”Саграда Фамилия” може да падне заради тунел

Емблематичната катедрала “Саграда Фамилия“ в испанския град Барселона е застрашена от повреждане или срутване заради тунел.

Обратно в новината

Коментари - ”Саграда Фамилия” може да падне заради тунел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си влязъл за няколко стотни да учиш архитектура, а?

Такъв тъпак дори и в нашата мила родина на байганьовци рядко се среща!Айнщайн казва, че само 2 неща са безкрайни - човешката глупост и Вселената, но за второто не е сигурен.Колко е прав човекът!

Велик и неповторим е българският простак!Само той е този,който може да нарече творчеството на Антонио Гауди "КИЧОЗНО"!Ако го попиташ какво е значението на думата,която употребява,във 99 % от случаите,ще започне едно пънене и мрънкане,че чак да ти стане мъчно!Спи спокойно Гауди,българите са по-малко от 0,1 % от населението на Земята!А човечеството отдавна, преди да се пръкнат тези тъпанари,те е признало!

Дааа, лошо е да си полу-знайко! По-лошо и от незнайко! Защото си мислиш, че знаеш нещо и дрънкаш глупости! А всъщност не само не знаеш нищо, но даже не можеш и да мислиш! Което ясно се вижда от глупостите, които така гордо пишеш! Направо е чудно, че въобще можеш да пишеш!

Най интересното в нея е че няма нито един прав ъгъл.

...наподобява органичните форми

Барселона е едно от най красивите места на които съм била,САГРАДА ФАМИЛИЯ е уникална,който е малоумен нека да си запази коментарите за себе си и да не се излага като пише глупости...)))Испания е една от най красивите страни,евала на испанците ...)))

кичозен и в немалка доза непросветен е авторът на този текст!!! не всеки разбира модернизма в определен вид изкуство,но да наричаш кичозен един велик архитект е просто нелепо! драги ми авторе,прочети повече за този гений,за живота му отдаден на архитектурат,за огромното наследство,което е оставил и което в повечето случаи е финансирано от най-богатите каталунци! прочети и повече не пиши простотии! че няма богат човек,който да дава парите си за нищо!

В тези форуми е пълно с неграмотни, злобни, отчайващо прости същества! Миястото им е в деската градина или в лудница /за по-израсналите/ Държавата е пълна със самовлюбени ЧУКУНДУРИ!

Ко речи?!?

Щом критикуват "свещените крави" - архитектите - значи са чукундури. Голем смЕх!

Ако това се допусне ще е трагедия. Луди хора - режат си собственият клон! Саграда е прекрасна сграда.

Саграда фамилия не само е кичозна, а направо си е грозна,отвратителна постройка.И другото творение на Гауди-парка, е същия хаос и безвку- сица.Съгласен съм,че архитектура не е образование-първо трябва да бъдат стр.инж.след това курс архитектура.

Може и да е кичозна, но за това пък се радва на небивал интерес. И още нещо всички туристи ходили в Барселона посещават всички сгради на който архитект е бил Гауди, а и в старата част на сеграда фамилия всяка фигура е направена собствено ръчно. Колко много труд е хвърлен там едва ли можеш да си представиш за да наричаш нещо кич което е защитено от Юнеско .

кажи им го на разбирачите! Да я събарят а на нейно място ще изпратим екип да вдигне някоя приличаща на смачкан кашон сграда. Изградена в така актуалния у нас стил "Мутробарок"

по-добре панелка, тип Младост/Люлин, да видят те какво можем ний!

Архитект - човек, който няма достатъчно мозък, за да стане инженер, и няма достатъчно талант, за да стане художник.

Мда....някой много завижда на архитектите тук. Бас ловя, че и двамата сте инженери- нереазлизирани архитекти. А Гауди не неповторим. Няма друг, който и малко да наподобява неговата архитектура.

братле, координатната ти система е трансформирана рязко в ляво... то май за тебе 2012 е насъпила отдавна

Дано да не я повредят!

голяма работа, след 12.2012 няма да има нищо и никой...(както е рекъл шопът...)

Само преди седмица бях там и наистина на метри наоколо всичко е разорано и разкопано. Макар, че аз лично Саграда Фамилия я намирам за кичозна, все пак това е историческо наследство, което трябва да се пази.

Гауди - кичозен?!?! И то тъкмо тази му творба??? Всепризнато мнение е, че това е една от най-красивите сгради изобщо. О, свещена простота!, както са казали древните. Момиче, не се излагай! Или просто искаше да се похвалиш, че си ходила до Испания?

Еми и на мен ми бие малко на кич,кво да си кривя душата.Още повече с разни орнаменти и статуи ,поставени от други архитекти след Гауди.Малко почва да прилича на пачуърк....ама да върви туризма,трябват кинти на Барселона.

Драги ми mln, това е мое мнение, което не си длъжен да споделяш. А мнението ти, поднесето по този начин, е комплексарско, ненужно и излишно.

идеята е никога да не се спира строежа на църквата и да продължи вечно, аз не я намирам за кичозна, напротив, трябват ти дни и месеци за да я рагледаш подробно. ама всеки си има мнение

Не думайте! Тя какво ли не е претърпяла, и пак е оцеляла, че сега ли?! Ето, например беше свидетел на топнадото Стоичков, и не помръдна. Добро дърво, добър хоросан, добър панел.