Коментари - ВМРО настоява 24 май да бъде обявен за ден на българската, не на славянската писменост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пишман-"българите" османоилямофашистофили облизващи старателно задника на нациста МАСОН сорос се чудят кви л......на да повръщат и и яко плескат и мажат по стените истински "импресионисти" уникални "творци" фекалните им "произведения" са "шедьоври" някой пак е пропуснал да си приеме халоперидола

браво на ВМРО. Буквите са си български не югославянски или севернославянски. вито са на восточната орда

Тези, които са ги създали, не бяха ли гърци? Специално за българите ли са ги създали, или са включили и македонците в списъка?

Пищман патриотите се чудят какво въпросче да предложат само и само да са в полезрението! Такава подобно ялово предложение, само и само да клатят клоните на дърветата, могат да измислят само веселинов и шабанов!

Интересен факт партията ВМРО-РЕВОЛЮЦИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ обединяваща всички борци за свобода на всичките Балкански народи (Обективно,разграничавайте престъпната дейност със паспортите и тн, на някои от членовете и от исторически факти) и е със най-древни корени на Балканите и Европа,сформирането на въоръжено съпротивление започва със нахлуването през 14 век в България на османоислямският фашистки поробител и агресор носещ вината за 5вековен етнорелигиозен геноцид на 3континента. Предшественици на най-старото конспиративно съпротивително НЕМАСОНСКО движение в Европа оцеляло и развило се до партия В.М.Р.О ,Боляри,Комити,Воеводи,Хайдути,Християнски свещеници и на по късен етап от развитието си привлича не само Воеводи,Комити,Хайдити,Народни будители но и революционери от Италия.

Лингвистично програмиране=пропаганда=геополитически интереси и претенции,АллИ Боко Баба еничара не го ибе-мотото му е аз се кефя и куфея и вярно служа на сараите и бея Много правилно КИРИЛИЦАТА Е БЪЛГАРСКА АЗБУКА СЪС УНИКАЛНИ ПИСМЕНИ ЗНАЦИ70%ОТ БУКВИТЕ В НЕЯ СА БЕЗ АНАЛОГ В СРАВНЕНИЕ СЪС ОСТАНАЛИТЕ ДРЕВНИ И МОДЕРНИ АЛФАБЕТИ,РУНИ И ТН.КОГА ЩЕ ВЪРНЕМ СТАРИТЕ ТРАКИЙСКИ И БЪЛГАРСКИ ИМЕНА НА МЕСТНОСТИ И ЩЕ ИЗХВЪРЛИМ НА БОКЛУКА ГНУСНО ЗВУЧАЩИТЕ ОТВРАТИТЕЛНИ башибозушкиките чуждици наименования

Ами от където и да го погледнеш, прав е. Така наречените "славянски народи" си пишат и на латиница. Дори тези, които използват пимсеността ни са допуснали латински букви. Пък и азбука на България е по-добро от азбука на Славяния. И един въпрос жокер - кога започват да говорят за тези "славянски народи" и от къде започва говоренето? Само питам, нищо повече...

Същото и аз повтарям многократно - що се престрашили да назоват “българска” ? А не могат, защото гърците им пречат. Все пак науката историография признава, че братята са гърци, макар,че българи със своята книжнина имат своя принос,но като продължение.

НАЙ-НАКРАЯ НЕЩО МНОГО УМНО ОТ КАРАКАЧАНОВ.КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ.

ТОЧНО !!! ТАКА ЩЕ СЕ СПРЕ СЪС СПЕКУЛАЦИИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ И НА ПРАЗНИКА 24 МАЙ, И НА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА АЗБУКАТА И НА ИСТОРИЯТА БЪЛГАРСКА !!!

Това минава само за местната употреба.

Съгласен съм, вярно е!

Да е ясно! Гърците са патентовали гръцко кисело мляко и цяла европа знае, че киселото мляко е гръцко. Къв е проблемът?

в действителност е българско!

Напълно подкрепям! Стига с тая сервилност към Русия. Азбуката е българско дело и е добре да се знае откъде тръгват другите азбуки а именно от българската. Глаголицата е създадена с някакви цели (византийски), но кирилицата освен доста различна е дело на българската дуржава в лицето на Борис и Симеон и създателя си Климент. Никаква славяснка азбука нямаше да има без българската държава цар Борис и цар Симеон .

Глаголицата е Свещенна Българска Азбука. Буквено продължение на СРИЧКОВИЯТ ЛИНЕАР Б. Всички, български, думи са с корен СРИЧКА от Линеар Б. Глаголицата е графично продължение на знаците на сричките на Линеар Б. Няма нужда от напрягане, в мозъка, за да се открият корените на днешните думи: РА-дост ....достигам Бог ЮН-АК .....млада сила ЮНица - млада крава, раждаща за първи път Юноша- тинейджър ЯКимов - фамилно име ЕАК - ЯКият ....герой от Илиада РАйко - Слънцето(символ на Божия Син) РАя, ЗоРА, АРчо От владетелския титул КА-АН-АС на Линеар Б получаваме буквенно изписване на КЪНАЗъ. КА-Лин, КА-ЛИНка КА - Божия Сила ЛИН - братът на Орфей Къньо, Къна, Кин, Кина, Лино, Лина - уникални български имена нямащи аналог в "славанския" и извънславянски свят АН - небеса, АНьо, АНа АС - най-южния диалект, ЯС - запад, АЗ - север АСо, АСов, АЗов, ЯСмина, АС-ЕН, ЕНьо, ЕНей, ЕН-КИ(шумер) МА - РА ....Майка Божия - български МА-Рья - русский МА-Риа - гръцки Мериам - семитски ФРИГИТЕ на изток от Босфора казват на техен диалект сричката МА чрез добавяне на а - АМА. Така МА-РА става АР-АМА ....Божия Майка. Оттук е АРМЕНИА ....налазена от горските евреи Хаи. Може с дни да се пишат примери, защото Иван Вазов използва над 200000 различни думи в "Под игото", докато Шекспир в "Ромео и Жулиета" - 60000 думи. За домашно: На семитски бог е ЕЛ(ИЛ). Оттук "ИЛиада" - Божествената книга. Как ще е на български? Точно така: чрез Линеар думата за бог е БАЛ(БЕЛ БЯЛ). "БАЛада" е "Божествената книга" От горните примери какво ли би означавало: "КА-БАЛа" .... "КИ-БЕЛион" на "гръцки"? Да не е Книгата на Учението на Тракийската Богиня Майка КИ- БЕЛа?! ГЛАГОЛИЦАНА е най-древната и Свещенна АЗбука. Знаците и до днес са на народните носии.

Кирил и Методи са Солунските братя, нали така? Солун къде се намира и кой ще скочи пръв? Няма да е Русия. Българите ни се водят, ни се карат и все някой им е крив и е виновен. И все чакат някой да доди и да ги оправи, вместо тях да им свърши работата...

ЗА АЗБУКАТА Е ТОВА, ЧЕ ГЛАГОЛИЦАТА БИЛА ПИСАНА ЗА "СЛАВЯНИТЕ", А ВИДИТЕ БИ БЛЯДУХИТЕ БИЛИ И ТЕ СЛАВЯНИ /САМО 25%/ И ЗА ТОВА КИРИЛ И МЕТОДИ ДИРЕКТНО ЗА ТЯХ СА ПИСАЛИ ГЛАГОЛИЦАТА, НИЩО, ЧЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ БЛЯДУХИТЕ ИЗОБЩО ГИ Е НЯМАЛО НА КАРТАТА КАТО ПОНЯТИЕ! КАКВО ТЕ СЧИТАТ, /ЧЕ КИЕВ БИЛ РАССИЯ/ - НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ... ТЕ И КАЛАШНИКА КАЗВАТ ЧЕ Е ТЕХЕН, АМА ТОЙ НА ХАГУ ШМАЙЗЕР. КИРИЛИЦАТА НЕ ТЯХНО ДЕЛО, ГЛАГОЛИЦАТА - СЪЩО ! Е КВО ИСКАТ ТОГАВА ТИЯ МИРИЗЛИВИ КАПУТИ ? КВО ИСКАТ --- ДА СИ ИЗМИСЛЯТ ИСТОРИЯ, В КОЯТО СА "БАЖЕСТВЕНИ"? ЗА ТЯХТНО ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ - НЕ САМО, ЧЕ НЕ СА, АМИ СА ЕДНА ОТ НАЙ-МЛАДИТЕ ИЗКУСТЕВНИ НАЦИИ /ЩОТО НЕ СА НАРОД, А СБОРИЩЕ ОТ НАРОДИ/..МОЖЕ БИ ПО-СТАРИ САМО ОТ МАКЕДОНИЯ. НЯМАТ НИЩО ДО 15-И ВЕК - НИ ИСТОРИЯ, НИ БУКВИ, НИ РЕЛИГИЯ ... НИЩО ! ТЕ СЕ ПОЯВАВАТ ОТ НИЩОТО , ОТ НЯКОЛКО ПОСТОЯТННО БИЕЩИ СЕ КНЯЖЕСТВА, КОИТО ТУ ИЗЧЕЗВАТ ОТ КАРТАТА, ТУ МОНГОЛЦИ ГИ ЕБАТ ПО 300 ГОДИНИ, ТУ ПАК СЕ ПОЯВАВАТ ... И ТАКА - ДО 15 ВЕК ! И ИЗВЕДНЪЖ - "НИЕ СМЕ МНОГО ВЕЛИКИ", ЩОТО СМЕ АСВАБАДИТЕЛИ! НИЩО НЕ СТЕ ВЕ ! ЕДНИ ТОТАЛНИ РАЗБОЙНИЦИ СТЕ, ЕЙ ТВА СТЕ! И ГО ДОКАДВАТЕ И ДО ДЕН ДНЕШЕ! КОЯ СТРАНА ВСЕКИ МЕСЕЦ РАЗМАХВА "НОВИ И НОВИ" "УНИКАЛНИ" ОРЪЖИЯ ?! АМИ САМО ЕДНА - КОЧИНАТА НА МОСКАЛИТЕ И НИКОЯ ДРУГА! ДРУГИТЕ АКО ИЗВАДЯТ НЕЩО НОВО, Е ВЕДНЪЖ ЗА 10 ГОДИНИ.

Ама много си прост!

2020-06-03 22:49:04 Дедовия (нерегистриран) Кой не го чествал бе идиот архивите говорят друго. ---- АЗ СЪМ ЖИВЯЛ ТАМ 7 ГОДИНИ ПРИ СОЦИАЛИЗМА И МНОГО ДОБРЕ ГИ ЗНАМ, ЧЕ НИКАКЪВ 24 МАЙ НИКОГА НЕ ПРАЗНУВАХА ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА. И НЕ САМО ТОВА, СТУДЕНТИ В ИНСТТИТУТА ТВЪРДЯХА, ЧЕ ЛЕНИН ИМ Е ПИСАЛ АЗБУКАТА! НЕ ЛЪЖИ БОКЛУК! 24 МАЙ ТРЯБВА ДА Е НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ТОВЕ Е ИДНИСТВЕНАТА ДАТА, КОЯТО НАИСТИНА МОЖЕ ДА ОБЕДИНИ НАЦИЯТА! ВСИЧКО ДРУГО - РАЗДЕЛЯ И ЩЕ РАЗДЕЛЯ! И ТОГАВА БЛЯДОВЕТЕ ЩЕ УВЯХНАТ КАТО ПРАНИ ГАЩИ НА ПРОСТОР И ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ДА ЧЕСТВАТ 24 МАЙ, КАКТО СЕГА ГО ЧЕСТВАТ ПРОФОРМА ОТ 2000 ГОДИНА НАСАМ.

Ти ако си пълен идиот и пишеш само простотии и пьлни измислици, ние не сме! Никога, ама никога никой нито казвал, нито писал, че баш Ленин е измислил азбука. Само болният ти мозък ражда такива лъжи и измами. И още, ясно е, че си идиот, обаче трябва грамотно да пишеш Русия и Москва, щом имаш поне 4 класа образование.

Перманентно пиян горския в Коми АССР. Личи ти, че си неграмотен, примитивен и лъжеш как дишаш, нямаш никакво възпитание и си просто парче. Слава на Бога, освен теб в България и по Света има доста умни хора, образовани, мислещи и знаещи. Живял съм там от 10годишен, общо 30 години, имам магистърска степен и никога не съм чул нищо от това, което ти тука квичиш.

Черноризец Храбър и другите книжовници от 9 и 10 век, предпочитам да ги чета в оригинал - на СТАРОБЪЛГАРСКИ, а не преработени на "НОВОБЪЛГАРСКИ"! Дори и Библията предпочитам да я чета на Старобългарски.... и на свещ!

Да, то ако не знаеш ОРИГИНАЛЪТ НА БИБЛИЯТА Е НАПИСАН НА БЪЛГАРСКИ. СЕТНЕ СЛЕД ВЕКОВЕ Е ПРЕВЕДЕН ОТ БЪЛГАРСКИ НА ГРЪЦКИ И ЛАТИНСКИ. ЩОТО БИБЛИЯТА Е НАЙ-СТАРАТА БЪЛГАРСКА КНИГА. А АДАМ И ЕВА КАКТО ДОБРЕ СЕ ЗНАЕ СА БИЛИ БЪЛГАРИ. От нас води начал;ото си целият сегашен свят. Ние сме дали живот, дори и на негрите бунтуващи се в Америка сега.

Черноризец" е Харбан Мавър. Кои са мавърите....пише Шекспир. Харбан Мавър не пише ЗА а ПРОТИВ буквите. И не за "кирилицата" а ПРОТИВ ГЛАГОЛИЦАТА. Оригинален е единственно текста в средата и е за ГЛАГОЛИЦАТА.. Началото и края той ги подменя. Чети трудът по този въпрос на немския Доктор г-н Асен Чилингиров. Библията на евреите е "АДАПТИРАНАТА" АСИРИЙСКА БИБЛИЯ в края на вавилонското "робство". Отново чети Асен Чилингиров за "СЪБОРНИКЪ" на Цар Симеон. СЪБОРНИКъ е лично съставен от Цар Симеон и е включена книга "ЦАРЕ" ....но не на еврейската а на АСИРИЙСКАТА БИБЛИЯ. И в тази АСИРИЙСКА книга "Царе" Цар Симеон вмъква "ИМЕННИКА НА БЪЛГАРСКИТЕ КНЯЗЕ". За тази АСИРИЙСКА книга "ЦАРЕ" гота-историк Йордан пише в книгата си "ГЕТИКА", че Дорстолския епископ OYPФIЛА е превел БИБЛИЯТА(асирийската) но без книга "ЦАРЕ"(асирийската) ....защото ГЕТИТЕ и така били много войственни. Там пак Йордан пише, че ГЕТИТЕ устоявали на дългите снежни нощи през зимните на Скития с икона на БОГОРОДИЦА и ВЯРА в сърцата, които ги топлели. На кой Бог се молиш, юдействащий? Защото по тези горни причини, до днес юдославието в БПЦ не е признала ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ за СВЕТЕЦ. Още източноримския патриарх Фотий го е хулил за еретичество. Не са Светци Етикус Иструс, епископ първи Доростолски OYPФIЛА, епископ втори Доростолски Авксентий, нито един княз на "дунавска" България черкували се в Доростол. Доростол е Черковен и Книжовен център на България до княз Борис. Не-случайно там КЪНАЗъ Муртагон строи мраморният си дворец - точно копие на двореца на император Диоклетиан. Руините до днес са в Силистра.

големите защитници на тезата, че няма такова нещо като "славяни" през 9 век, моля да ми посочат с цитат как са наричали азбуката съвременниците и учениците на Кирил и Методий в своите писания и книги. Дали някъде се среща думата "българска" през 9, 10 или 11 век? Или по-късно?

предполагам, че съвременниците и учениците на Кирил и Методий по-добре от вас са знаели каква писменост ползват!

БогАРи (Блъгари, Бугари)е верско самоопределение до турското робство. В сръбските документи ни наричат ГОТИ по народност. Така че, Азбуката е Готска а Вярата е БогАРска. ЕТИКУС ИСТРУС е Бащата на Старобългарския език. Той прави ЕЗИКОВАТА РЕФОРМА в Доростол(Силистра) през 4-ти век. Там е КНИЖОВЕН и ЕПИСКОПСКИ ЦЕНТЪР на българите по Вяра и готи по народност в Доростолската епископия на римска провинция Мизия, чийто епископ първи OYPФIЛА е лично назначен от създателя на епископията и най-голям БЪЛГАРСКИ СВЕТЕЦ Св. Цар Константин Велики. Вземи и разпитай, Аланкоолу, твоите алкаши, кой е за тях Константин Велики? Ще ти кажат че е някакъв грък но не и светец в Россия. В Гърция е никой. В Сърбия го ненавиждат. А БогАРите влизаме в Огъня с икона на Св. Цар Костадин - основателя на България....чрез даване АВТОНОМИЯ на сънародниците си в Мизия. Повече права от всеки друг народ в Империята. Българския град Ниш, роден на Св. Цар Костадин е в Мизия.

Живи татари с техните ханове, кумис и клани агнета. Черни, миризливи, злобни и мързеливи

Ако бе посещавал повече руски сайтове(свързани с историята) и при малко повече ИНТЕЛИГЕНТНОСТ ОТ ТВОЯ СТРАНА(но за съжаление, ти не я притежаваш), то щеше да установиш, че за руснаците текстове написани на "СТАРОБЪЛГАРСКИ"(ЧЕРКОВЕН БЪЛГАРСКИ) са непонятни. В Руската Библия пише "ГЛАВА", а не "ГОЛОВА" и "КРАЙ", а не "КОНЕ́Ц" - сещаш ли се за какво намеквам?

Кратуната на раменете ти е ГОЛОВА, а акълът ти е тънък колкото един КОНЕЦ

Трябва да се спре с мешането на политика и история, да се отръсим от комплексите си (респективно търсене на гордост в миналото) и да се обяви истината: - Кирил и Метдоий нямат нищо общо с България, нито България има нещо общо с тяхната азбука - глаголицата. Те са я писали по поръчка и за друга държава и за България са чували само от уроците по география. - Кирилицата е точно българска азбука, написана от Климент Охридски, създадена в България, под закрилата и с финансиране от България и за целите на българската книжнина. - В последствие кирилицата е приета и от други народи (славянски) , защото е била удобна, а и защото на кирилица е била вече готовата преведена църковна литература. И затова от българска е станала славянска писменост, но това само подчертава ролята и в световната история. - Русия пише с българската азбука и има толкова общо с Кирил и Методий, колкото и България - нищо.

Значи монголите са славяни, мангасарчик? Или казахите? Има само една единственна НАПИСАНА писменост ....КОМИНТЕРНИЦА. И тя пак е на основата на Българския език на отродника Кръстю Мисирков. Аланкоолу, от цялото море "славяни" единствен СВЕЩЕННИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Е АНАЛИТИЧЕН!!! Начукай си го в манерката на Мустакат Третокласник. Всички останали езици са СИНТЕТИЧНИ - производни и в развитие от Свещения Български език. В Родопите и Шоплука е запазен ТРОЕН ЧЛЕН за отдалечени неудушевени предмети. Гайдана, Робана. Това отделяне и капсуловане от останалите диалекти е станало преди 1600 г.

Българино знай своя род и език.

За характерът на древният славянски ( склавонски) може да се отсъди и от други данни.Предоставям думи от стар славяно-руски речник. В първата колонка са славянските думи, а във втората руските. Обърнете внимание, че езикът дефиниран като славянски е чист старобългарски. Славянски- Руски азъ - я. бисе(р) -перла. бубреги-почки, нырки. врагъ – ворогъ врата- ворота. власть - влада жилище-мешканье, дом заключеніе – zамкненье количество-колкость лице – особа лоза- виноградный прутъ. мракъ - морокъ оружіе - бронь, zброя пакост- перешкода раб - неволникъ сладость - солодкость смиренiе - покора трапеза- столъ. требованїе - потреба трудъ – праця трудолюбiе – коханьеся в праци хрaбрость - можность, дужость шествiе – хожене https://istinata.livejournal.com/38363.html

Абе дебил това дето си написал на кой език бе идиот.Чукни чичко Гугъл и чети бе олигофрен.

или такива от някой БКП-форум!

И кога прабългарите са били славянско племе? А траките по нашите земи?

Аспарух славянин ли е бил?

Щом е ХАН значи е от тюркско черно племе

Прав си с речника но няма такова животно "склавонски". Има "кслави" което означава подчинени, рая. Но не на български. Дори не на русский. Българите СЛОВИМ СЛОВОТО БОЖИЕ и затова сме словЕни( диалектни словЯни) словЕщи. А не словоБЛУДСТВАЩИ. Посмъртно руснаците не могат да разберат СЛОВОТО Божие: " ....И сущим во ГРОБЕХ ЖИВОТ даровав...". На руски ГРОБ е ковчег. На руски ЖИВОТ е корем. Ковчези в корема?!

Бедни ми Паисий объркал си името Не е трябвало да пишеш История славянобългарска защото идиотите ще те обявят за руски агент.

През 1601 г. в италианския град Пезаро излиза историческа книга с удивителното заглавие "Царството на славяните". Дотогава такова понятие не съществува. Неин автор е бенедектинския монах от далматински произход Мавро Орбини (дон Мавро Орбини от Рагуза, абат от Млетския орден) на остров Света Мария. ПАНСЛАВИЗЪМ - https://historybg.info/панславизъм/ Панславизмът е политическа доктрина, според която всички славяни трябва да се обединят в една държава. Панславизмът е присъщ на страните, за които експанзията е основата на външната им политика. В различни периоди на своята история такива са били Сърбия, Чехия и Русия. В стремежа си да разширят своите територии, политическите водачи на тези държави са твърдели дори за някои неславянски народи (унгарци, власи, молдовци, българи, румънци, гърци), че са славяни. Панславизмът се е развил най-силно в Русия. През 1721 г. руският цар Петър I (Петър Велики) определил завоевателния модел на империята си в три главни посоки: Балтийско море с Централна Европа; Босфора и Дарданелите; Близкия изток. Този модел остава непроменен до ХХ век. Следвайки тази политика, руската императрица Екатерина II излязла на 19 януари 1769 г. с официално обръщение към “славяните” от Молдова, Влахия, Черна гора, България, Босна, Херцеговина и Албания, с което ги приканила да въстанат срещу турците, за да извоюват своята независимост. В обръщението се твърдяло, че източноправославните християни били дошли на Балканите от Русия и че техни предци са руснаците. Това е първият израз на панславизъм от страна на руски владетел. През 1782 г. Екатерина II изработила т.нар. “гръцки проект” и го представила на германския император Йозеф II. В него се предлагала подялба на земите на Османската империя, след като турците бъдат изгонени от Европа. За Влахия и Молдова се предвиждало да бъдат обединени в нова източноправославна държава под името Дакия, която да се управлява от руския княз Потьомкин. Цариград заедно със Северна Гърция и България трябвало да се съединят във “Византийска империя” (наричана също „Ромелия”) начело с внука на Екатерина II – Константин, който бил специално обучаван за тази цел.

ИСТИНАТА

я чети Черноризец Храбър или другите книжовници от 9 и 10 век, да видим дали няма дума "словени"/славяни.

Аве адвокате и дървен философе, спри се малко! Ти посегна и на нашите национални герои с извъртанията си. С какво си по-добър от братята северномакедонци, на които има тикаш в очите книгата на Братя Миладинови, а те ти отговарят, ама това са македонски песни. Спри да се гавриш с Паисий!

Черноризец Храбър или другите книжовници от 9 и 10 век - предпо

Черноризец Храбър и другите книжовници от 9 и 10 век, предпочитам да ги чета в оригинал - на СТАРОБЪЛГАРСКИ, а не преработени на "НОВОБЪЛГАРСКИ"!

Да, то ако не знаеш ОРИГИНАЛЪТ НА БИБЛИЯТА Е НАПИСАН НА БЪЛГАРСКИ. СЕТНЕ СЛЕД ВЕКОВЕ Е ПРЕВЕДЕН ОТ БЪЛГАРСКИ НА ГРЪЦКИ И ЛАТИНСКИ. ЩОТО БИБЛИЯТА Е НАЙ-СТАРАТА БЪЛГАРСКА КНИГА. А АДАМ И ЕВА КАКТО ДОБРЕ СЕ ЗНАЕ СА БИЛИ БЪЛГАРИ. От нас води началото си целият сегашен свят. Ние сме дали живот, дори и на негрите бунтуващи се в Америка сега.

Ами така е дядо! ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ Е БИЛ РУСКИ ШПИОНИН И ГОЛЯМ МРЪСНИК. По заръка на Владимир Владимиров Владимирович Путин, отец Паисий нарочно е нарекъл книгата си СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА. Руски измекяр е бил той, то е ясно. А ние паметник в София му направихме.

ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ, НО 24 МАЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, В ЗАМЯНА НА 3 МАРТ. И БЛЯДОВЕТЕ МОМЕНТАЛНО ЩЕ УВЯХНАТ, И ДАЖЕ ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ДА ЧЕСТВАТ 24-И , КАКТО НЕ ГО ЧЕСТВАХА ДО 2000 ГОДИНА

Кой не го чествал бе идиот архивите говорят друго.

Хах, то това ще бъде уникална тъпотия. Тогава наистина ще шокираме света. Единствената държава на земното кълбо, която няма за празник политическо събитие (освобождение, обявяване на независимост), а се пъне да доказва колко е културна и образована. Избрала е някаква отвлечена дата от църковно-гражданския календар. Щото според църквата денят на кирил и методи е 11 май. Но пък двамата братя нямат нищо общо с азбуката на която сега пишем, както лъжехме света още преди 1878 година дори (справка Под Игото на Иван Вазов). 24 май пък е една съвсем произволно измислена дата за ден на културата. Няма историческо събитие на този ден. Па сме и суперкултурни и суперобразовани. Да бе, да. Репликите в този сайт го доказват.

....„Но какви са тези славяни, които настоятелно биват вкарвани като наши предци? Думата е латинска, „склави“ значи слуги, често роби. Така след VI в. в римските хроники са били наричани презрително остатъците от населението на разбития Хунски съюз, северно от Панония и Дакия и около Прибалтика, които останали извън прикритието на българската конница. Те многократно са търсили наша закрила, разселвали са се в планинските нископродуктивни полета на днешните Санджак и Косово, в Албанските планини, Родопите, в Епир и Тесалия… Ако Екатерина Втора не беше си наумила да прави от Руската империя, населявана от 120 народности и племена, еднонационална православна славянска държава, за славяни днес нямаше и да става дума.“....

Лъжеш като мангал.Словенските племена са много и различни.

Ами то и с немците е така. Славяните ги наричали немци, защото нищо не разбирали от езика им. И ги нарекли немци, тоест все едно,че са неми. Това кой как наричал славяните какво доказва?

Кирилицата не замества глаголицата, която никога не се е наложила в България. Кирилицата замества първообраза си - гръцката азбука, която е много повече използвана дотогава в България,отколкото глаголицата. Именно глаголицата е Византийско дело и е за, най-общоказано вараварските племена на Север, за да се цивилизоват и да не станат лесна плячка на римокатолиците, вероятно.

РЕЙМСКОТО ЕВАНГЕЛИЕ - С това наименование е известен молитвеникът на старобългарски, върху който поколения френски крале са полагали коронационна клетва в катедралата в Реймс. 64 страници са написани на "ГЛАГОЛИЦА" и 33 страници са на "КИРИЛИЦА". Над това Евангелие 3-ма или 4-ма френски крале са полагали клетва! Написано е около 10-ти век.

Това е едно измислено понятие, чрез което Русия краде чужда история, като по този начин извършва геноцид над завладените народи9лишавайки ги от историята им)! Спомнете си за ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ - ВОЛЖКА ВЕЛИКА(ГОЛЯМА) БЪЛГАРИЯ! Същата тази България, която ги е хранила в гладните за Московия години, сега е превърната в унизителното "ТАТАРСТАН", а населението ѝ е наречено "татари". Добре, зашо тогава самите руснаци не започнат да пишат Иван IV Грозни - не "Цар Български", а "Цар Татарски"! Другото е, че до 1984-та, руснаците не знаеха нищо(не че и сега ги знаят какви са - кръщават ги гърци, македонци, византийци, сърби и др., но не и българи ) за СВ. Св. Кирил и Методий! Разправяха, че азбуката им е създадена от Ленин и Сталин! За сведение на някои дето не са съгласни с българския им произход - дъдо им е седял на канската маса, а там нероднини нямат право да сядат. Има нещо, за което самите ние, като българи трябва да се замислим, а то е ЧЕ ДОКАТО У НАС НЯМА НИТО ЕДНО ИЗДАТЕЛСТВО НАРЕЧЕНО "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ", ТО ПРИ РУСНАЦИТЕ ИМА ТАКОВА И ТО ИЗДАВА ВСЯКАКЪВ ВИД ЛИТЕРАТУРА! ОТ КАКВО СЕ СРАМУВАМЕ?

Абе дебил това да ти е познато-Прежде обо словене.

Сам си противоречиш! Прочети още веднъж какво си написал: "словене", а не "славяни"!

Недей така бе, човек! Ще докараш някой инфаркт на продажните русофилчета. Те истината не могат да я понасят. Руските лъжи една след друга рухват и горките вече няма на какво да се зарадват. АКО РУСОФИЛИТЕ ЧЕТЯХА КНИГИ, А ТЕ НЕ ЧЕТАТ, ЩЯХА ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ СЛАВЯНСТВОТО Е РУСКА ИЗМИШЛЬОТИНА ОТ ВРЕМЕТО СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА С ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ЦЕЛИ. И ТОВА ГО ПИШЕ В КНИГИТЕ ОЩЕ ОТ СОЦ. ВРЕМЕТО.

Тъпите сменят имена, умните съзидават. Създават и обраьзоват. И аз настоявам вмро да не крадат, ама е на, се са в делавери.

Емоциите са излишни, трябва трезво да се чете историята, иначе ще задминем по глупост македонците, които всичко обявяват за македонско . Светите братя Кирил и Методи създават "славянската", а не "българската" азбука и я отнасят за разпространение във Великоморавия. Вярно после тя се озова в пределите на България, и тук бива модернизирана и доразвита(кирилицата). И благодарение на България оцелява и става широкоразпространена ..., но все пак е по-добре да оставим нещата както са сега.

Чети драги! Понятието е създадено и въведено през 16-ти век. Също както и Византия - пишат я и гръцка държава! Самата Гърция е създадена в около средата на 19-ти век. Но ако толкова държиш на "Славянството" - приеми,че циганите са ти роднини!

Аве кратуно куха и тъпа! Що сам се правиш на идиот?

Подкрепям ! Тъкмо варварите от степите няма да се опитват да ни крадат азбуката !

"глаголицата има известен общославянски характер, то кирилицата е чисто българско творение" Дрън-дрън. 70% от буквите в кирилицата са гръцки!

"24 май да се нарича ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската." Никой никога не е възприемал това като "българска" писменост. Дори хората от 9 век. Дори самите автори и монаси. Навсякъде са я наричали в книгите си "славянска". Дори в житията на Кирил и Методий. МВРО обаче сега отрича тя да има славянски характер! А какъв е нейният характер? прабългарски ли? Щото в 9 век тук са живяли два основни народа с два различни езика, но от пра-българския не е останало нищо.... или почти нищо.

ИСТИНАТА

Враме е пхроста да се отърсим от клишетата и лозунгите, и да изучаваме истинските факти. Като например, че 1. Св.Кирил и Методий нямат нищо общо с България и българите от 9 век. Това са византийци, на византийска служба, изпълняващи мисии на виз.император. 2. Писмеността (глаголицата) е тяхно творение, а кирилицата е заемка от гръцката азбука. 3. България спасява славянското дело и го развива. ОТ нас го вземат руснаци, сърби и прочие....

ИСТИНАТА

4. Гражданският шрифт или както е по-популярен като Руска азбука или Руска кирилица, е модификация на кирилицата, е въведена от руския цар Петър I в периода 1708 – 1710 г. Целта на реформата е била да се доближи външният облик на руските книги до западноевропейските книги от онова време. През първата четвърт на 19 век гражданската азбука е възприета в Сърбия и България и постепенно измества църковнославянската такава. В българския език гражданската азбука се приема без изменения (с изключение на буквите Ы и Э), като обаче са добавени липсващите букви от гражданската азбука – Ѫ, Ѭ, впоследствие изхвърлени в резултат на различни реформи.

Пич, определено не си в час. Тези глупости си ги говори в банята, но не и тук. Из основи ще трябва да си опресниш знанията...Със здраве...

Българско издателство издаде "Под игото" на шльокавица; Пешо Коня иска да заменим кирилицата с латиница; Каракачанката опрял до името на празника...

Кога ще празнуваме деня на първия бълнгрски чушкопек?ха.ха.ха

Абсолютно правилно! Време е истиската история да се изучава!

време е да си затвориш гяурската зурла, защото ще ти я затворим пак с рязани дудуци

Можеш да затвориш на майка си гъза, но това няма да те направи по-умен.

Господин Рязеняк, не ми се губи времето да отговарям на животни! Мястото ви е в....кочината!