Уолстрийт джърнъл: България заряза еврозоната

България - най-бедната страна в Европейския съюз, която в същото време е и една от малкото страни без фискални проблеми сред членовете на Съюза, замрази за неопределено време отдавнашните си планове да се присъедини към еврозоната, пише днес вестник "Уолстрийт джърнъл".

Обратно в новината

Коментари - Уолстрийт джърнъл: България заряза еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В youtube . com - с код: v=4Gs0-HcZ4 "Епизод - Елегия" Елегия (по Ботев) Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? ----------------------------------- или тоз, що толкоз годин ти пее: 'Търпи, и ще си спасиш душата?!' Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!

наи после една добра новина

На Борисов догодина въобще няма да му се наложи да се опитва да сформира правителство.Пределно е ясно,че той ще получи около 30 мандата.Което пак е много за бандитската партия.

и аз искам като се кача на джанката да си набера банани ама няма :)))

Е, това е парадоксално, в нашата бананова република- не растат банани, може би е по-добре да се определи като Джанкова :)))

Всички КОМПЕТЕНТНИ и трезвомислещи хора и институции ПРИЗНАВАТ подобрението и устойчивото развитие на България. Не и КОМУНОИДНАТА КРАДЛИВА ПАПЛАЧ,за която тези новини са като отрова! Като пореден пирон в ковчега на КОМУНОИДНАТА КРАДЛИВА НАПАСТ, заразила като неизлечим щам България! Браво на Дянков и, както винаги, на Борисов за това, че когато колоси рухват, България тихичко разширява периметъра и перспективите си като остров на стабилността на Балканите...

О, Господи ! Най - сетне - АЙКЮ ! О, Миг, поспри !

Абе какви простотий бръщолевиш? Данеби да не си зел сутринта хапчетата.Марш в аптеката Дянков ще ти ги даде без пари.

Марешки е с хапчетата...

Въпреки високия коефициент на интелигентност, който непрекъснато ни буташ пред очите, Ти си дразнещо тъп и досаден.

И аз съм така!

Не ме интересува кой управлява, с левове или евро си плащам сметките, къде ще е следващата прерязана лентичка и дали "Бистришките тигри" ще станат европейски клубни шампиони по футбол и какво се обещава за мъглявината на бъдещето! Интересувам се единствено от това как живея и дали ще има "Утре"!!!

"Утре" със сигурност ще има, но дали по тези земи утре ще има българско население след намаляващия му брой и стабилна фискална политика постигната чрез 100 левови пенсии и бананови заплати?

Да се аплодира намаляне на дефицита чрез геноцид!!!

Алелуйя! Отивам да паля свещи, а после да разцелувам Дянков!

Момчета, какво са написали комундетата от"Уолстрийт джърнъл"? Малиииииииии:)

Ти ги викаш по гишетата да ги учиш какви са им задълженията, а те ти ревЪт колко малка била минималната заплата....

Където да отида из българската администрация, все със скандал решавам проблемите си. Преди скандал някак не се получава. Често се виждам с шефовете, за да кажат на дураците по гишетата каво са им задълженията. Кажи каква съвременна държава може да се направи с прости хора, Царе Асен?! Аз знам, че по-трудно от това няма. Можеш да правиш диктатура с такива, но не и демократична държава. Сега чета, че и учителите щели да оценяват проекти. Ами те не знаят какво е проект, половината са задръстени гадняри и ще си отмъщават на най-иновативните деца за това, че не мислят като тях. Това може да е по-голям золум, отколкто да се учат по килиен принцип, както до сега правехме по болшевишкому. Задръстени мозъци с плявата на комунистическа пропаганда. Резултат от 45 години негативен подбор в нацията ни - избираше се да ръководят най-тъпите, а интелигенцията се подтискаше или се изгонваше. Или избиваше... Сега тоя народ е беден от простотията си, а някои не го и осъзнават!

Абе, шматкарок, кви пак те гонят, бе? Че не разбра ли, че във всички училища новите директори са вернопредани на любимия ти вожд? Какъв комунизъм те гони? Ааа, сетих се! Та ти горориш за неговия комунизъм и невърнатата му партийна книжка. Да сай у дневалния!

Повечето българи искат от семката на абълката за 2 години да получат ябълки. Още по-страшното е, че не забелязват кога им отсичат плодоносните дръвчета. Безспорен факт е, че в края на всяко правителство на БСП се наблюдава икономически спад, който става причина за дълги страдания. Станишевото правителство получи 'златен дъжд' заради влизането в ЕС, но го пропиля и в последната година от мандата им имахме типичния спад по почти всички икономически показатели. Да не се чудят българите защо след това в дълбоката криза им е два пъти по-тежко - навряха ги комунистите отново в тинята. Борисов успя по време на най-дълбоката криза, виждана от живи хора, като изключим Втората световна война - да осигури икономическа стабилност и ръст в показателите, което догодина българите ще усетят. В София вече се усеща леко, но постъпателно. Дано разберат до изборите кое е дръвчето, дето ще ги дари с ябълки.

При Станишевото правителство хората живнаха и понатрупаха резерви. Без тях при великия Дянков да са умрели от глад.

1.При БСП правителство на Луканов Белчо Белчев обяви фалит на държавата. Бяха увеличени цените няколко пъти за един ден 2.При БСП правителство на Жан Виденов беше предизвикана хиперинфлация и доходите паднаха няколко пъти 3. Правителството на БСП 2008 твърдеше , че България няма да бъде засегната от кризата и няма нужда от помощи. Сега половината фирми са във явен или потенциален фалит, има над 12 % безработица, цените на основните услуги и стоки за бита растат постоянно,за разлика от заплати. Криза явно има, БСП пак излъга.

Това с другата година не е добра стратегия. Хората в Бългатия помнят "светлото бъдеще" на комунистите, 5-те години на сините, 800-те дни и т.н.

България трябва да излезе от ЕС и НАТО, където "великите" западни сили я натикаха БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ, за да изтриват с нея накризените си здници. Тези "велики" сили, които спечелиха студената си война срещу останалия, социално ориентиран свят, водят днес трета световна война. Наречена е от тях "нов световен ред" и е за завладяването на останалите извън техния контрол след Втората световна война държави. "Великите" западни сили минават по списък въпросните територии, унищожават ги и ги завладяват по два начина: чрез конвенционална война (вж. Югославия и пр. държави, които завоевателите първо разделят по етнически/верски признак и после "умиротворяват"). Вторият начин е "по банков път" - чрез "мирно" завладяване - посредством "доброволен" "цивилизационен избор", т.е. с назначавани от тях марионетни правителства, които да унищожават/заграбват националните ни средства за производство, загробват с ненужни заеми и превръщат страната ни в обикновена новозавладяна територия на завоевателите, на които им трябват нови пазари...

...В случая назначения от Св. банка неин чиновник С.Д. не ще Шенген, но не, защото действително е правилно, а защото по случайност в момента работодателите му имат нужда именно от това. Между "великите" също има хър-мър, въпреки иначе общият им поход срещу "невеликите". Жалко, че когато всички в порутената ни, бивша наша, страна, започнат да виждат очевидното и поискат да се върнат към националната ни държава, ще бъде съвсем късно - в нея няма да има вече нищо българско, дори територията ни, която в момента се разпродава на безценица. Дори гърците може да се окажат безпомощни пред завладяването си "по банков път". Вярно, там не падаха бомби, но ефектът от "моркова" и "тоягата" на "великите" е един и същ - заграбване.

То от десетилетия си е така: "великите" западни "демокрации" живеят от ЕДНО нещо - заграбване на чужди територии. Което става по ДВА начина: чрез бой и е...ане. Едното е конвенционалната война - "тоягата", другото е "подпомагането" - "моркова", от което "подпомогнатите" пак ги боли з..дника. И при двата вида войни (с бомби или по "банков път"), резултатът е един и същ - загуба на собствената държава и унищожение на аборигените. Само дето в единият случай е малко по-тихо.

Полудържава, в която всичко, включително и хората е половинчато. Полуграмотни, полу българи, а сега научаваме, че ще бъдем полуевропейци не само заради икономическото ни състояние, а и заради това, че нан някой му се прищяло да се прави на интересен финансист с парите и интересите на всички българи. Така ще си имаме полупари. Хем хартията е "вързана" за европейските пари, хем не е от тях, в едно с всички загуби от това.

Бългрия губи трета година от инатлъка на това управление и дори не показва намерение да се присъедини към чакащите за приемане в еврозоната. Тези управници ще си отидат с добро или лошо, но никой няма да върне загубеното време и последствията от това на българския народ.

Помислете си и за Ханс, не само за Хаим. къде иска да търгува Ханс? В еврозоната където е сигурен и всичко е предвидимо в разумни граници или някъде, където е несигурно и еврото не е на почит заради изгодата на шепа хора?

Лошото е, че след една по-голяма инфлация и корекция на цената на лева спрямо еврото, ще бъдем принудени да постъпим като черногорци и сами да приемем еврото за всички разплащания вътре в страната , без да се съобразяваме с централата на ГЕРБ. Това ще ни успокои, но ще загубим предимствата на нормалното приемана на еврото.

Който се оправдава, се обвинява, Тукту, минаваше за хан, но цар? Макар и Асан, не става, е ако искаш да си началник, кръсти се паша иван асан, супер а:)

Да, нямат изгода тези които управляват министъра, защото не могат да се печатат пари безконтролно. завъртят ли печатница малко по-бързо и хоп, каквото има останало от България, ще полети в бездънните им гуши. Ние не сме им интересни. Търпеливи глупаци винаги ще има.

Все пак говорихме в разликата на заплащането на труда в Европа и в България, нали? Защото тая разлика е в много "пъти". А тая разлика в България какво ще ми донесе - най-много 15-20%. Но това въобще не оправя нещата.

"В момента не виждам никаква изгода от присъединяването към еврозоната, това ще бъде свързано единствено с разходи" "Не виждам" и "не виждаме" носят различно послание в българския език, но той,министърът, не вижда никаква лична изгода от приемането на еврото и дори не си прави труда да ни вкара в чакалнята за еврозоната.

Хайде, махайте го този борд и се присъединявайте към еврото бе! Сума ти милиарди сме загробили там, които спят в чужбина, дайте ги за инфраструктура и др. инвестиции. И не си мислете, че без борд ще има хаос. Колко държави са със "змия в тунела"...Ама е рисковано политическо решение и се иска да се мисли, нали?

Тогава и аз отлагам плановете си да пия чай с английската кралица! Не че ме е канила но тия дни явно може да отлагаме планове неканени.

Интересно ми е ,дали някой ден Уолстрийт джърнъл ще излезе със заглавие на първа страница " България зяряза Европейския съюз !". Според мен всички предпоставки това да стане вече са налице!

Асане, аз не искам някой да ми увеличава заплатата. АЗ ИСКАМ ДА МИ СЕ ПЛАЩА ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНО ВЛОЖЕНИЯ ТРУД И ЗНАНИЯ! Считам се за достатъчно квалифициран в своята си област и затова смятам, че ТОВА, КОЕТО ДАВАМ Е В ПЪТИ В ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА, КОЕТО ПОЛУЧАВАМ! Искам и в България да е като в Европа, а не някой да ми слага пранги на заплащането ми на труда защото така било в България. Ей това искам!

Аз от американски терористи съвети не искам нито анализи нито макдоналдс!!!!

А всъщност американски банки помагаха на Гърция да крие дълга си. И са знаели ефекта от това...и е било предвидено, така да стане преди време.

Българския лев е вързан за Еврото така че нашата икономика понася всички негативи от проблемите с еврото, но не може да взема позтивите, например ниски лихви по кредитите, банковото лоби никога няма да изпусне голямата далавера с високите лихви. Другото са писаници на които обаче учудващо много хора се връзват.

...И комисионните от обръщането на левове в евро и обратно.

Ние дефакто сме въвели еврото с фиксирания курс. Което на прост език означава, че търпим всички негативи, а пропускаме всички ползи, като не сме член на еврозоната. Така е като си имаме финансов министър идеот. Има една българска поговорка подходяща за случая "Видяла жабата, че падкавават коня и тя се наредила и вдигнала крак"

Ти си глупак, Тукту, вълкът, козината, как беше там.....

суивова и немой да се пуашиш

Американците отдавна се стараят да забият кол в проекта Единна Европа ... Тука, зад океана например много се кефят че в Европа има проблеми.... Та когато Уолстрийт джърнъл хвали България, е добре да се замислим дали американците не искат да ни вкарат в "американския модел" за Европа, който е доста по-различен от Френския или Германския модел за Европа :)

Уолстрийт джърнал:"България заряза Шенген." Да-а-а, много кисело гроздето този политически сезон!

Управлението на неграмотни ченгета доведе до истината за членството ни в ЕС. Уплаха, неподготвеност, неграмтност и желание да се продължи с кражбите на фондове доведоха до отказ от отиването ни в Европа. Пряко волята на народа. Против демокрацията. В полза на криминалитета. На очалгавени мутри и селски чукундури. Ето ви управлението на ГЕРБ в действие.

Точно казано! Но в родното политическо пространство аз не виждам нещо по-различно от ГЕРБ. Няма политическа групировка, която би се отказала да присвоява от фондове, данъци, рушвети. А истината за членството в ЕС, не беше тайна за повечето хора преди приемането. Но никой не посмя демократично да попита обществото, дали иска да сменя СИВ с ЕС.

Хъм...Май не беше ГЕРБ който вкара България в ЕС или върза лева към еврото...Май не беше ГЕРБ който крадеше 91% от еврофондовете както и досега правят в Румъния. Май беше ГЕРБ който сведе дефицита до 2,1% и стабилизира по време на криза страната.Май беше ГЕРБ който пак по време на криза си позволява да вдига доходите докато другите страни ги смъкват. Май БСП иска пак да краде. Иска ама друг път....

Колкото по-големи еврофондове - толкова по-големи кражби. Това и децата "от Германия" го знаят, а ти как не си го разбрала - не знам. Колкото до процента на граденето от предното правителство - той не е 91, а 191! Питай Бойко и той ще ти каже, че е така!

" Май беше ГЕРБ който сведе дефицита до 2,1% и стабилизира по време на криза страната"-супер, само че се усеща само увеличение на разходите и обедняване!!!А, иначе, затягане на "дупетата", за отпускане след 15-20г., мерси!!!!

Май ГЕРБ усвоява с нарастващи темпове фондовете, като достигна почти 20%. БСП успя под 2%. Строи се с европейски пари, което е чисти пари, вкарвани в българската икономика. Чисти! Възстановен е валутният резерв до 6-7 милиарда, както прочетох преди 3 дни. Опитват се всякакви промени на статуквото, въпреки че няма достатъчен капацитет в народа ни, за да поеме тези промени. Съдът не съди, т.е. съществува само в черните списъци на вредните за страната институции. Каква престъпност да няма, като няма функциониращо правосъдие?! А това не е дело на ГЕРБ, ако се сещате. Има един, заявил участие в политиката от догодина, който е творецът на това лайно в българската дейстителност. И мирише, и цапа.

Тия "истини" само ти си ги знаеш. Ние знаем други ИСТИНИ. Че нищо не е така както на теб ти го приказват от телевизора. Ние ИСТИНИТЕ ги виждаме и чувстваме по прадния си джоб и по все по-трудното плащане на сметките. И ако ще ми приказваш за "светлото бъдеще", което ни предстои - връщай се с твоя банкянски идол в комунистическото ви минало и си стойте там! Ние не искаме нито миналото ви, нито бъдещето ви!

Като си много кадърен, кандидатирай се за премиер!

Няма кадърен човек който да стане премиер или политик в България, щот там са все наши хора, крадци. А крадците може да са умни, но не са кадърни.

Аз от туй присъединяване разбрах само едно, че уеднаквиха цените за българи и чужденци, а заплатите не!

Заплата се извоюва, а не се дава.

Глупак си ти, Da. Цената на хляба и доматите да не би да си ги извоюваме, а? Когато труда стане стока, няма да има минимална работна заплата, нъл тъй?

Проблема е че кадърните хора избягаха а малцината останали в БГ са на път и те или просто са изчезващ вид. Масата хора са малоумници и все по-малоумни единици растът по тая земя.

Расправят че някои венерически заболявания, предаващи се по полов път, вначалото изострят сетивата, сифилисът например! Твърдят че Ленин Сталин, Хитлер са страдали от недоизлекуван сифилис.Провере те се възможное прозренията ви на това да се дължат, и се лекуваите докато е време!

Министър - пожарникар Шеф на парламента - секретарка Президен - дребен мушеник Министри - шофьор, недоучили вишисти от измислени унивелситети Калинки и тр. "тежка артилерия", не говорят чужди езици - трагедия трагедия. А както е тръгноло размножаването на циганите ще ни управляват скоро и хора като дон Цеци. Ама ние сме си виновни щото като дойдат избори ходим за гъби, а не гласуваме.

Ако заместиш всяка от компетентностите с 'историк', ще се успокоиш ли? Но ще получиш политика, която копира близката ни история (на БКП). Колкото и да се правят на прогресивни, то това им е специалността - да се правят. Тати и дядо са ги учили на такива 'истини' в живота, че биха ти настръхнали космите на т..аците. Вътре в главите им има такъв и толкова много цинизъм, че ако има начин да научиш всичко, ще искаш да е съществуват изобщо, камо ли в политиката на Рдодината ти. Така ч етрай си на пожарникар, забрави резидентът да е дребен мошеник, защото от направеното от него България вече е спечелила поне половин милиард преди да е станал Президент. Това са хора, които са работили, учасгтвали са в плащане на данъци от бизнес и са давали хляб на служители. За справка Станипев не е имал тази чест, а Първанов си е писал клюките за Македония до ДС, докато изброените от тебе персони са се учили как да строят икономика. И сега го рпавят за България. 100% по-добре от БСП.

Ако на най-некадърното управление за всички времена в България (от както се помня) народа даде следващ мандат или фалшифицират пак изборите и народа не реагира, това ще е много по трагично о т сега.

Вместо да пишеш глупости, излез и играй, 15септември наближава!

Не се учудвай, ако сегашното най-некадърно и корумпирано управление си доизбута мандата, че и следващ докопа /все пак управляват изборния процес както си искат/. Това е напълно възможно, все пак живеем в Абсурдистан. Тук цар става премиер, комунисти и турци управляват в коалиция с монархисти /че и мандата си доизкарват/, а потомствени комуняги и мутри стават 'дясна партия' /нищо, че управляват точно като ултралеви, харчейки и пилеейки на поразия паричния резерв на страната/

За корумпирано не съм чул да са и на малкото пръстче на БСП и ДПС. За това, че корупцията като цяло продължава, с обърни къъм Първанов и го питай какъв е бил замисълът му при кадровия подбор в управлението на съдебната ссистема, която иначе е независима. Т.е. Брисов не може да промени нещо там към момента. Нито аз и ти. Така че празни приказки е излишно да се дрънкат. Огледай се и виж с очите си, не слушай какво те агитират поклонниците на умиращата БСП. Ако все пак ти се вижда все така чак много лоша ГЕРБ, огледай се в огледалото и примери с два пръста челото си. Ако зад двата пръста не се вижда чело, значи просто си членувай в БСП до умирачка. Долу-горе ще си съвпаднат датите на кочината ти с тази на БСП, понеже последната лежи на деформираните мозъци, зомбирани до около преди 20 години. Така че по естествен начин ще освободите нацията ни от гнусното си зловредно примитивно и цинично присъствие. Останахте 10-на процента изроди.

нали уж Европата ни беше голямата цел - пък какво се оказа - нямаме равни права с другите европейци, някаква измет дойде да живее тук, накрая веч и Еврото не искаме - за какво ни беше да влизаме в ЕС? Да си бяхме останали извън ЕС

по добре да приемем долара ,поне сега е на реален курс и ще бъде по добре за икономиката,защото еврото е фиксирано и изкуствено го държат на 1.96 ,а реално знаете ли колко е?ако приемем еврото ще разберете.

долара...ще е по добре...другари....евро не ще е добре....гледаи те ко става сус испанците ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.