ViruSafe вече работи - опишете симптомите си и вижте картата на страната

От днес всеки може да се регистрира в българското мобилно приложение за рапространение на коронавируса у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Fenb

Засега това приложение само ви следи локацията и събира данни, полезната опция за потребителя, а именно: "всеки гражданин може да се регистрира и да опише здравния си статус, който се свързва директно с личния му лекар. Всички джипита са автоматично регистрирани в системата и могат да отговарят веднага на пациентите си."...я няма...

Прочетох коментарите ! Слава Богу ! В България все още има мислещи хора !

Настъпва "1984" по Оруел, с 35 год. закъснение, което беше нужно да се изпомпат всички икономики под глобалистко иго. Сега икономиките се унищожават с карантината от Event 201, всички се вкарват в екектронен концлагер. Очаквайте програма ID2020 за маркиране на хора, премахване на книжни пари и въвеждането на рейтингова система за поведение. А аз се местя на изток.

обаче това вече е факт в Китай. От началото на тази година там е въведена задължителна социална мрежа за всички с т.нар. obidient score. Потърсете из нета за какво иде реч. Не е възможно да не си в нея, защото е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за всички. Ето малко информация: China has gamified being an obedient citizen with the creation of Sesame Credit. It creates a social score that pushes people to behave the way the government wants. Though currently opt-in, it will become mandatory in 2020. Това е като информация от миналата година. Вече е факт. Потърсете "china sesame credit" и ще видите за какво иде реч. Предупреждавам - може да са ви нужни успокоителни след това.

И аз си мисля за изтока в последните седмици. Дано се спасим от лапите на тия изчадия..

Ама никой не ви кара да го инсталирате... И без това Годжи ежедневно ни осведомява за водения от него списък на чакащите за ковчези (по градове)... Аз няма да го инсталирам...

Приложение, изискващо съгласие за достъп до всички сензори и данни и съгласие за предоставяне на информация на 3ти лица! Кое му е безвъзмездното? Безплатното сирене в мишеловката? И без това не дава никаква полза. Правило: АКО ВИЕ НЕ СТЕ КЛИЕНТА, ТО ВИЕ СТЕ ПРОДУКТА.

Абе....търся да си купя телефон с копчета. М?

Е, то е като в "играта" тука има, тука нема. Кой се е хванал - минал се е. Не можеш да обясниш на всички безумността на това приложение. От друга страна, има и момент на пробичка - отговор на въпроса, какъв процент от населението ще е готово да се подложи на тотален контрол. Ако едно около 30% от населението се регистрира, значи сме готови за следващия етап - задължителност на тоталния контрол. А по-нататък и очипяването ще се зададе - за да сме улеснени и да не се налага да се охарчва3е де.

Рибки, хващайте се на кукичката!

Локация и блутут ок, ама що иска достъп до снимки и медийни файлове?

За iOS не иска достъп до снимки.

Потърсете в гугъл следното име Philippe Gelin - обърнете внимание с кои държави е свързано това лице, в какви проекти е участвало, проучете shorex innovation. Не се изненадвайте от резултатите :)

Е свързани са със Scalefocus на оня Плевенският математик Пламен Цеков...

Разработчиците са пропуснали, след задължителното предоставяне на ЕГН/ЛНЧ(което препоръчваха, до скоро, да не се прави в мрежата) да има и: 1. Размер на бельо, 2. Размер на сутиена или респективно Габарити на … (в „работно“ състояние) 3. Актуално селфи, само по „организъм“ 4. и напомняне: за неверни данни се носи наказателна отговорност Мобилното приложение е разработено „безвъзмездно“ от български софтуерни фирми.(някой да помни, „случайно“, максимата: *Безплатен обяд

Няма възможност за пращане на снимки. Няма да го свалям. Искам да им изпратя един дикпик. Мазен и голям. Да има и за разработчиците и за щаба.

Това ли са 15-тте хиляди часа безвъзвезден труд на българската IT общественост?! ха.ха.ха... Да си напиша ЕГН-то и да го свържат с определен номер, на който да ми изпращат после честитки. Че и всичко били ГАРАНТИРАНО ЗАЩИТЕНО... Верно ли? Кой гарантира? Специалистите от Търговския регистър? Белите хакери на онзи дето се разхожда по покривите да арестува сървъри на Четанка? Кой?

В момент когато руските служби са обвинявани за кражба на данни и намеса на много места по света, правителството не си е направило труда да проследи множеството руски съдружници на дарителите. Вашите данни ще попаднат в ръцете на мафията, а после в руските служби. Споделете телефон, ЕГН заболявания. Кажете че страдате от високо кръвно или не дай боже от сърдечно заболяване, ще има да се чудите защо не растете в кариерата, лихвата по заеми е по-висока за вас или въобще няма заеми, защото никой застраховател не иска да ви застрахова. Сценарият за употреба от специалните служби /не само руските/ включва дори убийство с използване на заболяване като предизвикване на инфаркт или провокиране на алергична реакция. Тези данни са лични и държавата няма право да ги трупа. Всеки може да ги сподели само с лекуващия лекар, защото той е обвързан с лекарската тайна.

Освен това водещият дарител раздава микрозаеми в Африка и се хвали, че имал изкуствен интелект, който бил казал, че който си праща децата на училище, си връща заема. Представете си за какво ще ползват здравните ви данни...

Това приложение е пълна скъб!

В мобилното приложение има и карта по градове - преболедували, болни и хора под карантина в момента и къде как се разпространява коронавирусът. НЕ, КАРТА НЯМА!!! ЛЪЖЦИ!!!!

Това с картата сигурно някой го е обявил, че ще го има в приложението ама май само щабът ще си го вижда. За мен е безмислено приложение след като нямам симптоми и само си въвеждам лични данни без причина. Някой ден ще се случи случката с НАП ама с това приложение. И няма как да ме убедят че хората създали базата от СкейлФокус нямат достъп до всички тези ЕГН-та.

Никой не те убеждава, че "нямат достъп до всички тези ЕГН-та". Те ти заявяват точно обратното!

Мхм, доброволно да дам на куките от ДАНС и МВР достъп до локацията и всичките си данни от мобилното устройство, че и до здравния си статус, как ли не! А че информацията после ще потече по разни знайни и незнайни мафиотски канали е вън от всякакво съмнение.

Te понеже ти ги нямат и понеже си им много важен точно ти ... :)

КАТО МИ ЗНАЯ "ВСИЧКО" , ЗА КАКВО НАПЪВАТ ДА СЛЕДЯТ ?

никой не се напъва , винаги се е следяло и винаги ще се следи. Това е за обща информация + вече е вързано с медицинския ти картон и за напред ще го донаправят :)

Кво викаш, те така или иначе ако поискат могат да се снабдят с тия данни, дай по-добре направо аз да им ги предоставя доброволно. :))) А и тези дето пишат критични коментари срещу властта и след това ги привикват в ГДБОП, също не са предполагали, че службите мислят за тях. :) Така де, много анонимни хорица ще го изядат, защото си мислят, че не са важни за службите. Така е при диктатурите.

Телефона ми е с версия 9 на андроид и ми казва че устройството не е съвместимо. Нещо явно не работи както трябва

Тихо селце, калпав интернет и една утеха, можеш да ползваш мобилното приложение, за да влезеш в някаква статистика и някой да прилапа, а друг да оправдае едни разходи.

Аз ще се въздържа от инсталиране на приложението. Според условията на приложението авторските права са собственост на някаква фирма скейл фокус ад и/или трети лица съгласно приложилото законодателство. Според бизнессайтове компанията има офиси освен в България и в Вашингтон, Цюрих, Лондон. Търсене в сайтове като бг работодател , служители дават по-скоро негативно мнение за фирмата. Личното ми мнение е че когато частна фирма ми дава нещо без пари, то има някакъв скрит умисъл. Какво би се случило ако качим хроничните си заболявания в интернет и не знаем кой ги чете. Възможно ли е в даден момент те да бъдат използвани от банки и застрахователи, за да ни слагат по-високи лихви или да ни сортират като по-болни съответно по-рискови, съответно по-високи застрахователни премии. Просто разсъждавам

ДАЛИ Е "ЧАСТВА" ИЛИ "ДЪРЖАВНА" /ТО ДЪРЖАВАТА Е ЕДИН ГОЛЯМ ЧАСТНИК/! ВЪПРОСЪТ ВИНАГИ Е ПРИНЦИПЕ - НЕ ЖЕЛАЕМ НЯКОЙ ДА НИ СЛЕДИ! ТОЧКА!

Карта йок

Вашето устройство не може да отвори това приложение.....?!?

ТЪКМО НЯМА ДА ГО ОТВАРЯМ!

В приложението има бонюс ако си изтъркаш екрана със стотинка и после си татуираш номера който се открива така на челото ! Аман от простотии !

И къде е тая карта , че не я виждам???

А на някой направи ли му впечатление това приложение какъв достъп изисква до вашето устройство? Ако не - ето ви малко храна за размисъл... Местоположение approximate location (network-based) precise location (GPS and network-based) Снимки/мултимедия/файлове read the contents of your USB storage modify or delete the contents of your USB storage Хранилище read the contents of your USB storage modify or delete the contents of your USB storage Друго receive data from Internet view network connections pair with Bluetooth devices access Bluetooth settings full network access run at startup prevent device from sleeping На това му се казва тотално следене. Иска не просто да знае местоположението ви, а също да може да управлява устройството, да има достъп до файловете ви, да има право да се свързва с bluteooth устройства, но най-интересното - пречи на устройството да заспива и винаги се стартира - от там може винаги да слуша какво се случва около него. А и пълния достъп до мрежата значи, че ако устройството ви е в локална мрежа има достъп и до нея... И така и не мога да си обясня за какво им е достъпа до снимките и файловете на телефона.. Не, никой не следни никого никога... Вервайте си.

А на някой направи ли му впечатление това приложение --- НЯМАМ И НАМЕРЕНИЕ ДА НАПРАВЯ ТАКА, ЧЕ "ДА МИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ" - КАРАМ СЪС "СИМЕНС А35"

ИМАШЕ СЪС ШАЙБА - ЩЯХ ДА СИ КУПЯ ОТ ТЯХ!

Паниката и страха от преследване ще погубят повече, от която и да е инфекция.

да ме следиш ве пич .... толкова ли не е ясно! НЕ искам НИКОЙ да знае какво правя, къде съм и т.н... както аз не се интересувам "ти" какво правиш!

Хубаво е, че не сте параноик, но логиката е сериозна наука. Пробвайте!

Ако задълбаем с имена на лица свързани с компанията, излизат локации като израел........

Само да напомня, че от ЕК изрично дадоха становище, че GDPR не отпада с COVID-19. Така, че фирмичките сътворили това недоразумение да си помислят как могат да дръпнат с едни 20 милиона EUR назад.

Представители на държавата и суфтуерните специалисти са категорични, че данните ни са защитени. ---- били те ... от кого? от софтуерните специалисти ли? една "тайна" знае ли се от двама - вече не е тайна!

Явно има от какво да те е страх, след като се страхуваш за тези твои лични данни. Държавата и без това ти ги знае. Стига се филмирахте бре хора.

От страха и паниката, че някой ще има достъп до местоположението Ви може да има по сериозни последствия от която и да е инфекция. Ползата от карта с потенциално симптоматични и безсимптомни позволява по-бързо да се помогне на някой и по-скоро да се облекчат и премахнат ограниченията.

Непрекъснато се говори за среданата възраст на личните лекари. Знаете ли колко възрастни хора изоолзват обикновени мобилни телефони? А и да имат смартфони пак ги използват само като телефони. Не малка част от личните лекари са в тази група.

После се попълват ЕГН ---- - ЕЛАТЕ МИ ПИЛЕНЦА ... ОТ КОГА ВИ ЧАКАМ ДАННИТЕ - "ОТ - ДО"!

вчера пих бира в парка и ми пратиха глоба 5000 лева....а мерси.

Кучето ти е взело телефона и е избягало в парка. ;)

Приложението е с много ограничени възможности. Би трябвало да има локация на всички болни около вас за да е в полза за спиране на пандемията. В този си вид е просто някаква статистика за щаба. Няма никаква функционалност за целите за които е създадено.

Приложението пита дали позволявате да я споделите и съответно, ако позволите това място се идентефицира с +1 (симтомен) или -1 (безсимтомен), което прави карта за по-правилно преразпеделение на ресурси и ограничаване/разхлабване на мерките.

има цялата информация, просто не ти дават да я видиш, не знам дали гледа брифинга. В реално време могат да те видят кой си и къде ти е телефона в момента. Ти ще имаш достъп до 1% от събраната информация. Подозирам, че това приложенийце ще стане задължително и така бай брадър ще следи поне 95% от населението. Като ти кажат, че без него не може да посещаваш личния си лекар и хоп, доброволно-задължително инсталиране. Съответно ще се представя и на всички останали държавни служби. Гуугъл и Епъл го го правят отдавна, това с личните данни го забравете, отдавна не са такива. Всичко за всеки се знае.

Вероятно 70% от хората имат по два телефона. Не се филмирайте излишно.

всеки ден нпкой идиот в бГ нещо бил 'изобретил" , затов асме на дъното на всичко ,от много "умници" по тези земи!

Няма карта?

Има ли нормални, които доброволно ще си инсталират този троянски кон???? Иначе, друг вариант е да им объркаме статистиките - или всеки да нащрака, че е имал симптоми още януари (а аз точно тогава ИМАХ симптоми на "короната"), или всеки да нащрака, че в момента има симптоми... "Представители на държавата и суфтуерните специалисти са категорични, че данните ни са защитени." НЕ, не са защитени. Утре ще се появи някой като Кристиянчо, ще им прасне един sqlmap и са готови.

не ! първо: платено е второ: данните не си давам

То хубаво с мобилното приложение, но коло 2/3 от населението нама да го използва по разбираеми причини. Обаче, акакво пречи, всеки личен лекар да си вземе телефона и лично да прозвъни всичките си пациенти, като ги разпита за здравословното им състояние и евентуални симптоми на Корона вирус. Да ще отнеме време, но от времето в което лекарят не работи. Обаче резултатът ще е група от хора, които могат да се тестват целенасочено и да се изолират вкъщи. Съответно разпространението на вируса ще бъде силно забавено ..... И да, трябваще да се направи още преди 2 седмици.

Имат по 5000 пациенти, по 5 мин на всеки - 52 работни смени по 8 часа ще му трябват на доктора

Има нещо такова, но за хората, които са здрави, нещата ще се ограничат до около 2 минути. Също така, сестрите биха могли да поемат значителна част от обажданията и също да филтрират хората. Хубавото обаче е, че дори след всеки един ден, държавата ще получава филтриран списък с хора, които трябва да се тества и изолират. Няма да се чака 52 дни а ще има информация и ще се откриват случаи абсолютно всеки ден. А и за възрастните хора това е горе-долу единственият бърз вариант. Може да се мисли и за ускоряване - примерно чрез създаване на медицински контактен център, в който да работят студенти по медицина. И други възможности има.

"Представители на държавата и суфтуерните специалисти са категорични, че данните ни са защитени." Дооооообре, направо ви повярвах.

И от НАП потвърдиха

Може ли да обясните с каква цел са ви необходими следните права? read the contents of your USB storage, modify or delete the contents of your USB storage, view network connections, pair with, Bluetooth devices, access Bluetooth settings, prevent device from sleeping

е, сега неудобни въпроси

Преди години всички твърдяха, че OpenPGP е непробиваемо, но в един момент в "играта" се включиха баш играчите и всичко се оказа една бутафория :-)

Карта няма.

И сега да попитаме колко десетки милиони потънаха за неработещото електронно правителство?

Описвам: Преди време прерътпях операция , но ме предупредиха че трябва на всеки три месеца да ходя на контролен преглед. Нуждая е и от направление за друг специалист. Кога ще мога да се погрижа за здравето си?

Веднага. Няма проблем да получиш направление за специалист от личния лекар. Личния лекар ти дава направлението и копив от амбулаторния лист. Попълваш декларация в която описваш, че се нуждаеш от медицинска помощ и отиваш на контролен преглед. Остава специалистът който те е оперирал да те приеме.

Напълно съм съгласен, че както е посочено в статията - много сУфтуерни специалисти са се занимавали с това приложение. Достатъчно е да прочете отзивите на хората, които са си платили, за да се регистрират и да ви стане ясно, че всичко е както и това, което се случва последните месеци - едно е по телевизията, а съвсем друго в действителност... и за съжаление винаги с негатив към нас - потребителите. Обратната връзка е важна само около изборите :).

Хайде, стадото! Регистрирайте се, давайте си доброволно данните! Данните са защитени ;) И в НАП бяха :D

Точно така ! Събирайте данни за здравословният статус на хората, за да анализирате пандемията и след година да създадат edition версията, която да бъде съобразена с всички пропуски на сегашния вирус. Никой не осъзнава, че в момента този вирус е СПИН, който се предава по въздушно-капков път.

"Всички джипита са автоматично регистрирани в системата" Моята лична лекарка няма толкова скъп телефон и не разбира от компютри.. --- Те е добра лекарка ! -----

означава че служебно са регистрирани вероятно на база информацията от регистрацията им като GP в мин на задравеопазаването

...„ категорични, че данните ни са защитени“ -- колкото данните ни в НАП ли? Разсмивайте ни пак, смехът е здраве

Защо всички се надпреврват да хвалят и благодарят на медиците днес?!? Допреди месец, същите тези ги псуваха и искаха да ги бият, че не обръщат внимание на пациентите, преди да им подадат нещо кеш... Аз не мисля, че системата се е променила, тя от 31 години си загнива и това е просто двуличие в момента. Дано не ви се налага да опирате до медицински услуги, пак ще ви наритат, ако нямате пари! ПРОСТ ПРИМЕР - ВСЯКА СУТРИН В 8 НИ КАЗВАТ, ЧЕ НЯМА ТЕСТОВЕ И НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОРЪЧАТ В ЦЯЛ СВЯТ, А ВСЯКА ЧАСТНА ЛАБОРАТОРИЯ И КЛИНИКА В БЪЛГАРИЯ РЕКЛАМИРА, ЧЕ ТЕСТВА НА ЦЕНА 20-150 ЛВ, В ЗАВИСИМОСТ ОТ ВИДА... СЕЩАЙТЕ СЕ!

Явно говориш за двойния аршин... това е двоен аршин, а не двуличие :))))

Докарай пред частната лаборатория 300 човека за PCR тест и ела да кажеш кога ще им излязат резултатите.

Не намирам карта. Как се стига до нея?