ВКС окончателно оправда Николай Ненчев по делото за МиГ-29, мотивите са засекретени

Бившият военен министър през цялото време твърдеше, че причина за повдигнатото му обвинение са нарушените руски финансови интереси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой нормален вярва че щом договора е с еврогейска страна може да бъде ''неизгоден'' за правораздавателите дето видите ли и засекретили доказателствата че може да им лъсне ''професионализма''

тоя цяло министерство с проститутки секретарки напълни по земледеслки

но му приседна! Моите уважения, господин Ненчев.

Мовитите са ясни....натиск от американските партньори и малко джобни ;-)

а останалите 80% от парите за ремонт ще ни върнат ли педеРашките?

А МИГовете що са за боклука сега? Това не е ли престъпление?

Честито за реабилитацията на един от най-почтените, праволинейни и родолюбиви политици.

с основен мотив - действали са срещу Русия! А това, че са застрашили националната сигурност и са извършвали престъпления по служба и търговия с влияние и власт са "незначителни" и "ненаказуеми" неща!?!?

Гарван гарвану око не вади

Имах си аз да не е чист като прясно изплакнатото кече на главата му!

И що да са секретни?! Поляците сами си казаха че България плаща за техническото обслужване на 8 двигателя, 6 наши и 2-та които поляците осигуряват като "оборотни" докато свършат работата по нашите. На сайта на полската фирма, която оборудва Миг-29 по натовските стандарти и извършва техническото им обслужване, пък пише че работят евтино защото извършват техническото обслужване на двигателите с части втора употреба, възстановени(reconditioning) по технология създадена от тяхната фирма, което пък е причината руснаците да не им дават лиценз за тази дейност. А това си е чисто търговски казус защото става въпрос за плащане на ДДС и техническа оценка на сигурността на извършеният от поляците ремонт... или поне МО това беше шляпнал на сайта си като мотиви защо предпочитат поляците. Дето се вика всичко около сделката е в публичоното пространство и само мотивите на съда са секретни;)

В авиацията има определени стандарти. Утре като падне някой от тези самолети кой ще носи отговорност? Дали в договора с поляците няма такава точка, освобождаваща ги от последното?

честно казано съм по-склонен да вярвам на поляци, отколкото на руснаци, за ремонти и техн. обслужване. пък и техните (на полша) изтребители явно не падат от небето.

Поляците изкупиха ЗИП-овете за МИГ 29 от Германия, Чехия и Словакия... и техните самолети са обслужвани с "пресни" руски части, а като отрабят ресурса си и ги пооправят ги пробутват на Ненчев, което стана причина и за съдебното дирене именно защото поляците дават "условна" гаранция;)

ФОН ДЕР ЛАЈЕН: БЕЗ СОФИЈА РС МАКЕДОНИЈА НЕ МОЖЕ ДА ПОЧНЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ 10.05.2021 „РС Македонија не може да почне преговори за членство во ЕУ ако не го реши спорот со Бугарија“, изјави претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен на средбата со македонскиот премиер Зоран Заев. Заев се наоѓа во дводневна посета на Брисел и веќе се сретна со Комесарот за проширување Оливер Вархеји, јавува БГНЕС. Пред претседателката на ЕК, Урсула фон дер Лајен, Заев ја повторил позицијата на Македонија дека нема да започнеме преговори со ЕУ по цена на македонскиот идентитет и јазик. Тие услови не фигурираат во барањата на Софија која секогаш и на сите нивоа истакнувала дека нема претензии кон македонскиот идентитет и јазик. Портпаролот на ЕК, Ерик Мамер соопшти дека фон дер Лајен ја потврдила поддршката за почеток на преговорите на РС Македонија со ЕУ, но тие не можат да започнат без согласноста на Бугарија.