Коментари - Нахиде Дениз: Силата на труса е била като 130 атомни бомби. Има данни за пострадал българин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

130 атомни бомби???Страхотни журналисти ,няма що...

Има хора нечовеци! В България бол! Да помогнем на комшийте! В България мед и масло да текат по улиците, който е против помощта, пак ще е против!

Много сме били подготвени, затова ли в Стеажица още има хора във фургоните.

Стражица

Не искам да повярвам че на фона на тази трагедия има такива коментари ..добре че има още добри хора начело с президента да поддържат баланса ..иначе щех да пожелая на мойте сънародници...Още пет века ви е малко...

Още ли не е измислила следващата далаверка за комисионна? Аре ма, найш ли що ЛЕД крушки мое шитнеш в бързината. А и мое вакцини да набуташ.

загинали и пострадали са мирни граждани. Ти скопен ли си от състрадание, блядь?

То хубаво да помагаш на комшиите, ама когато нашите български граждани бедстваха в Карлово, турчолята хич не се отзоваха, ..кой се сети за бедните българи, кой им даде храна и топлина

Да ти бичат ангария, щото карловската община е ограбена от тарикати? Кражбата и Корупцията не са природни бедствия, чоджум!

Да помогнат с разчистването, да дадат първа хуманитарна помощ, както ние правим в момента.

Аве гьон сурат, абсолютно си прав....турците трябваше преди 3 години сами да дойдат в Карловско и да разчистят коритата на реките а после да дадат БЕЗПЛАТЕН КУРБАН за твой кеф.

Когато турците УМИРАТ, България РАСТЕ..

българия още малко и няма да съществува никого няма да пораанете защото сте Гяириии

Ти какво пишеш бе

Малко им беше.. трябваше да срине цялата им шибана държава със земята.. И за какво изобщо им пратихме помощ? Забравихме ли какво ни причиниха за 5 века робство? До един да пукнат тия мръсни цигани!

гяирино скоро много скоро пак ще се кланяте

Че трудът е бил с голям магнитут спор няма, но и строителството им е... нямам думи! Това е основна причина за големия брой срутени сгради. Все пак, това си е човешка трагедия, без значение турци ли са пострадалите, други ли са!

Джо Байдън е разписал решение за оказване на помощ на Турция и Сирия по програмата ленд/лийз! Предвижда се огромна помощ за пострадалите страни, по-голямата част от която е военна техника, както и логистична подкрепа за борба с безредиците и мероприятия за защита на националната сигурност.

Приятел в нужда се познава,турците няма да забравят кой им помага в бедствието.

На помощ бяха изпратени и двата военнотранспортни самолета “Спартан”. 86 спасители, над 30 броя специализирана техника за разчистване и 5 кучета от Българския червен кръст изпрати България на Турция, за да ѝ помогне да се справи с последиците от опустошителното земетресение в понеделник. Два екипа от Военномедицинска академия (ВМА) също заминаха със спартаните за Адана, Турция. Те са в състав хирург и анестезиологична медицинска сестра. ГОРД СЪМ!

Не знам как са строили в Турция,но сега гледах клипове на падащи цели блокове,от различни места. Много са,и изобщо не ми е ясно там строителен контрол няма ли?

Грешен коментар- това е голяма трагедия- няма нужда от този коментар

То и в България няма контрол. Масово се събарят стени в сградите за усвояване на тераси а институциите не реагират.При едно силно земетресение това ще има лоши последици

Ни стигат ли природните бедствия, че безумните политици още разпалват войни и карат хората да се самоунищожават чрез различни оръжия?

Вместо да обединят сили и ресурси за борба с природни катаклизми и климатични промени, бедността и глада, те се трепят помежду си като горили в джунглата.

Al Kl

Много е важно как ще реагират, богатите ислямски държави. Какви средства и помощи ще предоставят, на техните мюсюлмански братя. Толкова много се хвалеха с грандиозни хотели, и луксозни джамии.

Ами до сега... няма информация да са помогнали... първа от ЕС се отзовава България... поробена 500 години от Османската империя!!!

И ОАЕ, и Катар, И Саудитска са пратили спасителни екипи, полеви болници, хуманитарна помощ, а скоро и милиони долари. Ама така е като не четете чуждестранните медии. Отделно, че тези държави говорят само веднъж и после действат, а не като в Европа и най-вече в БГ всеки политик да се изтъква по ТВ и радио колко е помогнала държавата му.

ОАЕ са изпратили 13,6 млн.$ в Сирия.

може 130 ама от тия Слабите Американски, ако гръмнат 130 от Нашите Сармат - Земята ще е на Прашинки в Космоса!!

Пълна простия и неграмотност е да сравняваш атомни бомби със земетресение, да не говорим, че няма посочена мощност, примерно в килотони тротилов еквивалент. Може да се сравнява отделената енергия в най-добрия случай. При 130 атомни бомби, Турция щеше да е само спомен. Те не клатят земята, а образуват ударни вълни, лъчение и изгаряща температура.

Правят и земетресения...

Потресена съм от думите на "нашите" ...нам кви си. Хората в Родината ви бедстват в глад и мизерия, по провинцията. Що не ги нахраните тях бе, уроди мръсни. Тръгнали да носят на други "всичко, което им поискат". А тук е пълно с нещастни бедни гладни, възрастни, болни, на студено. И умират от това, бе, изроди нечовешки. Предатели!

си драги. Не знам за какво ползваш тая глава.

тука некви баровци ме упрекват, че не съм съпричастен! както винаги съм виновен аз и Северозапада, а софията, македонията, украйната, натиту, европата и америката са прави! и джурналята с 130-те атамни бомби и те са прави! как да съм съпричастен когато вече 33 години никой не е съпричастен с мен и със Северозапда, където живея, имам роднини, съседи, близки в ужасно сустояние, някои и без ток и вода, за храната не говоря! и социлна кухня няма! по-зле е от тия със земетресението! продадоха дори паветата и тухлите и керемидите и бордщрите и повечето от туземците! автобусите и колите са опредеи нова ера, влакове или няма или се палят или закъснява с часове. зимно време съм чакал влак с часове в неотоплявана гара с още няколко нещастника. влакът Видин-Мездра е вече с един(1) полупразен вагон пълен със странни същества . авобусите са с частино липсващ под. и в турция и в сирия няма такива!.... айде бъдете и вие мили и съпричастен при тази ситиация!

idi na ZAPAD da rabotish

Гласувай за вашата БСП.Партията на мафията на задкулисието,на ДС ,на олигархията и крадците.

Едно ме тормози от сутринта. Как по дяволите, САЩ преди няколко дена, след като Турция каза не заради горенето на Корана, пуснаха, че очакват "терористични" актове в Турция и сичкото западна "дипломация" се изнесе? Тия или имат дежурен пророк, или работата им не е чиста. Тая западна хегемония, почва да мирише на корпоративен фашизъм зверски. Барел излезе да обясни, че правителствата, технологичните компании и нпотата трябва да направят всичко възможно да се преборят с "дезинформацията" и хейт спийч в интернет. Алоу, занулаторите, да не мислите, че ще ви търпим свинщините? Или, че имате достатъчно военни да спрете бунтовете?

Съвпадения. От тия, нормалните, дето се случват всеки ден, нали?

Над 2000 загинали! Трагедия на която всички сме съпричастни!

...Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в социалните мрежи, че екипите на аварийната дирекция на Столична община са пристигнали на летището в Адана, Турция... тия екипи вече оправихя софията, която се дави при всеки дъжд и се блокира при всеки сняг и сега ще оправят и турцията! верваме ви!

Айде се спри с тъпотиите и прояви малко съпричастност. Хора са, природно бедствие, изненадващо и ужасно събитие. А че ние ще си газим калта е нищо на фона на толкова човешка смърт и загуби.

как да съм съпричастен когато вече 33 години никой не е съпричастен с мен и със Северозапда, където живея, имам роднини, съседи, близки в ужасно сустояние, някои и без ток и вода, за храната не говоря! и социлна кухня няма! по зле е от земетресението! продадоха дори паветата и тухлите! автобусите и колите са опредеи нова ера, влакове или няма или се палят или закъснява с часове. зимно време съм чакал влак с часове в неотоплявана гара с още няколко нещастника. влакът Видин-Мездра е вече с един(1) полупразен вагон пълен със странни същества .... айде бъди и ти съпричастен при тази ситиация!

Дано няма повече трусове и да успеят да открият максимално много хора преди да е станало късно. Годяма трагедия, природата е безмилостна понякога.

Голяма трагедия. Да не дава Господ на баш душманина такова нещо.

а защо мобилните оператори нямат номер за изпращаме на смси с помощи за Северозапада, а? а само вдигат цените и тероризират туземците?

"а няколко села са сринати напълно със селата""

а когато депойде бедствието демокрация фалшивата държава прибра и спестяванията и вноските за коли и продаде в робство в чужбина над 1 милион българи и никой не доде да помага. дойдоха да грабят, отвличат , заробват! защо така, а?

Познати ми казаха, че баМките в Турция били затворили и не могат да теглят пари. А кога учих във Военната академия, лектор беше ни казал, че при големи бедствия държавите блокират достапа до спестяванията, за да ги използват за възстановяване на поръженията.

си прав ама си болезнено неграмотен, така че - как да ти повярва човек?

На 4 ракии и кана вино ти кво искаш, с лупа ли да я гледам клавиатурата на телефона...или ти е кеф да се заяждаш?

Само 2 грешки имам бе принципен ! Ти безгрешен ли си,че търсиш махна на другите? Недей така, не е хубаво такова отношение към съфорумци.

Наздраве, колега. Иначе класиците са се произнес ли отдавна: Майната им на парите, важното е да сме живи и здрави.

4 правописни и стилистични грешки, мой човек. Не две. Айде, правописните, телефона виновен, ами другите? Ти изобщо българин ли си?

"Силата на труса е била колкото 130 атомни бомби..." Преди всичко - дано да няма повече трусове в съседката и там да се възстановят бързо от това бедствие. Сега, за атомните бомби. Има тактически заряди с мощност само няколко стотин тона ТНТ. Хирошима: 15 000 тона ТНТ. Царь Бомба: 50 000 000 тона ТНТ, нарочно ограничена наполовина, по дизайн е можела да изпатка със сила 100 000 000 тона ТНТ. Ограничили са я, за да не навреди на планетата Земя като планета. И въпреки че е гръмнала на 4 км височина във въздуха, сеизмичната вълна е обиколила 3 пъти Земята, преди да започне да се успокоява.

Намалили са я, за да може да избяга самолета, който я е пуснал от взривната вълна. И пак едва е оцелял пилотът

По това което намерих в нета 7 по Рихтер е еквивалент на 500 к тона ТНТ. 8 по Рихтер е 15 000 к тона ТНТ

изоставените и рушащи се къщи в Северизапада със сигурност са повече от разрпушени къши от това заметреесение и в Турция и в Сирия! но това не важно, нали така, а?

една трета от жертвите са в Сирия. ФАКТ! Защо нищо не се пише за това? Пише се само за Турция. А-а-а, може би защото в Сирия управлява Асад и там има руска база?! Друго си е страна от НАТО, макар и с диктатор като Ердоган. Все пак е наш кучи син! На него ще съчувстваме. На сирийците - не! Типично западно лицемерие и двоен стандарт! 100 държави искат да помогнат на Турция. А на Сирия? Или сирийците са "получовеци" и ни заслужават милосърдие?

Ние ще помагаме на нашите съюзници от НАТО. На диктатора Башар Ал Салад нека да му помага неговият колега-диктатор от Страна Агромная

От къде ви раждат такива тъпи и увредени...

Абе, моли се да не ни се НАЛОЖИ да искаме помощ от Русия, както се е случвало, че на натовците им е все тая.

какво значение има дали е пострадал българин? никакво! там гинат хора!

а пък земетреесението демокрация май утрепа има-няма 50 милиона в бившия соц. лагер! и къде са спасителните екипи?

Това е от китайските балони, които прожектират целенасочени ултразвукови вълни към сеизмични точки и активизират геоложките процеси. И в САЩ се опитаха да направят някакви мизерии онзи ден обаче им пукнаха балончето :–)

и кво? 1200? убити, 8000? ранени? ... демокрацията уби и рани десетки пъти повече в Северозапада, но никой не дойде да помага. десетки унищожени сгради на предприятия, от много от тях няма и спомен ... никой не идва да помага! защо така, а?

С трите милиарда няма ли да се изходи по въпроса.?

Няма по-голяма сила от природата. Никой не е застрахован, че следващият път няма да бъде в неговия град.

Вай, вай, вай, Алла, сега ще се вдигнат цените в Едирне, къде ще пазарим, какво ще прайм? Хай, барем да ни включат като подизпълнители по Обществените поръчки с евросредства от еврофондовете, да вземеме и ний по някоя евросубсидия!

"Силата на труса е била колкото 130 атомни бомби." Като тези в Хирошима и Нагасаки ли? Взети заедно или поотделно?

Не е българин. Български гражданин е. Като макетата с български паспорти и лилавеещите прославящи ни из Европа.

Да благодарят на приятелите си зад Океана. Който не слуша бива наказан,така беше с Япония и цунамито във Фукушима,така беше и в най голямото пристанище на Китай със взривения ужким контейнер със химикали. Колко му е да вкарат една атомна бойна глава със 20 мегатона на 10 км и да я взривят. Не пускаш Швеция,правиш се на хитър и господарите ти показват къде спят раците.

Най харесан от мен коментар. +

Успокойте се, хомофоби! Всички нормални хора съчувстват и помагат на бедстващите. Даже 300 руски военнослужещи помагат за разчистването. Само вашите усти и мозъци нищо не може да прочисти.

Ей, пичеве, това са човеци, деца, старци, човешки СЪДБИ!ВАСИЛЕ, ВАСИЛЕ, ОСКОТЯ ТОЗ НАШ НАРОД!

Примати. Застинали са на ниско ниво в еволюционната стълбица. Резултатите са плачевни.

Двата Спартана се връщат от Адана и ще кацнат на Летище София около 20:30 ч. (полети с номера AFB 072 и AFB 073). На втория курс, ще карат минерална вода и палатки към Турция.

Спрете коментарите под тая стати. Не допустима е такава гавра с човешкия живот, каквото показват коментиращите.

по-добре да спрат самите статии. Те са журналистически отврат!

По-веротно е да е турчин с бг паспорт. Шкембе войвода ги продаваше по 5 К

Да бе българин, ама от тия със скъсените цеви ....

коментарите, показват как се е загубила всякаква човечност и състрадане в някои елементи населяващи територията ни.

Да бе говорим за Домуса и Прасето!

Треперете вие безбожници, ЛГБТ изчадия и поклоници на чичо ви Сам(a) и в България, защото Всевишния ще ви накаже скоро, ама много строго ! Тъй като множеството неграмотни мизерници тръгнахте по заповед на Байдън и "Империята на злото", срещу Москва / Втория Константинопол/ на Кръстоносен поход. Но сега на всички ви предстои да горите в "Геената огнена" . . . И дано от домовете ви не остане "камък върху камък", а вие недостойни за православието и Бога, станете храна за птиците и зверовете !

българин, българин, колко да е българин... само паспортът му е български

Може ли да си толкова прост!!?!?! Как не ви е срам да пишете подобни глупости след такава трагедия?!?!?!

Ми може да е повече Българин и от тебе. Ти какви заслуги имаш за положението днес в България .Много ли се стара.И пука ли ти примерно.