Планирали микроязовир за изкуствен сняг до “Бистришко бранище”

Част от проекта за изграждане на ски и почивна зона в района на Алеко на Витоша предвижда построяването на микроязовир за изкуствен сняг, разположен на 9 дка до резервата “Бистришко бранище”.

Обратно в новината

Коментари - Планирали микроязовир за изкуствен сняг до “Бистришко бранище” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

morskiq56

За Цеко вече има запазен казан със специален катран,там,долу.....

Прав си е Цеко, не иска да плаща двойно - първо е платил (най-вероятно по изборите), сега чака отплата. Така се действа в България - мутренски!

d4

Мораториум си трЕбе. Никакво строителство на Витоша за поне 50 години. Тогава и Цеко Минев няма да е между живите... А у "банско ле си" да ручат жабетата.

оружиье требва и кураж...

Народът срецу олигарсите. Първи рунд! Бой!

Ама той, Цеко Минев, не се е оказал сега такъв. Той беше ясен още преди 8 - 9 години, когато разора Пирин над Банско и след това преди 4 години, когато за пръв път си лансираха Витоша ски проекта и даже почнаха да взривяват морени. Сега просто пак се пробва, като се надява, че хората са позабравили нещата и като гледам доста народ се хваща на въдицата за развитие на ски спорта и тем подобни глупости, които ръси въпросния Цеко...щото такива нещо лесно минават през мозъците на людете, които са свикнали да не ги ползват по предназначение, а да приемат наготово мислите, които са им приготвили други и са им ги пуснали по радио, телевизия, вестници и прочие медии.

Поздравления link !!! Не случайно сте един от малкото, но най-популярен сайт за новини в България. Отразявате в сайта всички гледни точки, включително и неприятна за управляващите информация. Благодарение на вас България не е класирана на последно място в света /макар и последна в ЕС/ по свобода на медийте.

Ако не искате Витоша да заприлича на разораната и бетонирана природа в Пирин над Банско подкрепете протестите. Бойкотирайте фирмите на Цеко Минев: Юлен АД, Витоша ски и ПИБ. Те са рушители на природата на България. Те още преди няколко години са в черния списък в интернет на компаниите, които са допринесли най-много разрушаване на българската природа. Разберете, че природата може без нас, но ние, хората, не можем без природата. Колкото повече я рушим, толкова по-бързо се доближаваме до гибелта си като раса на тази планета.

Щом почнахме да слушаме "Дойче Веле", за да научаваме истината не вървим на добре. Това ще рече, че българските медии са тотално под контрола на правителството и олигарсите и свобода на словото няма. Това ми навява тъжни спомени отпреди 10 ноември. Лошо другари, много лошо.

Къде ли е сега Коритаров?

Коритаров го наплашиха. Изкараха го по-черен от сатаната, а червените тролове заляха интернета с критикарство.

По СКАТ показаха документи, че правителството субсидира централните медии (най-много ТВ7 и БТВ) включително с пари по еврофондовете. Това обяснява държанието на медиите.

Ами така е, който плаща поръчква музиката. А хората са свикнали да вярват на телевизора си.

Нарочно Запален пожар, на Точното място, и Нарочно Оставен от ГЕРБ да Прочисти 300 декара гора . Всичко е готово-да влизат булдозерите на Цеко Минефф-Цв.Бориславова-Боко Борисофф-ГЕРБ !

Стига с тези писти с тези ски, заради тях природа няма да остане мама му стара....ееее... то па ще рече човек, че тук човек като се роди и надява ските... ай сиктир, оставете природа да има...

Да се забрани каквото и да е строителство на Витоша! Този като не иска да отваря Витоша ски, да се маха, да ходи където си иска. Ние искаме природа, а не хотели и писти!!! Витоша не е курорт, не е град, за да се строй, а национален природен парк и такъв трябва да си остане завинаги!!!

може да се забрани на Цеко Минев да унищожи Витоша. Къде по-евтино е да се "драсне кибритената клечка" на "Бистришко бранище", видно от документалните снимки и БЕЗДЕЙСТВИЕТО (съдействието) НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА РАЗГАРЯНЕТО И РАЗШИРЯВАНЕТО НА ПОЖАРА, ДО ПОКРИВАНЕ НА ПЛОЩИТЕ ЗА КУРОРТНИЯ ВИТОШКИ КОМПЛЕКС. За сега, тук във варненската морска градина се получи някакво отлагане за някакви си 25 години на ЗАСТРОЯВАНЕТО. Дай Боже Помощ, и софиянци да постигнат 25 годишна забрана за стоителство в опожарените площи на Витоша. А за благодарност "еколозите" ще се погрижат за залесяване и въстановяване на гората, надявам се.

Вече ми е ясно защо са запалили Витоша. Само властта се прави на незнаеща.

Къде се води битка за природата на България, че нещо не ми е ясно? Дотук видях само демонстрации и никакво желание за постигане на съгласие, което да е полезно за ОБЩЕСТВОТО и за ПРИРОДАТА! Театри, които отново имат за цел да разделят общественото мнение на две. Нищо полезно, нищо конструктивно. Само популизъм.

Точно така. Ето това е въпроса. И ако нещо не го разбираме е най-добре да се попитаме кой има интерес от дадена ситуация. И като видим отговора всичко си застава на мястото.

ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ в битката за природата на България се намира в главите на всеки един от нас - в СЪЗНАНИЕТО. Съзнание има Човекът, а маргиналът-хорАта(х0рата) са с липса и на съзнание и с липса на Душа. Диоген: "Хора много, Човеци малко." Защо се чудим, че сега живеем в чалгаджийско-цигански болшевизъм?! След краха на т. н. "еколози" в борбата за природата СЕГА, следват фалит на БНБ, валутният борд и нова хиперинфлация и деноминация. Това не са някакви бъртвежи, а ралността настъпваща в следващите 6 месеца в България. И ако Бог не се смили над нашите атеистични души, ДУПЕ ДА НИ Е ЯКО.

Аз Вашето мнение на (тъмната зона) го знам и не Ви го искам. Разправяйте си прогнозите за следващите шест месеца на някой друг. Аз на политически врачки не вярвам, но пък получих отговор на един въпрос: политика в България = природа в България = всичко останало

Значи малко си гледала или трудно разбираш. И в двата случая ще трябва още да погледаш, ама ако само телевизия гледаш и новини, никога нищо няма да разбереш. Иди на място в Банско и ще разбереш за какво става въпрос. След това се запитай искаш ли Витоша да изглежда така в бъдеще? И какво ще спечелят обикновените хора от това? Иди например в презастроеното Пампорово, иди в Рила на 7-те езера в разгара на летния сезон и виж един само лифт колко боклук е вкарал в планината.

С други думи... "дойдохме си на темата", че пожара е предумишлено запален.

Ако имаше изкуственото езеро с вода за изкуствен сняг, щиха да пуснат помпите. Връзките на тръбите към местата за оръдията за сняг са същите като на маркучите на пожарникарите. Сиреч, тези системи помагат при гасене на пожари. Трасетата за ски бягане са с ширина достатъчни да се движи противопожарна техника, а не да се налага да се сече, както сега на Витоша. Искам да кажа, че всяко зло за добро и не трябва да се гледа на всичко с лошо око. Пистите са също противбопожарни просеки ама това е друга щекотлива тема.

А ако бетонират и асфалтират всичко няма да има какво да се запали. Това е точно логиката на чичко Сталин

Пистите са с трева, а не с бетон и асфалт.

Нет человека - нет проблем е казал един класик. Сега друг класик казва няма дърво - няма какво да гори. Да здраствует товариш Сталин.

А бе, Цеко. Няма да излезем на глава с тия. Ще кажа на Бойко да ги почне с палките.

Май е време за ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА на Витоша ски и шефа му - Цеко Минев. И то не от зимата, а от преди 3-4 години. Това са си УМИШЛЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ на болен мозък, който си мисли, че стои над нещата... Имаме ли ДЪРЖАВА, или не!!! Другарю Б.Борисов?

Пак ще потулят нещата. "Неизвестният" извършител нали затова е неизвестин - да остане неизвестен.

Едно време,демократично време,пламна и изгоря "случайно"горичка около Созопол,след това съвсем случайно изникна цял хотелски комплекс.А бай Иван от кв.Аутсайдерово,си отсякъл дървото пред къщата за гараж и го глобили 1000 лв.Така е ,не се е съобразил с екологията.А пропо има ли още гори в България.

Мисля си че герб с простотийте си ще успее да събуди българина и скоро ще има доста бурни събития у нас. Щото доста народ си е откровенно за бесене

само това е начина за оправяне на РБългария!

А пък аз не мисля, че са само ГЕРБ. Вярно, че действат най-просташки от всички досега, но... Доган ли ще ни оправи? Или мазния Станишев, който открито ни се присмива в лицето, като на малоумни? Или "Командира" Костов, който още в СДС е дошъл не за идеи, а ЗА ПАРИ? Кой? Кой ще ни оправи, АКО НЕ САМИТЕ НИЕ? КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИМ? Защото всичко това, което се случва тук, в България, никога не би се случило, дори в Румъния... Защото никъде такива ПРЕСТЪПНИЦИ (а не политици) не ги траят. НИКЪДЕ!!! А ние мълчим.

Да ама всички им се иска да е като в швейцария подредено и чисто а не диво и първично като в българия

Гласувайте за всеки друг ,но не и за Доказано Опасните/Вредни за народа си ГЕРБ ! Около 95% от познатите ми , ще гласуват Анти ГЕРБ !

Като лаик имам питане към разбиращите от екология. Австрия никой не може да я упрекне в "неикологичност", напротив - тя е за пример. Мисля, че е единствената държава закрила с референдум почти готова за експлоатация ядрена централа през 70-те години. Та, въпроса ми е: как така бе, скъпи, там хем имат най-добрите и големи ски писти и бизнес, хем екологията им е на светлинни години от нашата?! Ама не може само крайности! Дайте да направим всичкио резервати, ограждаме ги с мрежи, никакви човеци вътре и една тревичка да не се откъсне. Трябва да има някакъв баланс. Ми кажете как да го направим като в Австрия, а не само да се критикува и лежи по жълтите павета?! Апропо, от екология се нуждае не само Витоша и софиятци. Размърдайте се по изходните пътища от Родопите вечер и нощем да видите що камиони с дървесина се свлича! Ама май вашето не е само екология...

Не си лайк а си идиот или посдставена марионетка. В Астрия няма нито една писта в гористите пояси. Всичките са на високо където са ледниците и където има само голи склонове

ключа за бараката, но много хора не искат да го разберат. Апите са високи планини, а колкото и да ручаме жабетата, поговорката "От Витоша по-високо нема" е абсолютно невярна. Витоша е ниска и БЕШЕ гориста.

И Витоша не е Алпите...Човече, познавам и австрийските писти и истински еколози. Последните са доста интелигентни и възпитани хора и не обиждат просташки като теб. Ето за такива наши "псевдо" платени еколози ми беше думата. Не казват как(щото не знаят), но могат да псуват отлично...имаше една приказка "ти за лудия не питай - той сам се обажда".

Най-голямата заблуда !!!!! Провери с googlemaps къде са пистите на австрииците или по-точно къде свършват? Всичките свършват в долините където са паркингите и началните станции на лифтовете.

Напълно прав си. Изцяло те подкрепям. Природозащитниците я карат само с рогата напред. Това не работи. Даже е против интересите на България. Истината е винаги по средата, но трябва мислене и компромиси.

Точно така. Според мен не е екология, а по-скоро политика. Иначе подпалките се трупат пред къщите и в оголелия Балкан.

Ще ти отговоря само с един пример от преди 22 г. (1990 г.). Швейцарски младежи бяха дошли на гости, по линия на побраимените градове и ги разходихме из Централен Балкан. Бяха изумени и очаровани. Вие имате по-голямо богатство от нас - В ШВЕЙЦАРИЯ ВСИЧКО Е КУЛТИВИРАНО. Има резервати, но всичко е опасано с асфалтови пътиша, изградени перфектни пътеки, поддържана природа. А ПРИ ВАС ВСИЧКО Е ЕСТЕСТВЕНО - както Господ го е създал... Усещаш ли разликата?!!!

Да бе дядо Йоцо, ама с гледане само не става! Ами я ги разведи тия швейцарци по нашите пътища, по нашите цигански гета, покажи им какво ядем и пием, какви ни са доходите, какво ни е здравеопазването и т.н....Усещаш ли разликата?! Само с билки не се живее. Истината е някъде по средата. Дано да я намерим...

В Австрия планините са високи и пистите са над горския пояс. Така че не им се налага да секат гора.

Е СЕГА ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО!ОБЯСНЕНИЯТА ЗА ПРЕСТЪПНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ ПРИ ПОЖАРА НА ВИТОША ВЕЧЕ МИ ЗВУЧАТ ЛОГИЧНО!

Едномилионните митинги на софиянци през 89-та, апелираха за капитализъм. Сега какво искат тези тикви, намериха това за което скачаха по площадите. А Цеко да не се стиска ами да пусне по една бира и две кебапчета (бълха го ухапала) и София начело с БТВ ще подкрепят закона.

Толкова си виждал и ти истински капитализъм червена кра..но. Това нашето е креатура точно на велможите от любимия ти строй, и го има само у нас и някой бивши републики на СССР.

Ако се застреляш сам ще направиш добро и на себе си и на целия БГ народ. А ти виждал ли си "истинския" капитализъм - ама не да си ходил на екскурзия за седмница или месец, а да си живял и работил поне година ? Кога и къде преди 22г. продаваха под път и надпът наркотици в БГ? Имаше ли такава масова престъпност и то ненаказана! Имаше ли такава безработица? Имаше ли такова безхаберно здравеопазване? Имаше ли такова безхаберно образование? НЯМАШЕ !!! А това като го няма в една дъжава всичко останало е лицемерие и лъжа - това не е държава и държавност, а ХАОС!

Това никога няма да се случи а ако този к..т цеко минев не се оттегли ще го линчуваме!!!

Боже пази България. Алчността не е порок, а болестно състояние на егото. По своя си път тя оставя само и единствено пустиня, БЕТОННА ПУСТИНЯ. Който не е бил на черноморския бряг, да дойде да види какво я очаква София, ако така наречените от властта "еколози" загубят битката за природата на България в днешния ден.

зелените партийци са в голяма степен виновни за бетонната пустиня. точно за това, още първият ден протестиращите се опитаха да се разграничат от политиканите-зеленчуци.