Скочилата пред влака Антония: Нямаше за какво да живея

От много време исках да се самоубия. Просто не исках да живея. Нямаше за какво.

Обратно в новината

Коментари - Скочилата пред влака Антония: Нямаше за какво да живея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проклет да е боико и семеиството му,докъде докара народа ни

Разбирам я. Жените са по-лабилни и депресията може много лесно да отключи подобно желание, не я съдете, защото това дете е израснало по домовете и в самота. Вместо да философствате, дайте по 10-15лв. и дано се закупят протези, с които тя да може да ходи.Потърсете статии за нея и ще откриете, защото тук мисля не се позволяват линкове. Да помогнем за протезирането и може би с пари за живот, ако не ви се свидят две кутии цигари и няколко кафета. ""24 часа", кметът на Бургас Димитър Николов и депутатката от ГЕРБ Диана Саватева започват с кампания в помощ на 21-годишната Антония Чикова - отново да се движи сама."

те има ли за какво да живеят.Кръгът от роднини и приятели се стеснява, никаква перспектива, дайте да се хвърляме под влака. Ама някои не могат и да станат. От снощи пред очите ми е майката на тринадесетгодишното девойче, за мен неизличимо болно, което един циганин искал да ограби - такава хубава жена,не угасва надеждата й - тя умира последна.Намерила сили да издаде измамникът - за нея, за нейното дете моля от сърце и душа Бога - помогни ѝ, нали по Коледа стават чудеса.

какво чакаш - хвърляй се под влака! Да бе системата ни виновна. Родителите - те нямат вина. Правят деца в днешно време , правят си кефа - не живея тук и не знам колко струва един аборт, една спирала, сигурно може всеки да си го позволи. Все ми се струва, че само от един етнос могат да си позволят да износят дете с призумцията да го захвърлят, може би за определена сума при раждане. Иначе как се износва една бременност, как се ражда - безумие!

че самоубийството се случва само при психично заболяване. Е, ако си неизличимо болен, ако имаш непрекъснати силни и неизличими болки, не можеш да се обслужваш и няма кой да ти помага - тогава - моля. Но любовна мъка, обида - или е лудост или е моментна лудост. Абе това момиче сигурно само е стигнало до образование - средно, работи, има квартира, ама не му се живее - наживяло се - моментна лудост!!!

Първо ни пробутаха новината че уж паднала под влака(случайно може би),сега луда ще я изкарат!Всеки ден прикриват самоубийства породени от безисходицата и липсата на морал и справедливост в уродливата ни мизерна държава.Крадливи и алчни идиоти без никакъв морал и ценности ни управляват и младите не виждат никаква перспектива тук и който не успее да избяга в чужбина се оплита в уродливостта на живота тук и деградира.Не толкова бедността,а липсата на морал и тоталната деградация на обществото ни води до това хората да посягат на живота си.

Жалко,колкоооооооо жалко !

Повод за сериозни размисли.Върху каква матрица са стъпили повечето ми сънародници.

била е красива, толкова ли не случи на дружка в тоя живот за опора..явно с главата не е наред... изоставена от майка си.. сега без крака... едва ще и се живее повече от тук нататък....

излиза, че е героиня - само тя изоставена. Но никой не каза, че все пак е израснала жива и здрава, че има така важното средно образование, понякога по-важно отколкото висше. Абе момиче - само ти ли беше в дома за изоставени деца. Преди много години баща ми беше "ръководител движение" - винаги при всяко негово дежурство сме го чакали със страх. А тази не помислии за машиниста, а вие пишещите не се сетихте какво му е коствало, а ако момичето беше загинало?Ще го скъсат от проверки, месеци на ред няма да може да работи, а не се знае дали и той няма и сега да изкука.

Основната грижа за обществото зза младите е да ги научи как да се справят сами в пазарното, капиталистическо общество. Онази другарка, която нареждаше: Държавата ще ви помогне, държавата ще ви помогне...това е удар в гърба на младите..и се стига до тук..

Господи, защо толкова мъка по този свят, Господи?!?!

каквото си надробиш, това ще сърбаш а, да те питам, поне веднъж ходил ли си в детски дом, да им подариш поне стари детски книжки?

Каквото си надробиш ли? Децата в детските домове?? Ти идиот ли си, бе?

Защото ние сами сме се отделили от Бог, ТОЙ не е спирал да ни чака да погледнем към него, не е спирал да ни обича, не е спирал да страда за нас ... но отделени от него и продължавайки да грешим последствията са страшни. ТОЙ ни е завещал всичко необходимо за да бъдем щастливи, но ние не вярваме, не го опознаваме, не го търсим - тогава каво очакваме ... Христос се е родил за да ни покаже пътя по който да вървим, но дори и да сгрешим, щом се променим, стават чудеса!

А като си помисля,че на стотици момичета в България единствения им важен и сложен проблем в живота е какво да правят като им се е олюпил лака на лезименния пръст.

Това трябва да бъде основната тема на нашето общество! Да се осъзнаем защо стигаме до тук? Как си губим времето и енергията в глупости? Защо позволяваме всеки ден да ни засипват с тонове плява, лъскаво опакована като "информация" вместо дебата, от който имаме нужда? Защо все не може да се изричат нещата с точните им имена? Имаме ли въобще полза от едно безсмислено и безкрайно говорене? Аз съжалявам, че сме обезверили още един човек! И съжалявам, че има такива "родители", които нямат пари за нищо, но безотговорно си правят кефа в леглото!

Да изпаднеш в депресия и безизходица е като да имаш виоко кръвно, диабет или всяко друго нежелано заболяване. Последните здравни министри трябва да бъдат изправени пред народен съд за това, че обърнаха гръб на психиатричната помощ. Само психиатрите и спешните медици не работят по здравна каса, а предлаганите заплати са по-ниски от на касиерка в супермаркет. Съответно там няма никаква мотивация за работа извън задължителната с остри пациенти. Жалко за това момиче. Дано следващия път успее да се самоубие, защото е това вече нейното не е живот.

ако е луда. Не може - здрав, прав, красив, с образование и поприще да се хвърляш под влака. Просто тъпа егоистка. Не помисли ли, че съсипва живота и на локомотивният машинист, неговото психично здраве, семейство. Кой плаща спасяването ѝ от лошите лекари.Но затова няма вина. Не е мислила ,че за зла участ ще я спасят. Не мога да не мисля за болното малко момиче с неизличима диагноза, родителите му се борят докрай, а и на него не му е лесно. Голями мъки са. Съпругата ми умря от рак на 40 години - след кръстни мъки. Но не я осъждам - не ѝ се живеело - да мре - има толкова високи етажи.

Това доказва че наистина сме дебили!! Никой не е помогнал на това момиче!

Жалко! Много жалко! Какво младо и хубаво момиче... а изоставено от всички и самотно! Дали мутрата дето ни управлява в момента не трябва той да скочи под влака за да се оправи тази държава!

"Мутра", ама не излизаш да протестираш, нали... Значи ти е добре. В такъв случай спри да спамиш и да се оплакваш като девственица.

Лошо е без семейство. Няма кой да те види, че излизаш от нормата и да ти помогне ... А на всеки му се случва да не се справи. На някои има кой да помогне, на някой - няма. Добре, че поне е оживяла !

Не те оценявам, защото е труден избора, ама за кого е добре да направи опит за самоубийство и да остане после жива без крака? Държавата ще плаща, тя ще се мъчи физически, а роднини и приятели ще имат все някакви морални терзания.

dimitrez79@yahoo.com

За всичко се плаща. Цамообийството е голям грях. Ако сега беше успяла, то следващия живот щеше да се роди в още по лоши обстоятелства. Ако се питате какво може да е по зле, значи не познавате света в който живеете и неговите ширини и история.

Колко важни неща има да се решават в държава,а с колко глупости се занимават управниците ни.Дебили сме били,ами обяснете на хората от латински дебилис значи слаб, ами не сме ли слаби обща слабост е обхванала повечето хора и то благодарение на гробарите на тяхното безхаберие,злоба и простотия и наглост.МИЛОСТ за България.

Вече съвсем няма за какво да живееш, моето момиче. Просто такава ти е била орисията. Човек може да живее и без крака, и без ръце, и без очи, но трябва да може да работи с главата си, да има много късмет, да има много подкрепа и да се е родил в нормална държава. Ти нямаш нищо от това. Нека великите доктори, дето те осакатиха, за да те "спасят" носят греха за страданията, които ти предстоят до края на живота ти.

Не съдете момичето - майката и бащата/ако има такъв/ са основните виновници за положението му - след това държавата дъръ-бъръ и т.н.

Аз не съдя момичето. То не е виновно, че му се е паднала такава съдба.

Брей, по-голяма тъпотия не бях чела. Човек може да загуби краката си, за да оцени живота си, никога не е късно за това.В днешно време има протези,които ще й помогнат и решат проблема. Не се изживявайте като Господ с това кое е по-добре за нея. А и вероятно е било момент на слабост.

За съжаление, човекът май така е устроен, че започва да цени живота и да се бори за него когато загуби здравето си. Млади хора, радвайте се на младостта и доброто си здраве, защото, след вярата в Бог, здравето е най-ценното нещо, което можете да имате. Нищо друго няма значение. Гаджетата идват и си отиват, приятелите идват, предават ви и и се махат, работата - днес е една, утре е друга... Семейството е ценност, но и то може да се разпадне, децата порастват и си поемат по пътя, много често са в чужбина и ги виждате само по скайпа. Затова, пазате Вярата и Здравето си - това сте Вие, всичко друго е преходно....

Много мъдри думи !

самоубивам се всеки ден от началото на съзнатлната ми памет. първата ми мисъл беше, че не искам да съм тук. даже, не мога твърдя със сигурност, че тази ми мисъл е родена на този свят. мога да докажа от първо лице, че няма, НЯМА измъкване с влакинг, балконинг, куршум в главата или в гз..! Няма измъкване, запомнете го! самоубийството е гавра със всички инвалиди, които се борят всеки ден, а на този и "онзи" свят има закономерности, които не допускат да сме над конструкторите ни и това в индивидуален аспект, едва ли не... да, човек има право и възможност да си посегне или да бръкне в контакта, това също е част от магията на свободата но няма начин да си помогне с това.

За зло или по-скоро за добро "онзи" свят не съществува. Измъкнеш ли се от този, това е окончателно. Да, определено има прераждане, доколкото нашите атоми по един или друг начин все някога ще попаднат в други живи организми, но те, дори и да са човеци, няма да имат никакво усещане за това, както ние го нямаме за предишните собственици на нашите атоми. А когато не усещаш нещо, за теб то просто не съществува. Така че за всеки от нас, този живот е единствен и окончателен. Ако части от нашата материя станат части от друг живот, то това няма да е нашият живот, НЯМА ДА СМЕ НИЕ.

и как ще се измъкнеш при положение, че единствената ти форма на съществуване е присъствие, което не можеш да прекъснеш!? да не говорим, че то даже и не свършва в нито един момент от понятното ни измерение... и като визираш материя, не забравяй, че практически говориш за памет! другото е да си вярваш, че си надбог и дядо мраз работи за теб.

dimitrez79@yahoo.com

Този филм го живеем веднъж и е важен и определящ за това как ще се развият обстоятелствата във сегашния и следващите животи. Всичко си има смисъл и значение. Няма нищо хаотично въвъ вселената. Единствено ние можем да си поставим граници и окови чрез нашето незнание и силата на свободната воля.

..и още нещо! измъкване няма но за сметка на това, има начини да се намали огъня под казана и слава Богу, нещата отиват натам. и много дебело трябва да се подчертае, че това се случва, не благодарение, а въпреки характеристиката на човещината!

Изпратете статията в ПАРЛАМЕНТА!

...докато четях материала,една буца заседна в гърлото ми. Не ми е мъчно само за момичето,въобще ми е мъчно за нас си като "матрЯл", като народ.За обстоятелствата, за мизерията, до която са доведени много хора.Неволно ми се набива едно сравнение - докато по телевизията ми дават някакви риалита, в които участниците стават на маймуни заради заветната парична награда,навън е сурово, Вълче време. Може да ми е грях на душата,но дали трябваше да я спасят?? Може да е израснала в дом за изоставени деца, но е била мислещо и ранимо момиче, задавала си е въпроси...без отговор.Повечето нейни връстнички в подобно положение карат на дрога, чалга и гледат да се прикачат към някоя криминална мутра. И се чувстват щастливи, така както свинята се радва на калната локва.А това дете явно е усещало цялата гротеска на съществуването си.Тук цивилизацията отдавна е избягала. Всичко е един разкривен и паянтов "декор", имитация на живот.Ако имаше истинско милосърдие и цивилизован ред,такива хора нямаше да се чувстват забравени,изоставени ,смачкани от "живота" си. Затова не я съдя. Дано намери сили, психически сили, да продължи....

Ох, дете- ами сега накъде?! Дано се намери добър човек да те обикне и да се грижи за теб, да заобича изстрадалата ти душичка! Дай Бог!

Само БОГ може да опази България!

След като българите очевидно не искат да си дават труда...

Как ли трябва да се чувстват майките и бащите на изоставените от тях или абортирани деца? Докога законите на страната ще бъдат толкова тромави и злонамерени спрямо тези деца, които не могат да бъдат осиновени или спасени от аборт и дадени на семейства, които мечтаят за деца?

Това трябва да се прочете от социалните институции в България, които незаслужено забавят осиновяването, измислят документи за събиране, които само с едно кликване в интернет можеш сам да провериш, за какво е тая армия от социални работници като не може да си събере нужната информация. Ясно е защо се протака - защото как ще си оправдаят заплатите. Да се прочете и от всички, които стигат до възрастта на зрели хора, отгледани са от осиновители, имали са семейство и изведнъж рязко им се приисква да си търсят биолог. родители, за да видят откъде са произлезли - най често давания отговор. И като че насила са били отделени от биолог. родители. Без да си дават сметка, че няма такова нещо, че всъщност са били изоставени и са имали невероятното щастие да намерят хора , които да ги обичат като родни деца.

Тъжно...

Сега ще се намерят много "съчустващи" заради "новината" да помагат, а колко ли хора са в същото положение и може ли да се направи нещо преди да се стигне до трагедия?

Конкретната помощ е социалните да се задействат, да намерят психолог, терапевт, да й помогнат да се учи да се справи с психическата и физическа травма.Това им влиза в работата, и не би трябвало даже да чакат и покана.

За всеки влак си има пътници

Ти като те гледам си с билет за ада. Първа класа.

Може би на това момиче е писано по най-трудния начин да усвои уроците на живота.Млада, здрава, красива и с нормално образование.Какво още и е трябвало?Сега, покрай шума в медиите, най-доброто което може да и се случи ще е да я настанят трайно в някой дом за хора с увреждания.Тя няма собствен дом и начин да се грижи за себе си.Вероятно покрай десетките хора там, борещи се за здраве, но повече от силни духом ще осъзнае, че живота е такъв, какъвто сам си го направиш и дори тежките здравословни проблеми не са пречка за много хора да бъдат позитивни, да обичат, да намират път и куп поводи за радост, които преситеният от имане и напълно здрав човек, дори не забелязва.

Звучи добре, но само на думи. Когато си изоставен на 6 години нямаш за какво да се хванеш, на кого да се опреш. Напълно сам по душа и то от дете. Неустойчив, раним, лишен от елементарни неща, като къде да отидеш какво да се храниш къде да се подслониш. Нищо нямаш. Каква философия , какви думи, какво разбиране за здраве, позитивизъм или тра лала искате от това бедно девойче?

ромите със сигурност имат повече човещина ,чувство на срам и съвест от някои коментиращи тук !

НЯКОИ роми, да.

Като не можеш да гледаш децата си, защо си ги раждала?!

Един, два, три, половината от коментарите да са злобни, е разбираемо. Но фактът, че повече от 80 % от тях са изпълнени с ужасна омраза и цинизъм, без капка милост и състрадание към една нещастна млада жена, говори, че ние българите, или каквито сме там в тази територия, сме изгубили всеки човешки облик. Дали трудният напоследък живот ни превърна в подчовеци или по рождение си бяхме такива, не знам.

няма омраза, няма цинизъм, има реализъм. Съвременните българи са виждали кризи, разорения и мизерия и то не веднъж и са свикнали да мислят като хора, които се справят, не разбират пораженчеството.

Всеки избира за себе си какъв да бъде. Ти разсъждаваш по твоя начин, аз - по моя. Не бих помпал егото си на гърба на тази клетница.

Сега без крака ще и много добре. Така ще и се осмисли живота, че повече няма накъде... По принцип ако бързичко се реагира може и да и ги зашият обратно и с малко късмет може и да ходи дори, но... Абе прости ора, и да се самоубият не могат!

Те може да са прости, ама твоето е връх на чутовната простотия.. дето всите огледала на света не стигат да се погледнеш.. А и няма какво да ти се пришие на теб, че да ти зарастне - дефект природен, недоправен!

свестна е дано се заеме с психолог инак сте посегне и сте е фатаслно пред нея е било даколкото и да е зле психолога да не есе подмотва а и протезите са скапи дарител да се намери като осакатена няма да е по добре да бе дарта бола ок но сжестна е яжно е на емоционална основа езак

Не разбирам това вечно оправдаване с родителите. И моите родители нищо не ми дадоха, умряха си свръх бедни и следвах без да имам родители, без да имам пари, много важно, мизерията се преживява. Обстоятелствата се сменят. Сега имам всичко. Щом си роден здрав, прав, красив и си получил образование, всичко е пред теб, няма никакъв смисъл да се отказваш от живота.

Като не разбираш, си трай, вместо да заклеймяваш и да поучаваш.

Защо да си трая, предлагам алтернативна гледна точка към подобна ситуация. Човек понякога не може да избира обстоятелствата, но може да избере отношението си към тях.

Психика, вътрешна сила. Не всички я имат...

Е сега като е и без кpака вече ще живее прекрасно.

и аз същото си го помислих...

Ти си по-зле и от нея, понеже си без душа.

Депресията е много коварна и опасна болест и да болест е но в повечето случай болният не осъзнава че е болен.Лечението не е лесно ако нямаш близки да те подкрепят и помагат,ако не се лекува се стига и до смърт по един или друг начин.Казвам го от личен опит.

От личен опит ти го казвам, че просотията е много по-коварна и опасна, и не ти дава възможност да различиш отчаянието от мизерия, от "депресията", за която си прочел в жълтите медии.

Личи си, че имаш много голям опит с "просотията" и простотията!

Забеляза съм ,че само чувствителни и интелигентни хора страдат от депресии, панически атаки. Как пък не се разболя някой дебелокож , себичен егоист, на него му стига да е наяден и да живее в малкия си ограничен материален свят. За него другите са тъпанари, така им се пада, никакво състрадание , никаква съпричастност. Жалка душичка!

Да, дори да не посегне пряко на живота си, депресираният човек се самоубива чрез попадане в спиралата на във вредни зависимости и пълно занемаряване на здравето. Затова сме най-болните в Европа.

това младо момиче напълно олицетворява състоянието на държавата ,в която съществуваме . общество от вълци и наплашени овце . мизерията на гаврошовците и вързалия фашистки капитализъм ,рожбата на бг ционисти през последния век .

глупости на търкалета, в депресия може да изпадне всеки, даже и ти. Случва се и на бедняци и на милионери и не е функция на това в коя държава живееш. Маяковски кат живееше в рая на комунизма що се самоуби. Ама и ти си от 80 % на Иво Дебилов

До това води герберската помиярщина,да се развиват боклуци като теб

на такива червени мухльовци и мързеливи злобари като тебе всички са им виновни: държавата, обществото, икономическият строй, самоубийците и т.н. как не ви е срам да превръщате личната трагедия на това бедно момиче в агитация и пропаганда на расистко-комунистическите ви заблуждения?!

ДемоНкратична България! Без коментар...

Е сега голям живот те чака в България с два ампутирани крака, да видиш колко е забавно да извадиш милион и една бумажки, да намериш пари за протезиране, да видиш как няма къде да ти ги направят качествено.Защото кадърните са в Турция и Германия а тук останаха лапачите. И когато ти ги направят, да изтърпиш всичката болка и унижения.Болката от ходенето с тях, ежедневните протривания, кървения. Да видиш колко удобно се ходи по изчистените от лед улици, осветените квартали, как се взима книжка и шофира в джунглата. Прости действия като да влезеш в банята да се изкъпеш, ще са приключение. Ти пиле, ако права и здрава си скочила под влака ...като инвалид в България се приготви да скочиш от падащата Тянгун 1 към земята. Куха лейка, не няма в сърцето ми капка съжаление към куха лейка посегнала на това което има като даденост, а други принудени да СЕ БОРЯТ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ за да постигнат нармален живот. Тъпа куха лайка.

Въпрос: защо се борите със ЗЪБИ И НОКТИ, това е част от проблема, мислите че е НОРМАЛНО ли??

Жалко за момичето, здраво и право само се осакати и сега ще види какво е наистина самота и как се живее в БГ като инвалид.

Явно е страдала от депресия , но в България това не се счита за болест, а се приема за чиста лиготия. Жалко ,че никой около нея не го е забелязал и не са потърсили медицинска помощ, толкова е млада. Много ме е яд за нея.

Явно си патологично тъпа, но то и тъпотията не се счита за заболяване в България, даже се поощрява.

Мисля, че добре си охарактеризирал себе си. Сигурно ти е забавно, но няма застраховани хора и депресията може да те стигне и теб. Това е Ад. Трябва ли да го изживееш лично, че да разбереш? Сам си отговори!

Ти си типичния представител на тъпотията в България!

Счита се, счита се - в България се считат за заболявания описаните в международния класификатор на болестите ICD10, гдето с код F33 и надолу е тъкмо нея депресия.

Почнахте да плюете и самоубийците вече, няма край безсрамието ви - на тези, които сте силните на деня, които превърнахте прекрасната ни родина в гадна, селска кочина! Половината хора няма какво да ядат, въпреки че имат работа, за какво да живеят? Тук даже да си образован с добре платена работа пак ти идва да си туриш въжето, или по-малкият дявол - да хванеш за чужбина оставяйки децата си на хиляди километри. И всичко това, за да може шепа нещастници да се чустват добре!!

това е част от истината !

Ако беше се самоубила, щяха да я изкарат луда. Сега след като им обясни причината, пресоляват манджата по този начин. Какво да се прави, "експерти"!

Работа, приятел, и няма за какво да живее и никой не я обичал? А какво да кажем за хора по на 30-40-50г с хубава работа и напълно самотни, без семейства? Тази ще е от категорията самоубийци, които искат да оцелеят и после всички да ги съжаляват...

Тук става въпрос за много тежка депресия. Това е много тежко заболяване, при което трябва веднага да се търси специализирана помощ. Самите депресивни не знаят какво става с тях, имат суицидни мисли (мисли за самоубийство), които често осъществяват, ако няма кой да им помогне. Съществуват много видове депресии - ендогенни, реактивни, биполярни и т.н. За възникването и развитието на една депресия основна роля играе детството, как си възприел света, какви родители си имал, как те са третирали хората около себе си и теб. Добър начин за справяне с нея е психотерапията, но не поведенческата психотерапия (behavior therappie (engl.) или Verhaltenstherapie (deutsch)), а дълбочиннопсихологичната или психоанализата. В някои страни от Западна Европа тези терапии се зашплащат от Здравната Каса, в България - не. Ако не може да си позволите такава терапия, посетете психиатър, той ще ви изпише антидепресанти. Не се страхувайте от тях, те помагат, не се развива зависимост от тях и след определено време се спират! Но най-важното в случаи с депресии е да се споделя! Споделете! Говорете! Споделете с близки как се чувствате! Излейте душата си, не се срамувайте! Опишете на някой приятел болката, която чувствате в душата си, безизходицата, липсата на желание да живеете, натрапливите мисли, песимизма си. Така ще получите първа помощ и някаква подкрепа. А пътят на справянето с депресията зависи от вас! Добрата новина е, че и най-дълбоките депресии могат да се подобрят, ако се вземат мерки! Не достигайте до крайности като това момиче. Вижте докъде може да се стигне, ако не се споделя и не се взимат мерки. Пречка за споделянето е патриархалното общество, в което живее, страха от подигравка, сегрегация, присмиване и подигравки. Тези балкански нрави са основен негативен фактор за скриване на болестта и опититена болния да се справи сам, без да се издава и излага!!! Няма нищо срамно - за да се излекувате, приемете първо, че сте болен от депресия и след това потърсете адекватно лечение!

"Депресия", вследствие на мизерията на хибридния геноцид над българие в България. Ако беше в семейството си нямаше да има "депресия".

Напротив, депресията е бич номер едно в Западна Европа, въпреки че западните общества нямат материалните проблеми на българите! Според данни на здравните каси в Германия най-много отсъствия от работа и болнични са се падали на депресивните състояния! Бедността и ниското качество на живот благоприятстват депресиите, но осневните фактори трябва да се търсят далече в детството!

Човек и да иска да сподели, може и да не намери някой, който да го изслуша. Хората обичат да говорят за себе си, но никак не обичат да слушат за чуждите проблеми, "за да не се натоварват излишно". Чувала съм го безброй пъти. Затова хората с проблеми - и физически, и душевни, в крайна сметка се затварят в себе си. Просто никой не иска да знае как се чувстват наистина.

Вчера гледах интервюто в часът на Милен Цветков. Очевидно е, че момичето има психически проблем. И това, че е изоставено от родителите си, само е задълбочило проблема, защото не е получила адекватна психиатрична помощ навреме. В България като цяло психичното здраве е неглижирано, тегне една стигма, че едва ли не ако потърсиш психиатрична помощ, то значи непременно си луд.