Проверяват за нелегално вино и ракия

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов разпореди на Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ) да засили проверките за нелегална търговия с вино и ракия покрай празниците.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват за нелегално вино и ракия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как да си купя вино от магазина , като на винария 2001 беше предложена ЕСЕНЦИЯ за каберне совиньон ? когато винпромите купуват по 50 т. плодове / ако изобщо купят ? а произвеждат 200 -500 т . алкохол ? въпрос - колко дка керацуда има в бг и колко винпрома предлагат вино керацуда ? стига толкоз , че ...

Познавам безработни и хора с ниски доходи дето варят и продават ракия - не мога да ги упрекна. От много години карам на домашна, лично производство, няма проблем. Контрола започва от материала. За купешките вина и ракии съм резервиран. Особено последните години. Тотално изкривиха технологията за вината и дори това дето се произвежда не трябва да се казва вино. Дори цената не е гаранция у нас и за това вече не ни искат вината по чужбина. Македонските са по-истински и не са скъпи. Да има майстори и изби дето не лъжат и това е добре , но повечето вино у нас е менте - като доходите на огромния брой хора у нас. За ракията цените по магазините са високи за 40 градуса дето и лед не можеш и сложи , че става рядка.

здравеъте!!!!аз препорвам на всеки коъто иска да живее здравословно да не пие нито капка алкохол!!!било то и на нова година!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много поздрави от на чичо ми чичото, който всяка сутрин си прави попара с домашно вино а горкия е на 98 години

.. препорвам поне трезвениците да си оправят правописа за да не ги учим ние употребителите на ракия и други национални богатства и традиции.

От 10 години насам си произвеждам сам ракията. И, понеже съм перфекционист, следя продукта от плодовете, които влагам, през ферментацията и дистилацията, та до отлежаването минимум 3 години в дъбови бъчви, произведени в село Врачеш, окръг Врачански. Претендирам, че имам една от най-хубавите ракии в България, за щастие, имам и много приятели по света, затова свършва бързо. Е, останали са 300-400 литра, но НЕ ПРОДАВАМ от нея. Само подарявам на приятели. не ми завиждайте, ами изучавайте технологията на производство. Ще разберете с какви ментета ви поят след това, като опитате нещо истинско.

Супер, трябва да се изкорени от дъно порочната практика всякакви индивиди да ПРОДАВАТ боклуци, правени в незнайни мазета в казани от стари перални с плуващи плъхове в тях - важното е че народа си тачи "домашната". Не може големите производители да ги гонкат за всяка стотинка, а разни чичета да правят десетки и стотици хиляди левове чиста и безотчетна печалба

Tochno obratnoto- nqma po dobro ot domashnoto vino i rakiq.

Господин Министър,а какво ще кажеш за фалшивата награда на Кока-кола за Коледа и Нова година? Значи зарибяват да си купиш Кока-кола(трябват 6 бутилки за една камионче), а след това се оказва че всичко е лъжа и измама.Докога охранени идиоти ше се правят на селски тарикати безнаказано?Бихте ли отговорили на този въпрос или всичко пак ще се скрие?

Пък нека домашните вина в Перущица, Брестовица, Брестник и много други(нека никой да не се засяга) , не само в пловдивския край да са нелегитимни, незаконни, с неплатени към държавата акцизи... Магазинската стъклария е или безумно скъпа, или невероятно отвратителна!!!! СИК, както се казва, ТИР!!!

Значи забранявате на хората да си приготвят домащни напитки? Тогава им забранете да варят компоти, лютеница, сладка, да пекат чушки и да си слагат зеле. А напоследък можете да забраните и на закупилите си хлебопекарни уреди да си приготвят домашен хляб и гофрети, защото подбиват икономиката, т.е. интересите ви. По-нататък напролет може и да забраните миенето на колите на ръка с парцалче и шише вода, за да се ходи само в определени автомивки............

Това направо е най-голямата съсипия за държавата - че някой дядо продал 20 л ракия. АЕЦ Белене ряпа да яде! Всички "проверяващи" в тази държава са страшно праволинейни и много ербап само пред дядовците, никога няма да отидат да проверят нещо наистина престъпно.

Др.Министър искам да докладвам че на Двете Щръклета виното и пукницата са нелегални - глееам го от октомври е завлякал с каруцата грозде и джанки и до късни доби от избата ву се вият едни димни смоци като от Пъкъл - всичката ни веяница стана пушеница от това изчадие дяволско !

Публична тайна е , че винпромите масово произвеждат боклуци, елегантно опаковани като вина и ракии. Министърът не е чист в помислите си. Трябва да се мисли как да се увеличи присъствието на пазара на дребните производители, а не да се ограничава. Но, по стар тукашен обичай министъра го интересува само колко ще прилапа. В голямата си част винпромите принадлежат на организираната престъпност. Често на руска и други мафии. Данъците, които плащат са символични. Имат ВРЕДНАТА политика да създават собствени лозя и да не изкупуват продукция от местното население. Касае се за обикновени мутри, които ще е най-добре по-бързичко да фалират. Аз лично спрях да купувам каквото и да е заводско производство, правя си мое, което е доста добро. Ще започна и размяна с подобни люде, които правят други напитки.

Absolutno vqrno!

Наздраве на всички които пият домашен алкохол

Напълно съм съгласен с Вас. Това дето се произвежда регламентирано е пълен боклук. Като мине човек само през 2-3 мола и преброи бутилките там му е ясно, че такова количество плодове няма и от 4-5 реколти... Донесоха ми бутилка българско вино купено от чужбина. Съвсем различен вкус и не в полза на това, продавано в тукашните молове.

Вкъщи имам нелегален хляб....сам съм си го правил.Извинявам се ако съм нарушил някоя директива на ЕС,и смятам да се покая и засрамя.

Министърът отново се опитва да даде рамо на загиващите винпроми. От години в световен мащаб производството на спиртни напитки се увеличава, а консумацията - не. Това обаче не пречи на българския бизнес гений да продължава да създава нови винпроми. За кого работите г-н министър?

За който даде повече преди изборите

Купувам само от познати защото знам от какво си правят виното и ракията

И аз искам да ме включат като проверяващ.

Champagner Dom Prignon Vintage 2002 наливно!

Министърът защитава интересите на големите винопроизводители. Вуйчовците ми на село правят страхотно вино и само от него ще си пия...

А кой ще проверява винзаводите какво произвеждат? И как произвеждат "висококачествен" алкохол , като през портала тази година не влезе един камион с грозде, или поне джанки? Само някакви цистерни... май със спирт, а? И как правим вино без материал? А ракията, която продават чичковците на пътя, поне мирише на плод. Да, малко е разредена, малко подсладена, но поне не е само спирт и есенция.

Аз като си ги направя и си ги пивна, и направо си лягам.

Министъра да разпореди да направят проверка на производителите от какви точно суровини се произвеждат виното и ракията. Вино = вода + спирт + захар(ако има) + стафиди +оцвветители + овкусители Ракия = вода + спирт + оцветители + овкусители

Винопроизводителите до един се гласяха да изнасят на западните пазари, да печелят баснословно, а каква стана? Призовават кварталните алковци да купуват от магазина. Найденов, кажи на Дянков, че ако имаме пари, ще бъдем най-добрите клиенти на света. Българинът е потребител с вкус, но без пари - за жалост!

Легалното е само това, за което са платили на министъра преди изботите.