Държавата отпуска 2 млрд. лева заем на ФГВБ заради КТБ

Министерският съвет одобри предоставянето на заем от централния бюджет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) в размер до 2 млрд. лева.

Обратно в новината

Коментари - Държавата отпуска 2 млрд. лева заем на ФГВБ заради КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мноого странно! Вече никой не търси КРАДЦИТЕ на парите от КТБ, ЗАЩО ЛИ??? Разчита се отново на ПЛИТКАТА ПАМЕТ - НАРОДНА!!!

не си теглете парите . МОЛИМ ВИ! ЩЕ ГРЪМНЕ ЦЯЛАТА БАНКОВА СИСТЕМА. За теглени суми над 20000 лв. задължително охранителна фирма! Иначе няма да ви ги дадем. Парите са наши илюзиите са ваши

първо ги открадвате,после отпускате от нашите пари наново,а народа гине в глад и студ

ще отпусне заем на пенсионерите поради всякакви ограничения на пенсиите? На фонда може, а на пенсионерите - не. Че с какво са виновни пенсионерите за грабежа на банка, при това частна, за да чакат повишаване на пенсиите от Годо? Жертви са правили не веднъж в живота си, за да се "радват" на подобна жертва в своя край...

ЩЕ ВРЪЩА ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА , А НЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БАНКАТА ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ ЗАКУПИ БАНКА ВИКТОРИЯ КОЯТО Е ДЪЩЕРНА НА КТБ , А Я ОСТАВИ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА КТБ?! НЕ СА ЛИ В БТ Виктория кредитните досиета на Булгартабак , на Виваком , на Петрол на МУЛТИПЛЕКСИ , на Техномаркет на Дунарит , на ИПК Родина ..... ТАМ СА , ТАМ САААА, АМА ТЕСА ЗА БАНДИТИТЕ ОТ КТБ , А НЕ ЗА НАРОДА КОЙТО ЩЕ ИМ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ!

Интересно, защо не отпуснаха заем на КТБ , преди 6 месеца, но пък тогава такъв цирк нямаше да гледаме.

Интересно защо още по времето на орешарското правителство не обявиха състоянието на банката, а чакаха какъв ще е политическия вятър, та да кажат, че ц.... е гол.

Въобще стоял ли е въпроса, държавата да закупува банка Виктория! Водени ли са преговори! Вероятно в тази банка процентът на лошите кредити е малък! Но на кои предприятия са, въпрос!

Тия колко пъти ще отпускат по 2 милиарда лева заеми за тоя лайнян фонд бе.После 90% от народа дето нямат и един лев влогове ще го връщат.Нали имаше пари във фонда.

взимат заеми и никои,ама никои не попита къде са откраднатите пари и как да си ги върнем обратно!нито правителство, нито прокуратура! защо така бе?

Ми защото самата държава открадна парите, много ясно, че знаят къде са.

Определен брой тарикати вкарват пари за голяма лихва в мутренска банка, като много добре знаят, че е такава. Взимат определено време голямата лихва, мутрите задигат парите, държавата плаща и тарикатите се надсмиват на всички други които си държат парите за много по-малка лихва в нормалните банки. И накрая какво излиза, ако фалира някоя друга банка вече пари във фонда няма и другите пият студена вода.

Няма мутренска и не мутренска банка има банка с лиценз и такава без лиценз. КТБ до 20 юни не се е различавала по нищо от другите банки. Имала е лиценз както всички останали. Когато се качваш на самолет не те интересува какви са капиталите интересува те че екипажа и самолета са с лиценз.

Е заради тая логика има такива кражби. Ти се държиш, като една обикновена овца в стадото. Ама ако не беше теглила държавата заем да ти спаси задника, щеше да виеш на умряло. А и да не забравя да целуваш .... на премиера, ако бях аз НИКОГА нямаше да набутам държавата с такъв заем.

защото не правиш разлика на отпускане на заем и "държавата плаща".

и аз умирам от яд,че скотовете от ктб сте си вземат парите,не се побирам в козата си от мака,не знам как сте го презивея....

Както е казал един от основателите на САЩ: "Народ от овце получава правителство от вълци!". След като няма масови протести срещу това ограбване на данъкоплатците от държавата за сметка на частни банки, е естествено то да се случва и в бъдеще!

ЛЮБО СИМЕОНОВ

Абсолютни смешки! Фондът е ДЪРЖАВАТА! Все едно ако ти свършат парите в десния джоб, да МУ отпуснеш заем! И въобще някак съвсем точно и не случйно пък ще се окаже, че думата пара идва от пара (изпарения).

ако не беше се месила по този написан сценарий, сега нямаше нужда да прави нищо! Стойте настрана бе холан, че като се намесите и я обърквате!

какъв сигнал даде държавата на другите банки? не казваме ли: правете каквото искате пък ние ще плащаме?

Накрая виновни за падането на ... скалата ще са хората тръгнали да обръщат леФФФФчетата

Прав си дон Цеци

УниКредит Булбанк обслужва депозанти от КТБ с две позиции по ЕГН/ЕИК, с най-малък брой обслужващи офиси и то разделени на на такива които са за клиенти и такива които са за НЕ клиенти на банката. Кой позволи това и защо?

Левон Хърмърпърцумян

Не знаеш ли, кой разрешава и забранява в Булбанк!

но с парите от него заеми отпускат на някакви банкови дружества в които държавата няма участие. Депозит на ПШБ за 900 милиона , заем за КТБ от 2 милиарда! Колко са ларш с парите на народа! Защо отпуската на ФГВБ 2-ва милиарда когато са му необходими 1,5 млрд. лв.??!!!! Половиният милиард комисионната на НА МУТРАТА ли е ? И пак ние ли ще го плащаме!? Къде са протестиращите пред министерския съвет? Къде са соросчетата искащи оставката на правителствата?

ЗАЩО ЧАСТНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ НЕ ТЕГЛИ ЗАЕМ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ, КОИТО ЩЕ ОСИГУРЯВАТ НА ДЪРЖАВАТА ЗАЕМА, КОЙТО ТЯ ЩЕ ОТПУСКА НА ФОНДА?! НЕ Е ЛИ АБСУРД ДЪРЖАВАТА ДА ВЛЕЗЯ В ЗЯДЪЛЖЕНИЕ ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В КРЕДИТОР НА ТОЗИ ЧАСТЕН ГАРАНЦИОНЕН ФОНД , КОЙТО СИ Е ЕДНА ЧИСТА ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА НА 24 - РИ ЧАСТНИ БАНКИ ! НЕ Е ЛИ АБСУРД ДЪРЖАВАТА ДА ОТПУСКА КРЕДИТИ НА ЕДИН ЮРИДИЧЕСКИ СУБЕКТ, КОЙТОНЯМА АКТИВИ С КОИТО ДА ОБЕЗПЕЧИ ВЗЕМАНЕТО СИ! ТОВА ЛИ Е РОЛЯТА НА БЮДЖЕТА - при бюджетен дефицит да отпуска на ВЛОГ на ПИБ 900мил. лв. и да плаща за окрадените от КТБ пари!! Тези ни взеха за идиоти! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ДА КРАДАТ , А НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ НИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА! ТЕЗИ СА ЗА РАСТРЕЛ!

Накрая виновни за падането на ... скалата ще са хората тръгнали да обръщат леФФФФчетата

съм на грижата за мен като вложител от страна на държавата! Бях си предоставил парите за кредити на българската икономика, сега ще ги дам някъде другаде - заради тези, които "продължават да се грижат" за мен.

Те това е финансовия капитализъм на който някои много се радват

Ако оня маламурник Искров беше осигурил "ликвидна подкрепа" на КТБ - така, както осигури за ПИБ, сега можеше и да не се стигне до заемите! Друг е въпросът обаче дали "нещото" КТБ е било банка или черна дупка за потъване на влоговете на "обикновените" хора за сметка на платинените, златни и т.н. кредити на "елита"!

Кой ден сме днес? 1.12 ! Още три дни и държавата затваря.

Що бе Данко ?? Разкъсай си гърдите, извади сърцето си и поведи през тъмата този беден и изтерзан народ към "Обетованата" земя !

"Ние препоръчваме да не се създава паника в първия ден и хората да си да си изберат търговска банка, в която да продължат ДА СЪХРАНЯВАТ своите средства" - каза министър Владислав Горанов. КАКВИ БАНКИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ УМНИК! БАНКИТЕ ВИ СА ЕДНИ ГОЛЕМИ ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ! ПАРИТЕ В РЪКАТА И В БЮРОТО ЗА СМЯНА НА ЛЕВОВЕТЕ В ЕВРО! ПОСЛЕ ДОД ДЮШЕКА ИЛИ В ЗАКОПАНИ В ОБОРА! БАНКИ??!! ПЪЛЕН ИДИОТ ИЛИ НАС СМЯТА ЗА ИДИОТИ!

Гарантирам ти че валута няма да има В събота или неделя ще има сътресения

Накрая виновни за падането на ... скалата ще са хората тръгнали да обръщат леФФФФчетата

валута сте има и след чти,валутните резерви са високи,дори всички 3,6 милярда да се обарнат пак няма да е проблем... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е нали уж я фалираха за да не я спасяваме с пари от бюджета ... Май тия, дето казваха, че ще е по-евтино държавата да я спаси за да може после да си търси откраднатото бяха прави ...

Това значи по около 267лв на всеки български гражданин от 0 до 100+ години заедно с тъмнозелените. И все пак има ли човек в България ,, който да каже къде изчезнаха парите от тази банка и кой е виновен ?

У тези които управляват държавата ни, Котьо ! Там ги търси, но няма да ги намериш НИКОГА !

ИЗБРАХ СВОЯТА БАНКА. ТЯ Е НАЙ СИГУРНАТА И СЕ НАРИЧА БУРКАНБАНК! ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА МИ ОСИГУРИТЕ И ВАЛУТАТА ЗА ДА ОБЪРНА В ШВЕИЦАРСКИ ФРАНКОВЕ ИЛИ ДОЛАРИ ЛЕВОВЕТЕ КОИТО ЩЕ ПЛАТИТЕ! НАДЯВАМ СЕ ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ПОЛОЖЕНИЕТО НА ЛИПСА НА ВАЛУТА! Нали сещате какво ще ви се случи ако валута няма!

Гарантирам ти че валута няма да има В събота или неделя ще има сътресения

БГ ОЛИГАРХИЯ = ДС/ДАНС и прочие сган като мвр, нсо и въобще всички некадърници, които паразитират и потискат всякакви наченки на бизнес, крадат и от банки чрез офшорки и убиват всичко под маската на полезност и секретност, но де факто са държавна мафия.