В БГ истината вече е в кютека.ТОЙ трябва да оправя нещата,защото се вижда,че ДЪРЖАВАТА нехае.

Браво на истинските патриоти от ВМРО! Бой по сектантските тикви! Кой е разрешил тази забранена в цял свят секта?? Защо в ареста са родолюбците, а не опасните сектанти?

На зла круша, зъл прът!!Браво на лъвчетата от ВМРО и Атака,така се брани Родина,а не с вайкане и прокоби..!Да бъде проклет хиляда пъти оня прокурор ,който повдигне обвинение срещу тях -сина му зет да му докара вкъщи а щерката снаха,а от Свидетелите на Йехова да ги бракосъчетаят..

There'll be no doubt in your mind you'll believe everything I'm saying if you wanna get closer to him get on your knees and start paying Genesis - Jesus He Knows Me

Stand up thee and shout : No more gnout ! (Простете, ако пределно-рязко са описани есенциалните необходимости за времето на Degenesis-a .)

Arno Brenner

Това беше остроумно и на място!

А ти от кое софийско село си?

Браво на момчетата от ВМРО!

Аз предлагам тия от ВМРО да отидат да се покаят при Бургаският митрополит а тия от свидетели на Йехова трябва да знаят че дядо поп за мъки е роден.

Само так бой по сектанските тикви

Едните квартални хулигани другите промити мозъци !

да припомня малко история- в нач. на ХХ в. ВМРО е патриотична организация която се бори за освобождаването на Македония. Но още тогава е разделена на крилца и перца по въпроса какво ще последва след освобождението. Кой за самостоятелност, кой за автономия, кой за присъединяване към България. Още тогава се посбутват, но когато накрая Македония се освобождава започва кризата във ВМРО. Започват междуличности крамоли, чийто симисъл трудно днес се обяснява освен с изчерване на идеите им. Убийства и терор по места. Населението е било направо смачкано. ВМРО заприличва на мафия. Докато накрая на властта не й писва и в 1934 ги забраняват. Те и така вече са се изчерпили. Сегашното ВМРО май върви по подобен път- на изчерпване. Но причината е че сме в ЕС и има по- големи кресльовци от тях- Атака, пък и парламентарно предстванени.

Сръбският или гръцкият посланник в Бг явно добре ви плащат за тези скудоумни анализи за ВМРО и Атака..Я кажете и за друго -как ще подарите Пиринско на СР и ГР!

най-накрая някой да направи нещо полезно за бг.браво!!!

Малоумници и от двете страни на барикадата. Еднакви като два капки вода- дали ще избягаш от неспособността да се справяш с живота в "Свидетелите на Йехова" или ще си част от агресивна тълпа на ВМРО- и в двата случая не си в час. Господата от ВМРО, като са толкова ербап, да отидат да протестират в някоя циганска махала, ама там боят ще е много :)

ами ти драги незнаеш и няма да узнаеш. А и да те питам ти изобщо протестирал ли си някога? Всъшност знаеш ли защо ни е толкова гадно в нашата Родина?

Дали пък не е било и това? И дали пък не е било многократно? Факт е, че от няколко години единствено младежите от ВМРО организират подобни проявим което им прави чест!

Някой хора се изжияват като Хитлерюнген, само че времената са други. Промите тука са други: 1) Защо полицияа не се е намесила, след като това е бил разрешен протест? 2) Какво неясно има тука, ако група развилнели се младежи нахлуят у дома ви, не е ли ясно, че има нарушаване на обществения ред?

Не съм крайно и фанатично вярващ човек, не тичам сутрин и вечер в църквата за индулгенция. Но определено съм категорично против настаняването на секти от вида на Свидетели на Йехова. Някой дали би ми казал с какво се издържа тази секта? Откъде има толкова много пари за да строи огромни сгради, справка - Огромен блок намиращ се в София на бул "Цар Борис трети"? До колкото знам тази секта(твърдя-секта) е забранена в много страни.В обществото витае твърдение, че омайват симпатизантите си и отнемат имуществото им. Нека някой да внесе малко повече фактическа яснота, относно дейноста, начина на издръжане и отчетноста на тази секта.

Губещото позиции на политическата сцена и измислено ВМРО, търси "поле за изява" и прави опити да напомни за себе си. Тази измислена партийка защитава собствените си загубени вече позиции за сметка на акции от подобен характер. Православието е последен дерт на тези безбожници- в по-голямата си част! БПЦ е също секта за католиците и протестантите! А с какво се занимават болшинството нот нейните "свещенослужители" зноят всички!

Формално погледнато - пишеш глупости! Първо католицизма се отделя от ортодоксалното изповедание като самостоятелно религиозно християнско течение течение, а от него се отделя протестантството. Така че, формално погледнато именно цитираните от теб две течения са секти.

Какво ще каже по въпроса Малтинчо Димитров, да ги бият или да не ги бият, йеховистите? Той се пише също някакъв евангелист!

много заблудени има в бг , момчета от измисленото вмро , осузнаъте се ,така се отдалечавате от европа , а това е желанието на комунистите .ше си останете роби в бг. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

голяма работа брей. За тва като се направим една статистика какви партии в момента печелят изборите в таз велика Европа какво виждаме? Виждаме че са все националистически хай кажи драги ПИЧ що така стана тая работа ? От великата демократична идея нищо не остана.

Нещастниците от ВМРО в затвора,до един всички шибани националисти мястото им е там! Фашизоидни,олигофренясали социопатил.

ООО ето къде си бил. Аз казах ли ти да не бяхаш от психиатрията. Веднага си изпий хапчетата и се връщай да не пращам чичковците с белите манти да те търсят.

Ляволиберален илитерат! Не се изхождай на публични места!

ВМРО са неква сбирщина квартални гамени в последните години и всъщност въобще не виждам смисъл от техното съществуване след 1918 г ама те си знаят, щом намират смисъл...обаче такива прояви са недопостими - нали са партия т.е. гражданско движение и не няква военно-наказателна дружина?? а всички дето си навират религиите в лицата на другите - било т.нар секти или православни или други - толко ли ви е трудно да си вярвате в каквото сте решили без да досаждате постоянно на хората ??? тези религиозни въпроси може да са били основен отлик даващ изражение в различна културна напредналост, която да е спасила българската нация преди 500-600 г, но от доста време е отживелица и да традициите са прекрасно нещо, но не може да тълкувам живота си според традициите от 15 век...

Тук от всички, само Стоян е в час. Жалко за "православните", които ако ги питаш, не могат да обяснят основните учения на православието, те са просто едни агресивни ксенофоби, нетолерантни към различните, непризнаващи свободата на съвестта и вероизповеданието като основно човешко право, прикриващи примитивната си ненавист зад етикета "православни''. Заради такива, църквата е в това състояние и затова и част от свещениците са на това ниво. Не съм съгласен с учението на Йеховистите, но това, което прави ВМРО е вместо да изпише вежди, да извади очи. Намерили се защитници на православието....

Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, 5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, 6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, 7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. Биете се в гърдите, че сте православни, а нямате любовта на която Христос ни учи. Някои от коментаторите сигурно не са чели библията, а се правят на всезнаещи. Щом нямате ЛЮБОВ към ближния, вие сте с празни сърца. Да тръгнем тогава да бием православните наркомани, пияници, убийци?! Да сте чули някой "сектант" да притежава някои от гореизброените качества?! Какво ви вълнува как изповядва Христос? Опомнете се, защото само любовта между хората ще спаси света.

драга ама никак. Щото и друго е писано в свещенната книга че ще дойде време когато ще се появят лъже пророци и лъже учения. Та тия секти интересно повечето идат от западния свят и най паче Америка. А дали сектанта неможе да е наркоман може, просто няма душа. А сектите най-много помагат да ви олекне банковата сметка. разбираш ли разликата сребролюбието е голямо зло.

тава е наj-вредната и евреjsка - изобщо анти хрисиянска реелигиозна общност в европа . в много страни е забранена и ми е чудно , че фигурират и в бг. браво Hа вмро и на бургазлии . яхова е евреjския господ и учението се финансира от евреи с цел разединяване на християните и популяризиране на сионизма .

Аз ще ви кажа едно ,познавам свидетелите на Йехова и това са най мирните хора .Те изучават Библията и учат хората да живеят праведно по нея и да вярват в Бог Йехова(това е истинското име на Бог) и неговия син Христос умрял на кръста за нас и нашето спасение.И той Исус е бил гонен ,бит и измъчван от инакомислещите както днес го правят ВМРО,така,че историята се повтаря.ВМРО не требва да се занимават с глупости,а с мирни средства да борят за хората,защото Бог вижда това и не одобрява насилието.

Говориш глупости. Еховистите не признават Исус за Господ и не признават изкуплението на греховете, т.е нямат нищо общо с християнството. Но ВМРО са си едни кмплексари които се чудят как да изразходят натрупаната в себе си отрицателна енергия. Но точно те имат огромна нужда да разберат кою беше Христос, какво направи за нас и колко много ги обича и че вярата и живота за Него би им донесло свобода.

Йеховисти никога не биха участвали в проява на насилие и е повече от ясно кой кого е налагал. Дано няма сериозно пострадали. Това което искам да добавя е, че тези хора са много по-наясно с вярата си спрямо бог в сравнение с повечето българи, включително и от "вярващите". И съгласен или не със специфичните тълкувания на йеховистите, човек трябва да признае, че тези хора с тяхното миролюбие, почтеност, скромност и упоритост представляват един добър пример за всички останали. Те не вредят с това да подканват хората да четат сами какво е написано в Библията.

Подканват хората, но я тълкуват погрешно.

ох алах даим е на помощ.

А ти какво си направил за България и за хората. Тези от ВМРО поне се опитват да правят нещо. От теб само едни малоумни и завеяни коментари. Ханче, приличаш на безполезно изкопаемо.

Само като се чуе думата "секта" е ясно за какво иде реч. Писна ми да заливат пощенската ми кутия с брошурки. Религия чрез брошурки. Зарибявки за баламурници и тотално отчаяни хора. Ако я няма брошурката едва ли някой ще отиде доброволно в секта. Един път влезеш ли в такава затворена общност - губиш себе си и се вливаш в масата. Ето какво пише в нета за Свидетелите на Йехова: "не признават светия кръст и държавата, забраняват носенето и почитането на държавните символи, както и празнуването на празници и рожденни дни. Не позволяват кръвопреливане и присаждане на органи. Известни са случаи, когато родители се отказват от децата си и продават имуществото си, като спечелените пари даряват на Свидетели на Йехова" Не казвам, че тия от ВМРО имат право да налитат на бой. Но до там сме го докарали сами да се борим и спасяваме.

Свидетели на Йехова не признават светия кръст и държавата, забраняват носенето и почитането на държавните символи, както и празнуването на празници и рожденни дни. Не позволяват кръвопреливане и присаждане на органи. Известни са случаи, когато родители се отказват от децата си и продават имуществото си, като спечелените пари даряват на Свидетели на Йехова. В Гърция, Кипър и Испания Свидетели на Йехова са обявени за опасна секта и са забранени.

да продаваш на хората фалшива вяра е много по-голямо престъпление по Божиите закони от това да плеснеш няколко шамара на някого. Хората от ВМРО са направили лошо, като са се сбили, но това не може да се мери с извратената и лъжлива духовна поквара, която проповядват тези душегубци. За повечето хора не е ясно каква е разликата и затова така лесно приемат такива секти. Ако трябва да избера кое престъпление е по-голямо - това по човешките закони или това по Божиите, познайте кое ще избера?