Млад мъж бе спасен тази нощ на Витоша

Изгубил се на Витоша млад мъж е бил спасен тази нощ от Планинската спасителна служба, съобщи пред "Фокус" председателят на БЧК Христо Григоров.

Обратно в новината

Коментари - Млад мъж бе спасен тази нощ на Витоша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отсега нататък младежа ще знае, че не е много препоръчително да се правиш на трапер, като не си, и то с дрешки от МОЛ-а. Да се радва , че спасителите са го открили и следващия път да не ходи да търси майка си из гората.

Аз не знам какъв трябва да си да тръгнеш през януари, в планината с леки дрехи и без грам чувство за ориентация. Че то в това време може и в парка да стане беля.

участвали хора,които провеждали кучешки курс?-

екипирал се е със следи от моторни шейни!

А къде е хиликоптера на Лев Инс, или обучен таксиметров шофьор да отдаде първа помощ !

Къде са тръгнали и едните и другия?? Сам не се ходи в планината!

Като се съфиряса ,да му хвърлят един здрав бой, че повече на не му минава през малкото му мозъче, да ходи в планината през януари по гуменки и памучни панталонки .

На Витоша е вероятно да се изгубиш също като на Рила Пирин Ст. планина. Явно че момъкът не е намерил указателните пътеки. Случва се. Бай бабо да не те среща мечка в планината.

При изгубване на Витоша се върви само надолу, винаги се стига до път или маркирана пътека.

В снега и тъмнината трудно ще види маркировка, а слизането на уморен човек е приключение и през лятото. С тази и с всяка планина шега не бива.

Ааа, не така, той бате Тони ги разбира тия работи, той тия работи ги разбира! Той е специалист...всички са специалисти в България!

Ако от Черни връх слизаш надолу, според посоката можеш да попаднеш в торфеното бранище, където всичко е възможно- може да не те намерят с години

Недей да опонираш на бате тони, той всичко знае!

Планината е много опасна при виелица, мъгла, сняг, а и къс ден през зимата. Трябва си екипировка и познаване на пътя. Добре че момчето е спасено! Урокът, който е получил, ще му бъде обеца за цял живот.

Да се изгубиш в местността, където сигнални колчета водят от Черни връх към х.Кумата, и където тръгвайки надолу няма как да не стигнеш до поддържана пътека с указатели или до някоя от многобройните хижи, и това във времена на повсеместен интернет и GPS/ГЛОНАС/(скоро и Galileo) навигация, си трябва ТАЛАНТ!

Ааа, още един специалист! Абе то тука било пълно с разбирачи, а аз си мислех, че само обикновени тупани!

Новият републикански шампион по ориентиране..... преди седмица го правих при 10 метра видимост, ураганен вятър и снеговалеж.... май не се изгубих...... или всъщност къде съм ?