Владимир Путин подписа указ за призоваване на 150 000 руски наборници

Министерството на отбраната на Русия по-рано даде уверение, че те няма да бъдат изпратени на фронта в Украйна

Обратно в новината

Коментари - Владимир Путин подписа указ за призоваване на 150 000 руски наборници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Освен това гражданите, работещи в акредитирани Ай Ти компании, получават отсрочка от наборна военна служба до навършване на 30-годишна възраст, отбелязва ТАСС." тия пак намазаха...

На печелившите- честито! На тези, които се радват- пожелавам да мобилизират децата им!

_stankow

Това не е мобилизация, това е постъпване в казармата. Де да имаше и у нас. Отлично щеше да се отрази на децата ни.

то и война няма !

Да бе, то и пРоссия няма да напрада Украйна .... "Само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна." Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова

Загуби на Русия от войната в Украйна 31.03.2024 Танки — 6966 (+15) ББМ — 13304 (+20) Артиллерийские системы — 11050 (+44) РСЗО — 1023 Средства ПВО — 743 (+7) Самолеты — 347 Вертолеты — 325 БПЛА — 8731 (+30) Крылатые ракеты — 2048 (+2) Корабли (катера) — 26 Подводные лодки — 1 Автомобили и автоцистерны — 14717 (+47) Специальная техника — 1823 (+9) Личный состав — около 442170 человек (+650) Тия убитите трябва някой да смени.

На място ли ги описваш, или по сводка на службите?!

Поредните младежи, готвени за заколение...

Щом е казал, че няма да ги праща на фронта в Украйна, явно ще е така. Кога е лъгал за нещо? Няма война както беше казал, а СВО и освен това нали в умопомрачението си смята че Украйна не съществува, та войничетата ще си се бият и умират в Русия.

някой на някого да е обявил война?! Дори Украйна продължава да живее благодарение на свинското което все още внася от Русия... иначе ще си умре от глад, щот западните помощи се ограничават само с джепане, ма манджа не дават а дори и украинците искат да папат, та и затова редовно си получават от руснаците парите за транзита на газ за Европата дето уж не ползва руски газ.

За тебе няма страшно, за сега педерасите не ги пращат на фронта.

Руската икономика е слаба,!!! но преживя 13 кръга санкции, докато е във война. Путин е непопулярен!!! но получава 85% от гласовете. Русия е изолирана!!! но 32 други страни искат да се присъединят към БРИКС. Руските въоръжени сили са слаби, оръжията са стари, войниците необучени!!!! но целият Запад не може да ги победи. Някой май е преял с пропаганда!!!! А???

Руската икономика вече видимо и сигурно затъва. Санкциите действат като захапка на бултериер - бавно и безвъзвратно. Данъка за бизнеса стана 25% с идея до 30%. Банковите лихви минаха 16%. Над 10% всяка икономика умира. Частния бизнес се "отнема" - КРАДЕ пладнешки от Братвата на Ленинградския гном. Украина направи невероятна КОНТРАОФАНЗИВА БЕЗ АВИАЦИЯ. Това е вече в учебниците по военно изкуство. След няколко месеца, когато пристигнат Ф-16, ще говориш по друг начин. Но в учебниците по военно дело е вече влязла и провеждащата се от 2 седмици операция на Руските Легиони в Белгородска и Курска области. Те повече няма да се изтеглят от руска територия. Там ще е завинаги БЯЛО-СИНЬОТО знаме на Новгородската държава. Тази операция изтегли 10000 чебурашки от Херсонския фронт и Путин заби нос в украинския чернозем. Както някога Хитлер.

Пропусна само - слава кокаина, яко бандерина :)

_stankow

>>>Данъка за бизнеса стана 25% с идея до 30% Ами че той си е толкова в цяла Западна Европа и щатите. И те ли загиват ? :)

1/ да , руската икономика е слаба....всъщност средна работа , но слаба, на фона на претенциите на пРоссия за Полюс на Световният Ред. Със ДВА ПРОЦЕНТА от Световният БВП и Световният ЕКСПОРТ , няма как да е иначе. България (най-бедната държава във ЕС) е на нейното равнище - бие я по БВП, а по ППС изоставаме със ок.5-6 %. 2/ 85% от гласовете е много малко.......всеки уважаван диктатор гони 99+ %. Опозиция няма - изгонена,отровена,застреляна,"късметлиите" - по затворите. И да, Путин няма алтернатива като водач в таязи кочина. 3/ да,пРоссия е изолирана и изхвърлена във общносста на Третият Свят. Да не кажа Четвъртият - утайката на Света (Никарагуа,Сирия,Беларус,Мали,КНДР, Иран). Държави напират за БРИКС не заради пРоссия, а заради Китай. Жълтурите са водещи там , Индия - тоже. Другите са ресурсни придатъци. Половината от напиращите са скъсани оръфляци,надяващи се Китай да им подхвърли някой милиард субсидия - я инфраструктурен проект,я търговско споразумение, я проект в областта на добива на ресурси. 4/ да,вече спокойно може да се каже , че Магучая привърши. ВВС - средна работа,флот - от зле на много зле, само подводният е ОК. Издухаха си обучените войски - танкови,ВДВ в месомелачката. Загубиха стотици самолети и хеликоптери,хиляди танкове и десетки хиляди БТР,БМП,РСЗО и артилерия. Изкараха стари ,консервирани танкове, ометоха си складовете за стари снаряди и ракети от съветско време,сега купуват от КНДР. А дронове-камикадзе, пърполяци от Иран. За личният състав да не говорим - всичко читаво беше занулено във Украйна. Тръгнаха като аслани.......особенно към Киев - десант на Гостомел, 60 км бронетанкова колона и толкоз. За 2 години загубиха много,ама много повече отколкото СССР и САЩ във всички войни сборно, които са водели след ВСВ. 5/ Запада не е страна в конфликта, че да ги побеждава или губи. Просто е спонсор на Украйна за утилизиране на руски орки. Както СССР навремето спонсорира Виетнам и Северна Корея. Нищо ново, че толкова да ревете русоробите.

На тия два процента се крепеше икономиката на половината свят... просто Русия е в основат на сума ти и производства върху които ония с останилете 98 процента правят счетоводни шашми за да докажат че имат икономика. Е, рецесията в Западния свят и ръстът на руската икономика показа кой всъщност има икономика и кой само с калем може да се похвали.

Ура-а-а!

По един минус за всеки който не си проверява написаното за грешки и българският език му се струва труден

На себе си сложи ли си 1 минус? ;)

Почна се. Нови 150 000 обучавани за фронта. Първо ги лъжете, че е само учение, след това нахълтват ама само за три дена, а накарая се оказват в общ, масов гроб на украинска територия. Така и с новите 150к. До тук близо половин милион руснаци са загинали. Какво са още 150к на сметката.

То и ЗЕЛЕНИЯ прорева,че му трябвали едни 500 000 усраинци,ама досега никой не е заявил,че толкова усраински войници са хвърлили топа от насилствена смърт.Напротив - едва 31000 са гушнали букета.

Завиждат на наборниците в Русия, дето няма да видят фронта :) А в усраина, който го барнат по спирките, директно улита в окопчето :)

По спокойно г-да еврогейци. Това е една рутинна операция за Русия, която се повтаря всяка година за задължителната военна служба. Какво квичите като незнам какво, едно време, когато ние служехме, за разлика от вас чикиджии смотани б НРБ беше същото и сме дали неща за защитата на Родината за разлика от вас.

Как сте я защитили щом сме в НАТО и сме под Еврогейско ропство срещу нашта освободителка Русия

Бяхте роби 45 години и така си и останахте,къде отидоха западните страни и къде останахме ние под господството на кочината,но с малоумници няма смисъл да се спори.

Какво си дал па ти бе? Кога е била НРБ във война че да си дал нещо за зщита на родината? Две години загубено време, боб и мръсни чорапи, просто тогава ставаше по-лесно ако не сложеха брома. Бегай в Русия като ти липсват петилетките.

Що не си си прал чорапите в казармата? Що не си се научил да сгъваш партенки?

в любимата ти БНА? Че до днес се държиш обидено.

Те и предните нямаше да ги пращат, ама доста се върнаха в чували и инвалиди. Някакво безумие.

нито един наборник не е пратен на фронта с Украйна

Шилo

Министерството на отбраната по-рано даде уверение, че те няма да бъдат изпратени на фронта в Украйна. Хахах, че кой вярва на тези отявлени лъжци бе?!?!?!

В Русия нито един наборник не се бие на фронта с Украйна

Като наборниците на Пу доживяват само 2 дена на фронта. В първото сражение са разход. Груз 200 и 300.

днешните статии за британското разузнаване, в техните сводки вече не си играят на шпиони а директно, като източник на най-достоверната информация, цитират руското военно министерство,

България трябва да има наборна служба и българска армия.

Шилo

България има армия бе, цървул! Иначе има доброволна служба, отивай, като те кефи.

едно време имахме първа армия в Европа с 600 самолета, сега сме просяцих с 6 самолета

И Хитлер го е правил.Когато не са останали пълнолетни наборници за защитата на Берлин , са били мобилизирани ученици от гимназиите.Естествено ,че "няма да ги пращат на фронта".Особено като се има предвид колко много други "желаещи" има да ходят на фронта.

и зеления сега го прави, мобилизира и лови голи и боси от мъжки пол по домове, улици, кафенета, автобуси, метро, болници. в Украйна мъж от 18 до 60 г. не може да се покаже по улицата.

Кое е това ГО, което ГО е правил Хитлер? ГО-то си го заври отзад. Путин не ГО прави това, което Хитлер Го е правил. Има си наброр в Русия, както е по закон. Полша например пледира да се въведе повсеместно в ЕВропа.

Владо Путкарев подписал бил "указ" за надупване на около 150 000 наборници.... Горките русначета .... ще се раздават палта за живота на тези младежи ....

от много години 2 пъти в годината приемат наборници за 1 г. военна служба. Харесва ли ти или не - това е според руския закон. Важното е че нито един от наборниците не се праща на фронта с Украйна. Харесва ли ти или не - това е според руския закон.

За сметка на това в русия ще се върнат над 30 000 герои от СВО, освободени от затворите за убийства и изнасилвания. Путлеристан!

Но важното е, да трепят укросвине :)

Т.е. едни свине трепят други свине? Кой е добрия тогава?

Къв беше ония виц: - Чу ли, Рузия и НАТО се бият в Украйна, голяма касапница. Руснаците са загубили над 150 хил войника, 2000 танка, 100 самолета, хеликоптери, техника, ужас.. - А НАТО? - НАТО още не са се включили.

По време на СВО в Украйна бяха ликвидирани 5,9 хиляди чуждестранни наемници. Украйна е подкрепена от 54 държави, чиято финансова помощ възлиза на над 203 милиарда долара. В интерес на Киев работят повече от 500 спътника на САЩ и НАТО - повече от 70 от тях са военни и разузнавателни космически кораби, останалите са търговски с двойна употреба. Също така въоръжените сили използват над 20 хиляди терминала на сателитната система Старлинк за организиране на контрол и комуникация. Чужди държави доставиха на украинските въоръжени сили над 1,6 хиляди единици ракетно и артилерийско оръжие, повече от 200 единици зенитно-ракетни системи, повече от 5,2 хиляди единици бронирано оръжие и над 23 хиляди безпилотни летателни апарата.

Очакваше се. Руските служби направиха поредният атентат-инсценировка, за да има Путьо оправданието за поредната мобилизация. Тези похвати сме ги виждали при войната в Чечня - фалшив атентат в Москва, следва възмущение, следва затягане на мерките и още война… и т.н.

Сигурен ли си, че не се бъркаш с кулите близнаци от 9/11.

А Зелю успя ли да излови 500К укропрасенца по спирките на метрото?

"самая магучая"- държавата даваща най-много жертви във войните

Две милки укросвине не са ли жертви? Ма тия кой ли ги брои :)

Бляд, спокойно, НАТО още не са се включили ....

Нату доде се включи, жива укросвиня няма да остане :)

Пращат ги на смърт в Украйна, където ще застанат безащитни срещу високомотивирана армия и модерните военни технологи.

Добър хумор имате :) Но иначе, в усраина отиват само контрактници :)

Това " контрактници" е вероятно нещо като "сити хол", а иначе водим война и мразим Запада ....

нито едно от децата няма да бъде изпратено на фронта, на фронта се бият единствено по собствено желание, за разлика от "братска" Украйна, където ловят куцо и сакато, болни и инвалиди и ги пращат на фронта

12 месеца ,млади здрави момчета,без жени.Как ли карат в тия казарми.

Старите войници ги радват с дедовщина. И да не си помислиш, че това е педарстия? Нищо подобно. В Рассията докато не ти се изреди цялата рота не ставаш мъж....

150 000 бъдещи ,,асвабадители,,

Каква новина е това?

С Путин оправия няма да му мислят продажните политици и министри! Не след дълго тези новобранци ще ни дойдат на гости за да укрепят южните границиите на Руската Федерация. с Турция

Това какво означава? Че ще ставаме 15-та република или ще има ново пет вековно робство. Този път руско? То не беше 2 века Гръцко(Византийско), 5 века Турско (Османско), Германско за две войни, 45 години СССР, 17 години ЕС и САЩ, е до кога бре!

А честито ви бре! Маанете го Владимир, вижте вазе си. Кви сте успешни, вече шенгеняни. Е само по въздух и вода де, ама нема значение. Радуйте ся!

Руските жени са за окайване. Повече от век де що са имали управник, е намирал начин да изтребва мъжете им. Те вече изобщо нямат качествен мъжки генетичен фонд, нямат и млади мъже в брой – здрави млади мъже за работа и за разплод. Рускините щом влязат в пубертета, търсят как да се спасят от тази държава и да се омъжат в чужбина. Това им е идея–фикс. Мюсюлмани, цигани, даже в Иран се омъжват, само и само да се махнат оттам. Ами разбирам ги...

Да. Разбирам те и теб. И ти явно си се омъжила за някой дъртак в Пенсилвания например, та да се оттъвеш от мизерията в БГ.

Не позна. Живея си в София и, честно казано, след като се разведох, не ща и да чуя за някой нов нехранимайко като теб. Добре ми е така – свободна и независима.

Точно така е. За рускините - ако ще да е Пакистан, Конго, или бряг на слоновата кост, или в арабска страна - трета, пета жена- няма значение. Важното е да живеят в “за рубежом”’. Пък за Емиратите умират. За тях са арабски принцове. Но една огромна част от руските са си к.рви ( или ескорт , както те ги наричат). И действотелно където и да отидеш - и в Турция ,в Емиратите, Египет , и такива отдалеко краища като Аржентина или Япония , или Китай - все руска реч слушаш. Някой се омъжили за местни, все едно какви , само да не са за техните мъже , а други си работят по бордеите . Най -евтината плът е руската и украинската. Тва филипинки или тайландските проститутки може вода им носят само.

Вие дето поставяте минуси на факти и статистики- и.д.и.о.т.и ли сте или какво? Казах факти, които цял свят знае - не съм против руския народ, напротив. Не съм нито русофил , нито русохейтър. Фактите са точно такива- цели документални филми има в тубата за рускини, омъжени по цял свят , а сега са номер 1- те и украинките в Емиратите - експорт. Пишат им с Инстаграма - вече нали никой ме вярва на глупостта , че инфлуенсърките изкарват пари от постове - там им е рекламния акаунт, от където ги набират за ескорт до Дубай , където дори ди казват тарифата 30 Хил евро за безобразен секс с богато араби или шейхове- 99% са рускини и украинки

Уважаеми форумни идиоти, всеки път когато нов набор влиза да служи, се издава указ. Така беше и в БГ, когато военната служба бе и е задължителна и имахме наборна армия, а не два батальона професионални алкохолици и наркомани, както сега. Президентът издава указ и се изпращат повиквателни призовки за постъпващи. На базата на този указ се уволняват отслужилите, но понякога имаше и задръжки от три месеца, че и повече. Украинската хунта се опитва да направи голяма новина от нещо, което в Русия се случва два пъти годишно. В Усрайна обаче няма укази и повиквателни, там ги ловят по улиците, измъкват ги от колите, събират ги насилствено по домовете. Слава Кокаине.

Според действията на Путин през последните поне 20 години, мога да дам следната диагноза: Тежък Наполеонов синдром, нисък е, ползва ботокс като жена... Не се чувстава като истински мъж, затова праща всички такива на заколение... Контролира всички със страх, защото не знае по мкакъв друг начин... Абе ... Зле е момчето Към всички копейки: Вярно ли искате внуците ви да са с дръпнати очи?

Всички изброени от теб особености, бяха видими още с появата на гнусния путак на политичесаката сцена ....

Машаллах кебап !!! Най се кефя да плюшя бели млади дупета ....

Наборниците не могат да бъдат законно изпращани да се бият извън Русия Ама нали украинци гласуваха да станат част от Русия и тя ги присъедини, значи в Улрайна можееее!

Също така , Украйна може да се обърне за помощ към свои съюзници, нали така ... защото е суверенна държава .... Аз очаквам като отговор, да се появи самолетоносач около бреговете на Кипър .... Достатъчно близо е за нанасяне на удари по Украински Крим

идиот, накрая ще остави само жени на тая територия...

..... за радост на Мюсюлмансият свят и на Китай ....

Че то вече е така ;)

30 -40 хиляди алкаши дават фира всеки месец. Казано завоалирано.

Много грубо определение за украинците...

Ако е вярно, че това било "редовният набор, който трябва да влезе в казармата" защо трябва нов указ, защо се промени закона за възрастта за наборниците? Или подръжниците на путин сляпо вярват на всичко, без да се замислят и за секунда как ги пързалят.

Винаги е имало указ, всеки указ може да е различен от другия и да има промени, може и да е същия, зависи. Защо се търси под вола теле?? В какво се опитвате да убедите хората? Мъка ви е, че Украйна губи войната ли? Това ви беше казано още като почваше, че ще стане, Мъск днес ви го напомни.

...това какво бил казал Мъск се счита за истина или закон ??? Според негови изказвания досега щяхме да живеем на Марс , а всеки тук да кара електричката му . На не говорим за тунелите под Лас Вегас и Лос Анджелис дето щели да освободят трафика на повърхността ( то къф трафик в Лас Вегас,ама нейсе ) А, за тунелите ...да....има един около 1 км от неговата къща до офиса му

Наборниците в коя армия ги вземат? В редовната или някоя друга?

Нещастен опит да се правите на умен, взимат ги в редовната армия, но се прави разлика между наборник и такъв подписал договор, в зоната на СВО трябва да имате договор. Има ли нещо изобщо с което да сте запознат??

За зоната на СВО не знам, но в Украйна доста наборници измряха. Че и майките им доста реваха на путлер.

Очакваше се. Руските служби направиха поредният атентат-инсценировка, за да има Путьо оправданието за поредната мобилизация. Тези похвати сме ги виждали при войната в Чечня - фалшив атентат в Москва, следва възмущение, следва затягане на мерките и още война… и т.н.

Вие изобщо можете ли да четете текст и да го осмисляте? За никаква мобилизация не става дума, а за наборници и това се прави на 6 месеца, всяка година. Баси неграмотните реднеци сте в посолството!

Аве, лешпер, като е обикновена наборна служба защо се издава нов указ?? Тва, самоварите сте баси кухите лейки! Жужакът ей такива, като теб търси- празни тикви, лочещи борящник

Винаги се е издавало указ, просто сега го пишат за да може такива като вас да правят от мухата слон, все пак е повод да се напише нещо за лошите Руснаци, а такива като теб се храните с омраза.

В Русия произвеждат мъже годни да защитават родината си, а ние произвеждаме гейчета консуматори, а пък малкото годни за нещо си бият шута и отиват да се продават в ЕС или САЩ.

Много са годни тези пияници. Затова през шест месеца набират по още 150 000 ;)

Имат си наборници, население, провеждат си обучение, а вие си имате едно дилдо в жопата, съществена разлика.

те не могат да си оправят приръста на мъже от ВСВ2, а комплексирания ботокс продължава да ги права в мелачката... "Велик лидер", няма що...

Беше ясно! Хората алармираха, но руските пръчки така и не вдянаха, че на джуджето рязко взе да не му достига пушечно месо.

Изрично е написано за неграмотни тролове на посолството, че наборници не се пращат в зоната на СВО, но на вас и осмислянето на текст ви е мъка.

След като наборници не се пращат на фронта,кои са там? Донаборници ?Запасняци? Резервисти? Доброволци? Затворници?

Редовна армия, 300 000 мобилизирани запасняци плюс доброволци, това са хората в зоната на СВО. Всеки месец има между 20 000 - 30 000 доброволци.

Мурзилки отиват на концерт на Кобзон в ада :)

НАЛИ НЯМАШЕ ДА ИМА МОБИЛИЗАЦИЯ БЕ ПУТЛЕРАСТИ БУАХАХАХАХАХХАХААХХАА ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОЙ ИЗТРЕПА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИТЕ НА КОНЦЕРТА БУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

каква мобилизация те гони бе, дебил? Това е задължителна воена служба, демек , казарма. Това , че в България отглеждаме само гейове и ,ако утре ,не дай Боже , война, няма кой и да мобилизираме. Аман от простаци.

Мда, преди "изборите" путин обещаваше че няма да има мобилизация, защото имало много доброволци. Е, изборите минаха и за да не изглежда че е лъгал, спретна един нескопосан атентат, където за достоверност хванаха и извършителите за да натопи Украйна. И това му развърза ръцете да привика нова порция "доброволци" на смърт. Горките таджики, от самото начало са били обречени - мислели са си че ще се спасят и не са знаели че всичко е организирано от ФСБ. А мустаката хлебарка Лукашенко издаде Путин. Каза-терористите са тръгнали към Беларус, но сменили посоката, защото границата била строго охранявана. Е това ако не е пряко признание за лъжата на Путин здраве му кажи.

Е, балалайки кухи, разбрахте ли сега кой и защо е организирал атентата в московския Крокс. Стана ли ви ясно? Както винаги на лъжата краката са къси, като на джуджето путкин. Вече е пълно със снимки в мрежата на служители на ФСБ, които са били в залата на прословутия концерт - с цивилни дрехи, като "публика". Политковская я убиха, защото извади доказателства за един от извършителите на "атентатите" в Русия - оказа се секретар в канцеларията на путин. Нещата се повтарят, КГБ мозъците не могат да измислят нищо ново.

Да, те и морячетата на "Москва" нямаше да участва във войната. Пък сега ги водят безследно изчезнали, за да не мрънката родителите им и да не плащат...

на теб колко плащат? По 2 цента на коментар ли? Чичо Кенеф от Козяк бил голяма скръндза, бе! Хахахаха.

че 2 цента са повечеот две копейки хе хе хе хе ххххеее

Хахахахахахахахахахах избери Путин да те прати на смърт. Поздравления блядки. Овце на заколение.

А нашите копейки тук хем не искат на война да ходят, хем се кланят на Путлер?! Някаква шизофрения!

Владимир Путин подписа указ за призоваване на 150 000 руски наборници, а Зеленски колко украински наборници е в състояние3 да призове, при положение че украинското население е намаляло с !/3 поради емиграция и присъединяване на територии към Русия.

Зеленски ще призовава до победа, Украйна се бори за оцеляването си. Орките мрат за двореца на Путя. Малка но съществена разлика.

С цел да попълни загубите в армията Зеленски трябва да призове под знамената и всички евреи, включително и ортодоксалните които не ги хваща военна служба

Кучетата лаят, керванът върви. Русия е развиваща се, организирана и мощна държава. За разлика от..............сещайте се.

С какво се разби последните 5 години?

Тъй тъй развива се към 19 век. Добре че имаше голямо наследство от СССР, ама като свърши? Ще гледаме една ужасно кървава гражданска война и раждането на дузина нови държави.

Русия е една феодална държава, винаги си е била такава, даже и по времето на СССР.

Развива се супер - 5-та по инфлация в света, санкции, забрани, , тоталитаризъм... Отиваш в затвора за 5 години, ако детето ти нарисува руснка против войната в училище, а то отива при социалните... Ако искашп да се кандидатираш за президент и не си путлер - умираш или отиваш в затвора.. и после пак умираш. Може и да паднеш през прозореца или да се подхлъзнеш по стълбите... Абе рай е там, само не знам защо няма опашки за визи пред пасоля-та на Рая на планетата.

изборите минаха и Путя смени тона. Честито на мобиците, ще имат щаститето да се бият за великият лидер от бункера.

И на тези ще им хвръкнат зелките!!!

Зелките са на укронацистите. И твоята естествено.

За такива като теб, които не са били в армията, е изненада. Когато имахме наборна войска, имаше набор през септември и през март. Но скоро ще се научиш, като гледам как ЕС иска да върне наборната служба.

пффф

Набора беше септември. Чак след бай Тошово време го направиха 2 пъти в годината.

Пффф, явно си много малък.

Бяха циганите за Кралските Елитни Части...

е бе нато, това е важнуту!

Путин бе нане

Не, Путин убива народа си. Деца на по 20г. ще умират заради прищевките на 70 годишен. Ама нали изборите минаха с нечуван успех. Да си сърбат попарата сега.

Една казарма и едно обучение, и че малко сте пояде от обща храна или че сте се обучи на някоя и друга бойна техника - това проблем ли стана? Правите ги така че на по 30 години едни яйца не могат да си опържат или пералня да си пуснат.

към ново 50-илетие с богат избор на сговорчиви рускини.