Коментари - Гроздовата ракия поне 40 градуса, виното - без спирт | dnes.dir.bg
назад

Гроздовата ракия поне 40 градуса, виното - без спирт

Традиционни български спиртни напитки и продукти са винена, гроздова, джиброва и плодова ракия, ракия от плодови джибри, анасонова спиртна напитка "Мастика", мента, винен, зърнен и плодов дестилат.

Обратно в новината

Коментари - Гроздовата ракия поне 40 градуса, виното - без спирт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се тези стандарти се отнасят само за фирмите производителки, които не са близки до герб и шефовете им не са приятели на борисов. За тях важи стандарта на бойко борисов - "Оставете ги, аз приятели съм обещал да не закачам" ! Справка - покойният мишо бирата ! Това е милиционерска демокрация !

Ами сливовата ракия? Или депутатите блъскат само уиски и бира и не са и чували за божествнеата Троянска сливова?

защо не си завреш клавиатурата някъде, за да не пишеш постоянно глупости. Защото мен ми се пие вино, а не боя със спирт.

Прочети внимателно какво пише човека. Мисля ,че е прав.

ако ти се пие вино без боя - сега му е времето да хващаш мотиката и пръскачката , защото след тези дъждове лозето има нужда от тях , а не от писане по клавиатурата

Личи си какво са пили баща ти и майка ти докато са те правили!

Работа, която се работи когато главата ти е по-ниско от г..за, не е работа. Приказката за юнака и ахмака нали я знаеш.

През 1990г. спирт се продаваше, но мафията го спря,за да си продават ментетата на високи цени.Сега по магазините няма нормална ракия.

Селянино, много добре знаеш, че само с мотика и пръскачка вино не се прави-трябват знания и възможности.Така, че стига си ни канил на село-не всеки може да отиде, а като си плащам искам да пия нормално вино.Аман от "Грух"-тящи умници

за да не ви боли глава. само ловешка мyскатова - за розови мисли и сънища

А водката от 37градуса? Аз ракия не пия.

А бе тъпаци,вие да не мислите,че пиете уиски.С к'во мислите К.Рашков стана" цар киро". С реекспорт again in BG на катунишки спирт.

То ракия под 40 градуса си е жива парцуца. Става само за казанчето на чистачките на колата през зимата. Малко смърди и става конфузно като те спре КАТ ама.... Неприятното е че пазара е залят с твърд алкохол от марите: Водка "Ослепительная" и ракия "Василий ". И двете оставят само по един на сто човека с едно око.

Сега пак може да си купиш чист спирт от аптеките и да си го правиш както си искаш,те алкохолиците от там се снабдяват за по евтино

ако искаш истинско вино ,си купуваш от производител грозде какъвто сорт искаш ,мериш да е с по висока захарност за да не слагаш захар и си купуваш една преса от Практикер ако не ти се мачка с крака ,в кацата и чакаш -после цяла зима си цуцаш истинско винце а от джибрите си вариш ракиджок и си го правиш и на 60 градуса ако искаш хайде наздраве

Всички знаят за световно известния руски учен Менделеев, и го помнят с това, че е открил периодичната таблица на елементите. Малко известен факт обаче е, че той е участвал в държавната комисия която е определила единен руски стандарт за водката, в който се посочва че тя трябва да бъде точно 40 градуса. Оттам е и названието на водката "Русский стандарт".

Гроздовата ракия и преди 1989 г беше 40, след това също, плодовите ракии можеха да бъдат не по-малко от 37. Тъпите журналисти ги мързи да четат и да сравняват законите. Опитайте македонската гроздова ракия - някъде я продават и ще си спомните за българската преди да се появят бандитите от Пещера и Карнобат и др.