30 км от АМ ”Марица” готови до месец

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев съобщи, че до 15 август 31 км от магистрала "Марица" ще бъдат готови.

Обратно в новината

Коментари - 30 км от АМ ”Марица” готови до месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Макар темата да е поостаряла аз имам един въпрос - какво се разбира под "готова"? Дълги години участъка Любимец - Свиленград се броеше за готов, но беше готова само едното платно. При това магистралата даже в този си "готов" вид свършваше някъде преди КПП-то и до там пътят беше пълна дупка. Сега не знам как е, но все пак е редно да са си двете платна с по две активни ленти и въобще цялата магистрала да започва от самото КПП.

"Искаме да помогнем държавата да излезе с много ясна технология как в очаквания силен сезон на транзитно преминаване на автомобили през България можем да увеличим приходната част на бюджета чрез продажба на винетни стикери", каза министърът. Отговорът е елементарен - пуснете ги в продажба в бензиностанциите на съседните държави. Така правят чехите например. Или направете електронни винетки, които да се плащат на банкомат или през Интернет. Но най-вече сложете ТАБЕЛИ С ЦЕНИТЕ, за да прекратите избудването на чужденци. Повечето си мислят, че обявените цени са в Евро, а те всъщност са в лева.

Съобщението е като онзи стар виц: България изнесе компютри за Япония!Следва доуточнение - не били компютри, а компоти и не били изнесени, а върнати поради лошо качиство. Всеки министър си има PR от родата с тлъста заплата, който по цял ден си чопли носа и търси как да направи от мухата слон. Първо трябва да се премести Ново село от видинско край Харманли, а след това Любимец до границата за да се отчетат 5км за 31.

А вицът завършва "не Япония, ами Етиопия". С незнанието наистина си заслужаваш да те пратят в Етиопия, та да ти се случи 31 см... пардон, 31 км магистрала. Ново село има и до Свиленград, умнико. А 31 км от Харманли до Ново село са си 31 км, колкото и да не ти се вярва. Друг е въпроса колко години се строи тази магистрала. Но и ти се "изходи" и се изцапа, макар че започна с наистина хубав виц. А сега ходи да учиш, за да не се излагаш по-нататък.

Пак си приписваме чужди заслуги, освен новото костюмче от гардероба на министерски съвет и няколко медийни акции нещо свършило ли е това министърче, реално ???

Да се чете: С тези пари можем да запълним много дупки, ама може и да не запълним много дупки, наточли сме се да ги вземем пък ще им намерим "правилното" място. :-D :-)

патища и трябват на тази дурява. само това ще увеличи продуктивността и ефективността на тази икономика. севарна булгаря трябва да се сваржи сас скоростна магистрала с ъужна булгаря. било то под шипка, ъундула, ец. аз като сам патувал от русе до курдяли, ми е отнемало цял ден. беже уясно. как очаквате тези два соцялно икономически района да комуникират/таргуват ефективно?! построят ли се един пат магистрали, сварзващи всичи по големи градове, инвестициите сами ще доидат в бг. ще сме толкова много по конкурентноспособни. за единица време булгарският работник/фирма, ще саздава 5-6 пати повече продукт е в састояние сега. това е само заради инфраструктурате

хубаво ама ,сигорен ли е че тогава още ще са на власт-иначе за замисленото супер де да стане.

Като си спомня миналото лято на Калотина едни цигани с анцузи и джапанки и светлоотразителни жилетки как скачаха върху капаците на всички коли, които идваха от Сърбия да им продават винетки. Гнусна работа :-(

е това Нова Село бе джанъм?

Не се кефи на продажби на дребно на винетки. Качи целия транзит на влакове.