Бързи визи за Канада за квалифицирани работници

Канада откри ускорена визова програма за привличане на висококвалифицирани специалисти.

Обратно в новината

Коментари - Бързи визи за Канада за квалифицирани работници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tiradjiya sis opit 5 godini

Всеки е готов да взима специалисти наготово. А, ако са се квалифицирали в България. Трябва да се обсъди вариант да ни бъдат възстановени средствата, изразходвани за това обучение. Предлагам - безплатно обучение на млади хора, който да работят след това в България поне 5 години, квалификация на специалисти, които след това отново да са задължени да работят в България поне определен период от време. Също така може да се осигури пазар за български стоки и т.н. По радиото чух, че обучение на лекар в Англия струва около 200000 лири, а колко е струвало в нашата страна и не само там. Какви пари сме спестили. Изобщо при желание може да се направи реална оценка и да се вземат адекватни мерки.

Да живее либерална Канада (бурни ръкопляскания)! Да живее либералния политически модел (бурни, дългонестихващи ръкопляскания)! Да живее Джъстин Трюдо! Слава на неговата либерална политика (бурни, дългонестихващи ръкопляскания, ставане на крака)! Да живее Джъстин Трюдо! Слава на неговата либерална политика (бурни, дългонестихващи ръкопляскания, ставане на крака)! Слава на Канада (викове "слава, слава", "Канада, Канада", ставане на крака, бурни, дългонестихващи ръкопляскания)!

Къде е Боко Тиквата сега да ни обясни какъв ще бъде положителният ефект за България от падането на визите за Канада?

Стойте си в България, но изметете боклука! Въведете ВЪЗПИТАВАЩО училище, както беше при соца - да учи на толерантност към хората около теб (но не оная сбърканата евро..ейска толерантност), патриотизъм, морал, уважение към възрастните и болните, нулева толерантност към агресията под каквато и да е форма (физическа, психологическа, вербална, магистрална, трамвайна и пр.) Дайте права на учителите, както беше навремето - да могат да те изгонят от училище, ако си дете-идиотче или насилник, родителите да козируват в училището на детето си, когато ги привикат, а не да млатят учителките (вярно е, че и тогава имаше даскали-идиоти, но все пак никой не си позволяваше да е агресивен в училище, защото последствия имаше и те бяха за цял живот), затова, че били направили забележка на келеша. Това вземете от Канада - патриотизъм, възпитание, добронамереност, любезност и съпричастност към всяка благородна кауза (понякога, верно, стигат до крайност в тази насока, но все пак са едни доста симпатични хора, нищо че са затрили индианците, ама това вече е едруга тема). Друго не ви трябва от Канада (е, ако можеше да им чопнем природните богатства, ама няма как да стане - все пак не сме Дънди Прешъс:) ). Всичко друго от Канада - не, благодаря! То климат, мечки, ге..щина, здравна, образователна система (с изключение на горното), бунгала, дървеници, чалми и потури - по-добре без тях, повярвайте. А, забравих - бюрокрацията им е за пример - наистина работи и не те правят на луд, както у нас (но и не прощават, ако решите да шмекерувате, особено с данъците). Канада е богата страна, но не се заблуждавайте, че тук се живее богато - средностатичстическият гражданин на Канада (без значение истински канадец, т.е. баба му и дядо му поне са били родени в Канада, или имигрант) бута от заплата до заплата като е с няколко хилки напред по кредитните си карти.

Така че, елате-вижте, ако ви е мерак, докарайте децата да научат език (ако сте се хванали на хорото), може и два-три, па си бегайте, щото такъв рахатлък като Гърция да ти е на две крачки за без пари, у нас кафенетата да са ти кафенета, ресторантите-ресторанти, купонът-купон, бабите на една ръка разстояние да ти помогнат с децата, да отидеш на лекар, когато имаш нужда, а не когато ти дадат час, тука нЕма, а и да има, трябва да си доста над средното канадско ниво като доходи. Знам, че не вярвате, ама като дойдете, ще видите, че е така. Съвет - тук е прекрасно за хора, които в техните страни са били зле като доходи, като реализация, защото тук могат да получават без да дават (има социални помощи и т.н.). Но ако сте амбициозен човек, високообразован (ама не само на книга), имал сте позиции и качество на живот в страната си (пък била тя и България), тук едва ли ще ви хареса много. Има обаче един голям + за тези, които имат деца - тук като цяло е много по-спокойно и безопасно за тях. Това е истинската причина да идват висококвалифицирани хора, а не пари или нещо друго.

Стига с тези плиткоумни статии! Миналата година "Швейцария отваря врати за български и румънски граждани" - отворила, ама друг път, просто вдигнаха малко квотата. Но понеже всичко живо чуло-дедочуло се втурна - пак я свалиха. Сега пък Канада - йуруш на маслините! Малко мислете и разучете преди да тръбите глупости. Както преди, така и сега - на високо квалифицирани кадри се дават по-лесно визи и разрешителни, логично е и ниаква новина няма в това

Aз кога ходих там, като "лендед" на летището не ме срещнаха такива мръсници по шорти, а ме срещна един смърдлив индус, който го чаках 1 час да ми се разпише на визата. След 4 месеца се върнах, понеже не се разбрахме аз да съм слуга на тъпаци, а не те на мене, както следва да е според природните закони!

Елате на батко убави български моми,тук е безопасно ...ние сме педери, но ще ви изпием кръвчицата.....приемаме само млади специа;листки до 28 години.

100 на 100 ( или 100%), между тези "висококвалифицирани Кадри" няма да има такива на 40 и повече години. Висока квалификация ще имат само тези до 30-35.год.

А тези от снимката са квалифицирани работнички в правенето на кавали! :)

странно откъде са намерили толкова тънки моми за снимката .... може да са русначета :)

Тези момичета на снимката ли те посрещат на летището и те отнасят до работното място? Или се започва онзи безкраен абсурд в Канада, от който, където и да попиташ за работа ти искат еди колко си години "канадски" опит. Накрая много пеканият специалист мете улици и бърше маси за добиване на опита. Значи няма проблем след незнам си колко време да се интергираш, но задължително трябва да си платиш емигрантската такса - риене на канадски ла*на.

Може да се спре по СВА начина: 1. Бодлива тел както правела кумунетата 2 Държавата ни да стане като Канада Изберете сами дет са вика...

Който има знания и умения ще живее като бял човек Другите ще чакат пути да ги " освободи" ;)

педал си беше педал си остана ...

Тия ще има да лапат п.. и колкото не съм ял кренвирши, докато бях студент през соца.

Добре де ?! Имам въпрос?! По-какво са се специализирали тези моми с шортите на снимката ?Че не вдявам?

Бедна ти е фантазията.

Ще се удавя в лигите си.

Как по какво? Производство на кленов сироп, очевидно! Не виждаш ли листото на тениските им?

ади бе,откога сливенските цигани са без визи ?

Не разбра ли , че човека изпраща цървули по пощата за канадските ливади на местните ?!

за твоите цървули вече са ускорени

ЩЕ КАНДИДАТСТВАМ ЗА ОСЕМИНИТЕЛ НА МЛАДИ БУЛКИ . КЪДЕ ДА СЕ ЯВА НА ИЗПИТ.

значи българия 4 години плаща обучение на висшисти, после канада ги взима безплатно обучени - питам кои е хитър и кои глупак в тази история?

Значи, трябва да знауге, че "българия" не плаща 4 години на студенти, а обучението е 3+2 години за магистърска степен, а повечето от студентите сами си плащат семестриалните такси за обучение, примерно по 1200 лв. на семестър.

Леле какво говедо! плащали такси! Не - нямам думи

Примерно, що не идеш в Канада да завършиш там "висшо" с такси по 1200 лв. на семестър, а не да ми висш тука на моите данъци!

Личи ти какъв студент си.

това беше по времето на баи тошо,в кои век живеете?

Все още държавата дотира обучението. Може да има такси, вариращи в отделните ВУЗове, но те не покриват разходите.

Спрете изтичането на мозъци! Всеки загубен млад човек е пирон в човчега на България. Спрете национални Предатели! Всички в парламента са отговорни най вече , за това. Не ми пука , че някой пед.л откраднал един или десет милиона , но ми пука когато младите и умни българи отиват да работят за благото на друга държава.

Те нещата са много тясно свързани. Това че се крадат милиони и милиарди и това че на теб и на никого не му пука води до изтичане и то не само на млади и умни, а също и на стари и тъпи.

И като ни вземат и последните инженери и лекари, какво ще стане с цивилизацията в Източна Европа ? Цивилизацията, остави икономиката и жизненото равнище, тях сме ги отписали. Ами те ни осъждат на смърт тези хора, бива ли такъв грабеж ?

Не те осъждат те бе, ръб! Сам се осъждаш, щото тия инженери и лекари не ни ги "взимат", ами ние им ги даваме с пълни шепи заради отношението към тях тук! Те не са хукнали към Канада щото тука е много хубаво! Вместо да се правиш на дървен философ, вземи си попитай политиците какво ще стане и защо инженерите и лекарите се изнасят!

Каква невероятна мутренска далавера! Хем подписваш малкото ТТПИ, хем пращаш квалифицираните си кадри в друга държава! Невероятни управляващи!!!

От статията става ясно, че ще ни ползват за донор на мозъци, а от снимката и на тела за разплод. Да ни е честито. Само да попитам, Когато тези неща попривършат в България, какво ще правят новите ни братя?

В какво са клавифицирани тези млади момичета на снимката ? Те ни ограбват и последния ресурс - генния ! Най-хубавите момичета, във фертилна възраст ! За кого ще се оженят синовете ни ? Кой ще ни роди внуци ?

В маалата ви нема ли циганки ?

Канадското ГМО най хубавото на света....

Верно си е! Всеки ден го папам, па даже и не знам какво папам, та ми е некак спокойно:)

С тия заплати за програмисти там, заедно с данъците могат да си намерят програмисти само от Зимбабве. Дори в европа парите, които ти остават чисто са повече, а климата в канада е меко казано кофти. Който иска да седи на студено, да яде кофти храна и да взима малко пари да заминава.

Много правилно! Наскоро си поръчвах Убер такси и момчето въртеше като втора работа , иначе си беше IT специалист. Като се за имаш с апартаменче за 500000-600000 или дървена къща за 800000-1 мил и пейманта ти е около 6-7 Хил на месец каквито и пари да ти дават си един бел шерп. Правиш пари на банките и те така

За справка у нас се поддържа по-добър жизнен стандарт като програмист отколкото в чужбина. Всичко изписано по-горе за къщи, кофти климат и грозни жени е вярно. Аз ще дам пример от Германия: След данъци, наем и плащане на сметки, лизинг за кола, чисто се взима с около 1000 евро отгоре от колкото у нас и за мен просто не си заслужава. Предпочитам да храня нашите роми и мързеливите майки с колички отколкото немските.

Абсолютно точно! Ако сте IT, стойте си в България. Не се блазнете от заплати 5-6 хил. евро или долари, защото като ви дръпнат данъка и ви остават едни чисти 3 хил., от които веднага пращате половината на банката за ипотеката на дървеното бунгало или ги давате за наем. С останалото - мъка и патенье. А климатът у канадско просто не е за бели хора (нито за кафяви, но те идват тук по други прични, известни под популярното название "социал"). Здравна система тип "Умирай, докато чакаш в спешното" и образователна тип "килийно училище" (визирам началното образование и гимназиалното). Иначе любезни, възпитани, нелоши хора, но да умреш от скука с тяхното разбиране за социален живот. Още малко чааветата да прихванат език и бЕгам от този обетован рай на земята, богато гарниран с всякакви шоколадови нюанси + трюдо-толерантност към шоколада и балтия за белия интелект.

махнах се оттам още през 2001 в посока Германия и не съжалявам.. предимството е че сега с канадски паспорт тук ме гледат с други очи, иначе за съжаление като кажеш българин и в Канада, и в Германия се спичат...

и аз направих същото но през 2014. Направих си магиртратрата в Канада и се върнах в Европа и никога не съжалих. А е истина, че като видят, че си следвал в Канада се впечатляват дълбоко и много завиждат, защото за тях това е много скъпо следване и малко могат да си го позовлят. Поздрави!

Не знам дали снимката към статията е случайна. Но подзказва какви квалификаци се очаква да имат работничките. Мога само да кажа на канадците, че нашите най талантливи труженички, вече отдавна са по Германия и Холандия. По добре да се концентрират на Уркайна...чувам там още има таланти.

Нашите военни заводи са пълни с неграмотни хора. Тепърва ще става интересно. За оцелелите след бъдещите взривове, разбира се.

Тези юбави моми не са канадки. Най-красивите са азиатки, после славянки. С най-големи цици са чехкини и полякини.Ако съм пропуснал някоя нация,приемам вината.

Либийките са най-страстни, но там едно еване може да ти струва живота.

Тоя другарин пропусна да спомене, че канадските финанси са черезвичайно зле, публична и частна задлъжнялост до шия. Сега ВСИЧКИ задлъжнели "държави" се стараят да засмучат колко се може повече човеци, за да си разпределят числата, измислят си разни бизнеси... Много е отчаяно изказването му, как вече нам си колко американски звезди на компютърството се юрнали със сичка сила (може би даже без куфар,по пижами, несресани) към кандско. Отчаяна рекламка, Българи, не пускайте децата си, навсякъде тава въпрос за преживяване.

Никаква квалифицирана работа няма в Канада. Има работа само за черни бачкатори. Ако има работа за квалифицирани, то тя ще е за някакви супер специалисти, които преспокойно могат да се реализират в много други държави при ПО-ВИСОКО ЗАПЛАЩАНЕ. Ама такива са изключения.

Тия "моми" са готови да попълнят многобройният щат на "кинозвездите" в студията на Квебек ... Не само ще им разширят тесните специалности,но ще придобият още квалификации във всичките си направления :)))

на дира най-неграмотен се оказа както винаги мучо Мануел който трябваше да напише десетина вместо деситимата

общо взето ще се прецакат с всичкото индиец и пакистанец където сега Тръмп им отряза крилцата от щатите.. нищо хубаво не ги чака канадците с тези "технологични" визи.. .тия хем лъжат, хем почти никаква свестна работа не вършат

Айдее, още тарикати които ще ни теглят хората.

Сещам се разказ от човек чул от друг. Как наша отишла там в бюро за работа и е било казано, че е хубава и може да стане проститутка. Сами си го оценявайте. Иначе държавата трябва да се бори срещу емиграцията, а не да я стимулира. Защото България умира от тези процеси.

стрина йовка чула от кака пена. в канада проституцията е забранена и човек може да ги съди ако се докаже че е имало такива думи. това не е германия.

Абе тя проституцията е забранена ама това непречи да се вихри с пълна сила: кеф рускини , китайки , индонезиики , индиики и секакви латиноси , от карибския басейн и от Африка . Голем избор . Ама източно европейките са най добри.

Браво на Бойко Борисов и ГЕРБ.

ТОВА ЩЕ Е РЕЗУЛТАТА :) КАНАДА НЯМА РАБОТА ЗА ТАКИВА ХОРА ЗАТОВА И НИКОЙ ПО-УМЕН НЕ ХОДИ!

НАЛИ ОТПАДАТ ВИЗИТЕ , ЗА КАКВИ УСКОРЕНИ ВИЗИ НИ КЛАТЯТ, НЯМАМ РАБОТА В КАНАДА НО СЪМ РЕШИЛ НА НОВА ГОДИНА ДА ОТИДА , ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ АКО МИ ПОИСКАТ ВИЗА.

ти чувал ли си за туристическа и работна виза, и каква е разликата мржду тях ???

Ами разликата е че подписахме сета срещу отпадане на визите а визи пак има тъпанар!

Ти също, не е зле, да си подобриш граматиката!

и за 2 часа да ги дават визите не ми трябват, аз си имам хубава работа тук в БГ. Ще си оставя всичко тук и ще хукна на май ната си, ще стане, ама друг път.

някой някъде да е казал, че е задължително да "хукнеш" към канада?:)))) по-спокойно, бе пич! Няма да те изселят принудително в Канада:))))

"май ната" - май не си добре с българския.

май ната е нарочно написано така, опитай се да се сетиш защо.

Ае честито! Наред с хубавата работа тук в България си имаш хубава полиция, хубаво здравеопазване, хубава образователна и хубава съдебна система, и особено хубаво черноморие. Ползвай си ги със здраве всичките хубавини.

ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е, тук в БГ някой, някъде, някога, по някакъв повод да ти вгорчи живота и тогава ще поискаш да хукнеш, дано международното положение да ти позволи да се устроиш в чужбина! ПАК ПОВТАРЯМ: ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е! Животът не е толкова къс и ситуацията в БГ толкова добра, че това да не се случи! Утешение е, че все пак, има и такива, на които не им се случва де. Но пък тях обикновените хора никак не ги обичат! Така че щастие в твоята ситуация няма.

Хич, ама хич НЕ Е въпрос на време, щото вече съм бил години в чужбината, и е абсурд да емигрирам пак, след гадостите които съм видял в чужбината. Тук съм си добре, имам си всичко и не мърдам оттук !

Има някаква провокация. На снимката гаджета, а говорят за квалифицирани работници. Явно не е за мен тази работа - хахахаха

Отиваш в Канада като инженер и ставаш дървосекач.Тази професия е много престижна там.

Нищо лично - само справедливост. Уважавам ДЕТРОЙТА. Изразява лично мнение. Около него са се навъдили цинични долнопробни паразити като тези в градинките, дето от време на време ги пръскат с отрови - т.е. кърлежи кръвопийци. ДЕТРОЙТА има достойнство и не ругае никой, а АНОНИМНИТЕ КАТО ВАС лаят фалцетно, като скопени помияри в крайни квартали. Засрамете се, ако имате достойнство и повече от една гънка в кратуните си - кажете какво мислите по проблема, а не какъв е ДЕТРОЙТА. Какъвто ще да е - човек като всички нас е. А вие КОИ СТЕ? На този въпрос искам да ми отговорите - ВИЕ КОИ СТЕ! Да прави сте - аз съм служебен защитник на ДЕТРОЙТА! ПРИЯТЕН ДЕН.

Ами никак не си прав Адвокате, никак! Уважение се дължи на хора, които се отнасят с уважение към другите хора, събития, народи и т.н. Нито едно от тези неща не може да се каже за въпросния Детройт. Тъкмо напротив - арогантен, агресивен, подигравателен без да има необходимия капацитет и основания да бъде такъв, много често откровено просташки език..това май стига, а? Оставям настрана слабата му грамотност и образованост нелепо комбинирани с претенциозни коментари по всякакви теми, липсата на каквато и да било обективност и неприкритото желание откровено да дразни останалите във форума - както с арогантните си "изказвания", така и с маниера да пише само с главни букви - признак за простотия в интернет. Та...адвокатствай му колкото искаш, но никой тук не му дължи грам уважение..след като той не го проявява към останалите! Лек ден!

"а АНОНИМНИТЕ КАТО ВАС лаят фалцетно, като скопени помияри в крайни квартали" Ти не си ли анонимен? А Детройта не го броиш за анонимен и него ли?:))) А като гледам...май ти си тоя дето лае фалцетно като помияр:)))

Като чета коментарите си мисля,че кандидатите от БГ за КАНАДА ще са малко

"..висококвалифицирани специалисти", като тези на снимката ли ???

ПАМЕЛА АНДЕРСЪН Е КАНАДКА ...

Канада е една чудесна страна, но тя е такава, именно защото има високи изисквания не само към чужденците, а и към собствените си граждани. Висшето образование, бакалавърската степен, в този високо развит и технологичен свят е това, което навремето се казваше средно-специално. Учене му е майката, защото с образование можеш да станеш милионер, но с наследени милиони, може да се окажеш и просяк!

АБЕ УЖ СА ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ И МАЙКИ И БАЩИ НА ХОКЕЯ , А НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ NHL КУПАТА НА ЛОРД СТЕНЛИ ОТ ДАЛЕЧНАТА 1993 (КОГАТО Е ПЕЧЕЛЯТ MONTREAL CANADIAN) ВЧЕРА ПАК Я СПЕЧЕЛИХА ПИТСБЪРГСИТЕ ПИНГВИНИ

И? Това ли роди кухата ти кратуна по темата?:) Вече се съмнявам, че си бил и старшина милиционер...толкова си тъп, че най-вероятно си бил парнаджия най-много!

Английските бащи на футбола, га печелиха за последно световно? Или да речем колко от футболистите на клубните шампиони в Европа са англичани? Да ти има логиката на ливаден бучиниш.

ти тия патетични слова от къде точно (далече??) ги пишеш, уважаеми? Понеже съм живял там 6 години и знам какви "високи" изисквания имала тая райска градина... малък пример: Канадка със степен Магистър по финни изкуства и с куп претенции, която се мисли за последна инстанция пише с граматични грешки на родния си език.. става дума точно за говедо родено и израсло там, да не се обърка някой че говоря за новоизпечена канадка родена в Бангладеш.. пример за супер образованието им: там в пети клас по математика учат това което в България се учи в трети... Да не продължавам че ще стане дълго...