Европейските съдии се възмутиха от абсурдния съдебен закон

"Абсурдни и нерядко присъщи на недемократични общества" са мотивите към проекта за изменение на българския Закон за съдебната власт.

Обратно в новината

Коментари - Европейските съдии се възмутиха от абсурдния съдебен закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евро-западналата мърша се разсмърдя...Очеизвадно е какво искат тези, корупция, кражби замаскирани като външно финансиране за ешмедемета по спа- комплекси на магистратските боклуци...

ЕС е в основата на разлагане на БГ държавата и го иска ощеда финансират съда отвън/кривосъдито да продължи....

ЛЪСНА ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА!!!

Не само чуждо финансиране не трябва да се допуска, но и който съдия има роднина в чужбина не трябва да може да заема този пост! 27 години все лакеи на чужди държави ни управляват! СТИГА!

Българските съдии и съдиики искат да бъдат като омъжени курви: - хем да им плаща съпруга им, т. е. държавата, хем да се ебат и да получават за това пари от чужденци, демек от чуждестранни фондации. Аз не желая България и българите да бъдат в ролята на съпруга. Ако на българските съдии много им се ебе, да излизат на самоиздръжка и свободна практика. Не да реват за пари на държавата.

- ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! Това, че се декларира че участваш някъде, не те спира да участваш и не ти отнема право а напротив, може да предотврати конфликт на интереси!!!

ХОСЕТО ЗНАЕ, ЧЕ НА ЧУЖДО ДУПЕ И 100 ХУЯ СА МАЛКО. КОЛКО СА ОПЕРАТИВНИ ТЕЗИ ХОРАТА НА СОРОС, А?

Искат да забранят купуването на съдии, т.е да има правосъдие, но еврогейовете не дават, защото отдавна няма политика, няма правораздаване, няма здравеопазване... - има само ПАРИ! Всичко друго е недемократично! Само че кой е демократичния стожер? Няма такъв! Има само чичко паричко! И понеже нашите политици са жени в панталони - няма да има отстояване на държавния интерес! Ние не сме Унгария или Полша!

veska

как пъктолкова време, след като тези "независими" български съдии ходиха на обучение чак в хамерика, не успяхте да ги научите как да издават присъдите? Заинтересувахте ли се с какви пари си строят хотели по курортите, живеят в големи апартаменти, возят се със скъпи коли? Баш съдията Панов как за има-няма 5 години се сдоби с имоти за милиони?

Финансиране само директно от КГБ, Газпром и масонските ложи. Може и червени куфарчета, офшорки или добри приятели.

народът го е казал...??? ,,със стари ,,к.рви,, нов бардак не се прави...,,,!!! и другата...??? ,,жената на ,,кесара,, не трябва само да е ,,целомъдрена,, но и да изглежда такава..,,,!!!

Поне в заглавието думата "абсурдния" следваше да бъде оградена в кавички. Ако авторът на материала има дори и много мънички претенции за обективност.

ЕВРОГЕЙОВЕТЕ ПАК НАСКАЧАХА! ПО ТОВА ЩЕ ПОЗНАЕТЕ ДАЛИ ЕДНА ИНИЦИАТИВА Е ДОБРА И ПОЛЕЗНА ЗА НАС ИЛИ НЕ! РАЗБИРА СЕ,ЧЕ Е ДОБРЕ ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ТОВА ВЪНШНО ФИНАНСИРАНЕ,ОСОБЕНО ПЪК В НЕЗАВИСИМА СИСТЕМА КАКВАТО ТРЯБВА ДА Е СЪДЕБНАТА!

Да почнем със цаците и висшите съдебни органи предлагам.

А всъщност къде е ББ напоследък! Ослушва се и ще "избухне" популистки всенароденпопулацион ще въздъхне ЕВАЛААА,, а той ще си докраде и през третия!!!!! мандат!!!

Трабва ни нов 10 НОЕМВРИ /9СЕПТЕМВРи/!!!! или която и да е друга дата, на която да се отървем от все остальные головорезы!!!!!

Отново цирк, режисиран от ГЕРБ, отново след това ББ е велик, т.е. сценария работи. Ма...му много тъп народ сме за да не виждаме как ни "работят" от ГЕРБ по учебник. Все едно, че сме по татово време, ама точно така.....

Да на вечният небесен морален стандарт на Бога Вседържател, който е абсолютен суверен на битието, от Който започва и свършва всичко и Който дава смисъл на всичко. Божията истина ще пребъде през вечността за радост на живота. Не на евроатлантичеките сатанински вавилонски "ценности" на човекът на грехът и погибелта, които са в директно противоречие с Божият вечен морален стандарт в който са вложени принципите на вечният живот. Събудете се и търсете Бог докато може да го намерите, защото благодатното време и към своят край и скоро ще бъдае заторена вратата на Божията милост. Този свят стремглаво върви към своята гибел и тези които не познават Божието слово и библейските пророчества, ще бъдат излъгани, защото няма да знаят при какви обстоятелства и как ще се завърне нашият единствен Спасител Исус Христос като Цар на царете и Господ на господарите.

Цаци да пие кафенце със Гергов и Дончев във ЦУМ няма проблем. Искров да пее пиянски песни със Василев няма проблем. Ясен Тодоровия да седи до Брендо няма проблем. Бойко да взима тори с пари в гаража със Гриша Микренски няма проблем, Курнела да избира президент със Решетников няма проблем, Болен да събира рубли в Москва няма проблем, Бюреков да се нагуше с крадените пари няма проблем, Дебелия Делян да е милиардер на 30 години няма проблем, Цацароф да е член на масонска ложа Ориент-Слънце няма проблем, Двете каки няма проблем, Червеи няма проблем.

Друго си е като са българи. Ние всички трябва да правим всичко възможно цитирания от теб елит да преуспява. Фалирали КТБ - ами трябвали им пари - взели си. Ти да не мислиш, че им е лесно да поддържат нивото си, а? Ти да не би да искаш вместо елит да развиваме общество със сериозна средна класа? Като простите европейци. И да си нямаме бащици, които неуморно да се грижат да не умрем от глад, срещу някой и друг милиард годишно.

Сериозно изоставаме от истинската демокрация. В САЩ още от 1938-ма година действа супер "демократичен" закон- Foreign Agents Registration Act link Просто трябва едно към едно да си го преведем и приемем.. Та да важи не само за съдиите, а и за останалите майцепродавци. Тъй де.. За пет години директно да влизат в пандиза, ако не обявяват източниците си на финансиране, връзките си с държавните синекурци и пре$титутки и пр. Пък и ДАНС, МАНС, МИМАНС по два пъти в годината да им прави внезапни проверки.. И що ли съдиите и ЕВРОЛЕМУРИТЕ не са въоръжат с признанието на БОКО ПЪРВИ за "спонсорството" към ПП ГРОБ от фондацийката ЗАЙДЕЛ.. За аналогия на мракобесието, което проявява ПП ГРОБ..

БОКО ПЪРВИ за "спонсорството" към ПП ГРОБ от фондацийката ЗАЙДЕЛ.. За аналогия на мракобесието, което проявява ПП ГРОБ..

Каквито и промени да гласуват, няма полза, като съдии, прокурори са едни и същи,пишат, само глупости в решенията си, особено при административните дела, да се чуди човек да се емее ли или да плаче.

за да не се сдружават. Ида стоят тука въпреки големите им заплати.

А аз се възмутих от следното: Европейската комисия не вижда нужда на този етап да се създава допълнително законодателство, чрез което да се бори практиката с двоен стандарт при храните, за каквото настояваха България и други държави от Централна и Източна Европа. Това е станало известно на последното заседание на съвета на европейските министри по земеделие, което се проведе през миналата седмица, съобщава в днешния си брой "Капитал Daily"

Много е лошо ако на българските олигарси, които са спонсори на съдебната система им оставим конкуренцията. По-патриотично е някак да оставим единствено мутрите да могат да финансират. А бе пишман патриоти нали на всички ни е ясно, че съдебната ни система е зле не защото е финансирана от американски и европейски фондации, а защото е финансирана от български престъпници. Ако патриотизъм е равнозначно на това да толерираш престъпници само защото са българи - тогава патриотизмът следва да бъде забранен със закон.

Доводите на господина биха имали смисъл ако в Европа действаше един тип Съдебна система работеща с еднообразни законови норми и всички съдилища в Европа са с еднаква структура. Междувпрочем една от често използваните корупционни практики е когато някой плаща на някого за да отиде на обучение на което няма да научи нищо свързано с работата му ;)

като е за пари продажните ни съдии се активизираха. Това европейско лоби що не се изкаже по другите въпроси на съдебната ни дивотия

Цацка, Цецка, Тиквун, Дебелян - борци за правосъдие и независимата съдебна власт. Громят европейската корупция.

матос е алтернативен, а мнението на алтернативните не ми е важно

Толкова за Граждани за ЕВРОПЕЙСКО Развитие на България. Обикновени червени боклуци.

Все по-ясно вече се отличава, че спомене ли се червен боклук, значи се говори за патриотизъм. Този термин се използва от американски и еврейски НПО, срещу всеки, който се опитва да им пречи да завладяват България. И да изцоцат български пари и земи.

Тоя умник да вземе да се занимава с корумпирания зет на бившия испански срал, дето абдикира заради любовните си простотии, а не да се вре където не му е работата. То не е Полша, то не е Унгария, сега тези брюкселски натрапници са се вкопчили в България - иска им се гъзопровод за влияние върху съдебната ни система - аман от навлеци и бездарници. Айде у лево в Румъния - там има работа за тебе, дрюгарю, в България - Но Пасаран.

Браво, адвокате. Добре обясни европейското правосъдие колко е скапано, за разлика от родното, което е пример за подражание на целия демократичен свят. Европейски пари искаме, европейски акъли не ни трябват. Бойко може, Бойко знае, Бойко жокер му не требе. От ГЕРБ - толкова.

Възмутително е точно обратното. Частни фондации да финансират магистрати и тяхната дейност. Когато видите в САЩ частна българска фондация да издържа американски съдии, то тогава този смешник на снимката да приказва.

"Такъв донор е "Америка за България" Ей, стигане нямате;)) Публично известно е, че въпросният донор инвестира у нас годишно около 20 милиона долара. Ако Съюзът на съдиите в България, който стана мишена на законодателната атака, е получил около 400 000 лева/годишно, пита се в задачата при кого са отишли останалите до 20 милиона долара финансови инжекции?!;)) Впрочем и Главния ни Прокурор се е възползвал от такива браншови финансирания, а политиците ни - от братски финансови инжекции!;) Но те някак си не са споменати - а най-малкото в името на обективността би трябвало!

Мнозина тук знаят, че изобщо не съм привърженик на Made in Bankya и политическа пасмина ГРОБ. Ама дори и такива като мене знаят, че който плаща, той поръчва и музиката. Досега като са имали външно финансиране българските магистрати, нещо положително да се е случило - извън постоянното нарастване на благинките, които получават и търбуха на Цацаров?! Ми - не, даже все по-зле става. А писмото на Хосе Игреха Матос е връх на демагогията и лицемерието. Има все пак разлика от пряко финансиране (т.е. даване на пари) на една организация и финансиране на всичко това, което той споменава. Ми, кой им пречи на чуждите НПО-та да си организират дискусии с българско участие, да издават книги и т.н. в България? Никой и това не се ограничава с поправките в закона. Е, няма да могат да дават пряко пари на отделна организацияили човек за да води "правилната" либерастка политика, ама то това е и външното влияние. Ако тов. Путин започне пряко да финансира Съюза на съдиите в България, сигурно 99% от европейските съдии ще извият на умряло...

трябва спешно да се промени Конституцията и да се приеме текст, с който да се забрани на ПП ГЕРБ да приема закони. тия са ненормалници особено онова мекере Данаил Кирилов.... ударихме дъното на парламентаризма...

502 Bad Gateway

Обективно погледнато народа очаква от всяка такава реформа усточив резултат както начертан от Елин Пелин .

Познавам едни такива баламурници. Мъж и жена семейство. Жената я знам още от ученическите години. Какво да кажа - калпавото си е калпаво. Някакво НПО са си направили и цоцат финансии от Запада. За нищо друго не стават. Нямат един работен ден в живота си, нищо и не умеят. В името на организацията им имаше "интеграция". Питам мъжът един ден, какво интегрират. Еййй, като започна с това скотословене. Слушали ли сте човек, който за нищо не става, как си придава важност и си намира някакви измислени истини за себе си? Възхитих му се! Как успявате - питам го с престорено любопитство - За толкова неща се грижите, а...гледам ви, ставате по обед. Срещу моя блок сте. Когато се прибирама за обедна почивка ви виждам на терасата по пижами, рошави, немити...пиете кафе." И му смигам с широка усмивка, за да не се обиди. Прихваща! Не се сърди, щото не разбира. Иначе имат Ягуар последен модел и не знаят що е парцалче или обувка за под 300 лв. Знам и къде вечерят. Не е много евтино, да си там всяка вечер, ама жената нали не може да готви. Абе, интегрират хората. Денонощно. Само да има средства за интеграция, всичко се интегрира до последната монета.

Ех какви неща радват народеца, бедния народец. В същия момент няма нито един осъден политик, бизнесмен, побоищата по улиците станаха ежедневие. Изпозаклаха бабите и дядовците по селата. Половината депутати заявиха приятелство с Русия (нещо неотразено в този червен сайт), но вие пак се радвате на глупости. Ще си останем бедни още дълго време.

Малко странно, едно време като бяхме приятели със СССР бяхме сити и доволно заможни и като държава и като население. От както станахме американски приятели, или май слуги, станахме най-бедната държава в Европа и най-изпадналата, Логичен е стремежа на депутатите, да търсят отново път към просперитет на държавата и народа, За да се измъкнем от американската кал, тиня и мизерия. Правилно са се ориентирали. Ти искаш ли да живееш в постоянна мизерия. Ако парите за коментарите, които ти плащат да пишеш по форумите американски хвалебствия да не ти стигат дори за храна, ще искаш да продължаваш такъв живот.

Това е най-жалкото - че има хора като теб, които сляпо вярват на мантрите, че всичко идва от САЩ и ЕС, докато държавата продължава да бъде разграбвана от едни и същи хора десетилетия наред. Всичките политици си напълниха джобовете с нашите пари и за всички беди винаги се обвиняват другите държави. Все си мисля, че крадливите ни политици са българи, полицаите са българи, прокуратурата е българска. Не отворено общество източи КТБ, а знаем КОЙ. Не те казват на полицаите да пускат ромите, пребили някоя баба и дядо, защото плащат за протекция. Проблемите винаги са били само в нас, но всеки предпочита да се изкара жертва и да не направи нищо.

Ей тва изречение са го написали за примамка на путински рибоци: "Такъв донор е "Америка за България". От фондацията разпространиха позиция, в която се казва, че с промените в съдебния закон България отстъпва от евроатлантическите ценности."

соросоидче, "не са го написали" за ничия примамка, а си е така в действителност. Всички сме го видели и го знаем много добре, кой стои зад тези атаки срещу съдебната система, американски НПО. Всичките, за които е обществена тайна са организации явно или неявно спонсорирани и организирани от ЦРУ и подобните американски служби. Имаме опит за директна намеса в управлението и вътрешните работи. Всички ви виждаме какви ги вършите. Няма какво да се правиш на недоразбрал. Царят е гол!

Не е само "Америка за България". Такива са и Фондация Ханс Зайдел на ХСС, който пък е основан след Втората световна от бивши офицери от хитлеровия вермахт. Ханс Зайдел е нацист ,който след 1944 год като вижда дебелия става американски шпионин и така оттървава дръвника ,фондацията всъщност е изкуствено създадено НПО от ЦРУ за контрол и финансиране на политически инженеринг в Европа.

Браво на депутатите за отговорното и българско решение. Това е работа за България. И ясно се вижда кой изпищя и какви намерения действително е имал срещу нашата съдебна система. Добра или лоша, не е по-различна от съдебните системи на други държави, уж много развити. В случая виждаме, как Америка за България и други подобни организации се опитват с пари, т.е. рушвети, маскирани като финансиране по "програми" се опитват да купуват български съдии, които да отсъждат в тяхна полза. Свидетели сме на опит за насаждане на мащабна корупция, от НПО и демократични западни лобисти. Това е просто отвратително. Ето това вече е абсурдно. И още повече, че виждаме как европейски съдии са купени от такива НПО и действат като лобисти и рекетьори, нарушавайки принципа за независимост на съдебната система. И тия ще ни търсят сметка, та те са прости завоеватели, които искат да завладеят и плячкосат всичко. Такава ярка и нагледна демонстрация.

Ти сериозно ли мислиш ме нашата съдебна система се справя с нещата ? Сериозно ли мислиш че е корумпирана от вън? Добра или лоша наша си е :) да бе ти какво работиш ? Мисля че си тясно свързан със системата.

Значи според теб европейските съдии са корумпирани лобисти, а нашите са независими и безпристрастни? Ти сериозен ли си? Ходил ли си някъде в Европа да видиш как се прилагат законите и какво значи правосъдие? Или тия корумпирани немски, френски, британски, австрийски, италиански и дори румънски съдии няма какво да ги гледаме - у нас са по-читави? Ей, не знам колко пари ти плащат да пишеш глупости, ама и твоята не е лесна.

На мен, за разлика от теб, не ми плащат. Я виж колко много коментари си написал под различни никове. Нашата система не е по-лоша от западните. Там има същата корупция и то в ужасяващо големи размери и мащаби. Елементарни примери, аферата с ФИФА, за десетки милиарди, аферата Тапи във Франция, за 2.5 млрд. Подкупите за фондация Клинтън, измами за десетки и стотици милиони. Ние сравнено с това сме нищо. Просто се опитваш да правиш черен пиар на българската правосъдна система, за да настроите хората да прокарате вашите гадни планове. За това сте опищяли всичко.

Ние в Бе-ГЕТОТО сме ''най-добрите'' , затова : ''БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БОГАТАТА И НАЙ-НЕКОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА ''.

както времето така и прогнозите за съдебни реформи : в запад - Президентът на САЩ Доналд Тръмп вчера отново отправи остри нападки срещу министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс, предадоха АП и БТА. в север - Полското правителство продължава съдебната реформа в изток - в юг -

Съдебната система е най нереформирана от времето на комунизма.Юристите бяха приемани в СУ, само ако са деца на най приближените хора на властта по онова време. Затова Няма обективно правосъдие, а само слугинаж.

Браво на Борисов за това!! Чак звучи невероятно - да се спре Америка за България на Сорос!! Организация, която се бърка във вътрешните работи и икономика на много държави, според собствените си бизнез мераци...

Браво на Бойко. Сега вече пак можем да назначаваме семейните приятелки без стаж за шефове на съдилища. Е това е велик лидер. На изчезваща нация.

всъщност много се говори за този закон, но досега не съм чул каква е причихата пораду която се предлага. Някои мойе ли да обясни - само, че обективно,а не емоционално изкривено.

власт в БГ/разбирай бойко/ иска да си върне пълната власт на съд. с-ма!Сега я дели с чужди организации финансиращи и одобряващи назначенията в съд и прокуратура.Измислената нип- национален институт по правосъдие е 1 от месещите се в работата на ''независимият'' БГ съд и прокуратура :Д

Ами оказа се, че не всички съдии са послушковци и трябва да се вземат мерки това да се промени. Досега ги натискаха кариерно, сега ще ги ударят и финансово.

с това ИД 6 объркваш хората. и по специал но когато вече съм го използвал в началото.

Заглавието е невярно, никой не може да представлява "Европейските съдии", може да се каже само европейски съдии, където смисълът е съвсем друг, може да са двама, трима или повече, но са опредлено част, някои. Още повече, че това не е институционално изказване, политическо...

Бо Бо

Двоен политико-мафиотски аршин: когато САЩ се противопоставя срещу чуждестранно финансиране на институции, имаме проява на свобода и демокрацията! Когато България се противопоставя срещу същото, това вече е абсурд и е НЕдемократично!

Искам да остане варианта на първо четене! Ако не, следва НАРОДЕН СЪД за магистратите.

като избиеш всички съдии, теб ще те съдят партизани след това. Така, че внимавай какво си пожелаваш.

и наследниците им в тази с-ма :Д

Така, така - пари за магистратите само от партийните каси. Че как иначе ще ги държим на верижка? Ще вземат да направят непростимото - например да скачат срещу Цецо или пък да вземат да отсъдят по съвест. Не можем да допуснем такива неща да се случват в нашата територия.

Значи нямаш нищо против руският културен институт и турският дианет да финансират български съдии и прокурори?

Досега не съм видял съдия да постанови абсурдно решение в полза на руския културен институт или на турския дианет, но за сметка на това мога да ти покажа няколко тенденциозно оправдани политици - Данчо Ментата, Цецо Пъпеша, Еми Масларова, Батко, братко и т.н. Разбира се, съдиите постановили тези решения получиха по едно рамо от съответните партии и шеметно се издигнаха в кариерите си. Така че проблемът се намира пред теб - в Парламента, а не в Русия или Турция. Отделен въпрос е, че това външно финансиране всъщност идва от Европа и Америка, а не от Русия, Турция и Китай, защото точно ЕС има интерес от добро правосъдие у нас, а на тези другите им дреме на шапката.

Гейове магистрати има не само в България!

За сметка на това невинни политици с по 6 апартамента има само у нас.

и какво му е лошото съдът да заработи без корупция с помощ от ЕС? Да бъде ефективен и справедлив. Или всички маймуни в парламента се оплашиха че ако има външна намеса ще има и много в затвора от тях ?

Нещо тотално не си в час! Ти изобщо схвана ли за какво става дума?

Да а ти:) става въпрос не за корупция както повечето тук са решили в ЕС е много трудно да корумпираш който и да е :) а за обмен на магистрати ние пращаме 50 бг магистрата в Германия и те ни пращат 50 немски за обмяна на опит по този начин нашите ще бъдат финансирани и обучавани с закон който го разрешава за сътрудничество ! Както и материали и подготовка и т.н всичко това е за да се направи една съдебна европейска система и един германец ако бъде съден в Германия за хилуганство и осъден на 3г то и в България ще е толкова ( оеднаквяване на законите и съдиите в ЕС) но за да се постигне трябва да се работи заедно. А ти какво разбра ?