Скоро виното щяло да е само от грозде

Реколтата от грозде през тази година е по-слаба от миналогодишната и от по-миналогодишната заради атмосферните условия, но е достатъчна да "напълни избите".

Обратно в новината

Коментари - Скоро виното щяло да е само от грозде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ейй ти я пак почнаха да ни пишат детски приказки ей! Вино от грозде! Кренвирши само от месо! Истинско кисело мляко! Брех брех, и ще ходим да си вземаме парички в пещерата на Али баба!

вино от грозде-а гроздето откъде

ха ха ха , смях в залата . Някой щял да се изхитри и да прави пак ментета.ха ха ха Хубаво вино ще има само в частните производители, това го предвиждам аз за доста продължителен период. Късно е чадо , късно е да дереш котката. Работата тотално е изгубена. Ами вземете да направите един закон за качествени политици и качествени министри. От там трябва да се почне, иначе ...пременил се Илия , ама пак в тия....

.....прочети истинската история за икономиката на бг от освобождението до 44г. и ако имаш въображение-каква щеше да е държавата без чичко сталин. а това че ругаеш мнението на другите, е зле,иди на невролог.

И бре! Много сте обидени! Като ощипани мадами сте. Аз не знам друг освен българите да правят вино от картофен спирт и есенция.

Министърът открил, че виното и ракията стават и от грозде.Българинът това го е открил много отдавна ,затова нека не обижда българите,ами да се вземе в ръце и пресече тая порочна практика да се прави вино и ракия от всичко друго но не и от грозде.

Виното от грозде? Да не би да възкресяват Бай Тошо?

Не знам какви стандарти ще се въвеждат , но заводска ракия не съм вкусил от 20 години .Тъй като пия само "грозданка" (= ракия от грозде), то всичко заводско е такова менте , че просто не се пие.Как го пият хората?

"да научим българите, че вино и от грозде става" - Министърът да отправи посланието там, където трябва и да не обижда българите!

А на мен какво ще ми предложите г-н Найденов,като не пия алкохол,не пуша,не ям месо по всякакви стандарти.По жени ходя,ама и те са нещо менте.

Не съм г-н Найденов, но след като не правиш това, което си изредил, можеш да си умреш спокоен! Явно няма по-скучен и безличен живот от твоя, че даже и питаш министъра какво ще ти предложи друго без да се хванеш с късите си ръце жалкия живот...Не ми се сърди за отговора, но живота не е само ядене и пиене!

Г-н Министър,до 1989 г. консумирахме екологично чисти храни,ракии,вина и други.Те изчезнаха по времето на т.н. демокрация.

Консумирахме празни рафтове, истинско кисело мляко от типа "когато стане" (4 дни рядка суроватка, 1 ден успешно постижение). Тъй като нямаше как да ти кажат, че истинският суджук трябва да струва 60 лв. ти го даваха за 16, но пак на принципа "когато го пуснат" т.е. на 2-3 месеца веднъж.

1шлв да не е било евтино бе.кво се правиш на мотика.ш0 лв беше заплата на лелките в детските градини.

"вино" трите мечки на жоро давения (севлиевски изрод), проверете какво съдържа.

Да съгласен съм, "Както слагаме ред" Точно така.

Министър: Скоро виното ще е само от грозде Много скоро, след като Настрадин ходжа научил магарето си да не яде, то умряло, докато пак започнем да ползваме истинските, натурални продукти голяма част от потребителите изчезнаха.......

"както слагаме ред" е това трябва да му стане мото на българинът, иначе все ще му е чудно защо му е трудно !

На казана, мирише на джибри и ракия. Хората си произвеждат алкохол от ферментирали плодове, включително и от грозде. Не купуват от приватизираните винпроми! Защо? Първо, винпромите се подариха на мутрите. Второ, всичко е произведено от спирт и вредни оцветители. Трето, имиджа им е съсипан, нямат пазари, произвеждат ментета. Проблема е държавен и не касае дребния частен производител. Хората наказват една държавна политика! Имат пълно основание! Мутрите, да не разчитат на държавата, да им търси пазари, а да предложат конкурентен продукт на световно ниво. След като усвоиха парите, засадиха хиляди декари лозя, сега да си ги работят, да произвеждат, да се самоиздържат и от евросъюза да им скъсат задника от проверки за ментетата предложени на европейския пазар!

Поредните сладки приказки от 1001 нощ.

ако някой може да каже кое от 44г. насам ни е наред, нека сподели. вино ли, колбаси ,здравеопазване,образование,транспорт,кварталите в които живеем,туризъм...или продължете списъка.

Да, преди 44-та сме били съвсем "наред", две изцепки на двама германски полуидиоти, т.н. "царе" - две национални катастрофи! Я сиктир бе, гьончо!

Всичко това е много хубаво. I щом цените се качват-ще се качат и печалбите. Да не ми насочват любезно вниманието единствено към разходите. Профсъюзите да поискат увеличение на заплатите. В противен случай това ще бъде поредното мероприятие по прехвърляне "тежеста на пазара"-в случая на излизането от кризата-от бизнеса върху работната сила.

доживях да видя правителство,което работи както трябва!слава тебе господи! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти си идиот . Харесвати мутрите не само да те крадът, да ти продават менте, но ит да те управляватм ???

В България няма лозя, няма евтини пари за модернизация на лозя и изби и това е вече 20 години. Как да върнем пазарите от миналото. Невъзможно е. Няма държавна политика за стимулиране на земеделието и ХВП. Затова ядем и пием такива продукти.

това всеки го знае,дори и министъра,но нали и тои трябва да каже нещо горкия,без значение дали е истина или не.искал да върне пазарите,а много добре знае че няма да стане,щото ес не позволява *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЧЕРВЕНО ВИНО /На моя голям приятел скулптура Георги Тишков - цветя ня гроба му/: Обичам вино, отлежало в бъчви! Червено вино! Лудо да кипи! В стените им да удря, да се мъчи, да се бунтува... После да заспи... Ти пил ли си червено вино благо, заспало и зовящо те на сън? Тъй сладко пиеше го моят дядо, кога снегът затрупа всичко вън. Канелата да скръцне над паница, разбуденото вино да шурти, червена пяна - влюбена девица, в ухото да шепти: "Изпий ме ти!" В паницата да впиеш жадно устни, да пиеш сладко, бавно и с мерак, вината от паница са по-вкусни, паница с шарки, като слънце в мрак! Да пиеш дълго, страстно, ненаситно амброзията слънчев аромат, да чуеш тропот на безброй копита, да яхнеш своя чуден кон крилат! В небесна бездна ти да литнеш с коня, с възторг от вихрения бяг чудат, звезди, луна и слънце да те гонят и с облак буреносен да си брат! В душата ти морето да се влее и оня лъх игрив на волен бриз, сърцето ти молитва да запее, от песента му да направиш фриз! Във виното е истината свята и Дионисий неговият бог редовно жадно пие в небесата, не от паница, от божествен рог. Да, виното е истинско богатство! Лозарю мой, в паницата сипи! Не пиеш ли, това е светотатство! Поне веднъж в живота се напий!

кой е авторът, стиховете са добри

Кой си ти бе ЧОВЕКО. Напиши си името, защо се криеш. Не бива да бъдеш анонимен. Ти си велик ПОЕТ.

Нищо, Гневен звучи прекрасно! И на мен ми харесват стиховете на Гневен :-)

Благодаря за приятните стихове. Изпълват душата. Имаш дарба, дано я ползваш често.

ункално !!! накара ме да помечтая за минута !!!

много ти се радвам пичага.голямо удоволствие е да те чета.благодаря.

Обичам вино, отлежало в бъчви! Червено вино! Лудо да кипи! В стените им да удря, да се мъчи, да се бунтува... После да заспи... Ти пил ли си червено вино благо, заспало и зовящо те на сън? Тъй сладко пиеше го моят дядо, кога снегът затрупа всичко вън. Канелата да скръцне над паница, разбуденото вино да шурти, червена пяна - влюбена девица, в ухото да шепти: "Изпий ме ти!" В паницата да впиеш жадно устни, да пиеш сладко, бавно и с мерак, вината от паница са по-вкусни, паница с шарки, като слънце в мрак! Да пиеш дълго, страстно, ненаситно амброзията слънчев аромат, да чуеш тропот на безброй копита, да яхнеш своя чуден кон крилат! В небесна бездна ти да литнеш с коня, с възторг от вихрения бяг чудат, звезди, луна и слънце да те гонят и с облак буреносен да си брат! В душата ти морето да се влее и оня лъх игрив на волен бриз, сърцето ти молитва да запее, от песента му да направиш фриз! Във виното е истината свята и Дионисий неговият бог редовно жадно пие в небесата, не от паница, от божествен рог. Да, виното е истинско богатство! Лозарю мой, в паницата сипи! Не пиеш ли, това е светотатство! Поне веднъж в живота се напий!

Този "специалист по всичко" , пак се изпразни. Голям талант е. Артист за Холивуд, далавераджия по голям от литературните герои Бендер и Корейко взети заедно. Занимава се с всичко от което не разбира и с нищо от това, което му е задължение. Вместо с рога и копита, след като "оправи кремвиршите" ще се изтакова и в питието. Всички ветеринари в казаните.

Министърът смята, че трябва отново да започнем да изнасяме вино на пазарите, които "сме изгубили с лека ръка" - в Русия, в бившите социалистически страни! Защо в "бившите социалистически...", а не в сегашните нови европейски страни. Отговорът е прост - защото нито една от тях не е ЕВРОПЕЙСКА, а само alias (така наречена) и само на така наречените европейски страни ще можем да пробутваме ментетата си. Другите не ги щат (като "българите" наречени още цигани).

Виното ще бъде същото,само ще се вдигне цената.Нали за това беше срещата с алкохолните босове.Чудя се все още има ли нормални да се хващат на лъжите на вносителя на 20 годишното развалено ирландско месо.

Няма ужда от нов закон,а от работещи контролни органи!!! Плащам на министър Найденов разходка София-Велинград и да види по селата Виноградец,Карабунар Бошуля и т.н. колко тонове вино и ракия се продават по сергийте.... домашно направени!!!!!

Ама да!Как не съм се сетил досега!И не само това-свинското ще е от свинско,сиренето от мляко,доматите от градините,китни-български,ракията и тя от грозде,а корнишоните едни хрупкавииии.....и като се събудих,то този сън не бил точно тукашен,действителността не точно тази,такива ми ти работи.Сега ще чакам Димитровден,че тогава според др.министър сме щели да сме излезли от кризата.И тогава,колата ми няма да е трета употреба,жена ми няма да е без работа,а пенсията на майка ми няма да й стига за лекарствата.Хей живот,здравей,здравей!

Хехехехехехехехехе!!! По - красноречиво няма как да коментирам!

Ами в агенцията по лозата и виното като работят само некадърници, например Светослава Баджакова-началник отдел лоза и вино, това момиченце е виждало грозде само на снимка по простата причина че в Пернишките села от където е то, няма такова, а вино е пило само с гаджетата си по кръчми и на Винарията в Пловдив, затова този сектор ще е в прманентна криза. А на тази агенция кой ли не и беше директор-алкохоличката Аргирова, следствената Горанова и така и така нататък....стискаме палци на министър Найденов да подобри сектора ......

Мине не мине време и Миро Н.събере някоя червена точка със изхвърлянията си!!

Ще бъде! Кога възкръсне бай Тошо. Тогава бяхме на 5-то или 6-то място в света, по износ на вино. А сега на 1-во, по ментета.

Министър Найденов не знае ли, че като говори трябва да си мери приказите, защото днеска като каже публично, че реколтата е по-слаба и от утре започва спекулацията с цените!!!!

Нали за това го прави. Даже на кренвирши, на които състава няма технология как да проверява определи цена 10 лв.

...и един мармот завиваше станиола..

Не знам дали ще ми пуснат коментара, но....... В пицария ''Мама миа'', в София всичко им е много хубаво, наливното вино обаче не само, че е менте, ами е опасно менте. Не знам какво слагат, аз повече от две чаши не пия (само вино, концентрат не употребявам), но на сутрината - главоболие и тежък махмурлук с всичките му прояви.

Стандарт за виното - пълен абсурд! При положение, че относно виното съществува цял закон (Закон за виното и спиртните напитки) с прилежащите му наредби, който недвусмислено казва, че вино се прави САМО от прясно грозде? За съблюдаването на закона, както и другите закони засягащи винопроизводството (виното е акцизна стока) се грижат: Изпълнителната агенция по лозата и виното, Агенция митници, Националната лозаровинарска камара, а отскоро и жандармерията се намеси. При всички тези контролни органи и агенции закона очевидно не се спазва и проблема не е в закона. Тези, които не спазват са си все едни и същи и дори малките деца знаят кои са. Приложете закона вместо да демагогствате!

Виното не акцизна стока от около 7-8 годии насам (не че от това паднаха цените му).

Батко, ако виното ти е хубаво, 5 лева за литър е без пари. Аз купувам 5 левови ментаци от магазина, които даже не са литър, а 750 мл. Със здраве :-)

пак ли поредната лъжа както е при" стара планина"- пълен боклук!!!!!!!!!!!!!!!

Ей, аман от стандарти!! За какво ни е поредния стандарт, който не се спазва?

Ами то хубаво - ама да не се окаже както стара планина, че няма лаборатория в която да се изледва?!? Присъстват инспектори - сигурно е така - и какво от това - и те са на заплата 300 лв/ месечно, а само от една партида печалбата ще е в дестики хил. лв. , така че интереса на собственика е ясен!!!

6 лв - бутилка каберне совиньо Винпром Русе, от резерва!! - реколта 2006. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ТОВА МЕНТЕ.

а от какво е било досега? няма да е зле да ни казете,все пак:)) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

стафиди, спирт,вода и боя

стафиди...ми нали и те са грозде бе...отде ги взимат от китаж ли, та да им го варнем на вино и да спечелим пазар *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.