Само Велико Народно събрание може да намали ВСС

Всяка промяна в числеността и структурата на Висшия съдебен съвет (ВСС) може да става само с Велико народно събрание, каза председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев по БНТ тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Само Велико Народно събрание може да намали ВСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

TO TOVA E QSNO O6TE OT PREDI IZBORITE ZA SVIKVANE NA VELIKO NAR. SUBRANIE I PROMQNA V KONSTITUCIQTA ZA GENERALNI PROMENI NA VSS, KAKTO I ZA MNOGO DRUGI NE6TA, NO TOVA E OSNOVNOTO!

Другарят Пенчев, виден деец на партията преди, сега виден царедворец, човек винаги на ясла. Яростният защитник на грабителя от Мадрид, сега ни дрънка врели-некипели. Първия за изгонване е самият той. Тъй де! Да не ни се прави на девственица.

а аз се чудя дали ти разбираш,че не е необходимо да разбираш как работи един часовник за да си наясно колко показва и дали има нужда от ремонт ?!? вярно е, че има хора които и това не могат и им се иска да не е необходимо.

Не трябва да си тесен специалист, за да си изкажеш мнението. А че от съдебната ни система мирише лошо - и за това не ти трябва да си голям специалист, за да го усетиш! В крайна сметка, след като данъкоплатеца е този, който плаща тлъстите съдийски заплати и др. екстри, той има пълното право най-малкото да изкаже мнението си! А аз лично мисля, че трябва да има много по-големи права!

аз пък си мислих (до колкото мога), че ако са повече не ти трябва да ги купуваш всички а само достатъчно от тях които е важно да не са по-малкото и е добре да са си свързани в екип и на линия. когато са повече отговорноста е колективна и се работи по лесно със счетоводството при краси-тъмното, от друга страна винаги е по-удобно да има повече вероятни заподозрени в продажност когато невинни и болни хора като галевите и маргините, биват несправедливо преследвани от само един народ. но виж в случай че са по-малко ще стане кофти защото ако някой се продаде ще трябва да е повече от актьор за да не го усетят кой е и бизнесът ще се прецака.. - поне е така в държавите на този принцип. наистина не е сигурно дали и в БГ ще е така но до момента БГ няма особени постизения в съдебната система по които да се ръководят белите държави и взаимстването е еднопосочно, не само в това отношение. разликата не е в парите а във възможностите - ако са много можеш да купуваш, ако са малко няма да има за продан но и да има, инвестицията би била много рискова и вероятно няма да си струва парите !

Чудя се дали всички, които изказват мнения разбират за какво говорят. Примерно какви са функциите на ВСС, какви са квотите в него и пр?

вижте сега.. пенчев каза ясно и точно, че промени не трябва да има. процедурата по назначаване така или иначе е повече от прозрачна : въртиш телефон на краси-темидата и обявяваш цена за твоят човек.. но може и по-прозрачно наистина. човека е прагматик и се гордее със себе си, съотвено еволюцията и хората трябва да се съобразяват с него и неговата гордост до момент когато той реши, че от промяна би имало нужда. кое е не е ясно и какво има да се коментира повече ?!?

Комунягите едно си знаят, едно си баят. Има и по просто и евтино решение на въпроса: референдум. Трябва да се намали и състава на НС от 240 на 120 души, които да бъдат избирани мажоритарно и да бъдат отзовавани предстрочно ако не си изпълняват задълженията. Както и да се опразни паразитната институция президент, неговите функции спокойно може да се изпълняват от председателя на НС, все пак според куцокраката ни конституция сме парламентарна, а не президентска република. И задължително да се редуцира ВСС от 25 на 12 души, повече не й необходими на съдебната система.

крайно време е да се направи референдум по тези въпроси и народа да гласува !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

г-н Пенчев изкарайте списък на работещите в съдебната система и отчетете родствените връзки между тях,между колко ли семейства е поделена системата.

Съгласен съм с !!!!!!!!!!!!!! Но с предлаганото намаление на броя на ВСС не съм съгласен ,защото когато са по-малко членовете са по-лесно подкупни ,а като са много на брой - тези които искат да ги подкупят ще им излиза много ефтино!!!Помислете над това !Това важи и за конституционния съд!!!!

съдебната ни система е за морални и професионално подготвени юристи,а не за партийни и шуробадженашки назначения,но това не се допуска да стане защото безредието поражда анархия,в която избраниции мощеници си пълнят джобовете а почтените се ровят в кофите.

Драги доктор м като Ви е толкова зле и Ви са малки заплатите, защо не започнете бизнес, някакъв, всички сте умници и много работни. И тогава подксрепяйте непрекъснатите претенций за много пари и високо обществено положение на всичкси държавни и други такива заедно с тяхните семейства и тогава ела пак да остроумничиш. Лесно е ако сутрин отиваш на работа и искаш някой с вълшебна пръчица да ти е осигурил, офиса, бюрото, и всички екстри и ти да се чудиш, като как да идеш да протестираш, та да си убиеш времето. Всички ние, които подържаме някакъв бизенс и имаме привилегията да си плащаме данъци и осигуровки нашите и тези на персонала се чудим как стоите на тази толкова лоша държавна работа . Отго-ворете ако обичате. Може би нещо ще научим. Защото знам, че се дава мило и драго например да си полицай, да си имаш диплома за доктор например да си на работа с чиновническо работно време, след това да си затвориш телефона и да си мислиш, че другите през това време трябва да работят за да ти дават заплата от 4-5000 лева и никой да не те пита нищо. Говоря за винаги протестиращите доктори, защото истинските ДОКТОРИ, на които и 50000 лв. заплата е малко, нямат време да протестират и да ходят по митинги.

ПРЕДЛАГАМ СРЕДНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ДА БЪДЕ РАВНО НА 3 СРЕДНИ ПЕНСИИ ,ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ ПРЯКО И ДА ОТГОВОРЯТ ЗА ДЕЛАТА СИ . ДА ИМА СРОК ЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА ДЕЛО И ПЛАЩАТ ГЛОБИ ,АКО ИЗПУСНАТ СРОКА

Кос-с-сьооо ! Хващайте се с колегите/колежките Ви и залягайте над документите и не ги четете изкилифенчено, ей ! И действайте, инак ... току-виж и йощ нящо се избабанило откъде брюкселско !

Нека да направим такаква подписка, но всяко предложение да е в отделна такава. Вероятно подобни предложения ще са много и всеки ще може да избере кое точно да подкрепи. Например на петицията против двойното облагане на малките фирми (Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП) се подписаха над 17 500 човека. Там където има най-голяма подкрепа може да се инициира национален референдум. Силата на обществото е в неговото обединение. Нито корупцията, нито откраднатите милиони ще спасят т.нар. управляващи, ако обикновените хора се обединят срещу тях. В съвременният свят не е необходимо да се вдигат революции, има и мирни средства престъпната олигархия да отиде в затвора и всичко заграбено да се конфискува и национализира.

deka e podpiskata da ia razceluvam i podpi6a s salzi na o4i.

до !!!!!! Идеята ти е интересна за мен!За жалост мисля.че е вазможна в един перфектен свят това което каза,в днешно време и днешна БГ според мен е една хубава мечта за жалост :S

V kraia na mandata izbori za Veliko Narodno Sabranie, kadeto iasno da se ochertaiat pravomochiata na prezidenta, za da niama i drugi obarkani kato tozi, chislenost i zaplachtane, nosene na otgovornost ot VSS i Parlament.Parlamenta otgore s cialata otgovornost za upravlenieto!

Г-н Пенчев, Как няма да сте много натоварени с граждански и административни дела, след като делата се отлагат многократно и то поради адвокатски номера. От друга страна като се направи опит да се намалят възможностите на адвокатите за такива номера, вие магистратите скочихте, че ще се нарушат правата на гражданите?! Не мога да разбера, искате ли правосъдие вие в купом с управниците или искате анархия? Стига с това лицемерие! Ние знаем какво искате и какво е по-изгодно за вас, защото виждаме какво правите. Защо говорите за Конституция? Та вашите хора ЕЖЕДНЕВНО я нарушават! Искате факти? Три дена няма да ми стигнат да ги описвам с по два- три реда!

az sam za taka da bade neka po4ne naroda da izbira i da kazwa kakwo iska a ne tia nenasitni pomiari

До !!!!!!!!!!!!!! Напълно подкрепям предложението. Само едно допълнение - не може за всичко да се иска ВНС. То за да пръднем, вече май трябва ВНС. В страните, към който се стремим, има 1-ва, 2-ра и т.н. поправка на Конституцията. И още нещо, така и не разбрах, какво точно прави вицето на Първанов. Не, че харесвам или не г-н Марин, но за целия мандат какво прави, освен да ходи на работа? Не може оръфана президентура и заместник, звучи смешно. Колкото до ВСС, не са много и повече от 25 човека, но ако работят без пари, на граждански начала, само дето те не искат така.

От древноста е ясно, че българинът разбира от всичко, само бившите милиционери разбират повече.

Ами да се намеси и президента за съдебните реформи. Стига е ходил на лов и обогатявал географските си познания.

АБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВИ !!!! ПОДКРЕПЯМ И ДВАМА ВИ !!!

Аз пък искам подписка за Президентска република!

Това означава , че съвсем естествено си достигаме до Велико народно събрание. Време е.

АМИ НА НАГЛИТЕ КАКВА ИМ Е РАБОТАТА?????.....

Всички разбрахме, че решенията във ВСС се взимат с участието на Трактора и черния Красю ... А така ли трябва да бъде ? Кой пое отговорност за тези нерегламентирани ' решения ', свързани с Трактора и черния Красю ? - Никой ... и всички си траят ... Ако във ВСС влизаха само министърът на правосъдието, главният прокурор, зам. главният прокурор / НСлС / и двамата върховни съдии, щеше ясно да се знае кой на кого е влияел неправомерно при определянето на съдебни решения / неправомерни осъждания на невинни или оневиняване на доказани престъпници / ... Затова напълно подкрепям Цветанов за това, че ВСС трябва да бъде сведен до минимум, за да няма размиване на отговорности ! А който мине от другата страна на барикадата, ще си носи отговорност, вкл. и наказателна !

Пенчев ти си улетел вече едно да си прящаш осигуровките от 3000-все ще остане.От 600 лева ако вземеш 15 процента ни тласкате към единствения възможен изход-корупция.

По всичко личи, че свикването на ВНС се налага и по други, твърде наболели въпроси! И като почнете да редуцирате броя на висшите съдии, карайте подред: брой депутати, агенции, комисии и др. търтиевидни структури, бозаещи от парите на данъкоплатеца, със съмнителна ефективност по отношение на работата, която вършат.

А защо ни е президентство ? За парлама? Да се махне. ВСС да се намали и преинъчи. Двойното гражданство с неевропейски държави да се махнае. Да се държи изпит по бълг.език историа и география за тези кандидати които се сещат късно че са българи и искат паспорти. Който нарани волно или неволно някого да поеме медицинските разходи, а не да се прави на герой по заведенията. И много други неща....

Напълно съм съгласен спредложението и го подкрепям. Имам инициатива да се иска оставка на ВОЖДА и неговите приближени, защото доказаха, че са НЕКАДЪРНИЦИ.

PRAV E ZVETANOV!!!PRI TASI PROISVODITELNOST NA TRUDA??? I PRI TAKA NAMALELIJAT DARJAVEN BUDJET!!!NE ,NARODNOTO SABRANIE DA SI KAJE TEJKATA DUMA!!!IS4ISTETE DARJAVATA OT TESI TARTEI!!!

Не е вярно - всеки нормален човек с оръжие и сравнително точна стрелба може драстично да намали броят на гнусните некадърни корумпирани и безочливи магистрати !!! И може да му се размине после присъдата, защото няма да има достатъчно доказателства ...

Всички разбрахме, че решенията във ВСС се взимат с участието на Трактора и черния Красю ... А така ли трябва да бъде ? Кой пое отговорност за тези нерегламентирани ' решения ', свързани с Трактора и черния Красю ? - Никой ... и всички си траят ... Ако във ВСС влизаха само министърът на правосъдието, главният прокурор и двамата върховни съдии, щеше ясно да се знае кой на кого е влияел неправомерно при определянето на съдебни решения / неправомерни осъждания на невинни или оневиняване на доказани престъпници / ... Затова напълно подкрепям Цветанов за това, че ВСС трябва да бъде сведен до минимум, за да няма размиване на отговорности ! А който мине от другата страна на барикадата, ще си носи отговорност, вкл. и наказателна !

ДА СЕ РАЗПУСНЕ ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ ЗАЩОТО НАРОДА ПЛАЩА ЗА ТЯХНАТА ИЗДРЪЖКА А ТЕ СЛУЖАТ И ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ.А И БЕЗ ТОВА ТЯХНАТА УСЛУГА Е ТОЛКОВА ВИСОКА И НА ПРАКТИКА СЕ ОКАЗВА НЕПОСИЛНА ЗА 80 % ОТ РЕДОВИЯТ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ

ДАЛИ НЯМА КАК ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ВСИЧКИ МАГИСТРАТИ И ДА СИ НАМАЛИМ БЕЗМИСЛЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО ТЯХ И ДА ПОЕМЕМ ЗАЩИТАТА СИ САМИ.ЗАЩОТО ТЯХНАТА УСЛУГА НЕ Е ПО СИЛИТЕ НА ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИН КОЙТО Е 80 %А Е ПО СИЛИТЕ САМО НА ОЛИГАРСИТЕ.И ЗАЩО НАРОДА ДА ПОЕМА ИЗДРЪЖКАТА НА ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ НЕКА СИ Я ПОЕМАТ ОЛИГАРСИТЕ И ТАКА И ТАКА ДЕЛАТА СА ВИНАГИ В ТЯХНА ЗАЩИТА И ЗАЩО ЛИ?

Уважаеми съфорумци, позволявам си да Ви направя следното предложение. Да инициираме началото на подписка с която като български граждани и данъкоплатци да поискаме референдум на който да се решат следните три предложения: 1.Намаляване на броя на народните представители от 240 на 100; 2. Заплащането на новоизбраните народни представители да се равнява на ТРИ средни пенсии за Република България; 3. В Изборния закон да се предвиди възможност за отзоваване на народен представител и отнемане на правомощията му, при неизпълняване задълженията му чрез събиране на 10% от подписите на гласоподавателите от съответния изборен район. Бих се радвал на Вашето мнение и творческо доразвиване на идеята ми. ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН

Уважаеми съфорумци, позволявам си да Ви направя следното предложение. Да инициираме началото на подписка с която като български граждани и данъкоплатци да поискаме референдум на който да се решат следните три предложения: 1.Намаляване на броя на народните представители от 240 на 100; 2. Заплащането на новоизбраните народни представители да се равнява на ТРИ средни пенсии за Република България; 3. В Изборния закон да се предвиди възможност за отзоваване на народен представител и отнемане на правомощията му, при неизпълняване задълженията му чрез събиране на 10% от подписите на гласоподавателите от съответния изборен район. Бих се радвал на Вашето мнение и творческо доразвиване на идеята ми. ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН