Спрени са пътнически влакове заради стихиите

Поради усложнената метеорологична обстановка в Североизточна България е прекъснато движението на пътническите влакове.

Обратно в новината

Коментари - Спрени са пътнически влакове заради стихиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В цял свят жп транспорта спира при 2_метров сняг, иначе е най-сигурния и независим от метеорологични условия. Браво, Боеко!

Трябвало да се родим като мечките- от ноември до април- зимен сън по бърлогите.Не ти трябва ни ток, ни вода, ни транспорт, ни храна. Ни правителство, ни медии. "Искам да съм мечка, мечка във Балкана..."

Изпълнителната власт отново показа колко е неадекватна. Мислете за кого гласувате на следващите избори...

докато ние сме на топло,бежанци с малки деца са в студа.иначе сме христяни

Малките деца на бежанците като порастнат с големи ножове ще ви предадат франко вратовете фетвата от алаха-/от изпращача/

го сведоха като как да изкараш някой лев?

Всички вън от държавата и последният да спре електричеството! Не можем да се борим с природата! Гарантирано от ГЕРБ!

Стихии?? Малко сняг и вятър! ОПГ ГЪРЧ е стихийно бедствие!

В либерастката европейска държава е така. Либерастки брадати експертчета, министърки и калинки от всякакъв калибър запъхтяно и денонощно разказват как се борят със снега, колко високо-технологична сол ще хвърлят тук и там, а като отиде човек на гарата и без ай фон и интернет се вижда че влака не върви ! И многомилионната магистралка и тя затворена... а като се стопи снега ще видим, че е за ремонт. Две години съм служил в транспортни войски в Горна Оряховица. Не си спомням при никакви обстоятелства да е отменян бърз влак или експрес! Зимите бяха като сегашните. Често ни пращаха по нощите на 50- 100 км да чистим сняг между градовете, но влак не се отменяше! Може във влака да има двама човека! Това през лошия социализъм!

изглежда работата не те е направила човек.

Интересно ти с какво можеш да се похвалиш?

Аз на времето през 81-ва носех ВЕФ-а на сбирка на училище посред зима. Такъв сняг и студ беше ,че ВЕФ-а едвам хващаше радио хоризонт. Туй сега сняг ли е?

lu4ka

Едно време на това му викахме "зима", а сега е бедствие.

Как няма да има блокирани и забавени влакове на БДЖ?!?! Та нали в самото БДЖ най-голямото прегрешение е някой да си гледа работата. Всички ентусиасти и наивници, които се опитат да направят нещо биват уволнявани "немедленно". Все пак по-слако от държавна субсидия за несвършена работа няма.

В България ако качите на пътнически влак от Благоевград до Добрич Министъра на транспорта, ще трябва после да му организирате погребение! Същото е и с Министъра на здравеопазването, ако тръгне да си ползва здравните услуги такива, каквито ги предлагат за обикновените хора! Просно ги пуснете като обикновени хора и гледайте какво ще им се случи. Без привилегии!

В Бургас е спокойно тук няма сняг нашия се разтопи вече!

Никакви стихии няма. Просто ви мързи да пуснете почистващ влак! Тези влакове редовно си закъсняват с няколко часа. Лятото е заради жегите. През зимата е заради снега. През пролетта е заради синигерчетата. А през есента е заради пожълтелите листа. Тъпи и прости хора управляват родното БДЖ. Нагло го окрадоха, орязаха нормалните условия във вагоните, но пък вдигнаха цените на билетите, все едно пътувате до оркестъра!

"Все за нещо ще намери,да се начумери:ту му млякото горещо,ту пък друго нещо..." Важното е да си излеем злобата.

Ами като си смел отиди си купибилет за влак и виж какво ще преживееш. Един приятелски съвет: вземи си суха храна за три дни! Няма значениепрез кой сезон ще го направиш.

оставка на всички некадърници от бдж-то - какви зими имаше преди - от ноември до март - сняг и студ, но влаковете си вървяха макар и да закъсняваха понякога - а сега журналята и синоптиците /нали са в услуга на ония ненакрадените отгоре/ от мухата слон правят с тези "арктически" температури, "стихии"," урагани" и ако прочетеш половината от всичките им глупости трябва да легнеш и да мреш - какво очаквате през януари, бе идиоти - да цъфнат налъмите ли , естествено е по нашите географски ширини да има сняг, минусови температури и поледици- нямаме политици, които да бдят над народа и да го защитават от хиени като тези от бдж-то, както и от останалите хиеноподобни във всички направления на живота в бедната ни българия - мафия, какво друго да кажем

спори! Защото каквато ни е държавата, такова ни е образованието, каквото ни е образованието, такова ни е здравеопазването, каквото ни е здравеопазването, такова ни е и правителството, каквото ни е правителството, такова ни е и БДЖ-то ...... и така до безкрай! За да е жива една система, всички компоненти трябва да са на едно ниво на развитие, на работа, на качество и каквото се сетиш. Та и БДЖ-то като "компонент" от "системата" не се различава коренно от нейното общо ниво. Ако беше нещо идеално, да речем заплащането, а останалото е на сегашното ниво, какво мислиш, че би станало? Останалото ще изхвърли идеалното като чуждо тяло от организъм! Просто не са съвместими! Та, идеята ми е, че всичко ни е калпаво, просто сега е ред на БДЖ да излезе на сцената ....

парите като отидоха за магистрали .... Поне комунистите като бяха на власт, решиха да оправят железницата, но ББ-то пренасочи парите за магистрали, които априори са затворени и труднопроходими през зиамта.

Ocala

Стихии? К'ви стихии бе?

Оставки трябва да валят, ако шефовете на БДЖ имаха капчица морал и достойнство, но там са се събрали група некадърници въртящи далаверки на гърба на народа... Тежко му на тоз народ, с такива управници!

Така е като БДЖ се управлява от бивши комсомолски и комунистически изтърсаци - Велик Занчев, Владимир Владимиров, Димитър Костадинов и още много други знайни и незнайни търтеи...

явно най-страшната стихия се е пльокнала точно по очертанията на татковината ни, щото не 1 м навън в Турция или Румъния пътищата са изчестени до асфалт, поне според хората идващи от там, които интервюираха по новините.

Е то па понеже много редовно се движат като няма "бури и стихии".

Брей, стихии ! Направо хали. Бедствия и катастрофи !

Не знам за кво си плащате данъци на държава, която нищо не прави за вас

Къде ги видяха тези стихии! Едно време когато пътищата по шосе бяха непроходими, придвижването ставаше със сигурност с влак! Какви са тези смехории! Такива мощни локомотиви, движещи малко на брой вагони и то пътнически !

По Дискавъри-то гледах един филм за влакове в Аляска. Сняг, какъвто не сме виждали и няма да видим тук, но влаковете вървят. Има бригади, които се движат по релските и където има навявания или паднали лавини, разчистват. И то с такъв разчет, че да не се променя разсписанието на влаковете. А тука ставащото е показател как държавата България изчезва. Щом една такава снежна обстановка ни спря БДЖто, значи то наистина е така обрано и разбито, че няма на къде повече. Това са "успехите" декларирани от отиващия си палячо и господаря му, дето му правеше фатки в Япония!

В понеделник установих, че и на сайта им не може да се вярва. Отиваме с дъщеря ми на гара В.Търново, за да хване влак в 18ч за София. Ние сме на гарата в 16,50ч. На гарата има влак, който се оказва, че е последния за деня за София. Този, за който сме ние бил отменен. На гишето дори отказаха да и дадат билет. В сайта бяхме проверявали последно към 16ч.

Някой си мислеше, че с една фотосесия ще разкара зимата, ама то тая работа не е като усвояването на кинти!

Това е безобразие !

кой не скача е червен

Това са глупости! Преди години влаковете вървяха и в такова време. БДЖ ще ни изгуби като клиенти.

си БДЖ-то роторни снегорини,къде ли са??

Берачите на джилязу са ги изтеглили от употреба.

Абе това пътуването с БДЖ е като 10 дни път с камили. Няма такава железница. Трябва да си вземеш отпуск за Варна-Русе и обратно през Горна. Ба си смешниците.

Е нали всичко е наред и овладяно?! Ако слушаш дебелата свиня и оня мургавелчо прах се вдига по пътните и жп артерии....

Точно влаковете не би трябвало да имат абсолютно никакви проблеми да пътуват във всякакво време. Бойко не само че не може да почисти пътищата, ами и влаковете спря - голям резил!

е тежка и непроменена от 44-та. Но това не пречи на паразититите да се размножават и оцеляват. Още има нормални хора, от които да смучат! Мунчо Делников

Те,партизаните измреха,останаха бодигардчетата им да смучат

Я закривайте направо линията Русе-Варна, че е най-старата по тез земи и явно не трябва да съществува вече. П.п. В тази "държава" думата "поддръжка" е непозната.

Вижте този материал с гугъл и си правете изводите какви идиоти управляват в Бугарско: София и Виена, ето я очевидната разлика

Нема се пуашат - Тиквата ще им изпрати самолета си или хеликоптера си.

А пък в Канада си вървят на пълна скорост и в 2 метра сняг. БДЖ да си купят прикачен инвентар снегорин ако нямат. Пълна излагация. Тия рефрени "Времето пак ни изненада" и "Най-фолямата зима от 100 години" не минават вече. Гледайте какво става тука https://link

Първият директен товарен влак от Китай до Обединеното кралство пристигна в Лондон след 18-дневно пътуване.

Добре, че "пътят на коприната" с китайското карго ни заобиколи. Щяхме да се изложим пред евразийците!

Нищо, бъдете оптимисти! Така пък ще останат повече читави влакове за напролет! А вие си спретнете руски тройки за придвижване. Между другото, знаете ли каква е разликата между руската и шведската тройка? Не? Много просто - руската е от коне...Ха-ха-ха.

БДЖ не може да пуска влаковете навреме и когато е лято, а какво остава през зимата. През лятото тръгваха с 180 закъснение от начална гара София, какво остава за останолото.

През лятото обясняваха, че локомотивите се палят от горещините.

тия синьо-жълтите локомотиви са гордостта на БДЖ. 40-50 годишни румънски минали основен ремонт в хърватския завод "Кончар". Понеже ние сме такива тъпаци, че нито можем да произведем локомотив нито да го ремонтираме:)

Като бях на 10-15 години, на това му казвахме Зима и се кефехме. Днес глобалистите го наричат стихия и спират влаковете ...

Помня ,особенно през най развитата година на соца 1985- 3 седмици дървена ваканция ,щото няма мазут, по магазините - няма зимни обувки,а всяка вечер режим на тока!

Аз помня, че имаше такива зими ама липса на мазут не помня. тогава даже реекспортирахме нефт киловатчаса беше 2 стотинки а бензина 20 стинки литъра.

не лъжете!

Стига си лъгал. Тогава бях 1 клас и си ходих на училище,и си беше топло. Чак 90-те имахме дървена и грипна ваканция, неучебен ден заради обаждане за бомба. Това бяха демократичните екстри,които навлязоха след 89-та.

Не глобалистите, май френд. А журнота и сайтове като Дир.БГ. Това все още си е просто зима. Цялата драма идва от медиите, които преди 20 години просто отразяваха събития, а сега са постоянно в търсене на "добра история". Там е проблемът... и това важи за абсолютно всички, американски, руски и български медии. Всеки дърпа "добрата история" в неговата си посока. Важното е да се чете тоалетната хартия или да се гледа телевизийката.