ВСС образува ”дисциплинарка” срещу Светлозар Костов

По предложение на 11 от членовете си Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу шефа на Специализирана прокуратура Светлозар Костов.

Обратно в новината

Коментари - ВСС образува ”дисциплинарка” срещу Светлозар Костов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А с прокурорите, които не могат да си приключат делата поради неграмотност какво ще стане и кога ВСС ще се занимава с тях за престъпно бездействие.

В България ако си обективен и независим прокурор, който иска да се бори с организираната престъпност биваш смачкван, защото организираната престъпност е навсякъде. Очевидно и свободата на словото вече не съществува.

Няма какво да го мислим прокурор Костов.Колегите му от Симеоново няма да го изоставят в тежък момент!!Нито пък първата му братовчедка(по случайност съпруга на Йордан Цонев).Ах този честен и скромен прокурор от Айтос и Бургас:-))).....ЦВ,Цв признаваше само"Юристите" завършили Сурбоната в Симеоново:-))

"Бях провокиран от това радостно събитие, че Бургаският апелативен съд измени присъдата на Максим Стависки от условна в ефективна и увеличи обезщетенията за пострадалите. Така Светлозар Костов, прокурор по делото, обоснова думите си вързахме кънките на Стависки по Нова телевизия, които провокираха заседание на комисията по Професионална етика към ВСС, която ще разгледа случая следващата седмица. "

Българското общество боледува. От посткомунизъм, протяжна и задушлива форма на комунизъм.

Трябва да се избират пряко по области! Точно така се прави в САЩ и за 24 години не сме чели или чули за подкуп на съдия или прокурор!

Много хубаво искаш и даваш за пример Щатите. Да си представим ,че ДПС номинират за апелативен прокурор на Пловдив ,Пеевски(има си диплома човека).И жителите на Велинград,Сърница,Доспат,Пещера,част от Пазардик,Родоспките села свободно и в пълно съзнание го изберат? Ако това се случи и Варнеската апелативна прокуратура?С кандидат Сабрие Сапунджиева...и всички от Добрич,Търговище,Разград,Шумен си гласуват.... Ами някоя мутра как ли би се класиракла в бедния Северозапад на БГ????Така ,че мисли...не говори смешки!!

Да не би сега да е по- различно?Всички гореизброени прокуратури имат за ръководители посочени от ДПС хора с изключение на Варна,където засега срещат сериозен отпор.Прекият избор е за предпочитане,защото залъгалката за независимост на съдебната система може да хване вяра само пред първолачета.Така поне ще е видно за всички КОЙ поръчва и плаща музиката.

А според мен би трябвало тези 11 членове на Висшият съдебен съвет да бъдат щателно проучени. За съжаление няма прокуратура на която да вярвам. Слушах "медийните изяви" на Св. Костов и съм склонна да вярвам на него, а не на режисираната атака срещу него.

Един честен и достоен човек да се осмели да каже истината и те го наказват. В тази система няма място за честни хора. Трябва обществото да започне да се бори и да защитава истината, а не да чака 30 лв. от станишевци и пеевци.

Ангелова,да не сте роднина на споменатия прокурор ,та така смело заявявате"честен". Задайте си въпроса как едно "ПРОКУРОРЧЕНЦЕ" в Айтос за две години прескача 2-3 нива на служебната стълбица и става шеф на специализираната служба в София???? Аз ще ви кажа как!!С много слушкане,с много наколенки,с големи зависимости и с поемане на големи задължения. Оставам на страна при коя политическа сила тази "карикатура" се реализира!!!

7295, такива като тебе оплюват всеки различен, Това е поведение на номенклатурата

всички поръчкови тъпаци,независимо в каква област са -ВЪН !!!!

Всичко в Бг е ПОЛИТИЗИРАНО ,..народа няма НИКАКЪВ ШАНС ,СРЕЩУ ТАЗИ ---ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ,СРАСНАЛА СЕ С ВИСШИТЕ ,НАЙ-ВИСШИТЕ ЕШАЛОНИ НА ВЛАСТТА .....

И този младеж жестоко го употребиха мафиотите като носна кърпичка за еднократна употреба и го изхвърлят в кошчето. А дали е бил качествен прокурор?.... Не мога да преценя.

Константин Пенчев --ОМБУДСМАН на РБ,''ПРЕДЛОЖЕН'' от Съдебната гилдия за тази длъжност /ЗА ДА НЕ ИМ ПРЕЧИ В Бг-СЪД.СИСТЕМА /,КАЗА В ПРЕДАВАНЕТО ''НЕКА ДА ГОВОРЯТ'': ВСИЧКО В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ТЯБВА ДА БЪДЕ ---ИЗЧИСТЕНО, ОПОРОЧИХМЕ И ----МЛАДИТЕ КАДРИ ..... КРАЯТ ОСТАВА ЗА ВАС .... К.Пенчев е един от малкото истински ,честни ,образовани демократи с интелект хора ,в Бг ...

Никому ненужни специализирани съдилища.

Този човек е един от малкото качествени прокурори

Аве тая шарения от съд-ове, защо не се избират пряко от гласоподавателите, ами си се самоназначават взаимно или са назначени от разни нива на групировките на номенклатурата и по никой начин не отговарят пред соверена. Измислена конституция, измислена демокрация, само далаверите им не са измислени.

Точно така се прави в САЩ и за 24 години не сме чели или чули за подкуп на съдия или прокурор!

Човекът казал "че интересите на организираната престъпност съвпадат с интересите на "определени хора в правосъдната система" Е за това ли да го съдят, това значи да осъдят целия български народ, защото всички това говорят

А на магистратите на които са се "падали" разпределяните по този начин дела, няма ли да им се търси отговорност? Очевидно е имало някаква далавера щом делата е трябвало да се падат точно на тях.