Коментари - Властите в Газа: 15 пациенти починаха в бомбардирана болница заради липса на ел. ток | Днес.dir.bg

Властите в Газа: 15 пациенти починаха в бомбардирана болница заради липса на ел. ток

Израел да покаже максимална сдържаност, призова от името на ЕС Жозеп Борел, Турция изпрати генератори и оборудване за полеви болници

Обратно в новината

Коментари - Властите в Газа: 15 пациенти починаха в бомбардирана болница заради липса на ел. ток | Днес.dir.bg

Коментари

това което правят еврейте е Геноцид в пълния смисъл на думата.За което ще бъдат съдени от Арабите и да не забравят че всичко се връща умножено по три.

Не е ли време палестинците да изберат друга политическа сила която да ги представлява? По-възможност такава който не си поставя за цел основна унищожаването на Израел и всички евреи (плюс несъгласните с нея палестинци) и е дефакто обявила война със всички възможни средства.. Или предпочитат ролята на вечните жертви?

Ами да. Да си отишъл "ония времена" да нашляпаш анцузите от ВИС. Или сега кварталната мутра. В неговото кафе. Не, нали? Да сме таковали ДПС, барабар с Делянчо?

Хирурга реже тумора до здрава тъкан .

Принципно - да. Но, ако имам проблем с кутрето на левия крак, а шибаняка ми отреже дясната ръка - стрелям и с лявата. Чети и по-горе. Пред и да ме наречеш ватенка и путинофил. Хамас са за гнявене, но Израел прави каквото не трябва. Не случайно самите евреи искат Биби да се махне. Абе вденете, че тук прави няма.

Който нож вади и той от нож трябва да умре . Хамас защо се крият зад децата , нали са герои ???

Основната им цел (и смисъл на живота) е 'унищожаването на Израел' - защо не го правят в Израел на място а са се покрили по дупките си в Газа и зад гърбовете на жени и деца?

Оти не могат да се бият с Израел и САЩ /последните още не са почнали сериозно/. И Хамас не трябва да се крият зад цивилни. Спор няма. Ама никой не ги ще. Но, защо еврейската армия не влиза в тунелите? Също шубе. Толкова ли не вдявате, че и при двете актуални войни е въпрос на пари. Но страдат цивилните? Като стигне до РБ и си имаме проблем с цигани, помаци и емигранти /господ да накаже Меркел/ няма да пишете. Ще искате да сте в ловна дружинка и да имате някое и друго пуцало. Мойте са 4 и пак не съм сигурен.

беше не наивен, а ЗЛОНАМЕРЕН кремълски агент, нищо че от там театрално я 'плюеха'.

Всичко което стана е на сметката на мишките от хамас ! Те са виновни !

...не думай....

Газа изгледжа дооооста по-добре отколкото някога сравнения със земята Грозни.. От най-големите 'гуманисти'..

Преводачът на текста на "Франспрес" ли преведе "починали" вместо "убити"?? Починал се използва при собствена смърт.. тук се касае до пряко или косвено убийство под формата на геноцид!

Пет седмици след историческото нападение на 7 октомври в Израел, започват да се разкриват очертанията на по-мащабен план на "Хамас". Според анализаторите целта на палестинското ислямистко движение е била не само да убива и залавя израелци, но и да предизвика регионален конфликт, пише в. "Вашингтон пост". Доказателствата, описани от повече от дузина настоящи и бивши служители на разузнаването и на силите за сигурност от четири западни и близкоизточни държави, показват, че намерението на планировчиците на "Хамас" е било да бъде нанесен удар с исторически мащаби, с който да принудят Израел да реагира с огромна сила. Длъжностни лица, които досега не бяха говорили по въпроса, заявиха пред американското издание, че сведенията, събрани през последните дни за мотивите на "Хамас", са позволили сглобяването на по-ясна картина. След като пробиха израелската граница на около 30 места, бойците на "Хамас" извършиха масово убийство на войници и цивилни в поне 22 израелски села, градове и военни постове, след което въвлякоха Израелските сили за отбрана в престрелки, продължили повече от ден. Нови данни сочат, че те са били готови да стигнат още по-далеч. Според официални лица някои бойци са носели достатъчно храна, боеприпаси и оборудване, за да издържат няколко дни. Те са имали инструкции да продължат навътре в Израел, ако първата вълна от нападения успее, като евентуално ударят по-големи израелски градове. Щурмовите екипи успяха да проникнат до Офаким, израелски град на около 15 мили от ивицата Газа и на около половината от разстоянието между анклава и Западния бряг. Една от бойните групи е имала разузнавателна информация и карти, които показват, че те са имали намерение да продължат нападението до границата на управлявания от Палестинската автономия Западен бряг. "Ако това се беше случило, щеше да е огромна пропагандна победа - символичен удар не само срещу Израел, но и срещу Палестинската автономия", смята бивш американски служител, запознат с доказателствата, събрани след нападението на 7 октомври.

Ти откъде имаш достъп до тази "класифициран" информация? Т.е. до израелската дезинформация..

от руските сайтове, правещи се на български

Какво ли си мислеха Хамас докато нападаха Израел? Бум-бам и всичко ще се забрави, но ще имат материал да разменят, а? Много интересно.

Мислеха, че искат война. Свещените им книги им нареждат да избиват евреите (от 7ми век до днес, а не от 7ми октомври . Палестинците искат и да изринат населението на Израел "от реката до морето", заедно с арабското население на Израел. Сега в Газа се случва това, което искаха главорезите от Хамас.

Празненствата на така наречените палестинци всеки път, когато някой арабски терорист убие някъде не само в Израел невинни мъже жени и деца. Доколкото съм виждал как бяха напълнили всички улици и площади на 911. Доколкото съм виждал как празнуваха след атентатите във Франция. И доколкото възхваляват нападението над Израел и обявяват тези терористи за герои. На мен лично ми е изключително трудно да приема че има и един невинен човек на територията на газа. Защото освен всичко друго не можеш да построиш такава мрежа от тунели без активната помощ на населението нито да организираш такова нападение без активната помощ на населението.

Големите войни на Хамас - на които родните патриоти са готови да им налапат резаната патка - да излезнат навън и да умрат като мъже. Нали там Алаху Екбар ще им осигури девици. Лесно е да се криеш зад жени и деца.

Тези с девиците ги използва като тоалетна хартия от десетилетия…

А докато копаеха тунели имаха ток…

Като не си плащат тока, енергото няма друг избор, освен да им го спре!

Когато едната страна отрича правото ти на съществуване и единствената и цел е да избие всичко живо в твоята държава. Пък тия от газа заедно с хамас отричат правото на съществуване на абсолютно всички жители на Израел, включително около 2 милиона мюсюлмани и са заявили публично че нищо по-малко от пълен геноцид не ги устройва.

Ционистките тролове се активирахахахаха.

Имат си правителство на хамас. Имат си министерство на здравеопазването на хамас. Защо и на какво основание Израел би трябвало да осигурява каквото и да било за тия болници?

Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

Не някой друг а именно твоите така наречени палестинци категорично се противопоставят на създаването на държава Палестина. Навремето ООП напусна преговорите за създаването на държава Палестина пък твоя любим хамас категорично се противопоставя на всякакви мирни преговори и опити за създаване на държавата Палестина. И буквално преди два дена един от техните лидери заеми че целта на хамас с това нападение е било постоянно война с Израел и че Мира който беше много близо щял да попречи на целите на хамас.

В тази война няма "добри", това е очевидно. Но не бива да се забравя, че Израел рискуват животите и на своите, на невинните израелски заложници, не само на невинните палестинци. От друга страна терористите от Хамас си мислеха, че не рискуват нищо, освен евентуално себе си, а просто "ще избият малко случайни евреи". Това е различно от военната операция на Израел, която не цели "да уби малко случайни палестинци", макар и да не може да го предотврати. За съжаление от ден на ден света не става по-добро място. Лесно е да се хвърли цялата вина на Хамас, лесно е да се хвърли вината и върху Израел. Трудно е да се намерят истински лидери от двете страни, които поне да опитат да сложат край на тази вековна касапница.

Прочети корана. Всяка такава касапница е по нареждане на техния сатанински бог и техния пророк (педофил и главорез) . Не може да има мир докато мюсюлманите четат корана.

Евреите изпревариха по жестокост немските и украинските фашисти. Хитлер и зеленият наркоман бледнеят пред Натаняху.

Абе то един друг късокрак пуска бомби по електроцентрали и силози на жито но нали се бори срещу нацизма. Позволено му е…

А те защо строят болници на пътя на израелските ракети? Бухахаха

Само си предствете ако руснците бяха бомбандирали болница. Какъв ли би бил отзвука по света? Как ли биха осидили тази агресия? А сега си мълчат всички като мишоци.

И България е в кошарата на уродливия запад благодарение на евроатлантическите еничари.

Само че първо Украйна не е нападнала Русия а Русия нападна Украйна. Второ Украйна не е на хубава на руска територия и не е избила 1200 жени деца и бебета. И трето твоята Русия и до ден днешен не може да предостави каквито и да било доказателства за наличието на военни обекти или военни в цивилната инфраструктура която унищожава.

Починаха вследствие бруталното нападение на ХАМАЗчиите на 7 октомври. Всичко останало е СЛЕДСТВИЕ от това!

ПИПО

Викаш 50 години предистория нямат никакво значение. Над 3500 убити деца + незнайно колко цивилни също нямат никакво значение.

Нападат Израел още на първия ден след създаването му.

Еврейският геноцид над палестинците продължава и няма да спрат докато евреите окупират тяхната земя окончателно под благосклонния поглад на Европа и щатските говедари!

Да бяха помислили преди да започнат война с Израел.

Поне са си починали,1200 евреи бяха направо убити от такива палестинци.

Отказва всякаква помощ от Израел и забранява на болниците да искат или да получават такава помощ.

Пак хамас са обстреляли конвоя с гориво и медицински материали отправил се към болницата. Друг един от главатарите на хамас, се залостил заедно с главорезите си в училище срещу болница и стрелял срещу всеки опитващ се да напусне тая болница. И само между другото каква помощ оказаха палестинците когато съм аз избиваше невинни израелски жени и деца и бебета??? А извинявайте те тогава празнуваха.

Това е геноцид! Чиутите трябва да бъдат наказани. Видиш ли чиут - на земята и ритай по главата!

Как наричаш избиването на 1200 невинни мъже жени и деца и бебета в рамките на няколко часа?

Надявам се, че ДАНС и службите следят хора като теб

Може би, ако пуснат заложниците, цялата ситуация ще започне да се подобрява?

Няма държава в света, която да не реагира като Израел, ако 1500 нейни граждани бъдат изколени, включително жени, старци и деца, а други 250 включително жени, старици и деца - отвлечени. Палестинците танцуваха по улиците и раздаваха сладки баклава. Когато танцуваш и се радваш на смъртта на другите, е възможно да ти се случи това, което се случва в Газа!

От човешка гледна точка: Това което правят израелците е непростимо! От израелска гледна точка: Само така се прави държава! От ислямо-палестинска гледна точка: Трябва да се противопоставим на цената на всичко в името на Алах! От геостратегическа гледна точка (за България но и други държави): Не може да се позволи на исляма - особено крайият ислям - да печели в региона! От гледна точка на хората израстнали с айпади по Старбакс в Европа и Америка: Спасете палестинците! От гледна точка на Русия: Хем добре че стана и се отмести фокуса от Украйна, хем зле защото разбунтува мюсилманите в страната и арабските държави които не бяха против нас, може да искат сега нещо от нас. От гледна точка на САЩ: Само това ми трябваше на главата! От гледна точка на извънземните: Тея що се бият не е ясно, но пък е интересно!

Според мен Италия направиха нещо умно - изпратиха кораб-болница, но не знам дали е пристигнал

Сега руснаците имат картбланш да оставят на тъмно Осрайна цяла зима. Щом на чифутите е позволено и само ги мъмрят....

Че от кога Русия е имала нужда от картбланш, за да трепе цивилни? От ден едно на войната го прави.

Коментари - Властите в Газа: 15 пациенти починаха в бомбардирана болница заради липса на ел. ток | Днес.dir.bg

Властите в Газа: 15 пациенти починаха в бомбардирана болница заради липса на ел. ток

Израел да покаже максимална сдържаност, призова от името на ЕС Жозеп Борел, Турция изпрати генератори и оборудване за полеви болници

Обратно в новината

Коментари - Властите в Газа: 15 пациенти починаха в бомбардирана болница заради липса на ел. ток | Днес.dir.bg

Коментари

това което правят еврейте е Геноцид в пълния смисъл на думата.За което ще бъдат съдени от Арабите и да не забравят че всичко се връща умножено по три.

Не е ли време палестинците да изберат друга политическа сила която да ги представлява? По-възможност такава който не си поставя за цел основна унищожаването на Израел и всички евреи (плюс несъгласните с нея палестинци) и е дефакто обявила война със всички възможни средства.. Или предпочитат ролята на вечните жертви?

Ами да. Да си отишъл "ония времена" да нашляпаш анцузите от ВИС. Или сега кварталната мутра. В неговото кафе. Не, нали? Да сме таковали ДПС, барабар с Делянчо?

Хирурга реже тумора до здрава тъкан .

Принципно - да. Но, ако имам проблем с кутрето на левия крак, а шибаняка ми отреже дясната ръка - стрелям и с лявата. Чети и по-горе. Пред и да ме наречеш ватенка и путинофил. Хамас са за гнявене, но Израел прави каквото не трябва. Не случайно самите евреи искат Биби да се махне. Абе вденете, че тук прави няма.

Който нож вади и той от нож трябва да умре . Хамас защо се крият зад децата , нали са герои ???

Основната им цел (и смисъл на живота) е 'унищожаването на Израел' - защо не го правят в Израел на място а са се покрили по дупките си в Газа и зад гърбовете на жени и деца?

Оти не могат да се бият с Израел и САЩ /последните още не са почнали сериозно/. И Хамас не трябва да се крият зад цивилни. Спор няма. Ама никой не ги ще. Но, защо еврейската армия не влиза в тунелите? Също шубе. Толкова ли не вдявате, че и при двете актуални войни е въпрос на пари. Но страдат цивилните? Като стигне до РБ и си имаме проблем с цигани, помаци и емигранти /господ да накаже Меркел/ няма да пишете. Ще искате да сте в ловна дружинка и да имате някое и друго пуцало. Мойте са 4 и пак не съм сигурен.

беше не наивен, а ЗЛОНАМЕРЕН кремълски агент, нищо че от там театрално я 'плюеха'.

Всичко което стана е на сметката на мишките от хамас ! Те са виновни !

...не думай....

Газа изгледжа дооооста по-добре отколкото някога сравнения със земята Грозни.. От най-големите 'гуманисти'..

Преводачът на текста на "Франспрес" ли преведе "починали" вместо "убити"?? Починал се използва при собствена смърт.. тук се касае до пряко или косвено убийство под формата на геноцид!

Пет седмици след историческото нападение на 7 октомври в Израел, започват да се разкриват очертанията на по-мащабен план на "Хамас". Според анализаторите целта на палестинското ислямистко движение е била не само да убива и залавя израелци, но и да предизвика регионален конфликт, пише в. "Вашингтон пост". Доказателствата, описани от повече от дузина настоящи и бивши служители на разузнаването и на силите за сигурност от четири западни и близкоизточни държави, показват, че намерението на планировчиците на "Хамас" е било да бъде нанесен удар с исторически мащаби, с който да принудят Израел да реагира с огромна сила. Длъжностни лица, които досега не бяха говорили по въпроса, заявиха пред американското издание, че сведенията, събрани през последните дни за мотивите на "Хамас", са позволили сглобяването на по-ясна картина. След като пробиха израелската граница на около 30 места, бойците на "Хамас" извършиха масово убийство на войници и цивилни в поне 22 израелски села, градове и военни постове, след което въвлякоха Израелските сили за отбрана в престрелки, продължили повече от ден. Нови данни сочат, че те са били готови да стигнат още по-далеч. Според официални лица някои бойци са носели достатъчно храна, боеприпаси и оборудване, за да издържат няколко дни. Те са имали инструкции да продължат навътре в Израел, ако първата вълна от нападения успее, като евентуално ударят по-големи израелски градове. Щурмовите екипи успяха да проникнат до Офаким, израелски град на около 15 мили от ивицата Газа и на около половината от разстоянието между анклава и Западния бряг. Една от бойните групи е имала разузнавателна информация и карти, които показват, че те са имали намерение да продължат нападението до границата на управлявания от Палестинската автономия Западен бряг. "Ако това се беше случило, щеше да е огромна пропагандна победа - символичен удар не само срещу Израел, но и срещу Палестинската автономия", смята бивш американски служител, запознат с доказателствата, събрани след нападението на 7 октомври.

Ти откъде имаш достъп до тази "класифициран" информация? Т.е. до израелската дезинформация..

от руските сайтове, правещи се на български

Какво ли си мислеха Хамас докато нападаха Израел? Бум-бам и всичко ще се забрави, но ще имат материал да разменят, а? Много интересно.

Мислеха, че искат война. Свещените им книги им нареждат да избиват евреите (от 7ми век до днес, а не от 7ми октомври . Палестинците искат и да изринат населението на Израел "от реката до морето", заедно с арабското население на Израел. Сега в Газа се случва това, което искаха главорезите от Хамас.

Празненствата на така наречените палестинци всеки път, когато някой арабски терорист убие някъде не само в Израел невинни мъже жени и деца. Доколкото съм виждал как бяха напълнили всички улици и площади на 911. Доколкото съм виждал как празнуваха след атентатите във Франция. И доколкото възхваляват нападението над Израел и обявяват тези терористи за герои. На мен лично ми е изключително трудно да приема че има и един невинен човек на територията на газа. Защото освен всичко друго не можеш да построиш такава мрежа от тунели без активната помощ на населението нито да организираш такова нападение без активната помощ на населението.

Големите войни на Хамас - на които родните патриоти са готови да им налапат резаната патка - да излезнат навън и да умрат като мъже. Нали там Алаху Екбар ще им осигури девици. Лесно е да се криеш зад жени и деца.

Тези с девиците ги използва като тоалетна хартия от десетилетия…

А докато копаеха тунели имаха ток…

Като не си плащат тока, енергото няма друг избор, освен да им го спре!

Когато едната страна отрича правото ти на съществуване и единствената и цел е да избие всичко живо в твоята държава. Пък тия от газа заедно с хамас отричат правото на съществуване на абсолютно всички жители на Израел, включително около 2 милиона мюсюлмани и са заявили публично че нищо по-малко от пълен геноцид не ги устройва.

Ционистките тролове се активирахахахаха.

Имат си правителство на хамас. Имат си министерство на здравеопазването на хамас. Защо и на какво основание Израел би трябвало да осигурява каквото и да било за тия болници?

Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

Не някой друг а именно твоите така наречени палестинци категорично се противопоставят на създаването на държава Палестина. Навремето ООП напусна преговорите за създаването на държава Палестина пък твоя любим хамас категорично се противопоставя на всякакви мирни преговори и опити за създаване на държавата Палестина. И буквално преди два дена един от техните лидери заеми че целта на хамас с това нападение е било постоянно война с Израел и че Мира който беше много близо щял да попречи на целите на хамас.

В тази война няма "добри", това е очевидно. Но не бива да се забравя, че Израел рискуват животите и на своите, на невинните израелски заложници, не само на невинните палестинци. От друга страна терористите от Хамас си мислеха, че не рискуват нищо, освен евентуално себе си, а просто "ще избият малко случайни евреи". Това е различно от военната операция на Израел, която не цели "да уби малко случайни палестинци", макар и да не може да го предотврати. За съжаление от ден на ден света не става по-добро място. Лесно е да се хвърли цялата вина на Хамас, лесно е да се хвърли вината и върху Израел. Трудно е да се намерят истински лидери от двете страни, които поне да опитат да сложат край на тази вековна касапница.

Прочети корана. Всяка такава касапница е по нареждане на техния сатанински бог и техния пророк (педофил и главорез) . Не може да има мир докато мюсюлманите четат корана.

Евреите изпревариха по жестокост немските и украинските фашисти. Хитлер и зеленият наркоман бледнеят пред Натаняху.

Абе то един друг късокрак пуска бомби по електроцентрали и силози на жито но нали се бори срещу нацизма. Позволено му е…

А те защо строят болници на пътя на израелските ракети? Бухахаха

Само си предствете ако руснците бяха бомбандирали болница. Какъв ли би бил отзвука по света? Как ли биха осидили тази агресия? А сега си мълчат всички като мишоци.

И България е в кошарата на уродливия запад благодарение на евроатлантическите еничари.

Само че първо Украйна не е нападнала Русия а Русия нападна Украйна. Второ Украйна не е на хубава на руска територия и не е избила 1200 жени деца и бебета. И трето твоята Русия и до ден днешен не може да предостави каквито и да било доказателства за наличието на военни обекти или военни в цивилната инфраструктура която унищожава.

Починаха вследствие бруталното нападение на ХАМАЗчиите на 7 октомври. Всичко останало е СЛЕДСТВИЕ от това!

ПИПО

Викаш 50 години предистория нямат никакво значение. Над 3500 убити деца + незнайно колко цивилни също нямат никакво значение.

Нападат Израел още на първия ден след създаването му.

Еврейският геноцид над палестинците продължава и няма да спрат докато евреите окупират тяхната земя окончателно под благосклонния поглад на Европа и щатските говедари!

Да бяха помислили преди да започнат война с Израел.

Поне са си починали,1200 евреи бяха направо убити от такива палестинци.

Отказва всякаква помощ от Израел и забранява на болниците да искат или да получават такава помощ.

Пак хамас са обстреляли конвоя с гориво и медицински материали отправил се към болницата. Друг един от главатарите на хамас, се залостил заедно с главорезите си в училище срещу болница и стрелял срещу всеки опитващ се да напусне тая болница. И само между другото каква помощ оказаха палестинците когато съм аз избиваше невинни израелски жени и деца и бебета??? А извинявайте те тогава празнуваха.

Това е геноцид! Чиутите трябва да бъдат наказани. Видиш ли чиут - на земята и ритай по главата!

Как наричаш избиването на 1200 невинни мъже жени и деца и бебета в рамките на няколко часа?

Надявам се, че ДАНС и службите следят хора като теб

Може би, ако пуснат заложниците, цялата ситуация ще започне да се подобрява?

Няма държава в света, която да не реагира като Израел, ако 1500 нейни граждани бъдат изколени, включително жени, старци и деца, а други 250 включително жени, старици и деца - отвлечени. Палестинците танцуваха по улиците и раздаваха сладки баклава. Когато танцуваш и се радваш на смъртта на другите, е възможно да ти се случи това, което се случва в Газа!

От човешка гледна точка: Това което правят израелците е непростимо! От израелска гледна точка: Само така се прави държава! От ислямо-палестинска гледна точка: Трябва да се противопоставим на цената на всичко в името на Алах! От геостратегическа гледна точка (за България но и други държави): Не може да се позволи на исляма - особено крайият ислям - да печели в региона! От гледна точка на хората израстнали с айпади по Старбакс в Европа и Америка: Спасете палестинците! От гледна точка на Русия: Хем добре че стана и се отмести фокуса от Украйна, хем зле защото разбунтува мюсилманите в страната и арабските държави които не бяха против нас, може да искат сега нещо от нас. От гледна точка на САЩ: Само това ми трябваше на главата! От гледна точка на извънземните: Тея що се бият не е ясно, но пък е интересно!

Според мен Италия направиха нещо умно - изпратиха кораб-болница, но не знам дали е пристигнал

Сега руснаците имат картбланш да оставят на тъмно Осрайна цяла зима. Щом на чифутите е позволено и само ги мъмрят....

Че от кога Русия е имала нужда от картбланш, за да трепе цивилни? От ден едно на войната го прави.