”Винпром Карнобат” възражда старите български сортове
Любимото вино на великите ни царе днес „оживява” в Chateau Karnobat Mavrud.
Обратно в новинатаКоментари - ”Винпром Карнобат” възражда старите български сортове | Днес.dir.bg
Коментари
Особено в ракията. Лозята бяхя мискет, не мавруд до появата на френските червени сортове.
Хубавото вино се прави с желание, знание и качествено грозде. Недейте да си чешете пръстите с опплюване по всички опити за възраждане на българските традиции, защото така косвено плюете по самите себе си.
тва дикмето, какво прави там, или яс не виждам добре, дай инфо, за да продължим нататък с подрязването на дикме
"опитни агрономи" дано да има, но аз мисля че като цяло агроинженерите бяха изгонени и на тяхно място назначени нископлатени самозван бригадири които доведоха лозарството и винарството до не добро състояние меко казано
технолозите получаваха още преди години 4000 , а агрономите 400, при много тежки условия на труд, поради това висшистите агрономи напуснаха, а от некачествено грозде не става качествено вино другари технолози
като е толкова българско това вино що сте го кръстили с някакви французоиски йероглифи ,,, а ,,,за древните технологии за правене на ракия ... да не ми казвате че карнобатският Винпром си е купил ....казан за варене на ракия ... ще ме уморите
бандитът, престъпникът и откаченякът Миню Стойков ли "възражда" нещо? Как ли не. А пита ли някой как се сдоби със земята новите насаждения? С изнудване, заплахи и побоища на старите собственици които не искаха да продават за жълти стотинки земята си - ето как.
Инициативата е похвална, само че вие дето пишете, не е лошо малко да се подготвите по темата, за да не изръсите някоя глупост. Сортът Рубин е нов сорт, хибрид създаден в ИЛВ Плевен от небългарски сортове грозде - виж цитата. "Рубин е хибриден червен винен сорт грозде, селектиран в края на 40-те години на XX век в Института по лозарство и винарство гр.Плевен чрез кръстосване на сортовете Небиоло и Сира. Утвърден е като нов сорт от Държавната сортова комисия. Препоръчва се за Южния и Източния лозарски райони.
Опитните агрономи се преквалифицираха,Инженер агрономите не знаят как се реже лозе,как се отглежда....а дали са запознати с метода на професор Бабриков???А мавруд става само в Асеновградски регион!!!Бивш прозд агроном:))))