Коментари - ”Винпром Карнобат” възражда старите български сортове | dnes.dir.bg
назад

”Винпром Карнобат” възражда старите български сортове

Любимото вино на великите ни царе днес „оживява” в Chateau Karnobat Mavrud.

Обратно в новината

Коментари - ”Винпром Карнобат” възражда старите български сортове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще възроди сегашните с нови етикети! Е тоя бърка вода, спирт и есенции и стават всякакви ракии!

Инициативата е похвална, само че вие дето пишете, не е лошо малко да се подготвите по темата, за да не изръсите някоя глупост. Сортът Рубин е нов сорт, хибрид създаден в ИЛВ Плевен от небългарски сортове грозде - виж цитата. "Рубин е хибриден червен винен сорт грозде, селектиран в края на 40-те години на XX век в Института по лозарство и винарство гр.Плевен чрез кръстосване на сортовете Небиоло и Сира. Утвърден е като нов сорт от Държавната сортова комисия. Препоръчва се за Южния и Източния лозарски райони.

Емчо пилката и чичо Петьо ко прааат ве, и Стокито Румънеца изнася ли още спиртец ?

бандитът, престъпникът и откаченякът Миню Стойков ли "възражда" нещо? Как ли не. А пита ли някой как се сдоби със земята новите насаждения? С изнудване, заплахи и побоища на старите собственици които не искаха да продават за жълти стотинки земята си - ето как.

като е толкова българско това вино що сте го кръстили с някакви французоиски йероглифи ,,, а ,,,за древните технологии за правене на ракия ... да не ми казвате че карнобатският Винпром си е купил ....казан за варене на ракия ... ще ме уморите

технолозите получаваха още преди години 4000 , а агрономите 400, при много тежки условия на труд, поради това висшистите агрономи напуснаха, а от некачествено грозде не става качествено вино другари технолози

"опитни агрономи" дано да има, но аз мисля че като цяло агроинженерите бяха изгонени и на тяхно място назначени нископлатени самозван бригадири които доведоха лозарството и винарството до не добро състояние меко казано

Опитните агрономи се преквалифицираха,Инженер агрономите не знаят как се реже лозе,как се отглежда....а дали са запознати с метода на професор Бабриков???А мавруд става само в Асеновградски регион!!!Бивш прозд агроном:))))

прозд или грозд

... секретарката на минко = изпълнителен директор?!?

тва дикмето, какво прави там, или яс не виждам добре, дай инфо, за да продължим нататък с подрязването на дикме

дето реже лентичка вместо Бог?

стари вина с нови химикали ... ха ха ха

Хубавото вино се прави с желание, знание и качествено грозде. Недейте да си чешете пръстите с опплюване по всички опити за възраждане на българските традиции, защото така косвено плюете по самите себе си.

Че те и грозде ли взеха да слагат?

Особено в ракията. Лозята бяхя мискет, не мавруд до появата на френските червени сортове.