Хората са с охлузвания и натъртвания. Няма информация за сериозно пострадали. След инцидента десет души от ВМРО, пък, са в ареста заедно с областния си лидер Георги Дракалиев. От полицията потвърдиха информацията. Задържаните ще бъдат разпитани за инцидента.

Масовото сбиване е станало по време на протестен митинг пред молитвения дом на йеховистите в Бургас. Изпотрошен е и инвентар в молитвения дом. Протестът срещу йеховистите бе обявен за 19 часа тази вечер. В предварителното съобщение-покана към медиите за митинга призивът бе отправен от ВМРО, фенклуб на ПСФК"Черноморец" - "Сините акули", фенклуб на ФК"Нефтохимик", сдружение "Родолюбец" и др.

Полицията тепърва ще изяснява кои са точно участниците в сбиването и как се е стигнало до този сблъсък. Няма сериозно пострадали след сблъсъка на протестния митинг на ВМРО- Бургас срещу „Свидетели на Йехова”.

Група симпатизанти на ВМРО-Бургас, към които по непотвърдена информация има и привърженици на футболен клуб „Нефтохимик”, са се опитали да попречат на традиционното провеждане на неделна служба на „Свидетели на Йехова” в техния молитвен храм в бургаския комплекс „Славейков”. Това съобщи  говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева, цитирана от "Фокус".

Привържениците на ВМРО са носили отличителни знамена, мегафони, цветя и свещи. Те са подготвяли празнично шоу, до което обаче не се е стигнало, тъй като по неустановени засега причини напрежението между двете групи е ескалирало и се е стигнало до сблъсъци.